Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Focusul meu

05 Iul 2010, 13:05

Salutam

Sunt de ceva vreme pe forum dar nu m-am gandit sa prezint masina pe un topic dedicat .Nici primul focus nu l-am prezentat si rau am facut . Stand de vorba cu Viper_x am vazut ca nu avem unde sa punem pozele facute de Adi si uite asa are si Focusica al meu un topic propriu .
Deci sa prezint masina pe scurt : focus 2 din 2005 , 1.6-16 valve .
de fabrica se lauda cu computer , cruise control , climatronic , etc .
Ce am schimbat pe la ea in 3 ani :
-farurile sunt tot de ford dar negre
-la faruri s-au adugat engels-eyes acum 3 ani .
-ploape (lester )
-grila cromata
-prelungire bara fata lester (vanduta ulterior) , prelungire bara fata clc (de la MIhai R)
-chip-tuning
-admisie
-filtru K&N si acum BMC Magna Flow.
-Jante (care le voi schimba cu unele de 16 sper )
-anvelope dunlop sport (puse in iarna)
-placute Ate
-discuri Zimmerman
-saboti Ate .
-pedale pilot , repose- pied schnitzer, cotiera Armster, Dvd in tetiere , ovalul gri si comanda gri de clima , camera video spate , alarma pager .
-evacuari borla
-eleron lester , stopuri generatie noua , becuri cu led ,ornament cromat spate , protectii praguri cu logo , ..... ceasuri presiune si temp ulei de la raid-hp si cam atat .
Ceva muzica (multumiri lui Viper_x) : boxe usi mac audio pro-flat , statie mtx thunder , dif de bass RE-SE . Aceasta muzica suna bestial pentru mine dar pentru nenea Viper_x este ceva "decent"

Mda ar mai fi xenon in" far fara lupa " lucru de care nu sunt foarte incantat .

O sa adug si pozele cand vor fi gata .
Astept pragurile care cred ca au ajuns in Romania si asa cum am zis rotile .

O zi buna tuturor !

Re: Focusul meu

05 Iul 2010, 14:17

Felicitari pentru investitie! Atat financiara, cat si ca munca si timp. Cele mai multe imbunatatiri imi plac, iar celelalte este important sa iti placa tie. Masina s-a schimbat foarte mult in bine ceea ce face ca toata munca depusa sa fie apreciata.
Acum sa te iau la "bani marunti":
1. Cum se prezinta ceasurile de ulei? Ma refer daca ti-au semnalat vreodata ceva in neregula sau nu ai ajuns in situatia respectiva. La mine, atunci cand uleiul se incalzeste prea mult masina incepe sa traga mai prost. Evident ca asta patesc numai in zilele foarte calduroase de vara in momentele in care incep sa abuzez de intreg motorul.
2. Chip-tuning a fost chip-tuning sau remapare? Nu ca ar fi foarte mare diferenta, ci sunt pur si simplu curios. Dar mai curios sunt daca ai vazut schimbari in urma unui test pe dyno. Personal, sunt sceptic in ceea ce priveste o astfel de modificare pe anumite motoare, scepticism ce a aparut in urma unei colaborari cu o firma (renumita) ce se ocupa cu asa ceva. In perioada respectiva am aflat mai multe, eram in "interiorul" fenomenului si am cam ramas dezamagit.
3. Filtrul K&N a fost in cutia filtrului original sau independent? Asupra admisiei actuale (BMC Magna Flow) ai facut vreun test? Iarasi sunt intrebari ce rezulta in urma unor experiente nu tocmai fericite cu diverse admisii. Unele custom, altele pe care le vindeam (inclusiv BMC, CDA, Green si K&N).
4. Felicitari pentru alegerea unor jante pe 16". Mi se par cele mai potrivite pentru Romania, asta dupa ce am avut jante pe 17" la vechiul Focus, iar acum merg cu jantele originale pe 18". Daca nu ai ales deja un model, te sfatuiesc sa te uiti si la ATS pentru ca au unele modele foarte usoare. Bineinteles, depinde si de gusturi.
5. Daca poti sa-mi spui modelul exact al anvelopelor ar fi perfect. Eu am in preajma 3 masini incaltate cu Dunlop.
6. Cum se comporta discurile Zimmerman? Pana acum, ca si franare si aspect, sunt multumit de ale mele, dar ca rezistenta m-au dezamagit.

"Doar" atat pentru acum. Daca imi mai vin intrebari, iti mai scriu. Sper sa ai timp sa-mi raspunzi.
Multa bafta in continuare si spor la ceea ce mai ai in plan sa faci!

05 Iul 2010, 14:42

Salutam

Am idee cam ce nu iti place la masina ( xenoane :(( ) dar astept sa treaca criza si mai vad eu .
Acum sa-ti raspund:

Ceasurile de ulei sunt responsabile uneori cu stressul meu ( cad mergi pe autostrada la 170-180 uneori vezi uleiul pe la 120 grade si te cam ia inima) . Vreau sa le fac o cutie mai interesanta .
Asa este vara si mai ales pe la mijlocul zilei nu aprea are nici a mea mare chef de joaca .
Remapare a fost si am castigat zic ei 10 cp .
Filtru este conic cu dublu sens si este mufat jos in rezonatorul de aer al masinii cu cot de 90 grade samco . In filtru este montata si o turbinita Shimota cu rol de a turbiona aerul . (scuze de fapt stii tu mai bine ce si cum :)) .)
Rotile vreau sa le schimb cu unele pe 16 aduse de un amic din uk .
Am uitat sa spun ca am lasat masina mai jos cu arcuri Kylen . (4 cm fata si 3,5 spate ) Stabilitatea este super . ( oricum focusul este un etalon la acest capitol )
Frana este excelenta acum ca am pus si pe spate Ate . La inceput simteam mai mult fata dar acum este super ok !
Eficienta corecta si nu oboseste .
Anvelope ... stai sa ma duc la masina .... :D Dunlop Sport Sp 07 sau 01 nu inteleg exact . Sunt acelea cu doua profile in unul .

Iti multumesc pentru timp si urari sper sa pot (adica bani ) sa termin ce am in cap .

O zi frumoasa .

05 Iul 2010, 15:47

O poza facuta de Adi !
FiÅŸiere ataÅŸate
4763396003_7e64616af1_b[1].jpg

05 Iul 2010, 16:09

Da, da, da, csenoanele alea's aiurea (nu naspa) dar nu te poti c**a in gustul omului. Nici eu nu sunt de accord cu ele, desi imi plac foarte mult ca idee, dar una peste alta masina e foarte misto.

P.S.: Poftim si avatar. :D

L.E. Ti-l dau pe mail ca aici imi pune watermark.
FiÅŸiere ataÅŸate
4763396003_7e64616af1_b[1].jpg
4763396003_7e64616af1_b[1].jpg (11.34 KiB) Vizualizat de 4604 ori

05 Iul 2010, 16:46

foarte frumoase masinile amandurora...dar am o nemultumire: sunteti cam zgarciti cu pozele ;) curaj ca sa ne mai clatim si noi ochii :D

05 Iul 2010, 17:17

Pai .... noi nu suntem zgarciti dar ....Adi trebuie sa ni le dea ! 8-} A promis ca cel tarziu maine o sa le avem pe toate . Si ce cele cu "liniuta din padure "! Alea cred ca sunt super .
Un pic de rabdare .

05 Iul 2010, 17:41

Anvelope ... stai sa ma duc la masina .... :D Dunlop Sport Sp 07 sau 01 nu inteleg exact . Sunt acelea cu doua profile in unul .
Revin.
Nu stiu cum le ai puse acum ceasurile pentru ulei, dar eram curios cums e comporta, daca iti sunt utile. Si se pare ca sunt. Si eu atunci cand folosesc cat mai mult din puterea masinii sunt cu ochii si pe ceasurile de ulei pentru ca imi par utile si, in plus, pot anticipa un pic momentul cand imi apare lipsa de putere, adica stiu ca e cazul s-o las sa respire.
Remaparea: daca o sa verifici vreodata pe dyno as vrea sa-mi spui pentru ca sunt curios de rezultate.
Admisia: iarasi sunt curios de cum vine si, daca am ocazia, poate iti mai vand cate un pont (asta daca nu le stii deja). In plus, sper la o intalnire de seara sa vin si eu cu tot ce imi trebuie sa vedem un pic ce zice masina. Adica ce volum de aer isi ia, eventual cautam acelasi motor fara modificari sa vedem diferenta. La unele sisteme de admisie (in general custom-made in spatele blocului, ceea ce nu e cazul tau) se intampla ca, desi admisia pare mult mai permisiva, sa ia mai putin aer.
Felicitari pentru decizia de a schimba arcurile! Eu am optat pentru Eibach si sunt foarte multumit. Intr-adevar tinuta de drum se schimba complet, in bine.
Eu pe Focus am Dunlon SP Sport Maxx TT, pe A6 niste SP Sport 2000, iar pe C4... pe C4 nu mai stiu ce Dunlop am. Sunt foarte multumit de marca, iar cele de pe Focus sunt peste asteptari.
Bafta multa!

05 Iul 2010, 18:42

Salutam

Uite cum functioneaza ceasurile : exista o reductie speciala montata intre filtrul de ulei si blocul motor . Pe acea reductie vin cele doua sonde infiletate. ( una de temperatura si cealalta de presiune ) Toate le-am adus din Germanica de la raid-hp cu ajutorul importatorului Atops din TGM . Au fost singurii care mi-au adus reductia si ce mai am avut nevoie pentru sonde . Ce este enervant in Romania nu am gasit decat ceasurile dar restul ...oha , ca si cum vinzi masini fara piese de schimb .

Utile sunt pentru ca te ajuta sa nu" prajesti uleiul din tigae "lasand la timp motorul sa mai si respire .
Cu presiunea nu sunt foarte impacat dar poate nu este nici cea mai adecvata solutie de citire a acesteia . Oricum utile sunt .
Si eu sunt curios sa-ti vad jucaria .

Salutam cu respect !

http://www.tuning-rdi.de/index.php/cat/ ... geber.html

aici sunt cele necesare .

05 Iul 2010, 22:51

frumoasa masina, ai adus multe modificari, iar rezultatul este pe masura. =D>

p.s. - ai aceasi denumire a topicului, ca si mine.

05 Iul 2010, 22:57

Gata, am unit cele doua posturi!

Cred ca m-ai inteles un pic gresit. Cand am intrebat daca iti sunt utile, eram curios daca sunt situatii cand ti se incalzeste uleiul. Ceasuri de ST, unde la dezmembrari, nu ai gasit? Atat ca nu stiu ce faceai cu cel de presiune in turbo. :D
Plus ca nu stiu cat de greu / usor se montau pe bord.
Cu presiunea de ce nu esti impacat?

06 Iul 2010, 07:44

Salutam

zero_patru_hol

"frumoasa masina, ai adus multe modificari, iar rezultatul este pe masura.

p.s. - ai aceasi denumire a topicului, ca si mine."

Multumesc ,

Numele topicului ... sincer asa m-am gandit atunci ! :D

zvony

Ceasuri de ST asa cum ai spus nu prea aveau rost . Eu am vrut numai pentru ulei . Cu presiunea este cam asa : Dimineata arata 3 sau 4 (iarna ) sau 2-3 vara . Cu motorul cald presiunea sta aproape de 0 . Eu stiu ca 0,8 ar fi minima . Uleiul este 0w40 mobil . Repet poate ca nu este cel mai bun loc de masurare al presiunii . Motorul merge perfect , al las mereu sa-si ia ulei dimineata , urca perfect in ture pana la 7000 cand taie cu glorie si merge maxim 195 km .( daca este si putina panta este chiar perfect ) :)) :)) :)) Acele 7000 sunt atinse evident in trepte mici 2 si 3 si asta nu mereu .

06 Iul 2010, 09:45

Hmmm... cand sta presiunea aproape de 0? "pe liber" sau in mers. La mine cel mai jos ajunge cand e "pe liber". Sper sa ne vedem la o intanire de seara sa le compara ceasurile, presiunile etc

06 Iul 2010, 10:58

Salutam

presiune aproape de 0 pe ceas este numai in ralanti , in mers 2,3 , 4 depinde .

Cand poti veni la intalniri te astept cu placere . Numai sa-mi spui cand pentru ca nu vin mereu pe acolo . (famile , copil, etc)

06 Iul 2010, 11:37

Bravo!
Acum "ma prind" si eu ce modificari ai facut ca sa mearga masina mai bine. ;)

06 Iul 2010, 11:46

Schnappi vezi ca intrebarile tale pentru zvony au ajuns la mine . :D

Multam " de aprecieri !

06 Iul 2010, 11:59

multumesc de atentionare le-am retrimis. (scuze de offtopic)

06 Iul 2010, 13:07

Intre timp am raspuns. :D
Dar mai hai cu niste poze! Ne tot ameninti ca vin si nimic, nimic!

06 Iul 2010, 13:39

Te rog sa ma crezi ca si eu astept cu nerabdare ! Cred ca nenea si Viper_x asteapta !

06 Iul 2010, 15:29

Asteptam, asteptam. :D

06 Iul 2010, 16:56

Ford Focus 2 - Interior 360° HDR
link versiune interactiva

Care rest de poze :D ?

06 Iul 2010, 20:49

Lasa ca stii tu ! :D

07 Iul 2010, 15:30

Asta este ultima, mai multe nu mai am..
FiÅŸiere ataÅŸate
ford_focus_front.jpg

07 Iul 2010, 16:24

Nu te cred ! :D

08 Iul 2010, 23:45

Sambata ajungi la intalnire?

09 Iul 2010, 10:54

Salutam

Sambata am niste "obligatii de partid " dar sper sa scap pana seara si sa-i prezint Castorelului power Foca Steroidizata . Chiar vreau sa-ti vad ST-ul ,ar fi al doilea pe care-l vad apartinand membrilor . Primul a fost a lui Cristi din Constanta . Poate cu milostivirea lui Mihai R sau a lui Ionutz o sa primesc si pragurile si le montez ca sa dea un pic mai bine . Chiar si nevopsite .

Cu respect .

09 Iul 2010, 11:18

Pai nu e vorba numai de al meu. Vine si BogdanF cu proaspata achizitie, sper sa vina si Darian. Daca vine si aduce si filtrul K&N vreau sa fac un test sa vad debitul de aer care trece prin filtrul stock si prin cel K&N. Asta numai daca interfata OBD se decide sa mearga pe vreun laptop (pe al meu nu vrea si nu inteleg de ce).
Sper sa ne vedem acolo!

09 Iul 2010, 11:31

tare mi-ar place sa stiu si eu rezultatele la teste.

09 Iul 2010, 11:34

Daca merge interfata (pana acum a mers pe orice desktop / laptop, altul decat al meu) atunci putem sa vedem cate ceva. Nu prea multe pentru ca softul este de VW, dar poate citi si la Ford debitul de aer si temepratura aerului. Iar pentru testarea unui filtru de aer mi se pare destul de bine.
PS: Trebuie sa avem si un pic de loc pentru rezultate concludente.

09 Iul 2010, 12:15

Suna interesant , laptop aduc eu daca este nevoie . (si daca ajung )
Răspunde