Discutii libere/forum

Tepar pe forum

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Tepar pe forum

Mesajde Mihai L » 23 Oct 2010, 18:15

Inseamna ca numerele date de politie nu mai sunt unice, pentru ca exact acelasi numar il detine si hopsieu... :D

Dar e un amanunt minor, nu e important ca si uzura din poze, asa-i? =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Alen » 23 Oct 2010, 19:13

$1 scrie:$2...Dar cum moderatorii nostri favorizeaza minciuna si japca,nu cred ca mai are rost sa vorbesc.

asta deja e o acuzatie grava
in locul tau m-as gandi de doua ori inainte de a scoate pe gura astfel de ineptii
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde 73TEX » 23 Oct 2010, 19:25

Referitor la '' nu arata a 160.000 km'', veniti sa va arat SKODA mea la 130.000 km si putem scoate si asta de pe lista
73TEX
Ford Freak

Maşina: FIESTA 1.3

Mesajde radur » 23 Oct 2010, 19:51

Inseamna ca nu ati vazut masini la 200 000 km, Focusul meu si necuratat in interior arata bine si nu are urme de uzura accentuata iar daca il duc la o firma ce are niste scule speciale de curatat il fac ca nou si il dau la 80 000 km, o medie de 16 000 km pe an este OK pentru o masina condusa de sotie :)

Se pare ca lumea nu este atenta si voi face un rezumat : un user `hopsieu` ma mir de ce nu intervine a publicat la inceputul anului poze si a scris cu mina lui ca masina pina la 120 000 km nu a avut interventii la DPF si ca acum are 160 000 KM. De atunci au mai trecut 9-10 luni si masina a ajuns la vinzare avind 70 500 km.

Este ca si cum eu voi scoate masina la vinzare in Ianuarie si spun ca are 110 000 km.

El nu este nici primul si cu siguranta nici ultimul ce recurge la acest truc, probabil a vazut ca nu poate rezolva problema cu eroarea si a spus ca daca o face mai tinara isi recupereaza banii.
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde swen_cta » 23 Oct 2010, 21:21

Pasarica { NU AIA DIN COPAC} spalata e ca noua!
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Maşina: FORD PUMA 1.4 16V 2000
VIN: WFOCXXGAECYB80577

Mesajde adicristea » 23 Oct 2010, 23:22

Am zis sa nu mai intervin, desi observ ca aproximativ aceiasi trei oameni scriu in acest topic. Dar deja au aparut niste posturi care ma deranjeaza.

In primul rand: dantes, nu mai bine citim inainte TOT ce se scrie, apoi acuzam?
In al doilea, observ ca radur a facut un rezumat. Hai sa va fac si eu unul, ca poate mai potolim putin spiritele.

De la bun inceput spun ca daca masina are peste 70.500km si userul hopsieu a scris pe autovit ca are 70.500, aceasta ESTE o inselatorie (desi poate foarte bine sa fie o greseala - nu zic ca e - si masina sa aibe acum 170.500km; pentru exemplificare, masina mea avea 53.000km in Iulie, atat are si acum, in Octombrie, aproape Noiembrie). Iar pe Autovit orice modificare se plateste (eu mi-am luat teapa asta dupa ce am vrut sa adaug cauciucurile de iarna si sa modific pretul, a trebuit sa platesc DIN NOU pentru tot anuntul).

Si acum rezumatul: userul hopsieu, nici nu ii stiu numele, presupun ca Florin (din ce am citit in mesajele lui a fost si pe la intalniri, nu am avut "placerea") se duce in Germania si isi alege un Focus cu Navigatie si fel de fel de dotari pentru care plateste 7000E. O aduce in tara, o inmatriculeaza (deci plateste taxa) si incepe sa o foloseasca. Doar ca ii apar ceva probleme. Si intreaba pe forum. Si i se dau fel de fel de solutii, dar masina lui nu isi revine. Nu stiu ce a incercat sa faca, nici nu ma intereseaza foarte tare. Dezamagit ca, dupa doua Opel Astra si un Peugeot 307 cu care nu a avut probleme, Fordul nu se ridica la asteptarile sale si e posibil sa fi dat in jur de 7500E (nu am mai pus drumul etc.) si sa fi fost inselat, ce face? Incearca sa o vanda. Unde? Pe Autovit. Desi am masina pe Autovit, nu am mari sperante ca o voi da acolo pentru ca exista fel de fel de tzepe pe site-ul cu pricina. Omul a fost ajutat pe ClubFord (am urmarit mesajele) si a ales sa nu posteze masina aici (sau poate s-a gandit ca existand mesajele cu numarul de kilometrii, nu va avea nici o sansa sa o vanda). O sa va rog pe voi sa va puneti in pielea lui, ce ati fi facut? Cum ati fi facut sa recuperati banii pe care i-ati dat pe masina? tudoralex spunea ca nu toata lumea e priceputa la masini si ca e neplacut sa inveti pe banii si timpul tau asta. Cam asta cred eu ca i s-a intamplat lui hopsieu.

