Help/Troubleshooting

Bec ulei se aprinde cand accelerez!!!

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Bec ulei se aprinde cand accelerez!!!

Mesajde ady_b2005 » 05 Noi 2010, 14:56

Ma poate si pe mine ajuta cineva cu problema asta?
Masina e FORD FOCUS 1,4 80 CP
Problema se manifesta astfel: Cand accelerez, dupa ce schimb viteaza in a 2a, se aprinde pentru cateva secunde becul de ulei, dupa care se stinge (nu dureaza mai mult de 2-3 sec max). Se repeta de fiecare data cand schimb a 2-a. La alte viteze cand schimb nu face asa. DE CE?
Imi poate spune cineva? Schimbul de ulei a fost facut la 118.000 km, acum am aproape 138.000 km, deci n-am facut mai mult de 20 mii km.

Multumesc pentru raspunsuri
ady_b2005
Incepator

Re: Bec ulei se aprinde cand accelerez!!!

Mesajde mircea george » 05 Noi 2010, 15:01

20k km fara sa schimbi uleiul in Romania?!! Cam mult...

Te-ai mai uitat pe joja daca nivelul e ok (putin probabil dupa 20k km)? Daca uleiul e suficient atunci e o problema cu senzorul de presiune din motor sau chiar cu pompa, trebuie verificat de catre un mecanic destept...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde ady_b2005 » 05 Noi 2010, 15:10

$1 scrie:$20k km fara sa schimbi uleiul in Romania?!! Cam mult...

Te-ai mai uitat pe joja daca nivelul e ok (putin probabil dupa 20k km)? Daca uleiul e suficient atunci e o problema cu senzorul de presiune din motor sau chiar cu pompa, trebuie verificat de catre un mecanic destept...

Multumesc de raspunsul prompt ;). Acum nu sunt in Romania, ci m-am mutat in Belgia. Cred ca am vreo 5000 km pe putin facuti in Belgia, prin Germania etc. Sincer, nu am verificat daca nivelul de ulei e ok, pentru ca sincer, e prima masina si nu ma pricep deloc, probabil ca nici nu as sti daca e ok nivelul sau nu. Oricum, ma gandesc sa mai completez cu ulei, poate e scazut nivelul si de asta face asa. Daca asta e, si nu se mai aprinde dup-aia inseamna ca e ok, nu? Nu mai merg pe la service, ca pe aici te rup astia de bani :D
Mersi de raspuns
ady_b2005
Incepator

Mesajde mircea george » 05 Noi 2010, 15:24

Nu completa cu ulei fara sa verifici ca poate faci mai rau! Scoti joja si observi ca in capatul dinspre motor are un fel de gradatie de aprox 1 cm, asta fiind zona in care trebuie sa fie nivelul uleiului; verificarea trebuie facuta dupa cel putin 30 min dupa ce ai oprit motorul.
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
mircea george
1nsane Member

Mesajde ady_b2005 » 05 Noi 2010, 16:34

$1 scrie:$2u completa cu ulei fara sa verifici ca poate faci mai rau! Scoti joja si observi ca in capatul dinspre motor are un fel de gradatie de aprox 1 cm, asta fiind zona in care trebuie sa fie nivelul uleiului; verificarea trebuie facuta dupa cel putin 30 min dupa ce ai oprit motorul.

Am facut chiar acum verificarea nivelului de ulei. Am scos joja, am sters-o, am bagat-o din nou si.....surpriza. Doar capatul de la joja avea ulei, in rest era uscata partea gradata. Inseamna ca trebuie sa cumpar ulei si sa completez. Intrebarea e cu cat sa mai completez? Cand sa ma opresc? Cand se umple compartimentul?
ady_b2005
Incepator

Mesajde adyamg » 05 Noi 2010, 16:54

Inseamna ca trebuie sa schimbi uleiul in primul rand.
Si in al doilea rand cred ca trebuie neaparat sa inveti sa verifici uleiul si sa o faci destul de des pentru ca masina ta se da la el.
Pe joja ai niste marcaje(probabil partea gradata) intre care trebuie sa stea nivelul uleiului si dupa cum spui tu cred ca iti lipseste peste 1 litru de ulei.
Si nu mai tine uleiul ala atat in masina ... ca nu e pe viata, indiferent in ce tara rulezi masina.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde mircea george » 05 Noi 2010, 16:56

Atentie - verificarea trebuie facuta dupa cel putin 30 min de la oprirea motorului ca sa se scurga tot uleiul in baie si masina sa fie cit de cit la orizontala (nu ridicata pe o bordura sau ceva (nici nu prea ai avea cum s-o lasi pe bordura in Belgia)!

Cel mai bine e sa te duci la un service si sa schimbi tot uleiul, nu sa completezi peste cel (foarte) uzat... Daca nu vrei asta cumpara totusi un litru de ulei Ford Motorcraft 5w-30 (sau ce ulei apare in cartea de service) si toarna-l gradat adica torni 200ml, astepti si verifici samd...
mircea george
1nsane Member

Mesajde ady_b2005 » 05 Noi 2010, 17:04

$1 scrie:$2nseamna ca trebuie sa schimbi uleiul in primul rand.
Si in al doilea rand cred ca trebuie neaparat sa inveti sa verifici uleiul si sa o faci destul de des pentru ca masina ta se da la el.
Pe joja ai niste marcaje(probabil partea gradata) intre care trebuie sa stea nivelul uleiului si dupa cum spui tu cred ca iti lipseste peste 1 litru de ulei.
Si nu mai tine uleiul ala atat in masina ... ca nu e pe viata, indiferent in ce tara rulezi masina.

:), Multumesc frumos pentru raspuns, asa o sa fac cat de curand - multa sanatate si drumuri bune, oriunde v-ati afla!

Topic closed ()
ady_b2005
Incepator

Înapoi la Help/Troubleshooting