$1 scrie:$2i oare religia ortodoxa nu este o religie care indeamna la toleranta?
-iubeste-ti dusmanul.
-roagate pentru aproapele tau
-iubeste-ti aproapele
-da de mancare celui infometat
-da de baut celui insetat
ce este gresit in ceea ce am scris mai sus?
ca ai mancat o cratima la "roaga-te"
glumesc, greseala e ca n-ai scris tot ce se putea scrie, ci ai scris o minuscula parte a intregului; astea, intr-adevar, sunt indemnuri crestinesti (toate, mai ales ala cu iubitul dusmanului; adica sa-l iubesti sau sa-l "iubesti"?) de bun simt si pozitive, dar biserica ortodoxa romana si preotii romani (am zis de ai nostri ca ni-s mai aproape si ii vedem si ii stim; plus ca i-ai adus in discutie) se multumesc sa indemne, nu sa practice; inca de multe ori mai au si indemnuri absolut idioate si ridicole (vezi pozitia fara de sex, fata de muzica rock si alte asemenea revoltatoare prostii anacronice pe care le gasesti pe saiturile ortodoxe de indobitocire a poporului)
$1 scrie:$2desea observ ca cei care nu sunt de acord cu religia nu se multumesc doar cu acest lucru,dar simt si o dorinta nebuna de a o calca in picioare
pai ia in calcul ca nu este o simpla observatie de pe o pozitie neutra, ci este revolta celui care s-a simtit jumulit si umilit de "religie si de slujitorii sai"; poate ca este o simpla reactie determinata de niste stimuli puternici
(daca vorbim cumva de idiotii pe care i-a gasit revolta impotriva a ceva ce nici macar nu inteleg, si care vin cu niste argumente puerile sa demoleze un sistem cu care, si-asa, n-au nicio legatura, aia este o alta discutie; aia vor, oricum, sa calce in picioare orice)
$1 scrie:$2Multi spun ca religia este manipularea maselor
pai si n-a fost vreme de milenii? nu este si in ziua de azi?
$1 scrie:$2eu vad altfel religia
e in firea omului sa fie selectiv si sa observe ce i se pare lui interesant
$1 scrie:$2u ma vad manipulat daca dau de mancare copiilor orfani,nu ma vad manipulat daca dau o pereche de papuci unui copil care nu are,nu ma vad manipulat daca ajut un om bolnav.Nu ma vad manipulat daca imi cinstesc parintii.
pai daca te opresti la aspectele sociale, e ok, religia e buna; dar educatia aceasta asta face parte din firesc: nici parintii (vorbim de normalitate, nu de "cazuri") nu te invata altceva, si nici scoala - reiese cumva ca ne-am putea dispensa de biserica? pai cam reiese
dar daca iei in calcul ca biserica este, de cele mai multe ori, o institutie-parazit, care nu face decat sa consume, cu lacomie, resurse in schimbul carora nu da decat vorbe goale, atunci cum e? daca iei in calcul ca biserica a fraternizat cu dictatura comunista, daca iei in calcul ca biserica ia parale si de la bogat, si de la sarac (dar ia, nu da; cate familii sarace au beneficiat de ajutor substantial din partea bisericii? ca poate vreun popa milos o fi dat vreo paine sau vreo pereche de papuci, dar biserica? are institutia aceasta o strategie de ajutorare a nevoiasilor? ca resurse ar cam avea)