Inca o data, nu gasesc scuze in faptul ca, posibil, a modificat numarul de kilometrii. Dar ce face omul pe Autovit sau pe alte site-uri nu ar trebui sa ne intereseze pe noi pentru ca e posibil sa nici nu stim toate detaliile. Nu vad motivul pentru care ar trebui sa i se suspende contul pe ClubFord. Ce putem face, cine are timp si vrea asta, jos palaria!, poate recurge la mijloacele pe care le-am enumerat pe pagina anterioara, mail la Autovit si asa mai departe. Dar pana masina nu ajunge pe CF.ro, nu avem de ce sa suspendam contul lui hopsieu (care, probabil, nici nu va mai intra oricum).

Inca ceva, pentru cei atat de dornici de suspendare, ati avut curiozitatea sa sunati la numarul de pe autovit si sa intrebati numarul de kilometrii, istoricul masinii? Si daca v-ar fi mintit, i-ati fi putut bate obrazul la telefon. Dar nu, e mai "jmecherie" sa scrii mesaje pe forum.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde toxicristi » 24 Oct 2010, 02:16

A dat cineva report pe autovit?

Cu toate ca am impresia ca ei nu isi asuma raspunderea pentru datele din anunturile postate de useri.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde bezart » 24 Oct 2010, 09:20

Castigul obtinut de samsar prin manarirea kilometrilor este pierderea cumparatorului. Asa se 'recupereaza banii' tovarase adicristea. Mentalitatea ta este specifica rromananiei si ne mai miram ca merge tara cum merge. Auzi idee trebuie sa recuperaeze banii si deci excrocarea altuia este ok atat moral , cat si legal.
bezart
1nsane Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004

Mesajde Alin! » 24 Oct 2010, 11:48

Adica pentru imbecilitatea unuia, tre sa plateasca altii?! Ce ma intereseaza cati bani a dat pe ea, ce bani a bagat in ea...eu daca imi pun dupa toate dotarile ce fac ma apuc sa vand masina cu 20,000euro cand eu am luato cu 10,000(ca vez doamne am cheltuit pe spoilere, jante,dvd,scaune,drum, pe taxe si impozite de cand am masina...a...am mai platit si asigurare pe ea deci tre sa imi scot banii si de acolo bine ca nu mai pune si alte consumabile si motorina care a consumato in tot acest timp)
Daca te tin nadragii sa-ti cumperi masina trebuie sa fii constient ca ai cheltuieli, nu sa te gandesti ca las ca ii dau teapa la unu si ma scot...
Se stie ca nu ai sa mai iei aceeasi bani daca vinzi masina decat daca faci alte magarii, ceea ce dupa parerea mea e o nesimtire crunta, mai ai facut parte dintr-o comunitate...
"si ne mai miram ca merge tara cum merge"...poi de ce sa ne mire cand majoritatea au masini aduse de altii din germania.
Focus Fanatic
White and Proud owner of Ford Focus II, 1.6 TDCi, 90 HP, Sea Gray Metalic.
Alin!
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II 2007 1,6 TDCI 90HP

Mesajde verga_Cip » 24 Oct 2010, 12:16

Mai oameni buni....eu va inteleg rasvratirea, dar sunt cateva aspecte de lamurit:
1. Eu nu inteleg cine vinde masina, e membru pe CF!?
2. Ceea ce facem noi aici se numeste BARFA, atat timp cat nu aveti o "pozitie oficiala" a vanzatorului, poate fi o greseala sau un lucru adevarat, insa judecarea si condamnarea lui inainte de a afla toate datele este neadecvata;
3. CF nu are o politica de a gasi acul in carul cu fan, adica nu ia toate masinile la puricat sa vada daca sunt sau nu manarite, de oricare natura ar fi acea manareala! CF in schimb NU interzice postarea pe respectivul topic celor care au informatii precum ca acel bun ar fi manarit, lasand vanzatorul sa se justifice! Daca el admite manareala, atunci CF poate lua atitudine!

