Re: Care este cel mai bun mecanic/service actual in bucuresti?
Sunt nou pe forum, am un focus 1 din '99 pe benzina, am fost cu el acum 1 luna la romcar pt revizie (schimb ulei+filtre), m-a costat vreo 350 RON, si a durat 2h, timp in care au mai constatat ei ca trebuie schimbate ambele burdufuri de planetara dinspre cutia de viteze, simering timonerie de la cutia de viteze (au zis ca daca nu il schimb, pierd ulei din C.V.), si bieleta antiruliu spate (despre care au zis ca se schimba doar daca te deranjeaza zgomotul trenului de rulare) . Estimatul pentru piese: 100 euro burdufurile, 50 euro bieleta a/r, 10 euro simering timonerie. Estimatul manoperei: 5-6 ore * 24euro/ora. Total: 304euro+TVA=360 euro.
Nu am schimbat nimic la ei.
Am cumparat burdufurile de la un magazin de piese. Ambele au costat 100 RON (!). Am apelat la Sorin sa mi le schimbe. S-a uitat la simeringul de timonerie - e in stare buna, cutia de viteze nu pierde ulei.A constatat ca doar burduful din stanga e spart (pe celalalt mi l-a curatat si mi-a aratat ca e ca nou. A costat 60 RON manopera, si mi-a completat cu 1 L de ulei, in total 90 RON. Imi era si rusine sa-i dau atat de putin, mai ales ca mi-a mai gasit doua defecte: masina pierde lichid de servodirectie (deocamdata nu e grav), si ca s-a dus un racord elastic de la esapament (i-am spus ca se simtea miros de gaze din aeroterma).
Per total, am stat 2h la el astazi, timp in care mi-a explicat ca pentru prosti cam tot ce facea. A fost ca o lectie de mecanica.
Il recomand tuturor celor carora le pasa de masina lor.
A, si in timp ce eram acolo, colegii lui lucrau la un tico, caruia ii reparau motorul, si la un Opel, caruia i-au scos motorul cata vreme am stat eu acolo, deci se ocupa si cu asa ceva.
O sa revin cu detalii, pentru ca vreau sa-mi duc un renault 21 la ei sa imi faca motorul.
- florian.ardelean
- Incepator
- Maşina:
- VIN: