Discutii libere/forum

Cat ati condus cel mai mult fara oprire, povestiri...

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Cat ati condus cel mai mult fara oprire, povestiri...

Mesajde firenwater79 » 24 Mai 2007, 11:15

De cand putem sa mergem in Europa ca si europeni cred ca foarte multi dintre noi
au fost in vest, au avut peripetii, intamplari, drumetii, trasee, care cred ca merita...
Povestite; poate vom invata cu totii ceva util...? Si poate la drum ne va folosi
experinta altora!

Eu, spre exemplu, am fost in Germania sa iau o masina in toamna, prin noiembrie,
cand erau inca vize. Am plecat din tara cu avionul si m-am intors cu o duba Ford
Transit, cu cutie automata, am iesit cu ea, la bani, cu tot cu inscriere la 10.000 eur;

In Germania a plouat incontinu! Ca sa va faceti o idee... nu stiu daca am vazut Soarele
de patru ori cate 10 min. cat am stat acolo, o saptamana.
M-a impresionat curatenia, disciplina modul in care erai tratat, indiferent ca intrai intr-o
benzinarie sau vorbeai la un chiseu unde trebuia sa ridic numerele de zoll. Apropo, lucru care
nu-l stiam, multi germani vorbesc engleza, de altfel limba cu care m-am descurcat pe acolo.
Ai impresia ca toti oamenii vor sa te ajute... orice intrebare le adresezi, cu siguranta, vei avea
parte de un raspuns exact si mai mult decat suficient.
Mentionez ca a fost prima data cand m-am dus in vest!
"Peripetii": Masina avea asigurare doar 21 zile, numerele zoll se dau fie pe 15 zile fie pe 30 zile,
am platit 30 zile, si cand sa faca actele si-au dat seama ca masina poate circula 21 zile.
Cum au rezolvat ei situatia? Au sunat un superior, au anuntat patenia si, cu toate ca facusera
numerele, mi-au cerut placutele innapoi si au facut altele cu 21 de zile, termenul in care putea
circula masina rugandu-ma sa accept ca plata sa ramana la 30 zile, care o efectuasem deja!
Ei au ramas in castig, e adevarat, dar mi-a placut ca au luat o decizie foarte rapid, eu nu am
facut nimic, nu m-am plimbat de la un ghiseu la altul, nu am cautat un CEC mai liber sa platesc
nu stiu ce taxa... si cat astepti poti manca bomboane gratis! :)
Cu masinile se circula deosebit de disciplinat, cel putin pentru noi romanii...
Au un trafic dinamic, adica au semne cu afisaje digitale care se schimba in functie de ce se
intampla in trafic sau in functie de conditiile meteo... astfel impun restrictii de viteza sau de depasire
pe care toti le respecta de la cel mai tare BMW la ultimul TIR!
M-am trezit la un moment dat, necunoscand aceste semne digitale, depasind masinile aliniate pe banda
din dreapta intre care puteam zari: BMW, AUDI, MERCEDES, TIR-uri, si mi-am dat seama ca ceva nu e
in ordine. Am observat semnul de depasire interzisa si m-am incadrat imediat intre celelate masini!
De obicei cand nu sunt restrictii masini ca BMW, AUDI, MERCEDES, trec pe banda de viteza ca glontul !

Pot sa spun ca am condus singur non-stop toata AUSTRIA si UNGARIA pana la Oradea!
Soferii austrieci mi se par cei mai disciplinati: se circula pe banda din dreapta cu 150 km/h,
daca se intra pe autostrada din dreapta faci loc masinii care intra cu cel putin 100km/h,
daca tu ai o masina in fata care merge mai incet decat tine iar in spate ai un bolid care goneste
mai tare decat tine, acesta se duce direct pe banda a III-a, ca sa ai tu loc sa depasesti pe a II-a!

Bineinteles ca se simte cum vi dinspre Germania spre Romania diferenta de ani care o au ei in fata noastra!

Chiar si la unguri am simtit trecerea de la o tara dezvoltata ca Germania la o tara care are de recuperat in:
infrastructura, disciplina, mentalitate! Vamesii unguri au fost mai slabi (cuvantul slab inlocuiste unul nepotrivit
de spus pe acest forum) ca cei romani! in multe privinte, de la
modul cum vorbeau numai in ungureste cu toate ca stiu romaneste si modul cum se uitau la noi!

Are rost sa spun ca am terminat cu actele in Germania in jumatate de zi iar in Romania... mult mai mult!

Drumuri multe tuturor... plimbari placute!
2006, Focus II, 1.6 tdci, 110 cp

Henry Ford:
Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success!
firenwater79
Incepator

Mesajde dtipuit » 24 Mai 2007, 11:50

Asta este impresia tipica celui care iese in afara pt prima data.Eu stau in .it de vro 4 ani si tot ce ai povestit tu este un lucru normal.Oricum nu este tot timpul chiar asa de roz cum ai povestit tu.
Exista si pe afara birocratie,exista si dobitoci in trafic,exista si functionari tampiti..si multe altele,dar oricum este alta viata .
Cand o sa am mai mult timp o sa mai povestesc cateva intamplari ...
PS: Conduceti cu prudenta in autostrazi ca e foarte periculos.
Focus III SW 2.0 TDCi 163 CP powershift
dtipuit
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2011 SW Titanium 2.0 TDCI 163 CV Powershift

Mesajde firenwater79 » 24 Mai 2007, 12:11

Chiar cred ca ar fi foarte interesant sa citim parerile celor care se afla in vest
de ceva vreme... in care ne pot spune cum sunt lucrurile dupa prima impresie!

Bafta tuturor! Drive safe!

Henry Ford:
Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success!
firenwater79
Incepator

Mesajde OctavianC » 24 Mai 2007, 12:12

dtipuit.......asa este. Tin minte cand am iesit eu prima data din tara, si acuma ce normal mi se pare...si ce aiurea e cand merg in romania :((...

Autostrada da un sentiment f f fals de siguranta. Un sfat, nu va incredeti in franele voastre mai ales daca aveti focus. NU o data am fost nevoit sa franez e la 160 la 0, si noroc ca tin distanta de 80 m, ca altfel nu o data pupam un bmw.
Eu conduc o data la luna si ceva 5600 km, oradea - edinburgh, si retur, deja am vazut destule(am si facut destule) ca sa stiu ca nu e loc de greseli la vitezele alea, mai ales in germania
Volvo S60 2.4 D5 Gold

DEAD Ford Focus TDCI 2001
OctavianC
1nsane Member

Mesajde firenwater79 » 24 Mai 2007, 12:27

In Romania mi se pare, fara misto, ca o viteza mai mare de 100 km/h este riscanta,
si de la 60 km/h nu mai esti in siguranta...

Chiar acum catva timp pe DN 1, unde ai putea zice ca poti sa-i dai viteza mai mare,
s-au lovit vreo trei, patru masini, una, o dupa de transport persoane (toate persoanele
din duba ranite), din ce motiv? Trei cai lasati liberi pe DN 1! LIBERI!

In Romania nu exista niciun drum de viteza mare... Poate A2 mai respecta unele norme.

Mergeti cumpatat si dati viteza numai in conditii de vizibilitate maxima!

Merg pe DN 1 f des si cate am vazut ca se pot intampla... Eu merg tare si sunt constient
ca trebuie sa fie Dumnezeu cu mine, ca se poate intampla orice!

Si apropo respectati intotdeauna toti participantii la drum! Mai ales la viteza trebuie sa fi
atent la ceilalti participanti la trafic...

In rest va urez: toate bune!

Henry Ford:
firenwater79
Incepator

Mesajde shadow » 24 Mai 2007, 13:37

Eu pe DN1 era sa ma sui pe o Octavia cu batranica mea ... in consecinta am schimbat si discurile si placutele :)
shadow
Gold Member

Mesajde Officer » 24 Mai 2007, 14:39

in europa nu am ajuns inca..pe autostrazile nemtesti sau cele italiene..dar am fost oripilat la turci...intr-adevar daca nu ai fost nu iti dai seama..se circula cu mega viteze...o greseala si cam aia e...am mers 225 de km cu 180-200 si ma depaseau o gramada (inclusiv o fiesta de italia cu 4 oameni in ea)...atunci am condus si cel mai mult..am facut 1500km cu o pauza de 4 ore din care am dormit 2..in nici o zi jumate :) si mi-am dat seama mai bine ca Ford rulszzz!!!

Si oricum aia nu prea au masini ca in vest..la ei meganu e la putere...in rest accenturi si alte balarii pana in 15000 de euroi si tot le rupeau rotile...pai daca se circula asa la noi cred ca la stiri vedeam numai accidente..

e intr-adevar foarte periculos...cand am ajuns in Romanica aveam senzatia ca stateam dupa mort..oricum de la giurgiu pana acasa am mers ca la turci :)..in Bucuresti a fost mai greu :evil:
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde OctavianC » 24 Mai 2007, 19:33

eu nu ma mai incred dupa aspectul masinii. M-am luat eu asa la intrecere pe autostrada cu ceea ce arata a un peugeot 205 jerpelit, dar cand vedeam cum zboara pe langa mine de la 160.........apoi m-am uitat mai atent si am vazut 2 tobe in spate......

franele dupa mine sunt cele mai importante pe autostrada, orice masina poate accelera, dar nu oricare poate frana.
Cel mai interesant a fost ultima data cand am venit.....am vazut 3 opel astra, penultimul model care erau pe margine si scoteau fum de zici ca era alimntat cu ulei.
Volvo S60 2.4 D5 Gold

OctavianC
1nsane Member

Mesajde dra » 24 Mai 2007, 19:43

36 h incontinuu, singur! nu recomand nimanui sa mearga nonstop! nici nu sti cat de usor te fura somnul CU TOATA COFEINA si alti stimulenti!
broasca testoasa ajunge intotdeauna la destinatie
dra
Gold Member

Maşina: S max 2013, 2.0l, 138 hp, aproape nou la 186000km

Mesajde Officer » 24 Mai 2007, 19:50

mda..subscriu..nu e de joaca...in 9 ani o singura data am atipit la volan...in toamna trecuta..am fost intr-o vineri seara pana la predeal...acolo m-am petrecut intr-o bodega (fara alcool) si m-am intors a doua zi pe la 5 dimineata...si in Bucuresti pe Kiseleff am adormit fara sa imi dau seama..noroc ca eram singur pe drum...Mi-am zis ca am inceput sa imbatranesc :)
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde OctavianC » 24 Mai 2007, 21:56

36 ore???????????????????? ce distanta...ca eu fac aproape 3000 in 22-24 ore de condus
Volvo S60 2.4 D5 Gold

OctavianC
1nsane Member

Mesajde mihai2k1 » 24 Mai 2007, 22:38

Aia cu adormitul la volan am patit-o si eu... pe Buc-Pitesti. Dormea toata lumea in masina, mai mult, imi oprisera si muzica, era cam ora 22.00, relativ singur pe drum... Si nici in ziua de azi nu imi amintesc cum am ajuns de pe banda a doua aproape sa ies de pe acostament... Am patit asta de doua ori. Ambele situatii au fost identice. Dupa a doua oara, am devenit dictator in masina, atunci cand sunt la volan: toata lumea din masina face ce vreau eu (mai ales asculta muzica cand si de care vreau eu).

Iar conditii idioate de drum: Pitesti-Dragasani, ajun de Craciun in 1997. Aveam 3 luni de carnet... lapovita si ninsoare abundenta, ceata foarte densa (vizibilitate relativ clara maxim 1 m in fata masinii, astfel incat nu vedeam acostamentul decat atunci cand ma trezeam ca drumul face curba si eu nu o vedeam). Am mers cu faza scurta. Daca aprindeam faza lunga aveam senzatia ca merg prin lapte. La un moment dat am tras pe dreapta pt ca imi obosisera ochii. Pe langa ceata si precipitatiile abundente, aveam in spate o coloana de 8 masini care mergeau dupa mine cu faza lunga, orbindu-ma prin oglinzi. Simultan cu mine, toata coloana din spate a tras pe dreapta... Atunci am facut 75km in vreo 5 ore, iar blocul de lumini mi s-a stricat la destinatie (s-au topit niturile din plastic care tineau lamelele de contact si mi-au cazut lamelele in blocul de lumini) si mi s-au stins luminile singure.

Nici un alt drum facut ulterior (indiferent de conditii), nu mi s-a parut atat de dificil si solicitant.

PS: In ambele situatii am condus o Dacie 1310, a parintilor.
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde ciocrosu » 25 Mai 2007, 10:28

Cel mai " lung " drum hmm.

Sf. GHeorghe - Arad si retur in 29 ore !!!!!! iarna pe zapada si ninsoare non stop,era o zapada de nu se vedeau santurile mergeam pe mijloc intre sirurile de copaci, si daca va mai spun si cu ce masina .......DAMAS ! o mizerie cu tractiune pe spate. :evil: :evil:
ciocrosu
Member

Mesajde ddexter » 25 Mai 2007, 11:40

Poate ca o sa vi se para ciudat dar pt mine cel mai lung drum a fost in 24 spre 25 decembrie 2006. Baia Mare - BUdesti dus-intors. LA dus singur. Nu vedeam la 5 metri in fata, pe jos polei, ceata apoi ninsoare si ca sa fie tacamul complet aveam probleme cu masina (va aduceti aminte ca nu puteam schimba treptele). A fost un cosmar, sus pe Cavnic era sa ies de o groaza de ori d p drum. Cand am ajuns inapoi mi-am facut cruce si mi-am dat seama ca acolo sus cineva ma iubeste...
Imagine
Mondeo 2002 TDDI 115,6 CP :))
ddexter
1nsane Member

Maşina: Ford, Mondeo, 2002, TDDI 1998cm3, 85 kw, 16"

Mesajde neaopinca » 02 Iun 2007, 00:19

Cel mai lung drum in tara fix 800 km. Mamaia-Arad cu niste zigzaguri sa nu trec prin scumpa noastra Capitala speriat de si mai scumpii ei soferi am facut exact 15 ore pe o caldura de peste 30 de grade cu doua pauze de masa si inca citeva opriri pentru a mai lua o sticla de apa.Obosit?Nu, desi linga mine dormea stapina iar in spate juniorul.Afara din Germania tot in Arad in 10 ore cu pauze de o tigara sau ce se mai poate face prin unele parcari.....Mi s-a parut mult mai usor poate si pentru ca eram doua masini iar cel din fata mea cunostea drumul.In concluzie,mi se pare mai complicat si mai anevoios de facut 500 km. in tara decit 1500 pe autostrada.M-a pus pe ginduri ce scria pe o pancarda in Ungaria: "Viteza maxima 130,esti sigur ca ajungi acasa cu viteza asta?"Dragut nu-i asa?
i
neaopinca
Member

Mesajde dtipuit » 02 Iun 2007, 14:09

$1 scrie:$26 ore???????????????????? ce distanta...ca eu fac aproape 3000 in 22-24 ore de condus

Si cu cat mergi,cu 150 la ora viteza medie?? 8) 8) :?:
Si fara sa te opresti??
Ai mare grija.....
Focus III SW 2.0 TDCi 163 CP powershift
dtipuit
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2011 SW Titanium 2.0 TDCI 163 CV Powershift

Înapoi la Discutii libere/forum