de martini » 27 Iun 2010, 19:28
schimb putin subiectul ... seara asta am incercat sa ies cu sotia si fetita mea la o plimbare si o inghetata.
ne asezam la o terasa care avea mesele jumatate la umbra pe malul marii, jumatate la soare langa un perete imputit. binenteles, la umbra era plin la soare pustiu. la masa de langa noi pleaca respectivii, imediat apare un cuplu si se aseaza; in secunda 2 pun mana pe scaune doua "doamne" insotite de un copil mic si cu gura mare "cum va permiteti domne, dar eram noi la coada" astia "ce coada femeie?" ... alea ca asteptau de mult timp sa se elibereze o masa dar intre timp se plimbau si dai sa traga de scaune. femeile astea erau pe la 40 de ani, aranjate dichisite, pareau educate. tot insistau cu comentarii gen "noi avem copil", "noi eram aici" ... si raspunsul cuplului binenteles "daca erati aici cum se face ca noi stam jos si dupa ati venit voi sa ne ridicati?" in fine ... alea incepusera scandal, astia s-au ridicat si au plecat de tot. comentariul lor insa dupa ce ei au plecat mi-a placut la nebunie "bine ai venit in romania...", tinand apoi neaparat sa afle lumea din jur ca ele sunt plecate de mult afara si acum au venit in vacanta. 2 nebune cu un tupeu fantastic ...
in fine, plecam de acolo si intr-o parcare la 50m de terasa vine unul cu un mondeo cu numere de anglia, desi erau locuri libere parcheaza fix in dreptul barierei unde era vopsit pe jos cu galben ca e interzisa parcarea, cum e si prin unele intersectii... vine ala de la parcare, le zice, soferul pe la 25 de ani super tupeist si asta nu vrea sa mute masina. era insotit de 3 personaje peste 75 ani fiecare, probabil le scosese sa viziteze orasul. ii cere baiatul 2 lei parcarea, la care asta "ce, sa platesc EU parcarea? pai eu am legitimatie bah..." noi am auzit toate discutia deoarece era la 1m de noi, noi opriti sa biberonim fata. ala cu parcarea a fost pe faza, sau probabil e tabacit de astfel de discutii "pai am si eu legitimatie, ce legitimatie ai tu de libera parcare?" ala neaga, si zice ca el e de la presa si ca poate vrea sa dea un telefon. nu imi venea sa cred, parcase ilegal si nici macar nu vroia sa dea incredibila suma de 2 lei. in scarba insa ii intinde astuia o bancnota de 500 euro!!! si ii zice sa ii schimbe. normal ca il refuza, la care asta iar o ia razna si incepe cu amenintari ca cine e el, pana unul dintre batrani ii intinde 2 lei si se termina toata faza.
in ultimele zile am vazut/auzit o gramada de faze ce s-ar potrivi topicului insa prefer sa le uit. aflu ca o prietena, medic neurolog, a luat amenda 5000 ron de la CAS pentru ca nu avea semnatura pacientului pe concediul medical, pacientul fiind in coma de o saptamana dupa accident. nu e caz singular, cel putin in constanta au rupt multi medici cu noua lege a concediilor medicale.
cand am ajuns acasa in fata blocului o doamna cu un jeep a intrat in intersectie fortand semaforul si a luat din plin o ambulanta care mergea la interventie impreuna cu un smurd, s-a rasturnat ambulanta, cat pe ce sa ia oamenii de pe trotuar, noroc cu un stalp care a deviat masina inapoi pe strada. finalitatea: doamna era ingrijorata pentru ca baiatul ei urma sa inceapa sesiunea, si pentru ca nu au fost victime o sa i se suspende permisul 1-3 luni. atat.
gata ma duc sa ma uit la tom si jerry sa imi revin.