Tuning

Ambreiaj sport Exedy vs ambreiaj stock LuK

Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!

Ambreiaj sport Exedy vs ambreiaj stock LuK

Mesajde Otmar » 20 Sep 2010, 21:22

A venit momentul sa schimb ambreiajul la masina. Adica la Focus 1 cu motorizare 1,6. Stau si ma tot uit la discurile de abreiaj sport Exedy din gama Cera Metallic stage 2 si nu-mi pot lua ochii de la ele. Ma gandesc ca ar putea exista avantaje din punct de vedere al sprintului, insa e posibil ca montarea unui astfel de disc impreuna cu placa si rulment stock sa dauneze celorlalte componente ale ambreiajului. Deasemenea, citeam recent despre efectele negative pe care le au ambreiajele sport asupra grupului din cutia de viteze si asupra articulatiilor planetare, datorita socurilor la care sunt supuse piesele. Pretul discului nu mi se pare foarte piperat.

Acum vine intrebarea: Daca montez doar disc Exedy sport si restul kitului Luk, voi avea oare un plus de cuplu la plecare? Iar ca revers al medaliei, oare va aparea uzura prematura la vreuna din piese, tinand cont ca am amestecat elemente sport cu stock, asa cum ma astept?

Ps - kitul de ambreiaj Luk il am deja, si e cam urgenta necesitatea schimbarii. Insa daca ma hotarasc sa pun discul Exedy de care vorbesc, inseamna sa astept 2 saptamani dupa el, adica inca 2 saptamani de chin si de nervi in trafic :(

Multumesc pentru eventualele sfaturi!
GRACIAS MAMA POR HACERME TAN LINDO!
Otmar
1nsane Member

Maşina: Focus Zetec 1.6

Re: Ambreiaj sport Exedy vs ambreiaj stock LuK

Mesajde Otmar » 21 Sep 2010, 13:50

Nimeni ? nimic ? :(
Am uitat sa mentionez ca e graba mare, caci trebuie sa schimb urgent ambreiajul !

Thank's!
Otmar
1nsane Member

Mesajde andoruls » 21 Sep 2010, 14:27

Ai cautat pe goagal...nu ai gasit nimic? despre asta...ai putea sa lasi masina pe dreapta ca sa nu iti faci mari nervi :))..

Nu sunt la curent cu chestiile legate de amreiaj...dar clar dc poti pune unu sport esti tatic :))
Ford Focus Titanium Ecoboost 150
andoruls
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 EcoBoost 150
VIN: WF0KXXGCBKBD10918

Mesajde Otmar » 21 Sep 2010, 14:54

Baietii la service au zis ca-mi monteaza ce vreau eu, cum vreau eu. Nu asta e problema.
Am citit cate ceva, dar majoritatea se refera la seturi complete sport. In plus, cam toti pe care i-am gasit cu ford vorbind despre asta, vorbeau doar de stage 1. Detalii despre stage 2 am gasit doar pe forumurile mitsubishi, suzuky etc. Si recunosc ca ma depaseste limbajul tehnic, intrau in detalii prea picante si nu mai intelegeam nimic.
De-asta cer ajutor, ca-s total paralel cu subiectul, iar timpul in care as putea sa ma documentez este foarte scurt.

Multam!
Otmar
1nsane Member

Mesajde andoruls » 21 Sep 2010, 15:29

dar de ce ti-ar trebui unul sport pana la urma??? nu te satisface cel curent..imagineaza-ti ca vei avea un ambreiaj nou ;) ..mult peste ce ai avut
andoruls
1nsane Member

Mesajde Otmar » 21 Sep 2010, 15:58

Andule, am un amic cu un Leon 1.6 de 105 cp care m-a convins ca e diferenta. Cu toate ca Leon cu 105 cp are cuplul mult mai mic decat focusul de 1.6, masina lui e o adevarata racheta in comparatie cu Focusul cu motorizare de 1.6, iar singurele diferente sunt ambreiajul (kit exedy stage 1) si kit inductie k&n. Doar ca e cam zgomotos ambreiajul Leonului la relanti (parca are o tigaie in care se agita cateva suruburi :-?? )
Otmar
1nsane Member

Mesajde andoruls » 21 Sep 2010, 16:01

Da sunt curios dc exita asa ceva si pt versiunea deisel :))
andoruls
1nsane Member

Mesajde Otmar » 21 Sep 2010, 16:06

Din pacate in lista de preturi nu era trecut nici un cod pentru diesel. Doar focus 1.6, 1.8 si 2.0 benzina.
Auzi Andule, parca-m fi pe messenger, vorbim doar noi doi.

Auzi? Buzz!!! =))

Hai ca ne iau moderatorii la 11 metri :P vorbim pe mail.
Otmar
1nsane Member

Mesajde andoruls » 21 Sep 2010, 16:23

Ia vezi aici : http://forums.focaljet.com/shift/598610 ... trans.html poate te ajuta cu ceva ;)
andoruls
1nsane Member

Mesajde Alex_82 » 22 Sep 2010, 12:12

Eu zic ca te legi la cap fara sa te doara cu discul de la Exedy.
Parerea mea este sa-ti pui tot kit-ul de ambreiaj de la un producator.
Exedy stage 2 este pt. motoare de peste 250cp.
Daca vrei ceva sport mai light vezi pe la Helix, dar din cate am inteles tu ai cumparat deja o parte din kit asa ca...

Eu unul am inca ambreaiajul stock si deocamdata mi se mare suficient.

Legat de comparatia cu Leonul mie mi se pare doar placebo, no offence.Poate leonul scoate toti Cp dati de producator(ceea ce ma indoiesc) iar motorul de 1.6 de la ford scoate mai putin oricum nu poate sa existe o diferenta asa mare intre ele.
Ford Fiesta ST-Superchips custom remap Cosworth camshaft kit Milltek race exhaust Code:Red cold air intake Pumaspeed large bore 60mm TB Eibach springs Magnecor 8mm ignition leads Powerflex engine mounts Sparco strut brace Roose ancillary and coolant hose kits EBC USR slotted brake discs Goodridge braided brake lines Ferodo DS2500 brake pads Speedline Turini 16"+Pirelli Nero 205/45/R16W summer OZ Michelangelo 8 diamond cut 15"+Goodyear UltraGrip 195/50/R15H winter
Alex_82
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta ST 2008

Mesajde Otmar » 22 Sep 2010, 13:49

$1 scrie:$2u zic ca te legi la cap fara sa te doara...
...Legat de comparatia cu Leonul mie mi se pare doar placebo...

Mda, m-am cam luminat intre timp. Am gasit mai multe detalii pe focusowners. Cu Leonul cred ca ai partial dreptate, posibil sa fiu eu influentat de alti factori. Ca si diferenta totusi leonul pleaca de pe loc ceva mai smucit, in genul masinilor cu tractiune integrala.

O sa montez kitul stock. Cred :)
Otmar
1nsane Member

Mesajde werty8 » 22 Sep 2010, 14:38

Cu un ambreiaj sport ai castig zeroo (...0...) in ceea ce priveste dinamica masinii. Poti pierde din puterea motorului in cazul in care aluneca (uzat). Cele sport de obicei au eliminate componentele care amortizeaza cuplarea cutie motor,(defat cele care cedeaza primele in cazul utilizarilor agresive).
mondeo 3, 2.0, benzin/gpl
werty8
1nsane Member

Maşina: mondeo, 2.0l, 145cp.
VIN: wf04xxgbb41u38551

Mesajde Otmar » 22 Sep 2010, 21:27

@werty8 - Multumesc, asa este. Nu asteptam un plus de putere din ambreiaj ( :-?? ), eu doar ma refeream la a nu pierde din putere odata cu aparitia unui minim de uzura.

Am renuntat la idee, am pus pe hartie un calcul simplu din care reiese ca fiind mult mai avantajoasa inlocuirea de doua ori a ambreiajului stock intr-un timp mai scurt in comparatie cu montarea/utilizarea unui ambreiaj sport.
Otmar
1nsane Member

Mesajde bricy » 22 Sep 2010, 22:29

"Nu întrebaţi ce poate să facă ţara pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţară"
bricy
1nsane Member

Maşina: Focus 2002 2.0i 131cp Brc
VIN: WF0NXXGCDN1P72637

Înapoi la Tuning