ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

bicicletele ACTIVE din metro..

16 Mai 2007, 23:58

si-a cumparat careva vreo bita ACTIVE din Metro? sau ..din alta parte :) eu in metro am vazut. As vrea sa-mi iau o bitoacla si nu stiu cat de bune sunt alea...nu vreau first bike sau dhs...de magellan sau scott nu am bani :) numai bine.

17 Mai 2007, 00:34

Alea cu frana magnetica sunt mai scumpe dar sunt mai bune decat cele cu frana mecanica.(eu am cumparat de vreo 2 ani tot la metro cu frana mecanica,si frana care defapt e panglica pe un disc metalic nu este prea eficienta,marca nu stiu deoarece acum nu sunt acasa).

17 Mai 2007, 06:26

Am studiat 'piata' (mi-am luat Kona acum vreo doua luni :D )... Lasa-le pe astea.
Variante rezonabile pe aici prin Bucuresti - Altrix/Kona. Fiind in Cluj cred ca ar merita sa te duci in Hu.

17 Mai 2007, 09:48

danmatyas: vorbim de bicileta normala nu din cea medicinala nu?

ca vad ca s-a inteles altceva

17 Mai 2007, 09:53

Din marcile date de danmatyas eu stiu ca sunt normale si nu din acelea de casa...

17 Mai 2007, 10:22

Am eu una magnetica acasa, e excelenta. Dar sincer nu stiu ce marca. O sa ma uit diseara. Am dat in jur de 9 mil pe ea undeva in decembrie 2006

17 Mai 2007, 10:44

nu nu...mi-e trebuie d-alea de mers pe dealuri :) nu de pedalat in casa! kona e scumpa, au au au...

17 Mai 2007, 11:18

$1 scrie:$2u nu...mi-e trebuie d-alea de mers pe dealuri :) nu de pedalat in casa! kona e scumpa, au au au...

Eu am dat 950 RON... Daca mai scazi din pretentii (cadru de otel, de ex. in loc de aluminiu) cred ca gasesti la Altrix spre 5-600. Dar nu se compara cu DHS/First Bike/etc...

17 Mai 2007, 12:14

$1 scrie:$2u nu...mi-e trebuie d-alea de mers pe dealuri :) nu de pedalat in casa! kona e scumpa, au au au...

De-asta mi-am luat motor ... fara pedale :lol:

17 Mai 2007, 12:36

Si cat ziceai ca te costa Casco la acel motor??? :mrgreen:
In banii aia iti iesi scuter, nu doar bicicleta... :lol:

17 Mai 2007, 16:50

:) eu am vazut o bita active in metro cu jante dublue, suspensie fata spate, discuri de frana fata spate la 1 000 ron. Se merita? kona la aceeasi bani nu prea are mare lucru pe ea din cat stiu eu... dar cu siguranta calitativ este mult peste..

17 Mai 2007, 19:37

hotaraste-te in primul rand la ce vrei sa o folosesti, mai arunca un ochi si pe softpedia...

17 Mai 2007, 19:59

pai o voi folosi la mersu pe hartoape...dar nu la downhill :) dar chiar daca nu as avea nevoie de frana pe disc sau jante duble...as vrea sa le aiba.. un kona d-asta e pe putin 500 euro ...daca nu 1000. Chiar asa de pasionat nu sunt! :)

17 Mai 2007, 21:10

Ca fapt divers as vrea doar sa adaug ca si eu am un mountainbike Shimano si sunt f multumit.
Anul trecut fiind plecat in concediu in Germania, am avut ocazia sa intru intr-un magazin de langa Stuttgart ,exclusiv cu biciclete.
Era structurat pe 3 etaje: la parter biciclete ptr copii, la etajul 1 -ptr femei, la etajul 2 ptr barbati.
Fiecare etaj avea o suprafata de circa 50 X 25 m (1250mp) si avea pe circumferinta o pista de testare a bicicletelor, pista formata din trepte,gropi,proeminente din metal si beton.
Am avut ocazia sa fac 1-2 ture cu o bicicleta Shimano care costa 6300 Euro si cu inca una care costa circa 4000 Euro.
Ambele aveau telescoape fata spate pe gaz si reglare foarte fina cu o cheie speciala,frana disc,schimbator inglobat in ghidon.....
Am mers si mai incet dar si mai tare pe acea pista dar nu am reusit sa simt socuri-lovituri semnificative.
A fost un vis sa poti merge cu asa ceva.Pacat ca nu am poze; nu am avut voie sa fac.

Ca si concluzie : Iti recomand Shimano, nr 1 mondial ( din cunostintele mele )

:arrow:

17 Mai 2007, 21:53

moama o toacla de aia amarata mai scumpa decat o fiesta sh? care e nebun sa dea 6300 pe o bicicleta?

