Discutii libere/forum

Achizitie masina de spalat. rufe!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Achizitie masina de spalat. rufe!

Mesajde Cornel001 » 11 Noi 2010, 22:14

Avem un Bosch nu mai stiu modelul de 13 ani cica (eu nu mai stiu exact, dar ce spun ai mei), luat SH, deci de fapt el e si mai vechi..
Trebuie schimbat cu o masina noua.
Acum ce ma deranja la el e ca este galagios...
Sta cu spatele la un perete, si dincolo de perete e camera mea, de fapt cand stau la birou, stau langa acel perete :)
Intrebarea mea este daca indiferent ce marca de masina de spalat noua din zilele noastre am lua, nu se va mai auzi zgomotul, sau tot se va mai auzi ? Am vazut ca un electrolux anume are dati 54 db, si un candy anume 57 (la spalare), nu-mi dau seama daca chiar conteaza.

Cerinte :
- garantie cat mai mare
- fiabilitate cat mai buna
- cat mai putin galagios
- 6 - 8 kg
- adancimea sa fie max 55 cm, dar nu e musai slim, adica cred ca e bine si 50-52 cm. (aici cred ca depinde si de spatiul pe care tre sa-l las intre spatele masinii si perete, cat tre sa fie minim? oricum am facut calculele lasand ceva spatiu)
- latime de preferat pana in 60 cm, max 64.
- inaltime max 90-95.
- pret max 1400-1500 roni de preferat pana in 1200-1300 roni.

Momentan ne-am oprit la Candy,Bosch,Electrolux, (5,5,4 respectiv ani garantie daca te inregistrezi la ei, sa-i ia naiba cu inregistratul lor de cacat) cu precizarile :

- avem o hota candy care a inlocuit una whirlpool (dar mai avem un frigider si un ap. AC ambele whirlpool :) ), candy fiind cica mai galagioasa dar mai performanta
- bosch la un pret rezonabil (dar totusi cel mai mare dintre ele) are 5.5 kg (cred ca merge si asa la o adica, actualul avand 5 kg cred). Si e A in loc de A+ dar nu stiu cum e in realitate versus.
- electrolux au pe adancime 60 in general, neconvenabil, dar am vazut un model de 55 cm, desi nu apare si pe pagina oficiala electrolux din romania ?

Daca cineva are ceva de zis despre cele de mai sus, e invitat... :)
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Re: Achizitie masina de spalat. rufe!

Mesajde Mihai L » 11 Noi 2010, 22:20

Ia o nevasta, Cornele... Poate face si mancare, si curat, spala, etc.
Si teoretic este mult mai fiabila. :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Cornel001 » 11 Noi 2010, 22:31

da da da, e fiabila doar pana se apuca sa faca figuri.
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde addy2002 » 11 Noi 2010, 22:46

zgomot cred ca fac toate, cel putin la centrifugare. eu am un indesit si face ca o turbina de avion :D. dar macar nu bate si nu se descentreaza orice as baga in ea :)
addy2002
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta Ghia + imbunatatiri, 2005, 1.4 TDCI
VIN: WF0HXXGAJH5C02432

Mesajde potzocu » 11 Noi 2010, 22:47

la nevasta nu poti fi sigur de decibeli :)) so....nu se incadreaza in cerintele omului :p
FORD MONDEO GHIA TDCI 2000cmc 96kw
Life is a temporar thing, don`t waste it!
DRIVE SAFE!!! In Romania 2009-2010 =>2568 DECESE cauzate de accidente rutiere. 9406 RANITI GRAV in accidente rutiere. Numaratoarea continua!
Cine urmeaza????
Conduceti prudent! sigur cineva drag asteapta sa va intoarceti acasa....
potzocu
Member

Maşina: Mondeo 2.0TDCI 96kw
VIN: WF05XXGBB52J20500

Mesajde martiz » 11 Noi 2010, 22:50

De Ariston ce zici? Am unul de 4 ani si spala de cel putin 5 ori pe saptamana! Zgomotul nu ma deranjeaza desi dorm iepureste, dar o si tin la 800rpm(din 1200rpm/max).
FF2 HB 90 CP TDCi
Din cand in cand cu masina de serviciu Honda HR-V 1.6, 120CP i-DTEC.
martiz
Gold Member

Maşina: Ford Focus HB 11.2007(04.2008) 1.6 TDCi 90CP
VIN: VinCatPotDeRepede

Mesajde BogdanFSB » 11 Noi 2010, 22:57

eu as merge pe bosch, detin una de 8 ani si merge ca in prima zi, e foarte silentioasa.
eu lucrez in retail, daca ai nevoie te pot ajuta cu mai multe detalii (sau un bonus ceva) ;)
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde verga_Cip » 12 Noi 2010, 09:55

Eu am luat Beko cand m-am casatorit...deh, nevasta a zis ca spala contra unui serviciu si... atunci am decis ca e mai bine cu masina de spalat =)).

