de catalin099 » 12 Aug 2010, 14:35
Astazi am facut un test intre intek m 120, a mea si intek h 520, achizitie noua pentru tatal meu.
Ambele statii legate la antene Sirio ML 145, talpa sirio cu swr de 1:1 .
test 1(ascultare canal 22) : h520 se aude mai clar doar daca are activat ESP-ul, iar cu ASC activat, m 120 e mai sensibil. Zgomotul de fond e mai pronuntat la m120.
La m 120 am sa incerc sa-i schimb difuzorul, sa pun ceva de calitate. Difuzorul la h520 e mai bun.
test 2(emisie) : m 120 se aude clar, cu volum si intonatie , h 520 se aude clar dar incet .
test 3(distanta emisie) : focsani-garoafa, 10 km, m 120 se aude bine si clar, h520 se aude incet si cu distorsiuni. Pe distanta asta am mai facut un test intre doua intek-uri m 120, si am reusit sa trec de Garoafa, si ne auzeam clar . Prietenul meu avea o antena Farum/Sunker ML145(trompete) , si dupa Garoafa eu inca ma auzeam binisor, dar el cu distorsiuni.
Concluzii: M120 sta mai bine la emisie, h520 sta mai bine la receptie avand un difuzor mai de calitate si filtrul ASC.
Ma bate gandul sa iau pentru mine un intek M 760 doar pentru filtrul ASC, dar sa mai intreb pe cineva cum sta la capitorul emisie. Pana atunci, sa schimb difuzorul la a mea. Sa pun ceva de calitate.