Discutii libere/forum

Tepar pe forum

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Tepar pe forum

Mesajde Alin! » 25 Oct 2010, 22:43

Eu zic ca ar fi cazul sa ne linistim...si sa nu ii mai batem obrazul(dupa cum zice colegul paulica)...nu rezolvam nimic...omul, o sa-si vand masina la 70,000km cu sau fara agitatia noastra...
Focus Fanatic
White and Proud owner of Ford Focus II, 1.6 TDCi, 90 HP, Sea Gray Metalic.
Alin!
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II 2007 1,6 TDCI 90HP

Mesajde Marian0582 » 25 Oct 2010, 23:22

Pana la urma toata agitatia e degeaba. Omul o sa-si vanda masina, pacat de cel care o sa o cumpere la un eventual pret prea mare(nu conteaza daca masina merge bine pe moment, unul din criterii pentru pretul unei masini e nr. de kilometrii).
Ce se poate face e sa fie anuntati administratorii site-ului autovit, si sa se trimita toate mesajele acestui topic (pentru a nu se putea spune ca raspunsurile au fost scoase din context), asta binenteles daca si ei sunt interesati.
Un lucru mi s-ar parea haios totusi. Ca peste ceva vreme omul sa dea aici sugestii despre ce trebuie sa urmaresti cand iti iei o masina SH (sa arate in stare buna, sa aiba kilometrii putini... :D ).
Bravo celor ce au semnalat chestia asta, dar din pacate acolo unde ar trebui sa produca un efect rezultatul e 0. Omul n-are si nu va avea nici un fel de remuscari, chiar nu pare sa-l deranjeze deloc faptul ca i se pune la indoiala buna credinta. Mie asta imi spune tot.
"When you're mad at the world and you feel like you're losing control,
All you need to get by is just a little bit of soul"
Marian0582
Gold Member

Maşina: Ford Focus, an 2014, 1.6 Ecoboost, 150 cai
VIN: WF0MXXGCBMEB63371

Mesajde toxicristi » 26 Oct 2010, 01:08

$1 scrie:$2ar sa sti ca daca ai un avocat bun si sti cum sa pui problema in Instanta vei cistiga si fara ca sa ai trecuti pe factura numarul de km.
Din ce stiu, un anunt (on-line sau altfel) nu atrage obligatii contractuale, decat daca e anexat poate. Asta in cazul de fata, cand cumparatorul inspecteaza masina, apoi se face un contract. Daca toata treaba s-a desfasura on-line, iar anuntul reprezinta contractul, atunci probabil se mai poate discuta.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde catalin1972 » 26 Oct 2010, 06:32

$1 scrie:$2ana la urma toata agitatia e degeaba.

Gresesti , agitatia n-a fost degeaba.Acum exista un numar "n" de potentiali cumparatori avizati de valoarea corecta a masinii in discutie !
La urma urmei , nr de km pe care ii are masina nu este atit de important , importanta este starea tehnica reala a masinii rezultata din modul de intretinere a masinii .Am vazut un Focus (masina de firma ) la care s-a schimbat discul de ambreiaj de doua ori in 22000 de km !
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde 73TEX » 26 Oct 2010, 08:18

catalin1972 a pus degetul pe rana, asta pentru ca a inteles perfect ceea ce laurentiu7 si eu am vrut sa scoatem in evidenta.
73TEX
Ford Freak

Maşina: FIESTA 1.3

Mesajde Mihai L » 26 Oct 2010, 08:59

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ar sa sti ca daca ai un avocat bun si sti cum sa pui problema in Instanta vei cistiga si fara ca sa ai trecuti pe factura numarul de km.
Din ce stiu, un anunt (on-line sau altfel) nu atrage obligatii contractuale, decat daca e anexat poate. Asta in cazul de fata, cand cumparatorul inspecteaza masina, apoi se face un contract. Daca toata treaba s-a desfasura on-line, iar anuntul reprezinta contractul, atunci probabil se mai poate discuta.

Pana acum, parerea mea este ca reaua credinta a fost dovedita, precum si intentia de inselaciune.
Mai este nevoie de ceva in acest caz? :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Marian0582 » 26 Oct 2010, 09:21

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ana la urma toata agitatia e degeaba.

Gresesti , agitatia n-a fost degeaba.Acum exista un numar "n" de potentiali cumparatori avizati de valoarea corecta a masinii in discutie !
La urma urmei , nr de km pe care ii are masina nu este atit de important , importanta este starea tehnica reala a masinii rezultata din modul de intretinere a masinii .Am vazut un Focus (masina de firma ) la care s-a schimbat discul de ambreiaj de doua ori in 22000 de km !

Cred ca m-am facut gresit inteles.
Am spus felicitari celor care au descoperit inselaciunea, dar din pacate efectul asupra vinovatului va fi 0. Cineva tot va pune botul la minciuna si va cumpara masina respectiva la un pret exagerat. Pentru ca nu toti potentialii cumparatori sunt inscrisi pe forum
Numarul de kilometrii nu este cel mai important aspect, dar sa nu uitam ca dupa un anumit numar de kilometri incep sa "cada" piesele una dupa alta (indiferent in cat timp s-au facut kilometri respectivi) din cauza uzurii. Daca masina a fost prost intretinuta atunci bine inteles ca situatia e si mai rea.
Poate as da 7000 € pe masina daca are 70000 Km facuti (si binenteles pare intretinuta!), dar in nici un caz daca are 160000 deoarece ma astept sa fie nevoie sa mai bag bani in masina aia.
Marian0582
Gold Member

Mesajde Mihai L » 26 Oct 2010, 09:27

$1 scrie:$2.. dar din pacate efectul asupra vinovatului va fi 0...

Nu se stie niciodata... Se poate intampla sa ajunga si pe acest forum viitorul posesor, nu? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde radur » 26 Oct 2010, 09:31

Treaba cu bagatul banilor intr-o masina la 160 000 este relativa. Eu am scris pe alte topicuri ce am schimbat la masina pina la 200 000 si nu sint foarte multe piese.

Un singur exemplu sint colegi ce au schimbat volanta pina in 50 000 si eu am schimbat-o la 150 000 KM.

Intre timp am aflat cum a fost descoperit si anuntul : un potential cumparator ce cauta un Ford Focus a vazut anuntul pe Autovit foond o oferta buna a vorbit cu vanzatorul a aflat datele masinii masina 70 000 km singura problema ESP un modul nu stiu de care), acest cumparator a dat search pe google si a gasit postarile vanzatorului pe Forum despre problemele lui iar apoi a vazut ce a scris acesta referitor la nr de km.

Simplu NU ?
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde swen_cta » 26 Oct 2010, 09:52

Eram curios, de asta nu am mai spus nimic, ce vor mai spune , acum, admini nostrii care il aparau cu atata indarjire ca omul este corect si ca noi, ca niste puslamale ce suntem, il acuzam pe nedrept " fara sa asteptam explicatii ",ca dehhh..asa e romanu.
Si colegul nostru tace malc....
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Maşina: FORD PUMA 1.4 16V 2000
VIN: WFOCXXGAECYB80577

Mesajde Mihai L » 26 Oct 2010, 09:55

$1 scrie:$2reaba cu bagatul banilor intr-o masina la 160 000 este relativa...

Este relativa, dar e bine sa o stii de la inceput, nu?
Ca daca ti-o dadea la 70.000 probabil ar fi trebuit sa scoti mai multi bani initial, dar te-ar fi putut surprinde niste defectiuni care apar la kilometrajul real al masinii (ex. pompa de apa, distributie, etc...). E cunoscut ca unele se schimba preventiv, cum e distributia, iar altele pe masura ce cad sau dau semne.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde KomandantuR » 26 Oct 2010, 09:58

@ swen_cta
Uneori e mai bine sa fii un sef mititel in Iad, decat o sluga oarecare in Rai. ;)
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde adicristea » 26 Oct 2010, 10:33

$1 scrie:$2ram curios, de asta nu am mai spus nimic, ce vor mai spune , acum, admini nostrii care il aparau cu atata indarjire ca omul este corect si ca noi, ca niste puslamale ce suntem, il acuzam pe nedrept " fara sa asteptam explicatii ",ca dehhh..asa e romanu.
Si colegul nostru tace malc....

