$1 scrie:$2a, dar tot populata de romani ramane...
$1 scrie:$2orb-aia ... Romania este o tara minunata ... pacat ca este locuita.
Este populata de voi, de mine si de toti ceilalti. Asa ca daca nu va convine cum e populata, incepeti sa va schimbati.
Incercati sa vizitati o tara araba sau o tara aficana si apoi sa va plangeti de Romania. Am avut norocul sa vizitez, aproape doua saptamani, Egiptul, iar cand m-am intors am inteles ce tara frumoasa avem.
Alen, imi spui de pet-uri. Stiu ca este un caz izolat, dar aici, la barajul Vidraru, daca era cadrul mai larg prindeam niste crengi care nu imi placeau, insa pet-uri mult mai putine (pot spune foarte putine) comparativ cu anii trecuti. Sa vedeti mandrete de Nil care are permanent la mal o patura de pet-uri. La noi sunt foarte multi care traiesc sub limita saraciei, dar acolo aproape toti traiesc asa. Acolo, la nici cinci minute de centrul orasului, capitalei, Cairo pe stradutele secundare nu ai loc sa mergi din cauza gunoaielor.
In orice localitate gunoaiele sunt peste tot. Hotelurile arata foarte bine, dar foarte greu iti faci curaj sa iesi din curtea lor. Peste 80% din case acolo nu sunt terminate, nu sunt finisate. De ce? Pentru ca atat timp cat nu sunt terminate, nu platesc impozit pentru locuinta.
Avem o tara cel putin frumoasa pe care o locuim asa cum suntem: buni sau rai, suntem noi. Sunt foarte multe de facut si daca se schimba unul din noi ne gandim ca nu va fi suficient, ca toti ceilalti raman niste distrugatori in continuare. Serios? Imi aduc aminte de o campanie, ceva cu "eu nu blochez intersectia", careia eu nu i-am dat nici o sansa. Si uite ca am placuta surpriza ca atunci cand merg in coloana, sa vad masini care nu blocheaza intersectia sau care decat sa stea degeaba pe trecerea de pietoni stau degeaba cu inainte de trecere.
Nu imi pare rau ca Romania e locuita, pentru ca e locuita de mine. Si imi place sa locuiesc aici. M-a ajutat Dumnezeu si am vazut si alte tari, majoritatea mai "fericite" decat noi. Am avut si oportunitatea de a petrece cativa ani pe acolo, dar nu am vrut. Pentru ca imi place "acasa". Pentru ca imi place Romania.