ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Receptie canale HD (Discovery & Eurosport) pe Digi Cablu

19 Feb 2010, 12:15

$1 scrie:$2e treaba are providerul cu suma data pe TV? Serios, mi se pare hilar sa emitem pretentii la ceva ce in mod normal se plateste dar de care beneficiem gratuit. Nu iau apararea RDS/RCS, imi e o mare sila de ei de ani de zile, dar situatia de mai sus e tragi-comica... Semnalul ala moca e chiar o proba de bunavointa, nu de incompetenta. E atat de simplu sa il codeze... Dovada e ca deja canalele Star sunt codate.

Ti se pare hilar, e treaba ta. Mie nu mi se pare deloc. Hai sa-ti fac o comparatie, ca sa pricepi mai bine: daca pe conducta de apa calda ai primi apa rece, te-ar consola cu ceva faptul ca o primesti gratis? (stiu, in realitate ai plati-o la pret de apa calda, dar fa si tu uz de imaginatie. :D )

Ti s-ar parea hilar sa te revolti ca nu ai apa calda? Eu cred ca nu...
Te-ar ajuta cu ceva "bunavointa" lor de a-ti da apa rece pe conducta de apa calda? Nu cred...

Din punctul meu de vedere sa le codeze pe toate. De azi! Dar sa fie capabili sa ofere ceea ce UPC si Romtelecom ofera deja, macar 3-4 posturi transmise in HD.

P.S. @ovibc: nu are nicio treaba pretul televizorului, evident. Vroiam insa sa spun ca nu RDS-ului se datoreaza "bunavointa", ci televizorului, ca stie sa ia de pe cablu ceea ce ei nu pot coda. Ovibc, ca "insider" stii foarte bine ca din considerente tehnice a fost lasat la liber, nu din bunavointa.

Cat despre revenit la setarile din fabrica si scanat... OK, imi apare TVR HD in header, dar tot ecran negru... ce-i drept, n-am stat sa numar pixelii ecranului negru, or fi 1920×1080. :D

19 Feb 2010, 16:57

la mine merge tvrhd..

19 Feb 2010, 18:22

ieri am testat toate programele pe un samsung si se vedeau toate, inclusiv TVRHD

19 Feb 2010, 22:14

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2e treaba are providerul cu suma data pe TV? Serios, mi se pare hilar sa emitem pretentii la ceva ce in mod normal se plateste dar de care beneficiem gratuit. Nu iau apararea RDS/RCS, imi e o mare sila de ei de ani de zile, dar situatia de mai sus e tragi-comica... Semnalul ala moca e chiar o proba de bunavointa, nu de incompetenta. E atat de simplu sa il codeze... Dovada e ca deja canalele Star sunt codate.

Ti se pare hilar, e treaba ta. Mie nu mi se pare deloc. Hai sa-ti fac o comparatie, ca sa pricepi mai bine: daca pe conducta de apa calda ai primi apa rece, te-ar consola cu ceva faptul ca o primesti gratis? (stiu, in realitate ai plati-o la pret de apa calda, dar fa si tu uz de imaginatie. :D )

Ti s-ar parea hilar sa te revolti ca nu ai apa calda? Eu cred ca nu...
Te-ar ajuta cu ceva "bunavointa" lor de a-ti da apa rece pe conducta de apa calda? Nu cred...

Din punctul meu de vedere sa le codeze pe toate. De azi! Dar sa fie capabili sa ofere ceea ce UPC si Romtelecom ofera deja, macar 3-4 posturi transmise in HD.

P.S. @ovibc: nu are nicio treaba pretul televizorului, evident. Vroiam insa sa spun ca nu RDS-ului se datoreaza "bunavointa", ci televizorului, ca stie sa ia de pe cablu ceea ce ei nu pot coda. Ovibc, ca "insider" stii foarte bine ca din considerente tehnice a fost lasat la liber, nu din bunavointa.

Cat despre revenit la setarile din fabrica si scanat... OK, imi apare TVR HD in header, dar tot ecran negru... ce-i drept, n-am stat sa numar pixelii ecranului negru, or fi 1920×1080. :D

Comparatia e gresit aleasa. Ai platit cumva pentru canalele respective? Nu, cand te-ai dus si ai facut acel abonament, ai primit ce ai platit. Ca TV-ul tau stie si vede mai multe, e alta treaba. Tu in continuare pe analogic primesti ce ai platit. Ca idee in Europa cred ca sunt maxim 2-3 tari la care poti vedea digital direct in TV, printr-un card pus in adaptor pentru slotul de card (imi e lene sa ma uit cum il cheama). In rest toti ofera prin decodor.

