ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
23 Mai 2007, 20:28
Si eu am vazut azi in trafic cel putin 2 masini cu numere rosii si cu steguletul pe ele. Se pare ca au aparut legal.
23 Mai 2007, 20:50
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ata mi-am luat! De la o benzinarie Lukoil! 4,4 ron perechea.
ce ti-ai luat ? stickere ?
Da! Arata destul de bine. Maine le pun.
23 Mai 2007, 21:07
Mai oameni buni, eu am vazut astazi un Mondeo cu numere provizorii si cu asa zisul "sticker" cu stelute. Tin sa mentionez sa m-am saturat eu de cate stickere am vazut, dar pe acesta se vedea clar ca este mai inchis asa frumos, vopsit. Bine, eram in masina nu am apucat sa ma uit prea atent, eram la semafor. Cu ceva timp in urma, am intrebat un politist daca sunt autorizate RAR sau legale. A spus ca nu, momentan nu, dar se preconizeaza ca vor aprea numere cu stele. Deci, poate ar trebui sa ne interesam mai atent.
23 Mai 2007, 21:42
Crezi ce vrei. Am demonstrat mai sus. Mai mult, am si zis ceva, nu repet. Sursa mea e mult peste "un politist"... Astia nici nu stiu cum ii cheama...
24 Mai 2007, 07:03
Bon, incepeti toti sa o luati razna.
Dupa cum s-a mai spus nu sunt stick-ere, DAR casa rezolvati problema, declarati numerele (placutele) furate, deteriorate, etc (si daca nu sunt, dati voi cu ciocanul) si apoi faceti-va altele, chiar la politie, contra cost - bine-nteles!
Intr-o alta ordine de idei, zilele trecute cand mi-am ridicat ceritificactul de la politie scria cu olitera de o schioapa ca NU E OBLIGATORIU SCHIMBAREA placutelor cu noul format, adica cu steagul UE.
BAFTA
24 Mai 2007, 17:04
Stai putin, cred ca am declarat ca vor aparea...si ca am vazut si eu in trafic. Asa ca ar trebui poate sa se citeasca mai atent posturile.
25 Mai 2007, 01:37
asta seara am vazut si eu noile placi cu "stelutze". jos pe placa este un element reflectorizant, o linie in zig-zag...
dar acum ce sa intelegem? stickerele sunt legale? nu mai umblu dupa alte placi nici sa ma bati....
25 Mai 2007, 06:29
Dar de ce sa umbli? Vrei neaparat cu stelute? Sticker-ul nu are cum sa fie legal.
25 Mai 2007, 07:13
Si cum isi da seama politistul cand sunt in trafic daca e sticker sau asa e de la mama lui? Nu cred ca ma trage nimeni pe dreapta doar ca sa verifice numarul.
Ieri am vazut atat de multe numere cu stelute incat m-am plictisit.
25 Mai 2007, 09:03
Daca iti place sa risti o amenda pentru niste stickere care nu au nici un fel de rost, e alegerea ta
25 Mai 2007, 10:28
$1 scrie:$2i cum isi da seama politistul cand sunt in trafic daca e sticker sau asa e de la mama lui? Nu cred ca ma trage nimeni pe dreapta doar ca sa verifice numarul.
Ieri am vazut atat de multe numere cu stelute incat m-am plictisit.
pai e simplu..trage pe dreapta pt altceva si cand mai vede si stickerul..iti mai da inca o amenda..inca un punct-doua, te pune sa le racai de pe numar sa nu ramai si fara talon...pt ce?
daca de la politie au inceput sa se dea placute cu steagul UE..te duci frumos la sectia de care apartii...declari numerele pierdute...iti iei dovada...platesti 22 ron sau cat sunt acum placutele...si iti iei placute noi cu stelutze...
dar cum deja toata lumea se inghesuie la stelute...deja nu mai e nicio smecherie...si de ce sa imi pun eu stelute pe banii mei? sa mi le puna BPR daca vor sa am stelute
25 Mai 2007, 10:42
Ce ma deranjeaza tare la aceste numere cu stelute este ca a disparut drapelul Romaniei! Ei bine, eu unul nu imi voi schimba numerele! European sunt de cand m-am nascut (daca nu ma inseala cunostintele de geografie, Romania e in mijlocul Europei!). Dar in primul rand sunt român! Deci steagul ramane acolo.
25 Mai 2007, 12:15
@VIPER: ei da, stelutzele sunt febletzea mea. nu am nevoie de asa ceva...
stickerul ma duce cu gandul la taximetristii pe logan cu "tuning"
25 Mai 2007, 13:32
Viper esti foarte patriot de felul tau

Mie mi se par mai simpatice ca sunt mai uni nu au mai multe culori la steag.Singura chestie sa zic mai interesanta
25 Mai 2007, 13:38
Pai asta si vor, sa ne uniformizeze pe unde pot... Sa fim toti o apa si un pamant... Am motivele mele sa refuz si sa fiu patriot asa cum stiu...
25 Mai 2007, 14:10
Bravo VIPER, sa tinem steagul sus
Acum fara gluma, daca nu ma inseala memoria, am vazut si la nemti numere cu tricolor (al lor nu al nostru, of course) si daca nu iesi din tara cu masina, parca nu merita atita bataie de cap. Acolo insa e musai sa le ai, sa nu se prinda astia din prima ca esti român ( hi! hi! hi! )
25 Mai 2007, 14:50
exact! "RO" vine de la... Roma!
26 Mai 2007, 09:39
Le-am pus. Arata super. Daca le pui bine e foarte greu sa-ti dai seama ca sunt aplicate. Nuanta de albastru e aceeasi ca la numar .
26 Mai 2007, 09:55
Poza.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
- sticker ro.jpg
- (27.15 KiB) Descărcat de 209 ori
26 Mai 2007, 14:45
@xena: La mertzan ai pus?
26 Mai 2007, 15:54
Liber la plăcuţe europene
TIMIŞOARA Ziua Europei, 9 mai, le-a adus timişenilor plăcuţe de înmatriculare europene. La numerele de înmatriculare ale autoturismelor au fost adăugate oficial, de ieri, pe lângă emblema RO, şi însemnele Uniunii Europene.
Noile plăcuÅ£e costă 20 de lei bucata, faţă de 12 lei, cât costau cele vechi, iar toÅ£i cei care îşi înmatriculează maÅŸinile de acum înainte beneficiază de numere cu steluÅ£e europene. „PlăcuÅ£ele de înmatriculare tip A pentru autovehicule costă 20 de lei, cele de tip B pentru jeep-uri costă 23 de lei, iar cele de tip C pentru motorete ÅŸi motociclete costă 17 lei”, a precizat subcomisar Dan Jurcă, ÅŸeful Serviciului permise ÅŸi îmatriculare a vehiculelor.
Jurcă a anunÅ£at ieri ÅŸi celelalte tarife practicate de instituÅ£ie. „Tariful pentru păstrarea numerelor de înmatriculare în caz de radiere este de 30 de lei, în loc de zece lei cât era până acum, iar atribuirea de plăcuÅ£e cu numere preferenÅ£iale costă 45 de lei, în loc de 25 de lei cât costa până acum”, a declarat subcomisarul. El are o veste bună pentru ÅŸoferi: preschimbarea nu este obligatorie pentru cei care ÅŸi-au înmatriculat maÅŸinile până în 9 mai. Referitor la cei care au circulat până acum cu însemne europene, Jurcă spune că au făcut-o ilegal.
„Åžoferii care au circulat până acum cu astfel de plăcuÅ£e nu au respectat vechiul STAS, deci nu au fost în legalitate”, a spus Jurcă. Potrivit acestuia, tarifele sunt la fel în toate judeÅ£ele din Å£ară, iar plăcuÅ£ele sunt fabricate doar la Slatina. De asemenea, Jurcă a mai precizat că se vor schimba în câteva luni ÅŸi documentele de înmatriculare.
Extras de pe pagina prefecturii Bucuresti
Incepand cu data de 09.05.2007, tarifele pentru placi tip A si pentru operatiuni de pastrare si atribuire preferentiala se majoreaza astfel:
- placa tip A – de la 12 RON/buc – la 20 RON/buc
- pastrare combinatie numar de inmatriculare: 30 RON;
- atribuire combinatie numar preferential: 45 RON;
Incepand cu data de 01.06.2007, se majoreaza tarifele pentru placile tip B si C, dupa cum urmeaza:
- placa tip. B - de la 15 RON/buc la 23 RON/buc;
- placa tip C – de la 7,5 RON/buc la 17 RON/buc
26 Mai 2007, 22:07
$1 scrie:$2xena: La mertzan ai pus?
Zilele urmatoare.
06 Iun 2007, 19:04
azi am primit si eu nr. definitive si sunt din alea de tip nou cu steagul UE.....bineinteles, nu e sticker, ci asa e confectionata placuta.....
06 Iun 2007, 19:19
Ce faza... cica sunt facute in slatina... Eu sunt din slatina si acu 2 luni cand am inmatriculat-o, mi-au dat tot numere cu steagul romaniei. Ma ofticasem un pic ca nu am primit d-astea noi(tot vazusem prin trafic).
06 Iun 2007, 22:53
Pana acum pot sa zic ca pe toti ne-a captivat intr-un mod cat se poate de ciudat povestea asta cu stelutele. Am inceput sa vad stele verzi in locul celor Europene. E aiurea toata faza asta. Eu mi-am imatriculat masina in urma cu vreo 3-4 saptamani si nici vorba de stelute pe numere. Nu ca as suferi prea mult din cauza asta...
Numai ca in Romania vad ca pana si stelutele se acorda in functie de starea de spirit a functionarilor de la sectii. Daca ii place de tine, iti da stelute. Daca ii zici sa se miste mai repede ca deja ai stat 4 ore la coada, iti da stegulet. Cred ca principiul este imprumutat de la fotbal.
Mai nou am vazut o dacie 1300 din '80 si ceva, care avea numar cu stelute, fara sticker. Si m-am gandit ca omul o fi stat 2 zile la coada.
Cred ca mai bine ramanem concentrati pe masini...ele sunt stelutele noastre!!!!
08 Iun 2007, 15:05
eu am fost sa`mi schimb placutele cu cele noi si nu au vrut...deci mi`am luat stiker...acum daca tot o sa aive din ce in ce mai multi nu cred ca o stea politia sa vada care are stikere si care au numere originale...
05 Sep 2007, 22:26
eu cred ca este si alt font la noile numere de inmatriculare... asta daca nu ma insel eu, deci diferenta s-ar face destul de usor, fata de cele vechi...
06 Sep 2007, 00:29
daca nu sunt legale atunci e ilegal sa le vinzi.eu pe ale mele le-am cumparat din CORA....mai mult, era si o placuta de inmatriculare acolo cu sticker lipit pe ea k sa sugereze cum se monteaza, k sa nu creeze confuzii legate de scopul lor :p
06 Sep 2007, 00:47
$1 scrie:$2aca nu sunt legale atunci e ilegal sa le vinzi.
Si cu detectoarele de radar cum era? Aveai voie sa le vinzi, nu aveai voie sa le folosesti. Asemenea si cu folia pentru geamuri la 6ron metru. Plus ca pot sa zic ca mi-l lipesc pe frunte,nu pe numarul de inmatriculare.