Asta e pozitia mea si nu una oficiala a CF, va rog nu interpretati!!!!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde swen_cta » 24 Oct 2010, 12:18

Citez din propriul post: pai in cartea service nu scrie,stiu ca au fost facute reviziile la zi dar asta nu scrie...erau detaliate pe computer... masina are 160.000 poate pot sa dau un mail sa mi le trimita si sa ma uit daca a fost completat cu aditiv la 120.000.Ideea e ca nu mi-a dat ca nu as avea aditiv,mi-a dat eroare am facut regenerarea dar m-a pus pe ganduri informatia aia distance until dpf is full ash 1624.

@adicristea ai nota 2 la definitia moralitatii.Kilometrajul nu are treaba cu problemele tehnice ale masinii.Deci faptul ca noi vorbim de oaie{ dat kilometrii inapoi} si tu de balaie{ ca i -sa infundat filtru de particule} e o pierdere inutila de timp.
jmecheri nu suntem, suntem oameni normali , ca si dumneavoastra, daca eram postam acum pe cocalar.ro si benveu club.Iar creditul de pe telefonul, in aceste vremuri grele, il folosesc in scop constructiv , nu sa trag de urechi un "samsar" care vinde o masina in targ cu 100.000 km mai tanara.Oricum este laudabil efortul tau.
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Mesajde bezart » 24 Oct 2010, 12:21

Din pacate si in germania a inceput rromanizarea. La dealerii multimarca vezi masini de doua feluri:

1. se pot vinde si la nemti;

2. se pot vinde 'only export'.

Daca intrebi de ce e only export ti se raspund tot felul de baliverne privitoare la taxe. Adevarul este altul, ori sunt km manariti ori a fost dauna totala.
Pe mobile sau autoscout nu se da acest detaliu, dar pe masina scrie, ca nu risca ala aiurea .

Asa ca interesul poarta fesul, politia germana ii vede pe dealeri doar daca pacalesc un neamt, daca e only export nu se pune ca intra banii in economia lor.

La reprezentante sunt buy-back-uri foarte bune. Acolo nu exista only export, dar si preturile sunt pe masura.

In concluzie, samsarii cumpara only export, deja cu km aranjati si apoi mai manaresc kilometrajul inca o data. De masinile care au fost dauna totala, ce sa mai vorbesc de 'siguranta'.

PS. Daca cineva vrea sa isi cumpere masina din Germania, sa nu ii fie lene sa isi taraie curul pana acolo, ca banul e ochiul dracului.
bezart
1nsane Member

Mesajde swen_cta » 24 Oct 2010, 12:28

Mai nou: se cumpara masina lovita din Ger, se aduce in tara, se intinereste la tiganii din Arad cu cativa kilometrii, apoi se repara pe bani putini la noi, si se vinde "brand new" prin targ la noi.
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Mesajde bezart » 24 Oct 2010, 12:37

Ai uitat ceva: a fost a nei babe sau mos care mergea pana la biserica si inapoi. Am cumpart-o direct de la particular muuuult mai ieftin ca de la dealer. =))
bezart
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 24 Oct 2010, 12:40

Astea cu masinile lovite nu e noua deloc. Se faceau si in 2008 :D Stiu cazuri din astea. Intrebarea e: si daca e reparata ce?! Daca reparatia s-a facut conform normativelor in vigoare, prezinta incredere (reparatia) si ITP-ul/RAR-ul isi da acordul ca masina este in conditii bune...e ok. Voi vreti sa spuneti ca dupa ce loviti masina o vindeti? Daca reparatia este una bine-facuta si nu au fost afectate elementele de siguranta, atunci e ok. Si cu elementele de siguranta e cu dus-intors, Viper are masina reparata cu airbag-uri sarite, si nu l-am vazut sa sara in sus ca masina nu e sigura!!!
verga_Cip
1nsane Member