Apoi, eu vad perfect 3 canale in HD. Daca tu nu le vezi, poate fi si din vina TV-ului, nu neaparat a providerului, tocmai pentru ca acele canale digitale se vor vedea ok pe decodoarele lor. Cand? Habar nu am, oricum nu vad sa scrie ceva de HD la ei pe site. Deci e un pic fortat sa ne suparam ca nu ne dau ceva ce nici nu au in oferta. Treaba lor ce au in oferta, nu ne place, mergem la altii.

Daca vrei neaparat o comparatie corecta, am eu una: primesti premiu la un concurs o geanta rosie. Ca asa e premiul. Geanta iti place esti suparat ca e rosie, cand tu vrei neagra. Si incepi sa ii balacaresti ca nu sunt in stare sa iti dea o geanta neagra. Care e premiu. Moca. Hilar? Am gresit. Nu e hilar.

19 Feb 2010, 22:55

Viper, comparatia mea era mai buna ca a ta; eu nu am participat la niciun concurs si nici n-am nevoie de premii de la RDS.
Una peste alta, RDS nu e capabil sa ofere canale HD decat la mica ciupeala, underground. As trece maine la UPC, dar nu au acoperire in Brasov.

Imi pare rau, nu sunt adeptul teoriei "lasa ma ca merge-asa". N-are niciun rost sa continuam discutia in directia asta, e clar ca avem asteptari diferite de la poviderii de semnal tv.

19 Feb 2010, 23:13

Nu e clar deloc, nu te supara, nu ai idee ce asteptari am eu ;) Poate nu stii, dar exista Dolce Interactiv sau cum i-o zice, si au canale HD (http://www.romtelecom.ro/personal/tv/dolce-interactiv/ ).

Ca idee, e posibil ca atunci cand treaba cu digitalul se va lansa oficial, oferta RCS sa fie mai OK ca a celor de la UPC. Chiar daca vine mai tarziu. Lista de programe HD pe care le va avea RCS e maricica. Cand, asta e decizia lor. Ca sunt capabili sau nu, din nou e decizia lor. Vehementa ta personal mi se pare deplasata atata vreme cat tu nu ai platit decat acele programe transmise in format analogic.

Mai exista si variante complete de receptie satelit unde sunt destule canale HD. Daca vrei neaparat HD, sunt optiuni pe piata. E mai simplu probabil sa aruncam pietre in ce primim moca decat sa gasim solutii.

20 Feb 2010, 00:05

Viper, ma refeream strict la asteptarile pe care le-ai facut publice. Din declaratiile tale reiese ca te multumesti cu putin, mai ales daca e gratis. Imi pare rau, insa nu e vina mea daca asteparile tale sunt altele. Alea ascunse nu se pun la socoteala. :D

Cat despre iDolce, m-ai ghicit. Ma bate gandul sa investighez oferta lor.
Cat despre aruncatul cu pietre, atata vreme cat nu arunc in tine, nu vad care e problema. ;)

Repet, ce ofera ei moca nu este ceea ce imi doresc eu. Iar despre ceea ce ofera cu bani, e mult de discutat si nu in favoarea RDS.

21 Feb 2010, 08:44

ufff...greu....nu ai ce blama atat timp cat nu platesti pentru acel lucru.Mai ales cand nu este lansat oficial, sa stii la ce sa te astepti...acum canalele HD sunt in teste si ca orice serviciu nou, nu poti face anumite teste decat lasand la liber(ma refer la echipamente, nu la clienti).Zilele astea vin alte tipuri de receptoare, care este posibil sa stie si de MPEG4(inca nu le-am vazut, dar pot spune ca sunt HUMAX)si cred ca in curand, dupa ce se va definitiva grila, sa se scoata si oficial pachetul HD

PS.am sa ii reclam pe cei de la RCS ca desi am placa de retea de 1G am net de pana in 40M ( :D )

21 Feb 2010, 11:27

:-t Fratilor! Pauzaaaa!!!!
Ma bucur pentru voi ca sunteti multumiti de RDS.
Voi fi si eu multumit cand voi vedea cateva posturi HD. Nu cred ca cer prea mult. OK?

13 Apr 2010, 16:43

salutare,
am si eu o mica problema, am dat search si nu am gasit nimic pe aici despre asta.
am pachetul de baza de la rds si un lcd samsung 530, pe analog se vede varza...pe digital se cunoaste diferenta dar...intotdeauna exista un dar...unele programe mi se blocheaza imaginea, dar ramane sunetul, gen lipsa codecuri la dorinta de a vedea un film pe pc.
de ce face si asa...si cum pot rezolva problema...daca ma poate ajuta cineva...
multumesc

13 Apr 2010, 17:20

@madalinutzu: RDS este in teste pe digital de aproximativ o jumatate de an. Asta e scuza oficiala cu care-si mascheaza incompetenta de a lansa un pachet de programe digitale. De la un oras la altul, difera comportamentul posturilor din grila, la mine nu se blocheaza niciodata imaginea, insa am in continuare mai bine de 30 de programe blocate (fara imagine si sonor, doar canal alocat).
Ca sa-ti dai seama ce "profesionisti" sunt: inca n-au reusit sa treaca EPG-ul la ora de vara... =))

13 Apr 2010, 17:24

am 99 de programe digitale, si nu imi merge antena 1,2,3 se blocheaza imaginea...si inca cateva sport.ro, duna, euforia....etc

13 Apr 2010, 17:31

In Brasov antenele se vad ok, nu vad vreo 30 de posturi printre care si HD-urile.

01 Iun 2010, 22:16

OK, sunt posesorul unei bucati din jucariile lansate azi de RCS, si anume decodorul Humax HD pentru DigiCablu. Deocamdata poze, revin cu detalii:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Se dau la liber, in Cora s-au dat azi 30 fara al meu, care a fost ultimul. Mai mult, sunt si decodoare digitale non-HD. Asa ca, pe ele.
Se pot lua in 2 variante: cumparate cu 350 lei sau inchiriate cu 10 lei pe luna.

01 Iun 2010, 22:46

cum ai facut rost de jucarie Viper? cat te-a costat?

01 Iun 2010, 23:31

Pur si simplu m-am dus in Cora sa imi iau stick-ul de internet. Sunasem sambata la RCS-RDS si dadusem in sfarsit de un nene care stia ce vorbeste. Mi-a zis situatia stickurilor de net (unde sunt disponibile, etc) si mi-a zis ca in iunie se lanseaza oficial treaba cu HD si decodoare samd. Ba chiar mi-a zis si ce model sunt. Se lansase de cateva zile in Bihor, de aia ne-au disparut TVRHD si DigiSport HD de pe TV-urile cu DVB-C (adica au aparut ca fiind codate). Asa ca in seara asta (trecuta, in fine), ajuns la casieria din Cora Pantelimon, am intrebat de Humax-urile HD, tanti mi-a zis ca daduse deja 30 pe ziua in curs si mai avea 1, l-am halit pe loc. Variantele de achizitionare le-am scris mai sus: cumparate cu 350 lei sau inchiriate cu 10 lei pe luna. Am ales a 2-a varianta, nu tin sa blochez 350 lei pe ceva ce, poate, peste 2 ani va fi un gunoi ;) Am ramas pe abonamentul meu Extra de 31 de lei, nu ma intereseaza canalele de filme.

Acum astept sa mi se reseteze din centrala cardul ca nu intra canalele HD. Pe moment in lista vad TVR, ProTV, Sport.ro, DigiSport, National Geographic Wild si parca mai era ceva. Cel din seara asta de la telefon mi-a zis si lista cu canalele ce urmeaza sa fie HD in zilele urmatoare, si e destul de ok. Astept.

Morning edit:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

02 Iun 2010, 08:10

cool. Deci baietii au reusit sa se incadreze in timp inainte de Campionatul Mondial. Bravo lor.

09 Iun 2010, 14:19

azi am luat si eu receiverul hd din auchan :D
cand ajung acasa il pun pe lcdtv sa vad ce stie.

09 Iun 2010, 14:42

$1 scrie:$2ool. Deci baietii au reusit sa se incadreze in timp inainte de Campionatul Mondial. Bravo lor.

Subtirel... din ce am citit pe aici, cred ca au rezolvat totusi foarte putine cereri fata de cate au.
Daca ieseau cu 1-2 luni mai devreme ca sa aiba lumea timp sa se echipeze era OK.

09 Iun 2010, 15:07

Nu stiu cum o fi in alte parti, in Brasov se aduc cate 100 de 2-3 ori pe saptamana. Eu unul sunt multumit, nu mi-a luat mai mult de 2 zile de "hunting" sa intru in posesia unuia.