E la mama acum, ca noi mai aveam un Zanussi, si avand loc putin am ramas cu ultima pentru ca are incarcare verticala.

Deci..beko...4 ani garantie si acum merge (luata din 2002 si NU face zgomot cas Zanussi) ... merita incercat.
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde KomandantuR » 12 Noi 2010, 10:07

Sunteti GENIALI! :)) Mi-am bagat coada un pic... >:)

$1 scrie:$2a o nevasta, Cornele...

$1 scrie:$2gomot cred ca fac toate, cel putin la centrifugare. ... face ca o turbina de avion :D. dar macar nu bate si nu se descentreaza orice as baga in ea :)

$1 scrie:$2.. spala de cel putin 5 ori pe saptamana! Zgomotul nu ma deranjeaza desi dorm iepureste, dar o si tin la 800 m(din 1200m/max).

$1 scrie:$2..detin una de 8 ani si merge ca in prima zi, e foarte silentioasa...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Cornel001 » 12 Noi 2010, 10:18

mda, se pare ca zgomotul creste si o data cu varsta, deci tre sa fie si cat mai solid facuta din punctul asta de vedere.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Alen » 12 Noi 2010, 11:32

asa e, devine mai solida si mai zgomotoasa tot odata cu varsta... :D 8-}
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde kintelb » 12 Noi 2010, 12:01

Ieftin si bun nu o sa gasesti ( minuni nu sunt ).

Ai mare grija sa verifici unde e fabricat produsul.
-ARCTIC si BEKO - Turcia
-INDESIT, ARDO si ARISTON sunt Italia Merloni - ARE TABLARIA PROASTA
-WHIRPOOL ARE PROBLEME MECANICE DE CONSTRUCTIE (componente ieftine de proasta calitate)
-LG, SAMSUNG, DAEWOO prea multa electronica si sunt foarte sensibile la variatiile de tensiune
-BOSCH - SIEMENS modelele ieftine sunt fabricate prin tari ca Turcia, Brazilia etc dar cele Made in Germany sunt Ok
-ELECTROLUX - Cele fabricate in Franta sunt foarte bune.
-GORENJE - Se fabrica numai in Slovenia si momentan cred ca sunt cele mai bune la raport pret/calitate/fiabilitate.
-CANDY-HOOVER - In proportie de 80% sunt Italiene sunt foarte bune dar are cateva modele ieftine facute in China

Succes
kintelb
Member

Maşina: Ford Focus MK2, 1.6TDCI

Mesajde martiz » 12 Noi 2010, 16:27

@kintelb nu ai pomenit nimic de marca Mielle! :))
FF2 HB 90 CP TDCi
Din cand in cand cu masina de serviciu Honda HR-V 1.6, 120CP i-DTEC.
martiz
Gold Member

Maşina: Ford Focus HB 11.2007(04.2008) 1.6 TDCi 90CP
VIN: VinCatPotDeRepede

Mesajde Cornel001 » 12 Noi 2010, 16:36

pt ca nu vrea sa ma bage in faliment.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde kintelb » 12 Noi 2010, 20:08

$1 scrie:$2kintelb nu ai pomenit nimic de marca Mielle! :))

Nu am pomenit de branduri premium ca Miele care se scrie cu un singur " L ",
sau Franke, Smeg, Liebherr, Leisure, Belling, Scholtés, De Dietrich, Falmec ... pentru ca am considerat ca nu sunt de buzunarele noastre si unele sunt mai scumpe la noi decat oriunde in europa (Germania, Austria ...).
Ca exemplu o masina de spalat Miele entry level la noi in jur de 1500 eu, aceasi masina in Austria, Italia 1200 eu
kintelb
Member