17 Mai 2007, 22:02

$1 scrie:$2oama o toacla de aia amarata mai scumpa decat o fiesta sh? care e nebun sa dea 6300 pe o bicicleta?

ala care are aston martin ..de ex :))
cine are fiesta SH sigur nu-si ia bicicleta la 6000EUR

17 Mai 2007, 23:36

$1 scrie:$2Ca si concluzie : Iti recomand Shimano, nr 1 mondial ( din cunostintele mele ) :arrow:

Pe vremea mea Shimano faceau doar componente pt biciclete, nu si cadre sau biciclete intregi, nu cred sa se fi schimbat ceva... :roll:

18 Mai 2007, 00:38

Am vazut ca mai nou au adaptat sistemul de suspensie de la masinii si pe biciclete : pe furca din fata, pe o ramura este supensia iar pe cealalta amortizorul :)

18 Mai 2007, 21:44

@huffy : mentionez ca am intrebat si eu vanzatorul din acel magazin daca Shimano a fabricat toata bicicleta sau doar unele componente.Raspunsul a fost : este integral Shimano !
Oricum acele biciclete sunt prea avansate ( dpdv tehnologic ) ptr. f multi oameni din Romania si nu numai.
Ce mi s-a parut super a fost greutatea bicicletei , undeva la 3- 4 kg ...aveau cadru din fibra de carbon ( unele) cat despre pret am vazut in acel magazin si biciclete de curse, ca si cele din turul Frantei de ex. care costau intre 10000 - 12000 E...... :oops: :oops:

19 Mai 2007, 15:52

Topicul asta imi trezeste amintiri, ce frumos era cand hoinaream pe tot felul de coclauri, dealuri, sau faceam coborari pe sosele :D . Am avut (defapt inca o mai am) o "tzoacla" no-name dar cu susepensii full....erau pe la inceputul aparitiei lor. I-am rupt 3 seturi de pinioane pe spate, am intins 2 lanturi, am spart toti rulmetii de la roti de nenumarate ori, pedalele erau consumabile.....ca sa nu mai povestesc de tratamentele extreme de infumusetare cu namol de rau, sau sedinte de vibro-masaj prin bolovani :D

19 Mai 2007, 16:49

Idem si eu... cu un biet Pegas coboram scarile din Herastrau... Saracu' l-am alergat acu' 12 ani pana la Snagov si inapoi... 99 km intr-o zi. Ce vremuri...

Pe langa Bragadiru erau niste mormane de pamant... erau perfecte ca si trambuline... pana mi-a intrat o data saua intre picioare :shock:

Apoi am schimbat traseul... incercam sa dobor recorduri de viteza in Parcul Tineretului, pe panta care incepe de pe platoul ala de langa cimitir, pana jos la lac... am prins 54,8 km/h. Dupa ce era sa lovesc un copil, m-am mutat pe panta de langa Keoke... Acolo am luat 56,8 km/h :D.

Iar in Regie am depasit viteza maxima legala (40km/h), in timp ce ma alerga o haita de caini cu 42km/h...

Tin minte ca imi cumparasem kilometraj si de la magazinul Dioda imi cumparasem un montaj care semnaliza directia de mers... pacat ca i se terminau prea repede bateriile... Mai aveam si far cu dinam...

Eh... ce vremuri...

19 Mai 2007, 17:09

E o zona foarte misto pe la tabara de sculptura / manastirea de la ciolanu (zona buzau). Era o portiune de 7 Km de sosea usor circulata cu panta 10 % ...... era cel mai rapid mod de a termina un set de saboti de frana.... :D

Oricum revenind la on-topic, DHS sunt warza, First Bike sunt slabe. Ideea e ca o bicicleta cat de cat bunicica la gropi, santuri si alte nebunii oricum se strica. Pe urma se pot cumpara piese de schimb / calitate mai buna. Era un magazin pe undeva pe o straduta pe langa magazinul unirea care facea biciclete pe comanda. Iti alegeai schimbatoare, numar de viteza, furca, suspesie, saboti / discuri etc. Preturile erau cam 2-3 ori mai mari fata de no-nameuri....

PS: pacat ca nu mai am bicicleta in bucuresti ca poate lasam fordurile acasa si pedalam cu totii la un suc :lol:

19 Mai 2007, 20:32

Mai era un magazin d-asta pe langa universitate. Acolo am aflat motivul pentru care FirstBike de pe vremea aia erau proase: aveau lagarele din plastic :shock:

20 Mai 2007, 01:19

In Bucuresti sunt 3-4 magazine (firme - unele au doua puncte de prezentare/vanzare) de biciclete... Este Magellan in Pantelimon (si am inteles ca mai au pe langa magazinul Cocor un punct de vanzare), un magazin pe la Coltea si altul pe langa Sala Palatului...
Răspunde