09 Iun 2010, 15:17

Asta inseamna ca s-au adunat in jur de 500 aparate in ultimele doua saptamani...? La o localitate precum Bv? =))

09 Iun 2010, 18:20

Nu vad unde e partea amuzanta, sunt case care au nevoie de 2 decodoare de exemplu. La o populatie de, probabil, peste 300.000 locuitori, nu mi se pare mult.

09 Iun 2010, 18:46

@Mihai L: Decodoarele nu au aparut de doua saptamani, cel putin dupa stiinta mea. De o saptamana incoace au fost vreo 300 de bucati.
In cazul in care ti se par putine, iti multumesc ca impartasim aceiasi impresie despre lumea in care traim, ne-o dorim mai buna decat este din pacate. Ce pot sa-ti spun este ca in paralel cu decodoarele HD erau si decodoare clasice, SD.
Mi s-a parut ilogic. Insa cat am stat la coada am observat ca alea SD se dadeau mai bine decat cele HD. Motivul? Cele HD presupun o chirie de 10 RON / luna, suma pe care multi nu si-o permit... asa ca iau din-alea SD.

09 Iun 2010, 19:09

Sa inteleg o treaba. Am RDS prin cablu, deci analogic (nu am Digi). Daca voi cumpara un decodor HD il pot pune la TV si pot receptiona canalele HD, pentru asta platind o suma de 10 RON lunar?

09 Iun 2010, 19:09

ai pe undeva dreptate;iti pot confirma ca nu toti vor HD, dar din mai multe motive, unul ar fi posesia unui televizor HD(nu HD ready) :) pentru a se simti diferenta fata de SD.
Pe de alta parte, ce firma ar investi in mii de echipamente inainte de a sti impactul de piata? :P sa le tina pe stoc?

09 Iun 2010, 21:55

$1 scrie:$2a inteleg o treaba. Am RDS prin cablu, deci analogic (nu am Digi). Daca voi cumpara un decodor HD il pot pune la TV si pot receptiona canalele HD, pentru asta platind o suma de 10 RON lunar?

Banuiesc ca nu ai citit ce am scris pe pagina anterioara... :P

Suma de 10 lunar nu o platesti sa vezi HD ci este chiria pe aparat. Il poti cumpara cu 350 daca vrei. Deocamdata HD nu e taxat suplimentar. Pe viitor mai vedem.

09 Iun 2010, 22:32

$1 scrie:$2..
Pe de alta parte, ce firma ar investi in mii de echipamente inainte de a sti impactul de piata? :P sa le tina pe stoc?

Stai linistit; sunt multi care vor calitate si mai multi care au televizoare compatibile (mare parte le-au luat fara sa stie ce inseamna HD Ready sau Full HD, dar ultima versiune suna mai bine si era mai scumpa... :D ). Campionatul mondial este o ocazie de exceptie pentru lansarea unui asemenea serviciu, dar sunt multi care nu au vazut diferenta sau nu stiu de acest serviciu, relativ nou.
@Viper: Mi se parea de ras ca sunt extrem de putine 500 aparate in Bv (adevarul este ca Nic_Bv a recunoscut ca a "scanat" doua zile pana sa-l prinda pe undeva)

09 Iun 2010, 22:43

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2a inteleg o treaba. Am RDS prin cablu, deci analogic (nu am Digi). Daca voi cumpara un decodor HD il pot pune la TV si pot receptiona canalele HD, pentru asta platind o suma de 10 RON lunar?

Banuiesc ca nu ai citit ce am scris pe pagina anterioara... :P

Suma de 10 lunar nu o platesti sa vezi HD ci este chiria pe aparat. Il poti cumpara cu 350 daca vrei. Deocamdata HD nu e taxat suplimentar. Pe viitor mai vedem.

Pai nu e acelasi lucru? Nu vreau sa-l cumpar, il inchiriez lunar cu 10 RON, nu?

09 Iun 2010, 23:00

Nu prea.
Din cate stiu, ar trebui schimbat contractul. Atentie insa ca pe digital ai nevoie de cate un decodor pe fiecare TV!!!

09 Iun 2010, 23:02

Un singur TV am indeajuns de performant pt HD, deci aici ma incadrez. O sa incerc sa intreb la RDS cum e treaba daca nu stie nimeni :D.
Răspunde