Only for Export

Mesajde radur » 24 Oct 2010, 13:50

La Only for Export lucrurile nu stau tot timpul asa sint si alte cazuri la OFE

Cind masinile sint buy back de la companii din afara Germaniei : Olanda Belgia Luxemburg bla bla bla, ei nu le mai fac acte de Germania inspectia tehnica bla bla si de aceea le este mai usor sa le dea asa iar la vinzare se fac actele in Germania cu asigurare numere provizorii de pina in 4 saptamini si poti pleca acasa.

In plus la astea ai pretul mai mic din 2 motive cel putin : sint luate la gramada (firmele de leasing nu te lasa sa alegi ci iei tot lotul iar daca ai norocul sa fi prin zona cind au primit marfa iti gasesti masina buna, daca ai firma o cumperi fara TVA).

Un alt coleg de pe forum ce a descoperit smecheria la masina despre care tot discutam noi a gasit un Focus in Germania adus din Italia si l-am prins si pe ala cu ajutorul lui paulica avind VIN ul masinii pentru ca masina era produsa pentru Italia.
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde bezart » 24 Oct 2010, 13:54

Aici nu am fost eu prea clar. In Germania daca in urma unui accident a fost afectata structura de rezistenta, atunci se declara dauna totala si nu mai poate fi inmatriculata. De asta e 'only export' .

Dealerul german trebuie sa faca mentiunea in actul de vanzare cumparare 'fara accident' si sa treaca numarul de kilometri. Altfel e fapt penal.

ASADAR, mentiunea fara accident se refera la elementele de rezistenta, daca a fost lovita o aripa , o portiera nu se pune. Lareprezentante aceste lucruri se spun cat se poate de transparent.

Apropo de revizia tehnica si inmatriculare, si la reprezentante masinile sunt neinmatriculate, iar unele au ITP expirat.

Cea pe care am cumparat-o eu, era neimatriculata si mai avea ITP valabil 6 luni. Proba de drum am facut-o cu numerele de proba ale dealerului.
Ultima oară modificat de bezart pe 24 Oct 2010, 13:58, modificat 1 dată în total.
bezart
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 24 Oct 2010, 13:55

$1 scrie:$2..Intrebarea e: si daca e reparata ce?! Daca reparatia s-a facut conform normativelor in vigoare, prezinta incredere (reparatia) si ITP-ul/RAR-ul isi da acordul ca masina este in conditii bune...e ok. Voi vreti sa spuneti ca dupa ce loviti masina o vindeti? Daca reparatia este una bine-facuta si nu au fost afectate elementele de siguranta, atunci e ok...

La varsta ta mai crezi in Mos Craciun, Cipriane???
Normal ca la o masina care este socotita dauna totala reparatiile costa foarte mult, mult peste valoarea ei. Crezi ca RAR/ITP o vede ulterior reparatiei ca sa-si dea acordul? =)) Crezi ca samsarii sunt samariteni??? =))

Sa fim seriosi, o masina lovita zdravan se repara cat sa arate bine pentru vanzare (te trezesti cu martori "amutiti" ca sa nu vezi erori in bord, etc).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 24 Oct 2010, 14:30

Mihai ai sa mori de ras dar exista un coleg pe forum care a avut o experienta asemanatoare. E din Craiova daca imi aduc aminte bine, iar la o reprezentanta cand a facut o constatare de rutina, oamenii au gasit STANTA RAR! Ceea ce inseamna ca masina avusese reparatii pe structura de rezistenta! Si da, masina circula, deci probabil ca-s eu mai prost si cred in MC!! (sau SC, adica Santa Claus)

Iar o masina e declarata dauna totala daca reparatiile depasesc 50-60% din valoarea asigurata!!! Eu am primit pentru CASCO acum 1 sapt de la mai multi asiguratori sume de asigurare cuprinse intre 5000 si 8000 euro! Apai 50 % la 5000 euro e una si la 8000 euro e alta!!

Cat priveste faptul ca samsarii fac reparatii ca sa vanda masina, corect, de acord. Insa nu baga pe toti in aceeasi oala!!

