Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Bye-Bye Mercury !!!

28 Mai 2010, 09:08

Se pare ca strategia Ford de a reduce costurile prin vanzarea/inchiderea marcilor neprofitabile continua; dupa vanzarea Aston Martin, Volvo, Jaguar, Land Rover, urmeaza o posibila incetare a productiei marcii Mercury, dupa 70 ani de activitate, astfel Ford mai ramane doar cu marca Lincoln in America...anuntul s-ar putea face in iulie...

Re: Bye-Bye Mercury !!!

28 Mai 2010, 09:23

Mercury nu cred ca ar fi o pierdere asa de mare. :) Este pacat de Volvo.

07 Iun 2010, 10:28

http://www.wall-street.ro/articol/Auto/ ... e-ani.html

E foarte bine asa. Chiar si separarea de Volvo era necesara pentru ca producea niste pierderi enorme.
Curatenia in portofoliul de branduri si modele se apropie de sfarsit si apoi Ford va deveni mult mai profitabil (a redevenit profitabil) si va avea la dispozitie bani mai multi pentru cercetare-dezvoltare.
E mult mai bine pentru ei sa produca masini in conditii de profitabilitate decat sa produca multe masini si diverse, pe pierdere.

04 Aug 2010, 13:37

Pare un management sanatos cel cu revitalizarea marcii si eliminarea marcilor non-profitabile
Am mai auzit de la un prieten ce lucreaza la Ford ca vor sa proiecteze masinile intr-un singur loc ; urmand ca Focusul din America sa fie la fel cu cel din Europa sau alta fabrica din lume.
Eu totusi sper sa ridice si nivelul de calitate odata cu aceasta revitalizare a marcii

04 Aug 2010, 14:04

Pe de alta parte, am citit un articol al unui ziarist care se plangea de mesajele confuze din partea Ford. Pe de o parte, Alan Mulally (CEO) sustine sus si tare revenirea Ford la valorile originile de "value-oriented brand", adica masini ieftine, iar pe de alta parte, pe la lansarile de modele noi (Taurus, Focus, S-Max facelift), prezentatorii tot dau inainte cu "premium-like feel".

18 Aug 2010, 13:31

Se pare ca tocmai aici sta cheia, sa conceapa masini inca ieftine dar la fel de bune (cel putin) ca VW, marele rival al Ford ! Motoarele EcoBoost se pare ca vor fi concurenti adevarati ai Tsi-ului ...
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 18 Aug 2010, 13:56, modificat 1 dată în total.
Motiv: Nu mai citati mesajul anterior. Raspundeti in topic apasand pe butonul "Raspunde", nu pe cel pe care scrie "Citeaza".
Răspunde