de mihai2k1 » 18 Mai 2007, 20:11
Nici eu nu sunt sanatos, dar am reusit sa o educ pe una, si apoi s-au autoeducat toti. Am povestit prin alte posturi, cum am reusit.
Insa mai am de furca cu doua categorii de "taratoare": cele care se lasa tarate de caini prin cartier, si spalatorii de geamuri de la semafoare.
Despre prima categorie: nu am nimic cu animalele si nici cu cei care le tin de lesa. Am ce am cu gradul de necivilizatie de care dau dovada. Toti imi lasa impresia ca ieri au lasat din mana funia vacii, iar, din reflex acum plimba animalul ala. De ce? E trendy sau iubeste animalul atat de mult incat sta cu el la masa. Parerea mea este ca D-zeu a lasat animalele sa fie libere, nu sa fie lovite de masini sau sa fie inchise 8 ore/zi in casa doar pentru ca au ghinionul sa fie animale de companie.
Dar, OK, are "taratoarea" lighioana si asta e... trebuie sa o scoata la plimbare, ca doar n-o s-o omoare. Dar daca o scoate la plimbare, "taratoarea" trebuie sa aibe grija sa lase si locul curat, unde lighioana lui isi face nevoile, iar daca lighioana tot vrea sa-si marcheze teritoriile, atunci "taratoarea" sa aibe grija ca marcarea sa fie facuta pe copaci, nu pe rotile masinilor sau pe stalpii gardurilor din jurul blocurilor. Mi s-a acrit sa imi spal masina si la 20 de minute dupa ce o parchez sa o vad piatra de hotar intre teritoriile lighioanelor de companie.
Apropo: una din "taratoare" a invatat sa imi ocoleasca masina. Cum? Atunci cand m-a ignorat cand am rugat-o (da, am rugat-o) sa plece cu lighioana de langa masina mea, am umplut o oala maaaaaaaaaare cu apa si am turnat-o pe ea si pe lighioana.
Despre a doua categorie: unii inteleg cand dau din deget in semn ca nu vreau sa imi ude nici o parte a masinii. Altii ignora semnul si se apuca imi umple de zoaie parbrizul, luneta sau farurile masinii. Pe unii i-am pus la punct foarte simplu: am dat cu masina peste ei. Au reactionat exact cum ma asteptam atunci cand au vazut ca punctul lor principal de sprijin (adica masina mea) se misca: pur si simplu au dat pe spate (adica au cazut in fund). Evident ca tot ei s-au ridicat cu gura mare la mine zicand ca sunt nebun si m-am certat cu ei ca la usa cortului pana s-a facut verde.
PS: De felul meu sunt un tip foarte calm si prietenos (cei care m-au vazutla intalniri pot confirma). Inghit multe magarii, insa am si eu o limita a rabdarii. Peste limita aia imi vin tot soiul de solutii mai mult sau mai putin educative. Iar imaginatie am destula!
PPS: Aviz amatorilor: urmatorul care imi blocheaza locul de parcare (pe care il platesc de 3 ani la ADP sect.6, si care este marcat cu tablita pe care am scris clar si citet, cu negru pe alb, numarul masinii si numarul autorizatiei de parcare), se va trezi cu superglue in yala de la rezervorul de benzina. In felul asta toata lumea e fericita: omul are loc de parcare asigurat (e langa o pompa de benzina, luminat si supravegheat video), iar eu am locul meu de parcare neocupat. Tubul e ieftin, se gaseste peste tot, nu ocupa spatiu mult in masina si are capacitatea necesara cam pentru doua sau trei victime. In plus ma scuteste de efortul de a cauta, cara si arunca un bolovan in parbriz, iar masinii nesimtitului ii provoc pagube minore. Deh, nu masina e vinovata. Imi pare rau de un singur lucru: ca nu ii vad fata aluia cand se va duce la altul sa il ajute, pe motiv ca are busonul lipit cu superglue...
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.