Discutii libere/forum

Cum va cresteti copiii? Si unde?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Cum va cresteti copiii? Si unde?

Mesajde martini » 21 Noi 2010, 19:25

nu stiu unde va cresteti voi copiii, insa noi suntem oripilati de orasul in care traim, nu vreau sa generalizez sa zic de romania ca nu stiu prin alte parti cum o fi, doar banuim. mentionez ca locuiesc in constanta, pe un bulevard principal.

iesi din bloc si pe scari gasesti 20-30 golani si "fetite" ce stau la o samanta si o cola, 8 din 10 cuvinte sunt p**a, urla ca sa se stie cine e gorila alfa din parcare... pleci cat mai repede, treci pe langa sala de internet, de magazinul de vise si de sala de jocuri (pacanele) in fata carora mai stau cativa clienti fideli.

ai ajuns la masina, te uiti in mare la ea, sa nu fi ramas fara oglinzi sau alte minuni, te sui si ... unde sa mergem la plimbare, unde putem scoate copilul la aer? avem un pseudo parc in constanta, l-au tot ciopartit si au tot construit, insa ultima "realizare" le-a intrecut pe toate, acum se poate circula cu masina prin parc pe alei. de preferat sa ai faza lunga si proiectoare aprinse, muzica la maxim, geamuri fumurii, scaunul cat mai lasat pe spate, viteza minima 50km/h pe o alee fix de latimea masinii si sa razi cand sperii babele si femeile cu copii mici care au facut imprudenta sa vina acolo. daca scapi de masini, te alearga cainii comunitari ce cresc din mila unor trecatori, au primit adapost, iar masa vine regulat in fiecare zi, asa ca ei stiu ca sunt de fapt stapanii parcului. grupul minim intalnit - 6 caini.

deci cu parcul o lasam pe alta data ... prin cartiere nu ai pe unde, la mall-uri e prea aglomerat si praf, noi totusi cautam o gura de aer.

hai prin centru, recte strada stefan cel mare / bd tomis / grand. intr-o ora cat ne-am plimbat seara asta pe acolo din toti cei pe care i-am intalnit 5 numarati au fost romani linistiti (3 pensionari pe o banca si 2 emo ce se iubeau), in rest numai minoritari in treninguri albe care respectau regula celor de la bloc si urlau si isi introduceau diverse in defuncti.

nu vreau sa imi imaginez ce o fi la periferie daca aici in buricul targului se intampla asa.

vroiam sa va intreb deci ... cum va cresteti voi copiii pentru a nu fi in contact cu astfel de specimene, pentru a ii proteja de prieteni din categoria "maneaua ieste viata mea", pentru a ii proteja de violente, de droguri, pe unde va mai plimbati ca sa fiti linistiti si sa va oxigenati?
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Re: Cum va cresteti copiii? Si unde?

Mesajde Alen » 21 Noi 2010, 20:10

stii care ar fi raspunsul corect ?
IN ALTA TARA !
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde ana » 21 Noi 2010, 20:32

daca vrei aer curat vino in pucioasa ,este un oras mic inconjurat de paduri la 40km de sinaia , este asezat intre dealuri( culmea mai are si parc) si este cit de cit mai linistit :D :)
ana
Member

Maşina: Ford Mondeo Break 2.0Tddi 116cp 2001
VIN: WF0WXXGBBW1C36657

Mesajde martini » 22 Noi 2010, 08:57

@Alen: de ce te-ai dezverzit?
in alta tara ma gandesc si eu ... dar nici acolo nu sunt cainii cu covrigi in coada, am prieteni plecati in multe tari si tot culeg informatii. per total insa merita. acum cativa ani am stat putin in canada. in total am auzit 3 claxoane in trafic: 2 intr-un cartier unde erau numai greci, si al treilea de la romanul care era la volan, in stanga mea. in rest, daca se face verde si esti primul la semafor si nu pleci, nimeni nu te claxoneaza. poate sa se faca rosu, stau linistiti oamenii in masini. de abia la al doilea verde vin sa se uite sa nu ai vreo problema de sanatate ceva. dar nu vin sa iti rupa capul, ci doar sa te ajute daca ai nevoie.

la scoli e problema destul de mare, tot ca emigrant te privesc si te marginalizeaza, prieteni ioc, viata sociala ioc.

@ana: cunosc pucioasa bine, pe langa faptul ca am rude acolo, am tot venit in mai multe concedii la voi. intr-adevar e aer curat si parea linistita localitatea. nu stiu scolile ce profesori au, liceul daca e bun, in caz de urgenta ce medici aveti... conteaza pentru mine si aspectele astea. oricum, e o idee :) o sa te contactez cand mai trec pe acolo.
>>> Fordurile mele

Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Mesajde tudoralex » 22 Noi 2010, 09:18

Din pacate aprecierile tale sunt valabile si pentru Bucuresti. Eu nu am copii dar imi aduc aminte cand eram in generala prin 1996 si chema paznicul scolii politia din cauza smecherilor de cartier acestia veneu cu masina de politie dadeau o tura fara sa coboare dupa care se faceau nevazuti. Sa nu povestesc de scandalurile de la liceu. Toate astea se intamplau intr-un cartier semicentral - Dristor. Nu mai stiu situatia din scoli si din jurul lor desi nu cred sa se fi schimbat mare lucru. La capitolul spatii verzi stam putin mai bine. Nici emigratul in alte tari nu mi se pare o solutie. Ori cat de buna o sa fie viata acolo tot ca un strain vei fi privit.
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Mesajde ana » 22 Noi 2010, 09:40

avem un spital in pucioasa,medicii nu stiu cit de buni sint nu am avut nevoie ,in oras sint 2 licee cel uman este mai bun ,cel industrial nu il recomand, iar scoli tot 2 si sint bune amindoua.cind vi la rude neaparat sa ma contactezi. :D :D
ana
Member

Mesajde mihai79 » 22 Noi 2010, 13:28

Sunt in Cehia de aproape 9 ani si va spun sincer ca nu ma deranjeaza daca sunt privit ca un strain sau nu. Ba chiar indraznesc sa zic ca nu e intotdeauna rau sa fi privit ca un strain - depinde de individ (localnic) - dar in general primesti mai multa atentie si ingaduinta daca esti strain.
Uitandu-ma in urma cred ca serviciul a fost poate cel mai important factor care m-a tinut aici. Daca reusesti sa te impui si sa ai succes profesional cred ca vezi viata mai roza (sigur si pentru ca succesul profesional vine si cu o stare materiala imbunatatita). Intr-o companie multinationala a fi strain e ceva banal deci nu exista piedici din punctul acesta de vedere asa ca ai sanse egale cu ceilalti sa cresti.
Partea cea mai grea este lipsa parintilor (mai ales cand ai copil mic) si a vechilor prieteni desi daca esti prin Europa nu e asa de departe. Iar prieteni iti poti face si in strainatate, la inceput printre ceilalti romani iar cu timpul si printre localnici.
I decided to live forever or die in the attempt.
people are fucking incomprehensible
I see dumb people!
mihai79
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 100CP Trend

Mesajde sishu2010 » 22 Noi 2010, 14:13

eu am o verisoara din constanta si invata bine, acum e la 2 facultati in bucuresti. ma gandesc ca daca a reusit sa intre la 2, a invatat ea ceva in constanta.
sishu2010
Incepator

Maşina: ford
VIN: 00000000000000000

Mesajde adicristea » 22 Noi 2010, 14:23

Ce legatura are pensula cu prefectura?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alen » 22 Noi 2010, 15:34

@martini: m-am dezverzit pt. ca nu mai sunt moderator :D

pana la urma eu as prefera sa traiesc intr-o atmosfera/tara civilizata, chiar daca intr-adevar d.p.d.v. social/personal as duce dorul celor de-acasa...