PS: dauna totala la FF2, masina a intrat intr-o caruta. Teava aia care din spate i-a intrat in motor, dupa ce a spart radiatoarele ... Masina NU avea avectat altceva, cred ca si farurile erau intacte! Asadar...mai ganditi-va inainte de a spune cum e cu dauna totala!!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 24 Oct 2010, 15:38

Dauna totala e una, iar valoarea "epavei" e alta.
1) Masina cu caruta nu cred ca s-a dat la 1000 EUR... Samsarii castiga mult la epave ieftine.
2) masina cu stanta RAR s-a reparat in RO sau a venit de afara??? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde adicristea » 24 Oct 2010, 15:59

@swen - recunosc ca nu te cunosc, deci notele de la tine ma lasa rece. tu zici ca vorbiti despre datul kilometrilor inapoi, iar eu despre probleme tehnice. N-ai inteles nimic, 2, stai jos (daca tot am inceput sa ne dam note).

Vreau sa va reamintesc, pentru ca observ ca s-a ajuns la discutii tehnice, cu cumparari de masini, cu metode de lucru ale samsarilor, cu ITP etc., ca acest topic, implicit si motivul pentru care EU m-am bagat in discutie, era referitor la SUSPENDAREA contului userului hopsieu pentru ca a pus masina la vanzare pe Autovit cu detaliul "70.500km" si nu ">160.000km" cum afirmase pe un topic. Lucru, din punctul meu de vedere (PERSONAL, nu este parerea oficiala CF.ro), eronat.

Si recunosc ca nu reusesc sa inteleg de unde atata ura, sa ii dam in cap, sa-l suspendam, sa-i dam foc la masina. Ca tot vorbea bezart de mentalitatea romaneasca (apropos, apelativul "tovarase" o sa te rog sa il folosesti cu prietenii tai sau cu baietii din spatele blocului pentru ca nici cu tine nu ma cunosc personal) si de faptul ca eu am adus tara in halul in care e (nu neparat "eu", ci cei cu mentalitatea mea), prefer sa fiu mai circumspect in a cataloga persoane inainte de a detine toate detaliile. Recunosc ca nu imi iese uneori, dar macar incerc. Nu stiu ce fel de mentalitate e asta, romaneasca, nemteasca, britanica, bulgareasca etc., dar am folosit-o pana acum si nu am gresit de prea multe ori. Asa ca daca in ochii tai, mentalitatea mea duce tara in jos... eh, ghinion, se va duce in continuare. S-ar putea totusi sa realizezi mai incolo ca nu eu sunt problema in Romania.

A, si pentru toti cei care il tot fac samsar pe hopsieu (nici macar nu-l cunosc pe baiat, o sa repet asta ca ma trezesc cu ceva acuzatii ca suntem in cardasie, poate imi si zgariati masina), parerea mea e urmatoarea: de ce naibii ar fi cumparat un samsar o masina in Februarie, ar fi manarit-o, si o pune la vanzare de abia in Octombrie?
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde dantes2007 » 24 Oct 2010, 16:06

in germania se poate inmatricula o masina care a fost dauna toatala.A cumparat o vecina de a mea o masina si a aflat luna asta ca a fost dauna totala.Se vinde pentru export pentru ca handlerul este obligat prin lege sa primeasca masina innapoi daca masina are vre-o defectiune de care se stia.Daca o vinde la export nu se mai aplica legile din germania.

adicristea poate ca nu esti in cardasie cu el,dar nu inteleg de ce te lupti asa tare sa il aperi.
dantes2007
Gold Member

Maşina: ford ka 1997,ford mondeo 2001 1.8 125 cp benzinar

Mesajde adicristea » 24 Oct 2010, 16:26

Sunt un boem. Si nu lupt sa il apar, ci lupta mea se da in ideea ca nu pot accepta sa pedepsesc un om care intr-o comunitate e corupt, iar in alta, cea din care fac eu parte, nu e.