Desi nu-s admin, o sa ma bag in seama si o sa iti recomand sa recitesti TOATE mesajele de la inceputul topicului, iei notite, faci un rezumat si vii pe urma si ne spui ce ai inteles. Ca impresia mea e ca nu te-ai obosit pana acum.

@radur - Razvan, nu am inchis topicul pentru ca nu a adaugat cartile; mi-ai zis sa il mai las deschis si dupa - intrebarea mea ar fi: de ce? Pentru ca, asa cum am mai zis, ideea topicului era semnalarea "infractiunii", ceea ce s-a realizat, si suspendarea contului, ceea ce cred ca nu e necesar. Vor fi pareri pro si contra si dupa atasarea cartilor de service.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde KomandantuR » 26 Oct 2010, 10:38

Vreau sa stiu cati dintre aceia care au "aruncat cu pietre" (ATENTIE! Nu scuz pe nimeni, incerc sa expun un principiu), nu ati "inselat" intr-un fel sau altul, uneori cautand "scapari" acilea, pe forum, sau "laudandu-va" cum ati cazut la pace cu nenea politaiul si "v-a dat doar pt centura". Cati? Nu prea vad maini ridicate.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Mesajde verga_Cip » 26 Oct 2010, 11:06

90 % din cei care au scris aici acuzand NU SUNT CUMPARATORI, nici macar la nivel de intentie!! Asadar, efectul de turma tipic romanesc. DACA AS FI CUMPARAT ... DACA AS FI VRUT...DACA si cu PARCA...

Din punctul meu de vedere, pentru initiatorul topicului: cred ca ce ai vrut sa vezi ai vazut, in principiu acei KM nu sunt reali si intr-un fel sau altul l-ai prins cu matza in sac. E ok!?

pentru hopsieu: cred ca un pic de sinceritate nu strica, adica daca stiai ca acei km nu se pot demonstra sau aveai dubii, era frumos sa mentionezi acest lucru. Cred ca si la ceva de genul: "km 70 mii dar nu cred ca sunt reali" si tot era mai bine decat a iesit acum. Pana la urma miuciuna prin omisiune, tot minciuna e :D
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Mihai L » 26 Oct 2010, 12:20

Eu as propune sa ramanem la acest topic, care se refera strict la o problema.
Nu conteaza daca vrei sa cumperi sau nu - Ciprian, daca ai luat masina SH si ai fi fost pacalit astfel poate ti-ai fi schimbat parerea... De fapt, dupa cum zicea mai sus radur, fapta a fost descoperita chiar de un potential cumparator.
@KomandantuR: fapta despre care discutam exista sau nu, iarasi nu are legatura cu altele comise de altii. Fiecare este raspunzator pentru faptele lui, OK?
Pe principiul tau ar insemna ca judecatori sa nu fie decat sfinti, ceea ce nu e cazul... =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Marian0582 » 26 Oct 2010, 12:27

OK, spirit de turma, acuzam o tentativa de (as fi vrut sa zic inselaciune) inducere in eroare a potentialilor cumparatori.
Ar fi fost mai bine sa tac malc, sa nu zic nimic, doar pentru ca eu nu vreau sa cumpar in acest moment alta masina.
Sa tacem asa cum facem cu toate. Stim ca X-ulescu a dat spaga sa nu-i ia carnetul, nu zicem rusine, zicem bravo baiatule te-ai descurcat bine (deocamdata imi permit sa combat spaga, deoarace carnetul e prea proaspat :D ). Altul fura ceva in fata noastra. Tacem ca nu e al nostru lucrul respectiv, nu facem nimic, poate ne intoarcem cu spatele ca sa nu fim martori.
Nu cred ca e atitudinea corecta.
Poate ca discutia s-a intins cam mult, e adevarat, dar neregulile trebuie semnalate.
Marian0582
Gold Member

Mesajde KomandantuR » 26 Oct 2010, 12:31

$1 scrie:$2..Fiecare este raspunzator pentru faptele lui, OK?...

Foarte de acord cu tine. Numai ca pe ideea asta, ar trebui sa deschid nenumarate subiecte noi cu exemple de pe acilea.
Foarte bine si ca s-a semnalat problema. Foarte bine si ca a avut multe vizualizari acest topic. Foarte bine ca la un simplu serci pe gugal, gasesti si treaba asta.
Dar eu unul, care din cauza comportamentului meu rutier IN INTREGIMEA ACTULUI, (si daca stau sa ma gandesc bine, nu numai rutier), sunt sigur ca nu voi ajunge in Rai. Atat. :D
KomandantuR

Mesajde Mihai L » 26 Oct 2010, 12:41

Imi pare rau pentru tine :D . Sincer.
Dar poti deschide un topic unde sa te spovedesti (daca o fi luata in seama in vremurile de azi???) ... =))

Repet, discutia este legata de o fapta clara, precisa. Dupa parerea mea si dovedita, cel putin la nivel de forum.
Nu dam sentinte, nu condamnam si nu executam.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 26 Oct 2010, 12:42

$1 scrie:$2Nu conteaza daca vrei sa cumperi sau nu - Ciprian, daca ai luat masina SH si ai fi fost pacalit astfel poate ti-ai fi schimbat parerea...

Conteaza foarte mult, pentru ca multe pareri s-au spus in virtutea faptului ca e sigur o inselaciune, inainte de a-si spune proprietarul parerea. Asta nu inseamna neaparat ca nu este, doar ca unul a strigat "cea" si ceilalti au sarit sa se dea usi de biserica. Asta in conditiile in care Adi a spus de nenumarate ori sa privim lucrurile temperat si sa asteptam dovezile!

$1 scrie:$2De fapt, dupa cum zicea mai sus radur, fapta a fost descoperita chiar de un potential cumparator.

$1 scrie:$20 % din cei care au scris aici acuzand NU SUNT CUMPARATORI, nici macar la nivel de intentie!! Asadar, efectul de turma tipic romanesc. DACA AS FI CUMPARAT ... DACA AS FI VRUT...DACA si cu PARCA...

Unde am spus eu ca farsa NU a fost descoperita de un potential comparator!? Am spus ca 90 % din pareri sunt scrise de NON-potentiali cumparatori! Si ca cei mai multi se pun in pielea unui potential cumparator ... e o mica diferenta!

Inca o data pentru toata lumea. NU considerati interventiile mele ca fiind in apararea cuiva! Si eu m-as simti lezat daca as avea parte de un asemena tratament. Insa diferenta este asta: voi ati improscat cu noroi inainte de a se dovedi, pe baza a 2 fotografii, adica SUPOZITIE pana la demonstrare, iar eu daca as afla inseamna ca ar fi deja demonstrat ca masina are km dati inapoi, iar in acest caz supararea ar fi justificata!

PS: daca vreti e un fel de ce se intampla dincolo pe motociclism.ro ... 1 face o prostie sau se bate si 30 fac un mars de protest fara a fi direct implicati, dar sar ca arsi!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde adicristea » 26 Oct 2010, 12:51

$1 scrie:$2u dam sentinte, [...] si nu executam.

Perfect, ma bucur ca am ajuns la concluzia asta :D.

In rest... de acord cu tot ce se scrie, depinde din care parte a baricadei privesti.

$1 scrie:$2epet, discutia este legata de o fapta clara, precisa. Dupa parerea mea si dovedita, cel putin la nivel de forum.

Ok, de acord si cu asta. Ce trebuie sa facem in continuare?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alin! » 26 Oct 2010, 13:42

Sa ne linistim?! :D
Focus Fanatic
White and Proud owner of Ford Focus II, 1.6 TDCi, 90 HP, Sea Gray Metalic.
Alin!
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II 2007 1,6 TDCI 90HP

Mesajde Alen » 26 Oct 2010, 13:45

fiecare sa-si traga invatamintele si sa inchidem topicul
Q.E.D.
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde KomandantuR » 26 Oct 2010, 13:56

@ hopsieu

Daca vrei totusi sa mai scrii/atasezi ceva pe acest subiect, care nu te onoreaza dealtfel, da un MP unuia din moderatorii acestei sectiuni, si vom redeschide acest topic.
Cu stima.
KomandantuR

Mesajde KomandantuR » 26 Oct 2010, 15:50

Atasez ce am primit deocamdata pe MP.
Fişiere ataşate
Revizii.jpg
2010-10-26 16-19-31_02302.jpg
KomandantuR

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum