Discutii libere/forum

hernie inghinala

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

hernie inghinala

Mesajde cosminserbanpetru » 30 Sep 2010, 18:56

salut. ma apropii cu pasi grabiti de o operatie de hernie inghinala/abdominala, nu stiu exact cum ii zice. o "port" cu mine de vreo 10 luni(atunci am fost diagnosticat). inca nu a coborat da bolfa e vizibila tare, dureri din ce in ce mai mari, senzatie de arsura in zona testiculelor. la ultimul control mi s-a recomandat: operatie. ii rog pe cei care au avut problema asta sau au avut prieteni sau rudenii care au trecut printr-o asa operatie sa imi spuna si mie una alta: recuperare, durata, efecte secundare, sfaturi pre si post operatorii...una alta. sunt destul de zero la capitolul medicina si as vrea sa stiu si eu cam ce ma asteapta. multumesc mult
cosminserbanpetru
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.6 tdci 2010 80kw

Re: hernie inghinala

Mesajde adi_bucur » 30 Sep 2010, 23:53

Salut, eu m-am operat de acelasi lucru cand aveam vreo 10 ani...Fiind mic, recuperarea a durat mai putin...iar in spital am stat parca (daca mai tin bine minte) cateva zile...

Sa sti ca operatia este fff dureroasa (dupa ce te trezesti). Imi aduc aminte ca simteam o durere in zona abdomenului (unde aveam una din taieturi) cumplita...parca aveam un pietroi atarnat de burta... :((

Sfaturi post operatorii...v-a trebui sa te menajezi, adica sa eviti sa ridici diverse lucruri grele...cel putin 1 an...

Efecte secundare...exista riscul sa nu poti face bebei... :|
Imagine
adi_bucur

Maşina: Ford Maverick 2.0i FWD

Mesajde titocus » 01 Oct 2010, 18:23

@adi_bucur: copiii (baietii) fac des hernii testiculare.
@cosminserbanpetru: O sa-ti trimit maine un PM cu detalii despre aceasta operatie.
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde cosminserbanpetru » 01 Oct 2010, 19:43

mersi titi....baietii am inteles ca sunt predispusi la asa ceva
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde bil » 01 Oct 2010, 20:32

Tata a trecut printr-o asemenea operatie acum cca 8 luni (a fost destul de nasol...pt ca au cam trebuit sa refaca multe chestii pe acolo).
Faza cu recuperarea depinde foarte mult de la persoana la persoana...tata, la 2-3 ore dupa operatie era in picioare si vroia sa iasa la tigara si la toaleta (ca ii era rusine sa faca il plosca de fata cu asistenta :)) ).
Am amic...care la 3 zile de la operatie de ulcer era pe strada fara probleme....
Depinde de cat de "bun de carne" esti. Oricum, orice operatie este un soc pentru organism...Iti va fi mai greu primele 2-3 zile..apoi usor usor vei reveni la normal. Nu vei avea voie sa faci efort, va trebui sa ai putin grija la alimentatia de dupa operatie (pt a evita gaze, balonari etc).
Bafta si recuperare rapida.
Ford Sierra
bil
1nsane Member

Mesajde bogdanv » 09 Oct 2010, 13:55

eu am 3 operatii de acest gen. ultima facuta cind aveam 26 de ani si cind mi s-a pus o plasa pe interior care imbraca praporul. la primele eram copil si nu am avut foarte mari probleme. la ultima m-am dus dimineata si am plecat acasa dupa 2 zile la volanul masinii mele singurul lucru care a fost deranjant a fost ca m-au durut destul de mult muschii abdominali si de aici probleme cu nr 2 la toaleta. in rest nimic mai ales ca operatia ultima a fost laparoscopica deci taieturile nu au fost mari.

te sfatuiesc sa iti tonifici muschii abdominali atit cit mai poti si daca ai un strat de grasime in plus sa incerci sa il dai jos.
in rest bafta si sanatate maxima!
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde cosminserbanpetru » 09 Oct 2010, 17:21

mersi mult :D si dupa 3 operatii mai ai dimineti cand te trezesti cum zicea bunicu "in 3 picioare" nu? nu ai avut efecte secundare negative in sensul asta? multi mi-au spus ca se pot intampla multe...bla bla bla...
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde Alin! » 10 Oct 2010, 13:59

Ne poti spune cum se manifesta boala inainte sa te duci la doctor?Ce te durea de ai ajuns la doctor?
Focus Fanatic
White and Proud owner of Ford Focus II, 1.6 TDCi, 90 HP, Sea Gray Metalic.
Alin!
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II 2007 1,6 TDCI 90HP