Si sincer, nu cred ca hopsieu va mai scrie pe forum (ca de intrat, intra, asta vi-o putem zice).
Imagine
adicristea

Mesajde laurentiu7 » 24 Oct 2010, 16:58

@hopsieu /User statistics
Last visited: Fri Oct 22, 2010 8:50 am
Last post: Post subject: Re: Resetare Bluetooth
Posted: Thu Oct 21, 2010 9:19 am

Sigur ca intra , dar de ce nu binevoieste sa spuna cateva vorbe aici , in schimb posteaza pe alt topic? Nu pt ca se simte cu musca pe caciula ?
Asta si asteptam de la el : un raspuns
( am vrut sa scriu "explicatii" dar suna prea politieneste )
Daca ne va explica cum ajuns subit masina de la 160.000 la 70.000 voi recunoaste ca sunt un tortionar si am ceva cu manarii de kilometraje :))

@adicristea , poate ca am exagerat cu suspendarea contului , recunosc. Spune tu care trebuie sa fie actiunea , atunci ? Dar daca tu erai un potential cumparator la masina lui , si inainte de achzitie dadeai cu ochii de topicul asta, ce ziceai ? Nu stiu de ce esti gica contra si-l aperi cu atata inversunare...?
1. MK2 Focus 2.0 TDCI 136 HP Ghia, Hydronic Heater. FF2_Black_Panther
2. MK3.5 Focus 1.5 Ecoboost 150 HP Titanium, 6F35 Auto Gearbox.
.........................................
Stergatoare Ford Focus 3
viewtopic.php?f=213&t=130794
laurentiu7
Gold Member

Mesajde verga_Cip » 24 Oct 2010, 17:43

Vorbim de masini daune totale, aduse si vandute in Romania! E ok!?

$1 scrie:$2Normal ca la o masina care este socotita dauna totala reparatiile costa foarte mult, mult peste valoarea ei.
Sa fim seriosi, o masina lovita zdravan se repara cat sa arate bine pentru vanzare (te trezesti cu martori "amutiti" ca sa nu vezi erori in bord, etc).

$1 scrie:$2b]Dauna totala e una, iar valoarea "epavei" e alta.

$1 scrie:$2Iar o masina e declarata dauna totala daca reparatiile depasesc 50-60% din valoarea asigurata!!! Eu am primit pentru CASCO acum 1 sapt de la mai multi asiguratori sume de asigurare cuprinse intre 5000 si 8000 euro! Apai 50 % la 5000 euro e una si la 8000 euro e alta!!

Poai...in cazul de fata cele 2 notiuni se cam "contopesc" nu crezi? Ti-am dat exemplu ce inseamna DAUNA TOTALA, ca de DAUNA TOTALA vorbim!! Ca exista mai multe tipuri de daune totale...asta "e" povesti de adormit samsari cu iz de Vacanta Mare, ca sa ne contrazicem degeaba...ca pe bani nu merge, e criza :))

O masina lovita frontal, in cel putin 50 % din cazuri (vorbim de loviri, nu de ti-am atins bara, da?) sunt daune totale. Si astea le dau asiguratorii, nu eu! Daca te referi doar la daune totale in sensul ca o masina trebuie reparata la structura de rezistenta, vezi exemplul coelgului Craiovean, care merge cu masina!

PS: ca tu si eu nu am conduce o asemenea masina, e cu totul altceva!

$1 scrie:$21) Masina cu caruta nu cred ca s-a dat la 1000 EUR... Samsarii castiga mult la epave ieftine.
2) masina cu stanta RAR s-a reparat in RO sau a venit de afara??? :D

1) masina s-a dat la 2500 euro din 2006 anul trecut, adica de 3 ani, diesel, 1.6 90 cai hatch cu multiple optiuni. Masina aia se putea vinde cu 5500 ca popa dupa reparatii, asta luand in calcul ca in 1500 euro o reparai!! Asadar, 1500 euro din scurt!
2) ce importanta are unde e reparata masina daca are stanta RAR? Eu vroiam doar sa subliniez, intrucat tu ai spus:
$1 scrie:$2rezi ca RAR/ITP o vede ulterior reparatiei ca sa-si dea acordul? =)) Crezi ca samsarii sunt samariteni??? =))
ca se poate repara, si DA, RAR-ul isi da acordul dupa reparatie, pentru ca tu ai putea lua o jumatate de masina (aia fata) s-o unesti cu alta jumatate (cea din spate), moment in care RAR-ul te trimite la plimbare :P

Inca o data, vorbim de masinile cu stante RAR, nu de unele reparate in colt la nea Costica...aia e altceva!

