Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
12 Iul 2010, 22:20
Salut !!! Am un prieten care si-a pierdut polita RCA ( asigurarea ii la ASTRA )...
Poate sa mearga sa ceara un duplicat sau trebuie sa isi faca una noua ? ms
12 Iul 2010, 22:26
Neaparat sa mearga la cel care a emis polita, se poate scoate un duplicat...
12 Iul 2010, 22:32
si cu ce acte trebuie sa se prezinte ?
12 Iul 2010, 22:41
Pai alea cu care a facut asigurarea - buletin si talon!
12 Iul 2010, 23:17
mersi mult !!!!
13 Iul 2010, 00:33
Salut.
Nu este nici o problema daca cineva isi pierde asigurarea RCA. Important de fapt este ca aceasta sa fie platita. Asiguratorii isi pastreaza si copii, dar pot reemite si originale. Trebuie sa iei legatura cu agentul/ inspectorul tau, sa ii comunici ca ti-ai pierdut polita, si sa o reemita. Ai nevoie de
- Talonul masinii,
- Buletinul proprietarului
(documente cu care ai facut si polita(de care a mentionat si colegul)).
Nu va trebui sa platesti nicio taxa. Din punctul lor de vedere, este o hartie, si depinde cel mai mult de disponibilitatea/amabilitatea agentului.
Iti urez succes.
13 Iul 2010, 10:26
mersi semanatorule !!!
18 Iul 2010, 12:24
Si daca te prinde politia fara, verifica baza CEDAM si vad acolo pe baza numarului/seriei VIN ca masina este asigurata. Mai grav e invers, sa ai polita si sa nu fii in baza CEDAM
22 Iul 2010, 00:08
Du-te si scoate duplicat ca nu sta politistul sa intre pe net sa te verifice in CEDAM ! Unii n-au intrat in viata lor pe internet!
07 Iun 2011, 08:41
Salut,
Si eu mi-am pierdut RCA-ul. Problema era ca nu stiam pana cand mai era valabila.
Am intrat pe site-ul
http://cedam.csa-isc.ro si am gasit ultima data de valabilitate: 23 luna asta.
Nu cred ca mai are rost sa merg sa ridic un duplicat pt 2 saptamani.
Sunt curios: Daca ma opreste politia si nu am RCA-ul (dar sunt asigurat) primesc amenda?
07 Iun 2011, 11:48
Cere macar o copie, ca sa nu ai probleme.