Mesajde Cornel001 » 18 Noi 2010, 13:22

Luat Electrolux 127440W, cu 1500, dupa reducere 150 pt predare masina veche (oricum trebuia sa scapam de ea).
E destul de silentioasa in sensul ca nu se aude in camerele alaturate cel putin daca inchizi usa.
Buba acum : teoretic trebuie sa ai 4 ani garantie, practic primesti 2 si pt restul trebuie sa dai un telefon undeva. Acolo cica tre sa trimiti factura prin fax (acelasi numar) si primesti in max 30 zile un card cu garantia extinsa (de ce atata complicatie, n-am inteles ?? fac spam sau ce ?). Dupa ce ne chinuim sa tot trimitem (eu si o colega de la servici care le stie mai bine cu operararea faxului), sun direct acolo si vad ca nici macar ton de fax nu am, intra intai robotul "veti fi preluat de operator" etc apoi operatorul care tot insista ca faxul trebuie luat de robot sau asa ceva sau ca sa mai incerc ca e ocupat uneori ca sunt si alti clienti. Mai sa fie, cum sunam direct imediat raspunde, cum incerci sa trimiti fax e ocupat. In plus am dat documentul pe fax in alta locatie a noastra si acolo a venit fara probleme.
In fine, hai sa-mi dea adresa de e-mail sa trimit scan si printeaza ei. Incerc sa notez adresa cat mai corect, si cuvintele care o compun imi spun ca nu lipseste nimic. Cu toate astea , ba da eroare trimitere (desi nu am avut problema asta decat extrem de rar pana acum) , ba nu da dar aia cica n-au primit nimic.
Satul de atata timp pierdut si nervi, mai ales ca parca ma milogesc sa-mi dea ce promisesera, am renuntat, si am ajuns la concluzia : electrolux alte jigodii tepare ordinare. Fac tot posibilul sa nu-ti primeasca documentul poate poate te dai batut si renunti. Nu ma asteptam de la ei la asa ceva. A ramas ca ai mei sa apeleze la ANPC si Flanco de unde l-am luat.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Mihai L » 18 Noi 2010, 15:14

Se poate intampla sa fie oferta de extra doi ani de garantie, cu un anumit termen de validitate. Produsele achizitionate dupa acea data limita nu mai au 4 ani. :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde edit » 18 Noi 2010, 15:19

m-am mutat recent si vechiul proprietar mi-a lasat tot mobilierul, inclusiv electrocasnicile.
apartamentul a fost renovat in 2008 iar toate electrocasnicile sunt cumparate atunci(cred). apartamentul a fost unul in care nu s-a locuit(a fost mai mult de protocol) si estimez ca masina de spalat este aproape nou.
daca crezi ca te intereseaza, cand merg acasa iti spun modelul. ce stiu sigur ar fi faptul ca masina e indesit.
AM AVUT Ford Focus 2 trend collection
edit
1nsane Member

Maşina: BMW 520xD G30

Mesajde Cornel001 » 18 Noi 2010, 15:45

mersi, dar am luat deja una intre timp....
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Alen » 18 Noi 2010, 21:38

@Cornel: pai si de ce nu te duci peste ei, sa le dai cu documentul in cap ?
ca banuiesc ca sunt tot acolo, in Bucuresti...
Alen

Mesajde Cornel001 » 18 Noi 2010, 21:58

daca m-as duce peste ei, le-as da in cap cu mai mult decat un document.
pana la urma cica s-a dus taicamiu la o posta si s-a chinuit sa o trimita de acolo, a trebuit sa tipe maicamea la ei sa dea acceptul la fax caci cica trebuia dat manual.
asa cum spuneam, jigodii ordinare.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde kintelb » 19 Noi 2010, 11:30

Electrolux Romania este una din firmele care promite mult insa incearca sa dea cat mai putin dar produsele sunt de calitate.
Suna la numarul mentionat, cere datele operatorului inainte de discutie, ameninta cu ANPC si se va rezolva imediat problema.

