Legislaţie

Contestatie RADAR retinere permis 3 luni

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: Contestatie RADAR retinere permis 3 luni

Mesajde toxicristi » 07 Iun 2010, 13:42

De curiozitate, daca merg 2 masini in paralel (una in dreptul celeilalte), se pot amenda amandoua? Sau chiar si doar una?
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Mihai L » 07 Iun 2010, 15:06

Daca pot fi identificate clar, de ce nu?
(daca apare o poza cu doua masini si viteza fara sa fie clar atribuita nu merge...). Daca la radar apare M1 cu 50km/h si M2 cu 80km/h mi se pare OK.
Astea noi am inteles ca pot face cateva smecherii automat (masina care se apropie/se departeaza, etc).
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde verga_Cip » 07 Iun 2010, 16:19

$1 scrie:$2e curiozitate, daca merg 2 masini in paralel (una in dreptul celeilalte), se pot amenda amandoua? Sau chiar si doar una?

daca ambele merg cu viteza ilegala, se amendeaza ambele intrucat se deduce ca fiind in paralel, daca citesti viteza uneia si cealalata va avea aceeasi viteza. Important e numarul sa fie vizibil. Daca una merge mai repede ca cealalta ... atunci daca "target"ul se va schimba de pe o masina pe cealalta atunci cand cea care are viteza mai mare trece in fata. Cel putin eu asa am inteles. Vorbim de radarele vechi, nu de cele noi :)
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde toxicristi » 07 Iun 2010, 21:31

"se deduce" nu cred ca e un argument destul de solid...
toxicristi

Mesajde Mihai L » 07 Iun 2010, 22:09

Ciprian, ai vazut filmuletul cu tractorul prins cu 240 km/h?
(hint: trecuse o motocicleta, dar la viteza asta iesise deja din cadru... :D )
In general masinile care sunt prinse in paralel sunt in depasire, iar masinile care depasesc au macar un 20km/h in plus...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 08 Iun 2010, 10:49

Voi ati citit ce am scris???

Sunt 2 situatii: una in care pe film, filmare continua, cum spui tu mihai, se merge in paralel!! Si eu iti spun ca orice instanta iti suspenda permisul, ca e la mintea cocosului ca daca ti se vede numarul si mergi in paralel cu o masina care are 150 km/h nu ai cum sa ai alta viteza, ca se vede PE FILM, filmare continua!!
A doua e cand una depaseste pe alta .. caz in care se aplica ce-am spus: cel care este in T, adica in TARGEt si-o fura.

Lamuriti!?
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 08 Iun 2010, 11:44

Sincer, nu.

Asa ar putea sa mearga masina de politie in paralel cu tine, isi filmeaza bordul, filmeaza ca te deplasezi cu acceasi viteza si iti da amenda :D

Faptul ca se presupune ca mergeai cu aceeasi viteza ca o masina suprinsa de radar nu cred ca poate constitui baza legala pentru o amenda.
toxicristi

Mesajde verga_Cip » 08 Iun 2010, 12:02

Cristi, dar tu esti in film, se inregistreaza viteza de deplasare ... se vede numarul ... ce sa contesti? Tu acum esti ca Basescu cu celebra replica: nu i-am dat cu pumnul :))
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Smiley » 08 Iun 2010, 12:31

ciprian, daca in poza apare clar viteza fiecarei masini, astfel incat sa nu poata exista nici un dubiu cine cu cat s-a deplasat (nu e suficient sa fie afisate 2 viteze M1 si M2, trebuie sa se arate clar cine e M1 si cine e M2), atunci pot fi amendati ambii soferi.
sau, daca aparatul are un singur Target, acesta sa fie clar evidentiat (iar cealalta masina nu o sa fie amendata)

daca nu se indica in mod clar ce viteza avea fiecare masina, sau nu se poate vedea cine era targetul, n-ar trebui sa poata fi amendati niciunul dintre soferi.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde verga_Cip » 08 Iun 2010, 12:36

Voi vorbiti teoretic. Am o singura intrebare: De unde stii tu ca TARGET-ul nu iti este adresat tie si nu celeilalte masini!? Pentru ca daca te ia la 7-800 m, este foarte greu de demonstrat ca T era pe tine sau nu. Si noi vorbim teoretic, practic eu va spun cu au fost cazurile! Se poate sa fie si judecatori care au dat dreptate in asemenea cazuri, insa logica bunului simt confirma ce spun eu. E un fel de .. eu am toba omologata de RAR la motocicleta, dar daca nivelul de sunet admis este de 120 dB, iar eu am 150 dB, atunci pot fi amendat, ca depaseste nivelul de sunet, chiar daca LEGAL am dreptul s-o folosesc. La fel si aici, legal trebuie sa demonstreze ca eu mergeam cu viteza care mergeam, practic insa, e clar ca ambele masini erau peste limita de viteza ... dar...in sfarsit, hai sa "move on" ca sa il citez pe Daniel :)
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 08 Iun 2010, 12:46

Pai exact asta zicea smiley : ca nu se stie cui ii este adresat target-ul, nu poate fi amendat niciunul. (Sau vor fi amendati amandoi, dar in cazul unei contestatii, cred ca vor scapa).
toxicristi

Mesajde Mihai L » 08 Iun 2010, 13:51

Eu ma refeream la o solutie pur teoretica. Habar nu am ce stiu radarele actuale; daca insa se poate distinge in poza clar cine merge si cu ce viteza este suficient pentru amenda.
Nu cred ca tine in fata justitiei chestia cu analogia; pentru masurarea vitezei sunt necesare dispozitive omologate (isi pune politia roti de 13" si ii amendeaza pe toti din trafic care au peste 25 km/h =)) )
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde toxicristi » 08 Iun 2010, 14:15

De analogie ziceai si tu, ca merge cu aceeasi viteza ca o masina a carei viteza este masurata conform legii :D
toxicristi

Mesajde verga_Cip » 08 Iun 2010, 14:45

hai sa nu ne mai certam (sao sa vorbim in contradictoriu)...stiti cum se calculeaza viteza in Italia? Se ia o bucata de drum (de obicei autostrada) si timpul i care ai parcurs respectiva distanta. Daca media este peste limita autostrazii...:D
Acum, oamenii s-au prins si mai opreau prin benzinarii sau diverse locuri, ca sa nu fie prinsi, motiv pentru care au iesit cu pistoalele laser pe autostrazi :D

PS: asta mi-a zis-o cineva care locuia prin Italia cu ceva timp in urma...poate e cineva care poate s-o confirme/infirme.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 08 Iun 2010, 15:14

Asta e alta poveste...
In general pozitia camerelor fixe se afla si lumea incetineste, dar suplimentar masina este inregistrata si se compara intervalul de timp in care a strabatut distanta dintre camere. Daca nu ma insel, si cele de pe DN1 ar putea face asta (dar nu au modulul acela de soft parca :D )

Mi se pare aiurea sa te duci la Bv si sa te chinui sa calci tare masina sa ajungi la Campina pentru 30 minute de cafea si apoi la Predeal inca 30 minute pauza... :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde silviu 29 » 23 Noi 2010, 07:56

Am contestat eu o sanctiune soldata cu amenda si cateva puncte de penalizare. Politia din Teliu jud Brasov.
M-a oprit nenea politistul si a cerut prin statie de la "colegu" viteza de deplasare a "autoturism ford focus gl xx xxx " a venit si raspunsul prompt 76 km/h . ok proces verbal bla bla si ma apuc sa citesc cu atentie pv iar la viteza de deplasare surpriza 77 km/h .
Putin suspicios imi intreb sotia daca si ea a auzit initial 76 spune ca asa a auzit si ea. il intreb si pe politist "domnule v-ati hotarat cu ce viteza ma deplasam cu 76 sau cu 77 km/h dupa care el spune ca aveam 77 asa cum scrie pe pv. Nu am semnat pv l-au trimis prin posta acasa si l-am contestat. Un prieten bun avocat s-a ocupat timp de 2 ani !!! pana la solutionarea procesului.
Politia a adus la dosar toate actele printre care si buletinul de verificare metrologica care era valabil din luna a IX iar sanctiunea mea a fost in luna a VI. Initial un judecator ciudat ca altfel nu il poti numi m-a gasit vinovat si a dat sentinta ca tb sa platesc amenda. Am facut recurs si alt judecator a tinut cont ca verificare metrologica nu exista la data la care am primit sanctiunea si mi-a dat castig de cauza.
Daca dai de un judecator care tine ff mult la aplicarea legii si vrea ca totul sa se intample perfect legal statul nu ar mai incasa nici un ban din amenzi , viciile de procedura fiind cel mai des trecute cu vederea de judecatori.

Conduceti prudent.
FF2 FACELIFT TURNIER TDCI 110 CP(DPF) 2008
silviu 29
Incepator

Anterior

Înapoi la Legislaţie