OK, recapitulam. Daca vreti sa fie dracul negru, este. Daca priviti fara prejudecati lucrurile, mira-m-as unii dintre voi sa nu conduca masini manarite ori reparate si sa nu aveti habar!!!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde adicristea » 24 Oct 2010, 18:35

$1 scrie:$2
@adicristea , poate ca am exagerat cu suspendarea contului , recunosc.

Multumesc, in sfarsit.

$1 scrie:$2ar daca tu erai un potential cumparator la masina lui , si inainte de achzitie dadeai cu ochii de topicul asta, ce ziceai ?

Pai in primul rand ma felicitam ca am fost indeajuns de inspirat sa nu ma iau dupa un anunt de pe Autovit si m-a dus capul sa caut si in alta parte, cum ar fi pe clubul marcii.
Apoi mi-as fi facut cont si as fi multumit celor care au deshis acest topic pentru ca astfel vor afla si altii despre aceasta inselatorie. Topicul e o idee foarte buna!!
Nu in ultimul rand, as fi fost furios si mi-ar fi venit sa ii dau vreo doua scatoalce. Dar cu siguranta pentru mine ar fi fost indiferent daca hopsieu ar ramane in continuare un membru al acestei comunitati sau nu.

$1 scrie:$2Spune tu care trebuie sa fie actiunea , atunci ?

Pai pe acest forum, dupa parerea mea, nici una. Poate doar ignorarea userului.

$1 scrie:$2u stiu de ce esti gica contra si-l aperi cu atata inversunare...?

Am raspuns in mesajul anterior - sunt un boem.
Imagine
adicristea

Mesajde bezart » 24 Oct 2010, 19:41

$1 scrie:$2n germania se poate inmatricula o masina care a fost dauna toatala.A cumparat o vecina de a mea o masina si a aflat luna asta ca a fost dauna totala.Se vinde pentru export pentru ca handlerul este obligat prin lege sa primeasca masina innapoi daca masina are vre-o defectiune de care se stia.Daca o vinde la export nu se mai aplica legile din germania.

Merci de amanunt, deci asta era dedesubtul. In adevar cand am fost in Muenchen am constatat ca masinile only for export erau cu 1500-2000 euro mai ieftine (ma refer la focusuri de 9-10 k euro) si vopseaua era cam prea proaspata. Le-am evitat. Tot cu minunea asta de only for export se scapa si de kilometrii manariti.

Cele care se puteau vinde si la nemti erau cam rulate asa ca am plecat la reprezentanta. Kilometrajul maxim era de 90.000 la diesel. La benzinare media era de 40000. Preturile nu mai semanau cu cele de la arabeti.
bezart
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 24 Oct 2010, 20:37

$1 scrie:$2pune tu care trebuie sa fie actiunea , atunci ?

Topicul asta e actiunea... altceva nu prea avem ce face. Cel mai bine e daca nu acuzam pe nimeni de nimic, doar subliniem o coincidenta/incorcondanta.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde hopsieu » 25 Oct 2010, 08:21

Va multumesc pentru toate parerile,opiniile si afirmatiile dumneavoastra,a tuturor userilor.Nu ma voi feri de voi pentru ca am fost membru pe acest club,am crezut in aceasta marca si chiar mi-a facut placere sa vorbim despre toate problemele sau placerile pe care le avem cu masina preferata.
Nu am stiut de acest topic,noroc cu unii dintre useri care mi-au dat mesaj privat si m-au rugat sa vin cu niste explicatii,explicatii care le voi posta mai jos si de asemenea datorita faptului ca ma simt dator sa dau niste explicatii.Le multumesc celor care mi-au trimis mp pentru niste explicatii.
In primul rand nu sunt un samsar,nu traiesc din vanzarea masinilor.Masina am cumparat-o in octombrie anul trecut,reusind din cauza problemelor financiare sa o inmatriculez prin ianuarie-februarie.Arata impecabil,nu avea nici o problema,iesind la teste foarte bine;nelovita,fara chit pe ea etc.Mentionez ca,kilometrajul pe bord indica in jur de 61.000.La putin timp dupa ce am cumparat masina am facut rost si de cartea service a masinii de la persoana de unde am cumparat masina,unde numarul km erau altii.In jur de 145.000 km ultima revizie.Nu am fost foarte suparat,pentru ca relativ banuiam ca in Germania este foarte greu sa gasesti o masina sub 100.000 de km si stiu ce inseamna o masina rulata in Germania.Doar ca mentalitatea romanului este alta,si cand vede masina peste 100.000 il apuca tremuratul.Am trimis mail la dealer in Germania,sa il intreb si de DPF pentru ca asa dupa cum bine stiti am avut o eroare iarna trecuta pe care am rezolvat-o cu bunavointa lui DGALEXANDRU,eroare care nu s-a mai repetat de atunci;probabil datorita mersului subturat,motorul nu avea timp sa se incalzeasca,mi-a dat si eroarea aceea de DPF.In momentul acela,mi-a spus ca masina nu a avut nici o problema cu DPF-ul si mi-a trimis o carte service,care se potrivea cu numarul de km de pe bord.
Sincer nu stiu ce sa cred,inclin sa nu am incredere in acea carte service.
Referitor la acuzatiile voastre,de tzepar de etc,mentionez ca masina nu a mai avut nici o eroare cu DPF,daca avea deja m-am interesat cum se poate da jos,stiu ca pot interveni foarte multe probleme de la DPF.Singura problema pe care am mai avut-o cu masina,este un modul hidraulic de la ABS/ESP,piesa costa in jur de 200 de euro,am fost la ROMCAR pentru testari,lucrul care nu l-am ascuns pentru eventualii cumparatori,si pe care le-am comunicat telefonic despre aceasta problema.
Nu vand masina ca sa scap de ea,ador aceasta masina,imi place foarte mult,o vand pentru ca voi pleca din tara,si eventual pentru cine nu ma crede le pot trimite si copii dupa actele de plecare,asta ca sa nu mai fiu acuzat de atatea lucruri si sa nu mai fie atatea discutii.
Masina m-a dus in jur de 8000,revizie,set roti iarna+cauciucuri,distributie,folii etc.Am schimbat toate aceste lucruri tocmai ca imi place sa am o masina buna,sigura si fara probleme.
Referitor la alte masuri pe care le-ati propus sa fie luate impotriva mea,si la ironiile voastre vreau sa mentionez faptul ca nu puteti acuza pe cineva in lipsa.Voi veni cu explicatii ori de cate ori este nevoie si ori de cate ori cereti acest lucru,pentru ca respect orice comunitate,fie ea clubford,clubopel,sau peugeotclub etc.
Imi doresc sa nu mai acuzati pe nimeni ca ma favorizeaza,stiu sa dau explicatii si singur si sa nu va mai certati intre voi.Cineva imi spunea ca pe forumul opel este invidie mare intre useri,sa nu imi fac cont acolo ca unii chiar zgarie masina de invidie etc.Nu vreau sa cred ca pe acest forum exista astfel de useri.
Va multumesc.
hopsieu
Incepator

Maşina: de munca
VIN: MurfatlarRosuDemi

Mesajde Mihai L » 25 Oct 2010, 09:09

Sunt binevenite toate aceste explicatii.
Am insa niste nelamuriri:
1) Sa inteleg ca ai cumparat masina de la o persoana particulara, cu cca 60.000 km la bord
2) La scurta vreme ai facut rost si de cartea de service care arata 145.000 km??? Sincer, nu-l inteleg pe vanzator, care iti dovedeste astfel ca te-a pacalit??? Oricum iti vanduse masina, ce rost mai avea?
3) Scrii ulterior dealerului care iti trimite o carte de service (??? - e prima data cand aud ca dealerul iti trimite o carte de service in momentul in care te interesezi de masina!!!) care confirma starea initiala a masinii (la momentul cumpararii, cu 60.000 km)

4) Esti foarte convins inca de la inceput ca ai fost pacalit si ca masina avea de fapt peste 145.000km in momentul achizitionarii, si totusi ai pus-o la vanzare cu kilometrajul "vizibil".
Probabil tot prin prisma afirmatiei tale: mentalitatea romanului este alta,si cand vede masina peste 100.000 il apuca tremuratul
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum