Totul despre membri

RETROMOBIL

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

RETROMOBIL

Mesajde RETROMOBIL » 10 Noi 2005, 18:35

Salutari tuturor pasionatilor de masini clasice si veterane Ford !
Va propun ca in topicul asta sa vorbim despre vehiculele istorice produse de Ford, in masura timpului o sa incerc sa fiu cat mai activ.

Pasiunea mea sunt Ford-urile V8 din perioada interbelica, am un proiect de restaurare care asteapta la rand ....

Asa era in 1965 ....

http://www.retromobil.ro/galerie_foto/v ... n1965b.jpg

.... si cam asa arata azi , sau ma rog, ce a mai ramas din el.

http://www.retromobil.ro/galerie_foto/v ... _ford1.jpg

Daca aveti un V8 1932-1939 abia astept sa discutam !!!

Toti fanii primelor V8 Ford si orice informatie ref piese, alte ruine de prin tara sau chiar masini restaurate sunt binevenite !!!!
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde RETROMOBIL » 10 Noi 2005, 18:39

Sasiul masinii a fost donat de Ford Romana SAR, fabrica romanesca din Bucuresti, pilotului Berlescu, care l-a folosit cu o caroserie special in multe raliuri interne si internationale.
http://www.retromobil.ro/galerie_foto/v ... _curse.jpg
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde RETROMOBIL » 10 Noi 2005, 18:43

Eu am masina de la pilotul Alexe de Vasal, de la care am si toata istoria, fotografii, palmares, si carburatorul Weber cu care Petre Cristea a castigat la Monte Carlo in 1936.

http://www.retromobil.ro/galerie_foto/v ... r_MC36.jpg
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde Zanga » 10 Noi 2005, 18:51

Super, si eu sunt pasionat de fordurile vechi, mai ales ca se pot transforma in adevarati dragsteri sau lowridere etc.
Scorpio II 2.0 16V Ultima // Scorpio II 2.3 16V Ghia // Scorpio II 2.9 24V Ghia Cosworth
Zanga
Gas Guzzler

Mesajde RETROMOBIL » 10 Noi 2005, 19:09

Din cauza curentului Custome Cars, azi nu prea mai sunt multe Ford-uri de acest tip originale. Numai eu cate cereri de vanzare am primit .... Plafon coborat, motor puternic, jante cromate, cunosc "reteta". Nu, multumesc, masina asta sper sa iasa o piesa de colectie. Cine vrea o masina de sute de cai sa-si cumpere una, sau sa modifice ceva de mare serie, modelul 3 geamuri coupe s-a facut doar in 172.846 unitati, probabil ca mai sunt doar cateva mii originale, desi cred ca sunt optimist. Cautati si voi pe net, au am gasit aproape numai masini modificate ...
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde Zanga » 10 Noi 2005, 19:18

Stiu ca au fost decimate :icon_cry: , nu inseamna ca si tu trebuie sa o faci asha, masinile de colectie sunt masini de colectie. Dar si un "Custom" trebuie sa recunoastem ca arata bine
Scorpio II 2.0 16V Ultima // Scorpio II 2.3 16V Ghia // Scorpio II 2.9 24V Ghia Cosworth
Zanga
Gas Guzzler

Mesajde rhadoo » 10 Noi 2005, 20:05

Cred ca restaurarea acestor 'capodopere ale istoriei' este foarte costisitoare.
Am vazut pe site-ul retromobil ca si Calin POPESCU - TARICEANU este inscris.
A contribuit cumva?!

Ati incercat o colectare de fonduri ?! Pentru asa ceva sunt sigur ca multi ar incerca sa va ajute. Exista in Romania oare un muzeu retro ?!

E pacat de anii de istorie ale acestor masini daca nu ...
Ford Mondeo MK2 GLX, 1.8 Zetec Motor Power, 115CP, Green
[RO][BV]-Rhadoo
rhadoo
Incepator

Mesajde RETROMOBIL » 11 Noi 2005, 12:43

Premierul e membru fondator al RETROMOBIL CLUB ROMANIA.

Muzeu de masini nu exista in Romania, cu exceptia sectiei de la Muzeul Tehnic. Noi ne dorim acest lucru insa ne trebuie un spatiu. Sper s ava dau o veste buna intr-o zi ....

Nu contest faptul ca masinile modificate nu arata bine dar pentru custome poti apela la o replica din fibra de sticla , nu trebuie s atraforezi o masina origimala. Parerea mea.

Intrebarea cu fondurile nu e prea clara, fonduri pentru ce ?
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde RETROMOBIL » 12 Dec 2005, 18:40

Slabe sperante sa gasesti posesori de V8-uri antebelice pe aici ....
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde nev » 20 Dec 2005, 16:38

Sunt curios la ce stadiu ati ajuns cu restaurarea.
La mine merge destul de greu. si nu e postbelica ci din anii 70
nev
Incepator

Maşina: ex '72 Ford Consul GT 2.3V6, ex '73 Ford Capri mk1 1.6, ex '79 Ford Capri 2.0V6

Mesajde RETROMOBIL » 03 Ian 2006, 15:55

Momentan masina e in conservare, la loc uscat, am o alta antebelica in restaurare, cinci ani de munca si abia daca zaresc luminita ! E adevarat ca e un model rar STEYR 100 fabricat in 2600 de exemplare, oricum pt Ford se gasesc piese dupa catalog, dispare placerea de a te transforma in arheolog prin targuri si soproane, din nefericire din Austria...
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde darkmic » 03 Ian 2006, 20:08

hmm.. Retromobil ... parca eram si eu inscris la un moment dat cu un Fiat .. pardon Ford Milletrecento ;) care si acum este in stare perfecta de mucegaire in garaj .. dar la vara sper sa o repun in functiune si inclusiv sa o inscriu
Prezidentul comitetului permanent, comitetului electoral, comitetului scolar, comitetului agricol si al altor comitete si comitii

Diagnoza IDS , reparatii si piese auto , asigurari RCA si CASCO .

Custom Automotive - un alt fel de service

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=33&t=102042
darkmic

Maşina: Ford Mondeo MK4 Hatch
VIN: WF0EXXGBBE8Yxxxxx

Mesajde Cambera » 03 Ian 2006, 20:47

Am ceva piese de Fiat 1300 noi si vechi daca te intereseaza.
Cambera
Incepator

Mesajde darkmic » 03 Ian 2006, 23:10

am si eu destule :) 3 motoare, 2 cutii de viteze , luneta, parbrize , seturi motor originale nefolosite :)) .. carburatoare si solex si webber .. tot ce tre' ca bunica-miu , D-zeu sa-l ierte , a fost strangator la viata lui .. numai timp si chef nu am din pacate . insa din cate mi-aduc aminte mi-ar trebui ornamentul de pe aripa fata dreapta ... nu sunt sigur ca nu m-am mai uitat de mult timp la masinuta ... da' daca e , o sa ma uit saptaluna asta sa vad exact ;)
Prezidentul comitetului permanent, comitetului electoral, comitetului scolar, comitetului agricol si al altor comitete si comitii

Diagnoza IDS , reparatii si piese auto , asigurari RCA si CASCO .

Custom Automotive - un alt fel de service

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=33&t=102042
darkmic

Maşina: Ford Mondeo MK4 Hatch
VIN: WF0EXXGBBE8Yxxxxx

Mesajde Cambera » 06 Ian 2006, 23:52

Am ornamentele si daca te intereseaza mai am un stop nou,avansul vacumatic de la delcou nou,cauciucele alea de pe pedale noi plus o pedala acceleratie noua si plus alte maruntisuri platini,jiglere,garnituri etc. toate sunt noi in afara de ornament.
Cambera
Incepator

Mesajde tonic » 16 Feb 2006, 23:39

$1 scrie:$2labe sperante sa gasesti posesori de V8-uri antebelice pe aici ....

Bogdan,

cred ca ti-ai gresit locul...aici lumea este pasionata mai mult de a tuna masinile decat de a le restaura conform originalului....cel putin asa era acum cca 1 an de cand nu am mai intrat eu pe aici. daca gresesc va rog sa ma corectati stimati membrii.
Ford Taunus L 1971
tonic
Ford Freak

Mesajde BAD_MF » 16 Feb 2006, 23:57

Cand ai un ford de max 10 ani normal ca nu are nici un farmec sa fie stock si de aia membrii ,care in majoritatea lor nu au masini clasice, prefera tuningul. Dar la o bijuterie ca cea de sus se schimba treaba, si eu eram intr-un timp pasionat de masini retro chiar am mai cautat pe strazile iasului vreo masinuta uitata dar m-am lasat, trebuie totusi ceva bani!
[url="http://www.topgear.co.uk"]http://www.topgear.co.uk[/url] > performance wheels and tires
http://www.longlife.co.uk

BREMBO / RECARO / EBC / FERODO DS / REMUS / MOMO / TOYO / SPAX / FORGE / HELLA
BAD_MF
Gold Member

Maşina: Seat

Mesajde tonic » 05 Mar 2006, 10:04

$1 scrie:$2and ai un ford de max 10 ani normal ca nu are nici un farmec sa fie stock si de aia membrii ,care in majoritatea lor nu au masini clasice, prefera tuningul. Dar la o bijuterie ca cea de sus se schimba treaba, si eu eram intr-un timp pasionat de masini retro chiar am mai cautat pe strazile iasului vreo masinuta uitata dar m-am lasat, trebuie totusi ceva bani!

este absolut corect ceea ce zic tu. Daca ai o masina cu care mergi zi de zi si care are cca 10 ani este normal sa vrei sa ii faci tuning...ca sa o placi din nou asa cum era cand ai luat-o.
Ford Taunus L 1971
tonic
Ford Freak

Mesajde catarina » 08 Mar 2006, 17:40

retromobil zici?!
de doi ani astept oferta pentru restaurarea masinii mele!
e p'acolo un director care n'are chef de munca. sau poate vrea o spaga?
catarina
Incepator

Mesajde tonic » 25 Mar 2006, 00:40

$1 scrie:$2etromobil zici?!

retromobil nu este o firma care restaureaza, ci este doar un club care strange pasionatzii de vehicule istorice. cred ca confunzi tu ceva denumiri pe acolo care se aseamana.
Ford Taunus L 1971
tonic
Ford Freak

Mesajde florin_cars » 07 Apr 2006, 16:15

$1 scrie:$2i eu eram intr-un timp pasionat de masini retro chiar am mai cautat pe strazile iasului vreo masinuta uitata dar m-am lasat, trebuie totusi ceva bani!

cred k nu ai cautat bine, era un FORD V8 pe acolo...si akum mai este..dar intre timp nu mai e 4 SALE :icon_lol: si mai sunt ceva mashinutze, Capri a fost, recent a plecat, Fiat 1800/2100 mai sunt..eu sunt departe si am auzit, vazut, vorbit, dar cauta prin imprejurimi, SV mai ales ;)

e vorba de alta firma, si Capri il poti face si tu cu niste cunostinte de baza, o firma, doua pt diverse operatiuni. Pt k dk apelezi la o firma de restaurari pt asa o masina, crede-ma nu-ti renteaza, ajungi sa te gandesti la un import mai degraba. Pt restaurari trebuie masina mai rara, care sa merite investitia, k altfel am zis, o iei de dincolo gata facuta :icon_biggrin:
florin_cars
Gold Member

Maşina: Ford 2 usi Custom

Mesajde cosmineloo » 23 Apr 2006, 11:51

$1 scrie:$2

retromobil nu este o firma care restaureaza, ci este doar un club care strange pasionatzii de vehicule istorice. cred ca confunzi tu ceva denumiri pe acolo care se aseamana.
de fapt retromobil este o adunatura de boshorogi in mare parte care au impresia ca le stiu pe toate si in vizinea carora trebuie sa ai minim 60 de ani ca sa tzi se acorde atentie
sa traitzi cat mai ieftin.....sa va ramana bani de benzina
cosmineloo
Incepator