Mesajde cosminserbanpetru » 10 Oct 2010, 14:14

nu te doare..te deranjaza...simti ca o arsura cand faci efort in zona testiculelor si in zona unde ai hernia si bine inteles ai bolfa de rigoare. durere nu prea este, eu m-am impacientat cand am vazut unflatura ce o aveam in partea dreapta in zona apendicelui...si dupa un control mi s-a spus ca defapt e hernie inghinala. dureri nu ai: acu catava vreme am descarcat cu taica-meo 2 remorci de lemne(30 de m3) si atata simteam ca ma arde locu, asta pt ca mi se rupea incet incet pielita aia abdominala sau ce-o fi pe-acolo. numai cand am facut dus am vazut ca se unflase mai tare semn ca se marise hernia...imi cer scuze ca nu am folosit termeni de specialitate da eu asta cred ca se intampla pe-acolo :))
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde Alin! » 10 Oct 2010, 15:30

Nu-mi trebe termeni de specialitate ca nu am chef sa-i caut pe google dupa.. :D , te intreb pentru ca simt o arsura in partea dreapta pe unde pe apendicele fara sa fac efort(am exagerat un pic cu efortul acu vreo 3 luni, dar de atunci nu am mai facut nica), nu am dureri, e un disconfort mai mult si nu vad nici o boalfa cand stau drept la dus cum zici tu, dar deja am inceput sa ma impacientez...saptamana viitoare la doftor cu mine.. :D.
Focus Fanatic
Alin!
1nsane Member

Mesajde cosminserbanpetru » 10 Oct 2010, 18:01

alin stai in picioare sau pe spate si "impinge" ca si cum ai fi la toaleta(asa mi-o zis medicul la control), ar trebui sa se faca o minibolfa unde-i hernia,asta daca e hernie. oricum controlul medical trebuiwe neaparat facut ca stiu ei mai bine care-i problema. o sa mai postez aici des ca sa te mai pun la curent cu evolutia in cazul meu. operatia eu o sa o fac la finele lunii/inceputul celeilalte asta-i sigur si o sa te anunt ce si cum a fost. multa sanatate
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde titocus » 10 Oct 2010, 20:49

...sau tusesti...
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
titocus
1nsane Member

Mesajde bogdanv » 11 Oct 2010, 14:32

prietene "echipamentul" e functional si fara probleme ca nu se ajunge la el si nici la vre-un nerv care sa il afecteze. nu-ti face griji si nu te lua dupa folclor!!! du-te la doctor linistit, fa-ti operatia si o sa fii ca nou in citeva luni....la inceput o sa stai mai mult pe spate ...daca intelegi ideea....
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

bogdanv

Mesajde Alin! » 11 Oct 2010, 18:59

Az la doftor...dupa ce mo luat la pipait si asculata cica nu am nimic(hernia cica doare, si ar trebui sa o simt altfel, dar trebuie tinut sub observatie locul respectiv, zice ea)... :)
Intrebare pentru cunoscatori: Cand apesi pe hernie ("boalfa") doare?!
Focus Fanatic
Alin!
1nsane Member

Mesajde cosminserbanpetru » 11 Oct 2010, 19:06

pe mine nu ma doare cand apas si am o bolfa aproape cat nuca...si doctorii astia mai mult dau cu presupusu in ultima vreme :))
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde titocus » 12 Oct 2010, 11:23

Nu doare la palpare (mai exact la reducerea ei).
Daca doare e de rau.
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
titocus
1nsane Member

Mesajde bobutza » 22 Oct 2010, 23:17

$1 scrie:$2alut. ma apropii cu pasi grabiti de o operatie de hernie inghinala/abdominala, nu stiu exact cum ii zice. o "port" cu mine de vreo 10 luni(atunci am fost diagnosticat). inca nu a coborat da bolfa e vizibila tare, dureri din ce in ce mai mari, senzatie de arsura in zona testiculelor. la ultimul control mi s-a recomandat: operatie. ii rog pe cei care au avut problema asta sau au avut prieteni sau rudenii care au trecut printr-o asa operatie sa imi spuna si mie una alta: recuperare, durata, efecte secundare, sfaturi pre si post operatorii...una alta. sunt destul de zero la capitolul medicina si as vrea sa stiu si eu cam ce ma asteapta. multumesc mult

sa te faci bine.insanatosire grabnica:D
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde cosminserbanpetru » 23 Oct 2010, 17:16

mersi mult bobutza :) m-au programat la "taiere" pe 2 noiembrie. va tin la curent. toate cele bune
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde cosminserbanpetru » 31 Oct 2010, 12:17

baieti wish me luck maine ma internez si poimaine ma opereaza. sa dea domnu sa fie bine. va detaliez tot procesul miercuri sau vineri ca nu este wireless in spital :)). sa ne auzim cu bine
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde Alin! » 31 Oct 2010, 12:56

Operatie usoara si recuperare grabnica...Bafta. Fa o sesizare, sugesti ceva la aia de la sipital sa puna wireless..:))
Focus Fanatic
Alin!
1nsane Member

Mesajde cosminserbanpetru » 31 Oct 2010, 13:02

ce sesizare de wireless..mai ai curaj sa zici asa ceva dupa ce te-o anuntat din timp sa iti pui mancare de acasa? :)) mersi alin
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde titocus » 31 Oct 2010, 18:44

In Cluj exista wireless in multe spitale dar e cu parola, deci e cam si cum ar fi inexistent :)).
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
titocus
1nsane Member

Mesajde cosminserbanpetru » 04 Noi 2010, 10:42

gata baieti am supravietuit :)) placut surprins de toate ce le-am vazut, curatenie , fete zambitoare,bunavointa si toate astea fara sa dau bani la asistente sau la nushcine.....si in blocul operator:O parca e ceva laborator de la NASA luni: internare, marti : ora 9 operatie, pe la 4 trezire apoi o serie de povestit aberatii:)) pe seara deja am fost constient, bineinteles repaus numai in pat, miercuri: primu picior jos...dureri mici..incet incet plimbare pe hol si joi la 10 am plecat acasa. calmante multe: in perfuzie, pastile si la buci....mancare nu tare ai vreme sa sa vezi daca e buna sau rea pt ca 2 zile mananci numai perfuzii cu glucoza si ziua dinainte de operatie nu mananci nimic :| rabzi un picutz foame da nah...asa trebuie. pt alte intrebari stiti unde ma gasiti :P sanatate
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde KomandantuR » 04 Noi 2010, 10:56

Sanatate si recuperare grabnica!
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Alin! » 04 Noi 2010, 11:03

Welcome back...e tare aia ..."si la buci..." :)) Anestezie generala, locala :-?? ....De la 9 la 16 a durat operatia :-O ?! Sanatate multa ;)
Focus Fanatic
Alin!
1nsane Member

Mesajde cosminserbanpetru » 04 Noi 2010, 11:10

anestezie generala si s-a inteles gresit. operatia a durat putin nici o ora....da mi-o luat mult pana m-am trezit....plin de fete zambitoare pe-acolo...si in blocul operator :O:O:O sfanta macaroana ...parca am intrat in alt spital :)) poate ca in restul spitalului mai sunt probleme cu varuiala sau cu mobilierul dar la bloicul operaror e incredibil si m-am dus la spitalul judetean nu la ceva clinica particulara. nici un banut la asinstente si toate o fost extrem de binevoitoare si simpatice
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde bobutza » 04 Noi 2010, 11:44

e bine cand totul se termina cu bine ;) .recuperare rapida :)
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde cosminserbanpetru » 04 Noi 2010, 12:40

merci bobutza...am citit una alta pe net da nu e trecut careva prin asa ceva sa imi dea un regim alimentar mai exact?
cosminserbanpetru
Ford Freak

Mesajde bogdanv » 09 Noi 2010, 23:46

ai vazut! nu a fost mare lucru! si ai verificat: functioneaza echipamentul?...ca dupa cum ai spus ca nu ai dat nimic se prea poate sa il fi impartit intre ei cum a facut ciomu...:))

hai sanatate si ...stai pe spate o vreme!

daca te referi la regim alimetar iti pot spune ca o saptamina e bine sa bagi in tine numai zeama si supe pasate (fara cartof ca sa nu te gazezi), iar dupa aceea intrii incet incet ca bebelusii pe mincare normala, echilibrat si incercind sa nu te constipi (lichide de baza). dupa o luna pot sa maninci fasole rantalita fara probleme!
Imagine

bogdanv

Mesajde cosminserbanpetru » 10 Noi 2010, 09:45

echipamentul din dotare functioneaza excelent, nu da erori :)). cat despre sistemult sanitar...doar cuvinte de lauda de la prima asistenta pana la ultimul medic toi s-au comportat superb, profesionisti fara sa dau nici un ban la asistente sau ciocolata. pentru maramureseni recomand dr. Lese Mihaela ;)
cosminserbanpetru
Ford Freak

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum