$1 scrie:$2e intreb si eu,asa ca simplu necunoscator,de ce asta cu decit este memorabila?
e memorabila pentru ca nici macar n-ai inteles despre ce este vorba, e memorabila ca o lungesti la nesfarsit si ca pedalezi de parca te-ar plati cineva sa ne inveselesti
hai sa-ti explic, merge?
sa zicem ca da, asa ca bagam mare: tu ai postat (lasand deoparte nebuniile dandiaconescianiste din primul post) asta
$1 scrie:$2e ce a ajuns omenirea decit o singura data pe luna?
corect?
corect pe naiba, corect ar fi fost:
De ce nu a ajuns omenirea decit o singura data pe luna?sau
De ce a ajuns omenirea doar o singura data pe luna?asta a fost greseala de limba (frecventa in sudul tarii, dar greseala serioasa)
Mihai L a observat-o si te-a taxat (finut, dar la obiect), dupa care a venit marius_tsr (fara sa se prinda de greseala de limba, a crezut ca e vorba de greseala de scriere: î in loc de â) si ti-a tinut tie partea, apostrofandu-l pe Mihai L; Mihai L i-a replicat (de bun simt, dealtfel) ca nu e vorba despre cum am invatat fiecare dintre noi sa scriem, ci despre felul in care este (acuma, nu cand era bunica fecioara) corect; insa a scapat si el o gafa mititica si haioasa
ce-ai facut tu? ai venit cu o replica amuzanta ("Macar o data pe luna?" - presupun ca toata lumea a crezut ca te-ai prins si ca o dai in gluma, si anume un joc de cuvinte:
mersul pe luna o data pe luna, adica
lunar), numai ca umorul s-a dovedit a fi involuntar (ceea ce i-a sporit - cel putin pentru mine - valoarea) dar, in primul si in primul rand, nu te-ai prins nici macar pana acuma despre ce se vorbeste; tu inca mai ai impresia ca este vorba despre ajunsul americanilor pe Luna, ceea ce, sa fim seriosi, devine demential (din simplul "memorabil")
continuam:
am intervenit si am zis ca e memorabil, tu ai tras o concluzie pur si simplu de nivelul unui truism (dar cu aura anecdotica), marius_tsr s-a amuzat, tu ai plusat (dar fara sa stii despre ce vorbim), a mai fost o interventie de moderator, inca niste devieri ale firului discutiei, a mai intervenit Mihai L de vreo doua ori cu punctarea limpede a problemelor legate de limba, s-au batut campii din nou, dupa care te-ai protapit tu la Mihai L ca "dar singurul cuvint care se scrie cu i din a este ROMANIA"si ca iti atrage el (el, tie)
atentia unui simplu cuvint si anume ,,decit''(esti prolific)
dupa care iti amintesti tu si de mine si ma intrebi
adica de ce e memorabila faza cu decit?man, te-as lua acasa, ca esti incredibil
ps: intre timp ai mai adaugat una, la fel de inestimabila:
$1 scrie:$2ratiore orice as scrie eu,tu oricum nu ai intelege,
nu stiu, cred ca ai tu un fel de dreptate aici
pps: vezi ca, pe langa senzationalismele inspaimantatoare cu care incerci sa starnesti furtuni, ai putea sa te folosesti de google (macar pentru misiunile cu echipaj uman ale americanilor pe Luna; despre controversele gen "or fi fost cu adevarat, sau s-au harjonit la Hollywood?" poti sa afli, tot cu google, o traista de argumente serioase, din discutiile purtate pe multe dintre forumurile de limba romana; bine, am inteles ca nu esti foarte bun prieten cu limba asta, dar nici cu alta nu-mi imaginez ca esti in relatii mai calde)
ppps (ce sa fac, daca ai mai troznit una?):
$1 scrie:$2ar sint prea putini aceea ce stiu sa ierte.
Poate la momentul asta vi se pare o aberatie,dar o sa vina ziua cind o sa imi dati dreptate.
ci ne iarta noua gresalele noastre (dar astepti degeaba, ziua aia n-o sa vina niciodata)