ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Stiker cu steag UE pentru numar

18 Mai 2007, 20:00

Ati cumparat asa ceva? Daca da, de unde?
Am vazut o groaza de masini cu asa ceva. Oare este legal?

18 Mai 2007, 20:36

nu e legal

18 Mai 2007, 21:37

Sunt deja placi care au asa ceva din fabricatie. Nu e neaparat sticker. Placile noi sunt cu asa ceva. Mai mult, daca ai ceva pile, ti le poti schimba.

18 Mai 2007, 22:10

inseamna ca la nr. definitive vom primi si noi asa ceva ?

18 Mai 2007, 22:31

Eu aveam pe nr. mele de leasing, dar nu le-am lipit calumea si le-am dat jos ca ma enervau. Am auzit ca nu sunt legale, dar tocmai am vazut un politist care avea pe passatul lui personal, asa ca...

18 Mai 2007, 22:33

da', dar pt. el sunt legale.......stii tu......

19 Mai 2007, 06:42

Nu, politaiul isi schimbase probabil numerele. De vreo luna, in loc de tricolor placutele au stelele comunitare (standard pt designul tuturor placutelor de inmatriculare din CE). Avantajul politaiului este probabil acela ca nu trebuie sa stea pe la cozi interminabile in conditii inumane, pt schimbare...

19 Mai 2007, 10:51

NU sunt legale. In Bucuresti am vazut deja, si culmea, noaptea pe Magheru, cum politia a pus o domnisoara sa le dea jos de pe un Peugeot 206CC. Amenda, puncte + talon suspendat daca nu le dai jos. Domnisoara a preferat sa lea dea atunci jos sa nu piarda talonul. Pacat de unghiile ei :P

19 Mai 2007, 11:20

In mod normal, pentru a fi valabil un nr. cu steagul UE pe el, trebuie amendata legea care stabileste cum trebuie sa arate placuta de inmatriculare. Nu am cunostinta despre o astfel de amendare. Poate cei ce lucreaza prin politie sau au legaturi cu domenii ce tin de legislatie, ne pot lumina si pe noi, restul. :D

19 Mai 2007, 11:26

eu stiu numai legea care spune ca nu ai voie sa aduci modificari placutelor cu numarul de inmatriculare..adica orice fel de modificari :)

eu lucrez in domeniu dar nu am timp acum sa ma uit..si nici nu sunt la birou....

19 Mai 2007, 16:48

nu sunt legale si nici nu vin placi noi cu "stelutze". saptamana trecuta am luat placi noi si sunt la fel...

19 Mai 2007, 19:56

Credeti ce vreti. Dar exista placi care asa sunt, cu UE. Mai intrebati, mai examinati...

19 Mai 2007, 22:01

$1 scrie:$2u sunt legale si nici nu vin placi noi cu "stelutze". saptamana trecuta am luat placi noi si sunt la fel...

Domnule, eu am vazut cu ochii mei numere de CT cu stelute in loc de tricolor, in ultima luna. Acuma, nu pot spune ca le-am studiat cu lupa, dar nu pareau catusi de putin a fi "contrafacute" cu sticker-e. Chiar m-am bucurat ca au integrat design-ul numerelor, dar m-am si ofticat ca eu n-am primit numere "europene".

Ca aplicarea unor astfel de sticker-e este ilegala este mai mult decat clar. Dar ca nu ar putea fi introduse placute cu aspect conform normelor europene pana la schimbarea legii romanesti, este discutabil: daca exista o LEGE europeana (nu recomandare, LEGE!), ea e obligatorie pt toti membrii Comunitatii si trebuie aplicata (cand anume depinde doar de perioada de gratie acordata pt conformare la continutul respectivei legi).

19 Mai 2007, 23:36

leontet nu te contrazic...dar stickerele alea arata chiar bine...adica doar de aproape iti dai seama ca nu e tabla vopsita ci e un biet sticker....cat despre directivele si regulamentele UE intr-adevar prin tratatul de aderare avem diferite perioade de gratie pentru transpunerea acestora in legea romana...adica o directiva nu se aplica direct pe teritoriul RO ci doar dupa ce o lege din RO e aliniata la respectiva directiva...

20 Mai 2007, 00:45

Si eu care ma gandeam sa-mi activez sistemul PCR (pilele, cunostintele si relatiile) ca sa-mi schimb numerele cu de-astea noi... :cry:

20 Mai 2007, 00:46

@leontet: am vazut si eu o groaza de numere cu stelutze...pana la urma m-am dus la un numar care avea asa ceva, am dat cu unghia si am vazut ca e sticker.
deci tot ce se poate domnilor

20 Mai 2007, 00:54

Deh, eu n-aveam cum sa dau cu unghia, ca eram in masina... Stand la stopuri in spatele unuia si altuia am observat "noile" numere. Dar daca nimeni nu stie nimic despre vreun comunicat oficial referitor la ele, e clar ca nu e vorba decat de sticker-e... Nasol, imi placeau asa, cu stelute galbene - si tricolorul, si vulturul se potrivesc ca nuca-n perete cu restul placutei (dupa mine). Si apoi, desi urasc structurile de tip militar, sunt un adept al uniformitatii, oriunde este posibil. Ma rog, mai asteptam putin - poate cand se vor introduce noile numere va functiona realmente sistemul de inmatriculare in doua ore, deci si preschimbarea ar fi tot o chestiune de o zi!

