zvony scrie:Pe vechiul forum era un topic "Trasee prin Romania" (parca) in care erau prezentate trasee destul de interesante. L-am cautat si aici, dar nu l-am gasit.
Pana cand va fi mutat, iata cateva dintre traseele prezentate acolo:bogdanv scrie:Am stat ceva vreme pina m-am hotarit sa va spun de acest traseu, mai mult pentru a nu fi acuzat de publicitate.... Eu il fac in fiecare an cel putin odata. Este nemaipomenit si se merge foarte bine.
Traseul: Bucuresti - Pitesti - Valea Oltului - Sibiu - Sebes - Deva - Brad - Tebea (se afla pe drumul spre Oradea)
Starea drumului: cu exceptia momentelor cind Valea Oltului este blocata de surpari de trene este bestial. Sint 440 km pe care ii fac cu mare placere, asfalt bun, proaspat, facut nemteste, putine radare (daca am vazut 3) iar pe timp de noapte este foarte bine marcat.
Intre Deva si Brad drumul este doar pe o banda pe sens dar este exceptional, are niste peisaje super iar pe pe o portiune seamana foarte mult cu Dealul Negru datorita serpentinelor care nu sint foarte usoare.
Ca puncte de vazut si vizitat: Deva - Cetatea (acum are si un elevator ca pe muntele de la Budapesta) + centrul istoric; Brad - muzeul Aurului; Hunedoara - Castelul huniazilor; Tebea - a mai ramas Biserica, monumentul si o cruce facuta din Gorunul lui Horea; Ribita - Minastirea de sub munte si casa lui Crisan din Crisan (fosta Vaca); Cheile Ribicioarei,
Mai multe detalii despre zona si locatii le gasiti in site-ul, de care nu sint strain (familia sotiei mele are o casa in Tebea care este folosita ca refugiu dincolo de civilizatie si telefoane celulare), facut special pentru zona respectiva si in care gasiti si doua gazde in caz ca treceti pe acolo (incercari timide de pensiune) : http://www.tebea.ro.
Drum bun si daca va ginditi sa mergeti in zona dati un PM si va spun mult mai multe!
o sa plec eu acum, de 1 mai, pe acolo, o sa pun poze si impresii la intoarcere. multam pentru descriere, bogdanv:)
- Smiley
- Membru al Asociaţiei ClubFord