Mesajde tonic » 26 Apr 2006, 10:44

$1 scrie:$2e fapt retromobil este o adunatura de boshorogi in mare parte care au impresia ca le stiu pe toate si in vizinea carora trebuie sa ai minim 60 de ani ca sa tzi se acorde atentie

dar tu cati ani ai, ai cumva 5 ani de zici ca aia sunt bosorogi?
Ford Taunus L 1971
tonic
Ford Freak

Mesajde RETROMOBIL » 26 Apr 2006, 12:13

Cosmineloo un post da' p(r)ost .... Ce sa zic , de problema transnistreana ce parere ai ca vad ca iti dai cu parerea fara sa ai habar ? Cum vrei tu sa captezi atentia unor colectionari cu abordari de genul asta ?
RETROMOBIL
Incepator

Mesajde codrin44 » 04 Mai 2006, 00:11

cam aici e hiba.unii sunt colectionari si altii posesori de masini.
Imagine
dacă o vopsec,pun poză
codrin44
Incepator

Despre ce este vorba.

Mesajde Maximilian » 06 Oct 2006, 15:37

Subscriu si eu la masina clasica. Am vazut formularul de inscriere la Retromobil(l-am luat de net) insa nu imi sunt clare deloc avantajele inscrierii in acest club, mai ales in conditiile in care platesc o taxa de inscriere si una anuala. De fapt despre ce este vorba? Am inteles ca se plateste benzina pentru deplasari la diferite evenimente...ca se fac rezervari si reduceri la cazare , se organizeaza raliuri...e pe bune??? Daca da, as fi foarte interesant daca un Ford Granada mk IIb din '82 ar putea sa faca parte din acest club.
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde crettz » 06 Oct 2006, 21:19

@catarina - Mai mult ca sigur confunzi retromobil(care este un club) cu OLDTIMER care se ocupa de restaurari si da sunt destuli de nepasatori sau chiar au mult de lucru pt ca nu raspund la mailuri chiar daca aceasta figureaza la sectiunea contact!
P.S. Moartea mea sunt tot masinile retro...ce este cuprins intre anii '50 si '80(nu numai Ford). Cu ocazia asta poate aflu si eu mai multe despre clubul retromobil de la userul RETROMOBIL :D !
Ford Focus Turnier 2004 1.8TDDi 75ps+ red->fire->focus
crettz
Ford Freak

VIN: WF0NXXGCDN3T23057

Mesajde Maximilian » 06 Oct 2006, 21:25

Eu de asta am postat aici mesaj...poate aflam si eu una/alta despre club. Am vazt screenshoturi de la ei de pe site si pot spune ca am ramas placut impresionat. Am zis ca masina mea ar putea sa apara intre ele fara jena...dar daca platesc o taxa vreau sa stiu exact pentru ce si sa aflu si eu pareri.
Maximilian
Petrol Head

Mesajde florin_cars » 06 Oct 2006, 23:56

userul Retromobil e un membru important in consiliul director RCR, poti sa-i dai un mail(se afla la baza siteului Retromobil.ro :icon_smile: ) si te va lamuri cu siguranta..in privinta avantajelor de a fi membru.

cu o granada '82 poti deveni membru doar de anul viitor sau din 2008, depinde cum considera ei vechimea masinii tale, k 25 ani impliniti..sau in curs de implinire :icon_biggrin:
florin_cars
Gold Member

Maşina: Ford 2 usi Custom

Mesajde Maximilian » 07 Oct 2006, 00:09

Mersi de raspuns...am vazut masini din 1980 pe site la ei...mai noi nu. Oricum, modelul este in fabricatie din 1978, iar cu acest facelift din 1981...deci ar fi 25 de ani....iar masina arata clasic. O sa incerc sa contactez pe cei de la Retromobil pt ca sunt foarte curios despre ce este vorba pe acolo.(si ador masinile clasice....aveau o caldura pe care masinile noi nu o redau in nici un fel....parca nu luai o masina ca sa o schimbi o data la 3-5 ani...)
Maximilian
Petrol Head

Următorul

Înapoi la Totul despre membri