20 Mai 2007, 06:47

Eu am vazut de aproape, se vedea clar vopseaua. O sa fac poze macro pentru "necredinciosi". Or fi si stickere, eu vorbesc de cele reale.

23 Mai 2007, 13:13

$1 scrie:$2u am vazut de aproape, se vedea clar vopseaua. O sa fac poze macro pentru "necredinciosi". Or fi si stickere, eu vorbesc de cele reale.

eu am numerele definitive incepand cu data de 8 aprilie 2007 si sunt cu RO :!:

23 Mai 2007, 13:36

Am vazut azi si varianta cu sticker. E oribil, e imensa diferenta! Mai mult, cel real luceste frumos in lumina farurilor, exact ca restul numarului! Iar diferenta e mare atat la RO cat si la cercul cu stelutele UE.

23 Mai 2007, 18:11

se fac deja cu steagul ue. costa aproape dublu fata de cele simple preferentiale

23 Mai 2007, 18:38

am vazut eu in oras masini noi cu nr rosii si cu stelute. nu cred ca pune cineva sticker pe nr de rodaj. adik cel putin aia intregi la minte. :)

23 Mai 2007, 19:09

Si eu am vazut unul pe o fiesta :)

Nu cred ca era sticker, dar nu l-am studiat indeaproape

23 Mai 2007, 19:20

$1 scrie:$2u, politaiul isi schimbase probabil numerele. De vreo luna, in loc de tricolor placutele au stelele comunitare (standard pt designul tuturor placutelor de inmatriculare din CE). Avantajul politaiului este probabil acela ca nu trebuie sa stea pe la cozi interminabile in conditii inumane, pt schimbare...

sincer tu ai sta la cozi daca ai fi politzai?

23 Mai 2007, 19:21

Gata mi-am luat! De la o benzinarie Lukoil! 4,4 ron perechea.

23 Mai 2007, 19:23

$1 scrie:$2n mod normal, pentru a fi valabil un nr. cu steagul UE pe el, trebuie amendata legea care stabileste cum trebuie sa arate placuta de inmatriculare. Nu am cunostinta despre o astfel de amendare. Poate cei ce lucreaza prin politie sau au legaturi cu domenii ce tin de legislatie, ne pot lumina si pe noi, restul. :D

nik mai simplu scrie-ti offul la http://www.politiaromana.ro !

23 Mai 2007, 19:51

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u, politaiul isi schimbase probabil numerele. De vreo luna, in loc de tricolor placutele au stelele comunitare (standard pt designul tuturor placutelor de inmatriculare din CE). Avantajul politaiului este probabil acela ca nu trebuie sa stea pe la cozi interminabile in conditii inumane, pt schimbare...

sincer tu ai sta la cozi daca ai fi politzai?

Evident ca NU!!! :lol: :lol: :lol:

Acuma, sincer fiind, nici asa (adica nefiind politist) nu am stat la cozile de la inmatriculari/radieri - in CT exista o multime de indivizi care pt sume deloc exagerate umbla cu actele peste tot (inclusiv la RAR, fisc, birouri de copiat acte, etc). Le dai factura de vanzare-cumparare, actele masinii si banii si astepti sa te sune cand e rezolvata problema (in general de pe-o zi pe alta). Daca e nevoie, te cheama cu masina la RAR cand ti-a venit randul (pe care tot ei ti-l tin). Ultra-comod si din punctul meu de vedere la un pret rezonabil (la Fiesta, in ianuarie, cand erau niste cozi interminabile la inmatriculari, am platit, daca nu ma insel, 100RON baiatului care m-a "rezolvat" in aceeasi zi!).

23 Mai 2007, 19:56

pai vezi !? romanu' e inventiv!

23 Mai 2007, 20:04

$1 scrie:$2ata mi-am luat! De la o benzinarie Lukoil! 4,4 ron perechea.

ce ti-ai luat ? stickere ?

23 Mai 2007, 20:09

Azi, venind dinspre aeroport, in fata mea pe 2 benzi diferite, un Logan si un Captiva. Ambele cu RO si stelute. La Captiva se vedea clar ca e din fabrica, la Logan ca e sticker. Apoi am vazut o masina de Germania si una de Ungaria. Stelutele aveau exact aceeasi forma si culoare (si dimensiunea cercului), iar literele erau cu exact acelasi font ca la Captiva. Din pacate poza e facuta cu telefonul prin geamul murdar ca ploua si se stropea din fata...

P.S. am aflat de la o "pila" ca imi face si mie daca vreau. Nu ma costa prea mult. Deci se poate :D
FiÅŸiere ataÅŸate
Copy of DSC00488.JPG
(108.73 KiB) Descărcat de 148 ori
Răspunde