$1 scrie:$2
$1 scrie:$2i nici macar un spit in c%^r nu i-am dat!
Asadar asfalt umed, probleme de vizibilitate si aderenta, tu mergi in fundul celui din fata, era sa-l lovesti si tot tu vrei sa-i dai "un spit in c%^r" si sa-i trazneasca dacia. Bravo, altceva nu stiu ce sa zic.

Nu este obligatia celui din fata sa-ti poarte tie de grija ca poate tu nu esti atenta ca el urmeaza sa opreasca. Faptul ca avea sau nu avea voie sa intoarca este irelevant deoarece oprirea lui poate interveni si din alte motive de urgenta, ceea ce nu schimba cu nimic vinovatia ta. Daca in exact aceleasi conditii lui ii sarea in fata un caine sau un pieton sau observa din scurt un canal fara capac si ar fi trebuit sa franeze la maxim, precis l-ai fi lovit. Norocul tau a fost ca el a oprit premeditat si probabil n-a franat la maxim.
Nu mergeam in fundul lui. Pastrasem o distanta destul de maricica, altfel, la frana brusca pe care a pus-o ma infingeam in el. Daca-ti sare un caine/pieton in fata nu stai 2 minute pe loc. El a oprit, fara semnal, fara nimic si a asteptat sa treaca cardul de masini din contrasesns sa intre in benzinarie.
Ceea ce m-a revoltat a fost faptul ca a franat brusc, n-a semnalizat intentia de intoarcere si apoi a rams asa mult si bine. Da, daca avea obstacol nu gasesam nimic de comentat. Stiu ca la politie eu eram vinovata indiferent daca avea motiv temeinic sa opreasca ori ba, dar in contextul actual... Uneori mai e vb si de atitudine.
Eu stiu unde am gresit si-mi asum in totalitate raspunderea, dar nu puteam sa merg nici cu 20/h si la 100 de metri de masina din fata. N-am zis o secunda ca n-am pic de vina.
E usor sa generalizam si sa luam la misto, nu?

Edit: @Nic- e vb despre str. Harmanului. Imediat sub pod, cum mergi din Craiter spre oras se poate face stanga. Incetinisem destul de mult tocmai ca stiam ca se poate sa faca cineva stanga. Pana-n intersectia cu Vlahuta nu mai ai voie sa intorci. Abia apucasem sa accelerez, cel cu dacia trecuse deja de benzinarie.