Aceeasi procedura de lucru aplica toti cei care lucreaza cu garantie extinsa (in Romania) pentru a impiedica vanzatorii sa faca mici scamatorii si bineinteles in speranta ca unii (pensionari etc) care nu au timp sau nu o pot face vor renunta.
kintelb
Member

Mesajde titocus » 21 Noi 2010, 20:08

A luat cineva o masina de spalat cu uscator?
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde kintelb » 22 Noi 2010, 14:38

Recomanda sa cumperi pe module independente.
Pe pretul unei masini cu uscatore cumperi ambele module.
Dezavantajul este ca ocupa loc mai mult dar uscatoarele sunt usoare si se pot suprapune.
Avantaje mai multe:
- Daca se strica uscatorul nu ramai si fara masina de spalat (sau invers) pe timpul reparatiei
- Uscatoare sunt de doua feluri (cu ventilatie caz in care se leaga cu un furtun la aerisire si elimina aburii in exterior sau cu condensare care sunt dotate cu niste recipienti unde se aduna apa dar acestea nu sunt recomandate pentru spatii inchise deoarece umidifica pre mult aerul si te trezesti cu mucegai pe pereti)
- Poti alege o masina si uscatorul cu performate (kg/rpm/clasa energetice/mecnic-leduri-afisaj digital-touchscreen/normal-slim-incarcare superioare sau frontala ....) si pret pe placul tau pe cand la cele compacte oferta e mai modesta.

Succes in alegere
kintelb
Member

Mesajde gedan » 22 Noi 2010, 15:02

trebuie mentionat ca o masina cu uscator are o capacitate de uscare limitata, de ex. 1kg de rufe in 2 ore, cu un consum de electricitate pe masura.
uscatoarele dedicate sunt mai bune, dar sa nu te astepti sa le pui in dulap cum le scoti din masina.
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

Maşina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Mesajde titocus » 22 Noi 2010, 15:36

Multumesc de sfaturi. :)
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde ddwrc » 22 Noi 2010, 15:53

Cornele, daca tot vrei sa-ti cumperi o masina de spalat, fa ca si in cazul masinilor. Adica da un ban mai mult la inceput ca sa nu bagi bani in reparatii. Eu cred ca mai bine iti cumperi o masina de spalat noua, la cel putin 15-2000 lei. Eu de exemplu am, de trei ani, un Whirlpool meserias, care este ca in bancul ala cu Drujba si merge ceas, chiar daca face putina galagie la ture mari.
This is the beginning of a beautiful friendship
ddwrc
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta
VIN: WF0JXXGAJJBD00729

Mesajde kintelb » 22 Noi 2010, 16:40

$1 scrie:$2ornele, daca tot vrei sa-ti cumperi o masina de spalat, fa ca si in cazul masinilor. Adica da un ban mai mult la inceput ca sa nu bagi bani in reparatii. Eu cred ca mai bine iti cumperi o masina de spalat noua, la cel putin 15-2000 lei. Eu de exemplu am, de trei ani, un Whirlpool meserias, care este ca in bancul ala cu Drujba si merge ceas, chiar daca face putina galagie la ture mari.

Ai desfacut acel " Whirlpool meserias"?
Dimensiunea rulmentului pe care se invarte axulu tamburului a fost redusa ca dimensiune la jumate fata de modelele de acum 5-6 ani de aceeaa nu vor rezista in timp.
Dupa trei ani e cam devreme sa spui ca e foarte fiabila iar galagia e din cauza suspensiei slabe care rezista greu la o cantitate mai mare de rufe si de asemenea este de calitate mai slaba decat la modelele vechi (vorbim de gama Whirlpool).
Eu nu as opta pentru o masina sofisticata cu multa electronica si de calitate proasta, o masina fara afisaj cu regulator de turatie la stoarcere cu 1000 - 1200 Rpm / 6kg masiva (exemplu Gorenje, Bosch Candy) care se poate gasii undeva intre 1000 - 1300 Ron la vanzare satisface orice nevoi iar calitatea spalarii depinde aproximativ in proportie de 90% de calitatea detergentului.
kintelb
Member

Mesajde Alen » 22 Noi 2010, 17:58

$1 scrie:$2ornele, daca tot vrei sa-ti cumperi o masina de spalat, ........

si-a cumparat deja ;)
Alen

Mesajde gedan » 22 Noi 2010, 18:05

gorenje este o masina pe care poti sa o recomanzi oricand.
acum 10 ani a venit un amic la mine sa-i schimb rulmentii la o gorenje pe care o avea de 25 de ani.
i-am schimbat si cred ca o are si acuma....
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

Maşina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum