ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

o mica intrebare..

29 Mai 2007, 12:38

anu trecut in noiembrie am primit o amenda de viteza, am platit-o dar nu am dus chitanta la politie.Este vreo problema daca nu am trimis chitanta la politie? (sau unde se trimit chitantele?). stie cineva, in cj, unde se duc chitantele? :) cred ca ar trebui sa o duc, acum dupa 6 luni :) mersi

29 Mai 2007, 12:39

Nu. Dar pastreaz-o. Daca apar probleme la administratia financiara va trebui sa te duci cu ea sa le demonstrezi ca ai platit-o.

29 Mai 2007, 13:00

Eu am patit si invers: am dus chitanta la politie si tot m-a chemat la circa financiara.
Avand in vedere ca la politie nu-ti da nimic la mana ca ai predat-o... Am decis sa nu le mai duc nimic; le platesc si cand imi zice (daca imi zice) de la circa financiara le duc o copie.
De ceva ani nu am mai avut de plata nimic... :lol:

29 Mai 2007, 13:26

pai am platit impozitu pe masina si nu mi-au zis nimic aia ...deci banuiesc ca au inregistrat ca s-o platit..

29 Mai 2007, 13:40

$1 scrie:$2ai am platit impozitu pe masina si nu mi-au zis nimic aia ...deci banuiesc ca au inregistrat ca s-o platit..

Am impresia ca se vede doar la VANZARE (auto, apartament, etc).

Cand am vandut Solenza, m-au pus sa trec pe la un ghiseu special cu amenzi, de la care am primit... o stampila! 8) :lol:

29 Mai 2007, 16:20

Apare doar daca cei de la politie reclama neplata... Daca te duci la circa financiara cu dovada ei anuleaza datoria.

29 Mai 2007, 21:50

n-are rost sa o mai duci acum, dupa 6 luni :)
in schimb, pastreaz-o bine de tot. daca pierzi chitanta si cei de la fisc isi aduc aminte de ea, va trebui sa mai platesti o data amenda(si o vei plati inteaga, nu 50% in 48 de ore)

29 Mai 2007, 22:07

$1 scrie:$2pare doar daca cei de la politie reclama neplata... Daca te duci la circa financiara cu dovada ei anuleaza datoria.

si nu arunca chitanta nici dupa aceea! mie mi-au anulat o amenda de 2 ori si doar a 3-a data a fost definitiva. in restul cazurilor se tot incapatina sa reapara dupa citeva luni....si de fiecare data mi s-a spus ca mai greseste sistemul...mai sa fie sistemul asta nu a zis nici o secunda ca ei au sa imi dea mie banii inapoi de la vre-o 200 de amenzi...!

29 Mai 2007, 22:29

1.era bine s-o fi dus la politie in timp util si sa-ti fi pastrat si tu o copie...
2.daca tot n-ai dus-o atata timp, pastreaz-o si fa-i si-o copie, pt. orice eventualitate....nu se stie cand "sistemul" hotaraste ca ai nevoie de ea.....

29 Mai 2007, 22:47

Acum vreo 3 ani am luat o amenda... Am fost la politie si la ghiseul unde trebuia sa predau amenda scria maaaaare, negru pe alb: "Pauza de masa! Revin imediat!"... Am injurat, am plecat si la sfarsitul anului, cand a trebuit sa platesc taxa auto, m-a luat tanti de la Taxe: "Aveti o amenda neachitata"... I-am aratat chitanta (umblam cu ea in portofel, asteptandu-ma sa ma ia careva la intrebari), tanti a operat in calculator plata amenzii si gata...

30 Mai 2007, 07:05

Eu am primit o amenda de vreo 5 ani,am platit nu am dus chitanta,si dupa mai bine de 1 an am primit la servici o hartie sa-mi retina din salar amenda.Neavand chitanta,am fost la arhiva CEC am scos o dovada a platiti amenzi si am predato la circa financiara.

30 Mai 2007, 12:43

am copie si dupa procesu verbal si dupa chitanta ;) totusi o sa o duc cand o sa am timp, dar nu stiu unde?!?! :)

30 Mai 2007, 14:20

poate-ti dau aia vreo amenda ca le-o aduci asa de tarziu :))

30 Mai 2007, 15:27

eu nu duc niciodata PV-ul cu chitanta la police...le tin si ma duc doar la financiara cu ele...

30 Mai 2007, 15:38

$1 scrie:$2m copie si dupa procesu verbal si dupa chitanta ;) totusi o sa o duc cand o sa am timp, dar nu stiu unde?!?! :)

eu le trimiteam la politia de la care am luat amenda.....de ex. daca am luat amenda la Tulcea, pun copia dupa procesul verbal si cea dupa chitanta de plata intr-un plic si le trimit din Bacau la Tulcea cu confirmare de primire, sa fiu sigur ca au intrat berbecii in posesie..... :D originalele le pastrez eu, sa nu cumva sa le rataceasca "sistemul".....

01 Iun 2007, 04:35

In locul tau nu as duce nici o copie,iar cand vine hartia ca na-i platit amenda te duci si spui ca na-i ce face daca ei au pierdut hartile,si le dai copia dupa chitanta(atentia sa nu le dai cea originala :lol: ).

01 Iun 2007, 10:58

Corect, la politie nu-ti da nici o dovada ca ai predat hartiile...

01 Iun 2007, 15:59

$1 scrie:$2orect, la politie nu-ti da nici o dovada ca ai predat hartiile...

confirmarea DE PRIMIRE care se intoarce pe adresa ta este ea insasi o dovada......

01 Iun 2007, 16:29

Absolut, dar ce scrie pe ea?
La fel de bine pot sa trimit o vedere la politie, cu confirmare de primire... :lol:
La Circa Financiara te intreaba de dovada platii, care nu poate fi o confirmare de primire.
Răspunde