Discutii libere/forum

sfaturi pentru un incepator

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

sfaturi pentru un incepator

Mesajde stdanm » 23 Mai 2007, 11:09

Vreau sa imi iau masina peste vreo luna, cel mult 2. Cum merge treaba? Ma duc la dealer, si in cazul in care o are pe stoc, cand o pot primi? (recomandati un anumit dealer, sau doar in functie de pret?).
In final imi ajunge masina acasa. Ce urmeaza? Ma duc la politie sa o inregistrez? In cat timp primesc numerele? Si cele permanente?
Asigurarea o fac dupa ce mi-am primit numerele permanente?
Si pentru inceput, la cati km se face prima revizie (focus, diesel), am citit ca nu trebuie sa o fortez prea tare primii 1500 de km...

Mentionez ca sunt un noob, newbie, nu mi-am mai cumparat niciodata masina pana acum, si am condus doar masinile altora :D

Multumesc pentru informatii anticipat :D
stdanm
Gold Member

Mesajde Mihai L » 23 Mai 2007, 11:20

He he he... Bine ai venit!
Hai sa o luam in ordine:
1) Trebuie sa te hotarasti la marca/model/dotari;
2) Termenul de livrare se discuta cu dealerul, e foarte important nivelul de dotari sau dotarile suplimentare cerute (care te pot duce la maxim cu termenul);
3) La dealer recomandabil este sa discuti cu mai multi, sa vezi preturi, termene de livrare (unii pot avea masina pe stoc, altii nu...);
4) Daca iei masina cu banii jos sau cu credit, te ocupi singur de inmatriculare; la leasing se ocupa firma de leasing ca de aia e masina lor :lol:
5) Asigurarea CASCO se poate face pe baza VIN, RCA-ul il faci tu unde vrei si pe cat timp vrei, daca nu dealerul ti-o da cu RCA valabila 1 luna (este obligatorie); nu ai treaba cu numerele permanente;
6) Reviziile tin si de modele ca termen, la Focus de ex. este una gratis la 2500 si apoi la 15.000 sau anual (in cazul in care nu faci 15.000 pe an). La diesel sunt mai scumpe reviziile.
Dupa ce iei masina mai putem discuta despre restul.
Bafta!
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde stdanm » 23 Mai 2007, 11:32

:D multumesc
de hotarat stiu ce vreau, focus TDCi, 90 CP , si in contextul in care au pe stoc cu dotarea standard, adik trend, sunt dispus sa renunt la altceva extra, numai sa o iau imediat. cu numerele, cat ma tin la politie?
treaba e ca eu as vrea sa plec imediat ce mi-am luat masina in franta intr-o scurta vizita... si vreau sa stiu cat de presat de timp voi fi.
ms mult de tot
stdanm
Gold Member

Mesajde MIHAI. » 23 Mai 2007, 11:40

$1 scrie:$2) La dealer recomandabil este sa discuti cu mai multi, sa vezi preturi, termene de livrare (unii pot avea masina pe stoc, altii nu...);
Bafta!

in 2006 erau diferente de preturi intre dealeri 200-400 euroi!
in 2007 preturile sunt la fel! aproape identice!
daca un dealer are masina in curte nu recomand sa te duci sa inchei contractul cu el, poti sa te duci la cel mai apropiat si sa te duci sa ridici masina de la cel care o are! (daca vrei s-o ai in cateva zile, dupa ce ai platit-o)!
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: go get it!
posesor de focos:> http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=4284
[b]Respect participantilor la trafic care semnalizeaza prezenta agentilor de politie![/b]
MIHAI.
Gold Member

Maşina: Trend Champions League 2007 , 1.8 TDCI>"Focosul"

Mesajde Mihai L » 23 Mai 2007, 12:49

Sunt rezervari, sa stii...
Cand am luat eu masina doar BDT avea pe stoc, nici Romcar si nici Colina nu aveau. Este un sistem comun, e adevarat, dar fiecare isi are drepturile lui.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde OvidiuB » 23 Mai 2007, 16:18

ai mare grija!
cand am luat Fiestuta (ca focusul e sh), dealerul avea masina in curte. Si conform procedurilor lor (romcaru-ul :evil: ) nu-ti face fisa in care sa noteze tot ce-ti doreste inimioara. Asa ca dupa ce am ales modelul, motorul si culoarea exterior si interior, m-am pomenit ca l-a durut la basca, si mi-a dat alt interior. BORD ALBASTRU la MASINA GRI. :twisted: :twisted: :twisted:
Nu vreau sa-ti spuns ce placut a fost, ca masina este pe leasing. :shock: Noroc ca am dat si peste un om cu inima - il aveau pus la panoul de perete, categoria ASA NU! 8) - si m-a scos la capat. Daca vrei ti-l recomand.
Asa ca ai mare grija.
2003 FF1 Turnier 1.8 TDDI 90CP
2008 FF2 Turnier 1.6 TDDI 109CP
OvidiuB
Ford Freak

Maşina: FF1 Tournier TDDI, 90CP/2003 + FF2 Tournier TDCI, 109CP/2008

Mesajde stdanm » 23 Mai 2007, 19:06

da, daca vrei sa imi lasi un numar de telefon si cum il cheama :D
ca vad numai pareri proaste despre dealeri... parca nu isi iau salariul din banii nostri, si parca ei ne fac noua o favoare ca de vand o masina.
merci
stdanm
Gold Member

Mesajde Officer » 24 Mai 2007, 10:55

pai banii ii iau de la cei care cumpara flote :) ca vorba aia sunt destule firme care iau zeci si sute de ford-uri
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Înapoi la Discutii libere/forum