Tuning

cip tuning motor aspirat

Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!

cip tuning motor aspirat

Mesajde mafteiu » 31 Mai 2010, 10:49

merita la un focus 1 motor 1.8benzina un cip tuning, se simte ceva diferenta am vazut pe site-urile care se ocupa cu asa ceva ca da 10-15cai in plus ii adevarat?si-a facut cineva?
mafteiu
Member

Maşina: ford focus turnier,2001,1.8zetec 115CP,ford mondeo titanium x 2008 2.0tdci
VIN: WF0NXXGCDNYT12975

Re: cip tuning motor aspirat

Mesajde Alex_82 » 31 Mai 2010, 16:42

Inainte sa-i faci orice fa-i un test dyno sa vezi de unde pleci.
Nu stiu unde ai vazut 10-15cp dar eu pun pariu cu tine ca nici soft custom nu scoti mai mult de 10cp si 7-8Nm fara alte modificari.
Ford Fiesta ST-Superchips custom remap Cosworth camshaft kit Milltek race exhaust Code:Red cold air intake Pumaspeed large bore 60mm TB Eibach springs Magnecor 8mm ignition leads Powerflex engine mounts Sparco strut brace Roose ancillary and coolant hose kits EBC USR slotted brake discs Goodridge braided brake lines Ferodo DS2500 brake pads Speedline Turini 16"+Pirelli Nero 205/45/R16W summer OZ Michelangelo 8 diamond cut 15"+Goodyear UltraGrip 195/50/R15H winter
Alex_82
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta ST 2008

Mesajde mafteiu » 31 Mai 2010, 21:45

cam pe orce site de cip tuning 10-15% si plus 10-20nm scrie.... dar nu stiu cat ii adevarat deaia am deschis acest topic...cam car ar costa un dyno test numai aici in tg mures nu este asa ceva...un 110cai trebe sa mai aiba :) ca masina nu ii forjata are si 94000km reali..sau sunt alti factori care fac sa mai pierd din cai :) nu a facut chiar nimeni un cip tuning la un motor fara turbo?sa zica daca a meritat sau nu?
mersi alex de raspuns
mafteiu
Member

Maşina: ford focus turnier,2001,1.8zetec 115CP,ford mondeo titanium x 2008 2.0tdci

Mesajde Alex_82 » 01 Iun 2010, 13:25

Prin Cluj parca era un tester bun.Nu stiu cati km sunt de la Tg-Mures pana la Cluj dar oricum este mai aproape decat Bucale.

Alti factori care influenteaza puterea ar fii: benzina care o folosesti, compresia sa fie buna, filtru de aer sa fie nou(sa-l inlocuiesti mai des) etc.

Parerea mea este ca fara alte modificari este inutil sa cheltui 250E pe resoftare.
Ford Fiesta ST-Superchips custom remap Cosworth camshaft kit Milltek race exhaust Code:Red cold air intake Pumaspeed large bore 60mm TB Eibach springs Magnecor 8mm ignition leads Powerflex engine mounts Sparco strut brace Roose ancillary and coolant hose kits EBC USR slotted brake discs Goodridge braided brake lines Ferodo DS2500 brake pads Speedline Turini 16"+Pirelli Nero 205/45/R16W summer OZ Michelangelo 8 diamond cut 15"+Goodyear UltraGrip 195/50/R15H winter
Alex_82
Ford Freak

Mesajde mafteiu » 01 Iun 2010, 14:20

am inteles...benzina 95 de la lukoil si rompetrol,am mai incercat 98 dar nu mergea asa de bine adica nu avea putere...nu pot sa imi dau seama de ce....filtru il schimb la 10000km si iau original ford,sau iau ceva mai bun,ce ma sfatuiesti?am auzit de kn (cred ca asa ii zice ii in jur de 200lei)merita banii filtru ala?
mafteiu
Member

Mesajde Alex_82 » 01 Iun 2010, 17:20

K&N este o companie renumita in domeniul filtrelor de aer aftermarket.

Ideea este sa-ti iei original si nu vreo prastie din targ.

Dupa mine mine nu exista filtru bun sau prost, doar mai restrictiv(OEM Ford) sau mai permisiv(aplicatiile aftermarket).

Varianta originala este gandita pentru o suprafiltrare in ideea protejarii motorului de particulele de praf superfine care pot intra in camera de ardere(cilindru) si pot afecta viata motorului.

Variantele aftermarket ofera un debit marit de aer care vine la schimb cu o filtrare mai redusa, acuma sa nu-ti inchipui ca intra orice in motor.Pe tema asta s-au facut sute de teste comparative etc.Rezultatul este intodeauna acelasi filtrul stock din hartie filtreaza cel mai bine.

Pe mine unul personal nu ma intereseaza sa ma tina motorul 100k pt. ca poate la anul il schimb sau ii modific internele(pistoane, biele,etc).

Daca vei cauta pe net dezbateri pe tema filtrari vei observa ca parerile vor fii intotdeauna pro sau contra in proportii egale.

Cauta pe aplicatii pt. motorul tau, documenteaza-te si vb. dupa.

Ex de producatori aftermarket:K&N, Simota, Powertec, Green Filters, Raid HP, Pipercross, etc

Inca o chestie care am obs. pe propria piele:daca vrei sa scoti mai multa putere dintr-un benzinar aspirat trebuie sa fii pregatit sa investesti ceva cascaval, pe care nu il vei mai recupera la vanzarea masinii.
Alex_82
Ford Freak

Mesajde mafteiu » 02 Iun 2010, 15:32

am tot citit despre filtre...si am vazut ca si au niste preturi destul de mari 800-900lei de la bmc am vazut ceva,si cum zici tu chiar ca trebe bani...daca ii sa te apuci sa faci treaba buna....dar am vazut ca sunt si ceva filtre care raman in carcasa originala nu dinastea tip con, si am vazut ca is si mai ieftine,200-300lei,ce parere ai de ele?sau mai bine zis ce mi-ai recomanda?macar un filtru sport sa pun :) ca altceva nu prea am ce...
mafteiu
Member

Mesajde Alex_82 » 03 Iun 2010, 08:25

Variantele de filtrele "sport" care se monteaza in locul celui original nu iti dau nici macar un 1cp, pt. ca traseul de admisie stock este foarte restrictionat.

Singurul avantaj ar fii ca sunt refolosibile, adica le speli, cureti si le pui la loc.

BMC-urile sunt in general folosite doar pt. "track use" din cauza filtrarii reduse.

Varianta cea mai uzuala este K&N 57i Kit.Dar nu vei obtine mare lucru pt. ca degeaba tragi aer mai bine daca nu ai cum sa-l si dai afara.De obicei admisia si evacuarea se fac simultan.Cand zic evacuare nu ma refer la toba finala, ci la tot traseul:galerie, catalizator sport, intermediara si finala.
Alex_82
Ford Freak

Înapoi la Tuning