si daca vrei parerea mea sincera, tara asta nu are scapare, asa ca daca vrei sa-ti cresti copilul intr-un alt loc, plecati si nu va uitati in urma...
am mai scris eu intr-un topic pe-aici...fetei mele (clasa a 7-a) deja am inceput sa-i inoculez ideea de a merge la facultate/colegiu in alta tara; daca noi nu am avut sansa asta (sau nu am stiut sa profitam de ea), macar ea sa nu se mai chinuie pe-aici
peste vreo 20-30 de ani in tara asta va fi mai rau ca-n Bangladesh...

daca ar fi sa fie studenta in Anglia (de exemplu), n-ar fi totusi chiar asa o mare problema sa ne vedem, fie chiar si la cateva luni....acum nu mai avem nevoie de vize, e mult mai simplu, bani sa fie de calatorit ;)
Alen

Mesajde alexandrusavu » 22 Noi 2010, 16:21

@Alen - faci inception pe propriul copil ? :))
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde martini » 22 Noi 2010, 16:29

mihai, de cehia am auzit de foarte bine in ultima perioada. banuiesc ca vorbesti cu ei in engleza, nu?
oricum, noi nu ne facem problema de dorul de parinti deoarece nici aici nu ii prea vedem asa des, ne facem problema de socializare acolo. iar de prieteni ... cine are copil mic stie ca in primii ani cu prietenii daca te mai vezi o data la multe luni.
prima pe lista noastra ar fi anglia, din mai multe considerente, dar asta e alt subiect.

pe mine ma interesa cum sa facem sa ne descurcam in jungla de aici, oricat ai incerca sa te izolezi ( cartier rezidential cu acces restrictionat altora, scoala cartierului, supermarket-ul cartierului, etc ) pana la urma tot trebuie sa iesi de acolo, sa mergi pe strada, sa vii in contact cu scursurile care sunt din ce in ce mai numeroase; tehnici, strategii, locuri mai linistite, ...

@sishu: iar ai fumat?
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde KomandantuR » 22 Noi 2010, 16:31

Eu cred ca sishu a pus problema in felul urmator: se pare ca undeva, in Constanta, se mai face si scoala si se poate invata carte. Restul depinde de parinti. ;)
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde martini » 22 Noi 2010, 17:05

nu neg asta, dar vorbeam de altceva nu de scoala, ci mai mult de socializarea copiilor.
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde Alen » 22 Noi 2010, 17:49

uite, sa-ti dau un mic exemplu care pe mine m-a oripilat si mi-a intarit ideea de "no way out"
cobor din bloc sâmbata dimineată si ma intalnesc cu un vecin, om la vreo 50 de ani, de mâna cu nepotica, o dulceată de fetita de 3 ani
ma vede omu', salut, salut, si din vorba-n vorba ii zice nepoatei: "ia zi-i tu lu' nenea Alen poezia aia cu Mos Craciun pe care te-am invatat s-o spui"...
io, protocolar, aproape ca luasem pozitia de drepti, cu gandul sa-i fac o placere copilului si sa fiu foarte atent...
si-ncepe copilul:
....................................
Mos Craciun v-aduce vouă,
de sub p*lă, două ouă"

vă dati seama că am ramas mască, prima dată mi-a venit sa râd, dar nu era râsul meu...imediat apoi mi-am dat seama ca e de plâns si că, dacă un copil de 3 (trei) ani (si fetiţă pe deasupra) deja invată astfel de minuni de pe-acum, e clar...
extrapolând această situaţie la marea masă a populaţiei, ţinand cont de tot ce ne inconjoara, de manelizarea agresiva, de rromanizarea continua, de stalcirea tot mai pregnanta a limbii romane, de situatia din scoli/licee, din sanatate, din mediul cultural, din presa si de la TV, etc.,etc.,etc., e foarte usor de schitat tabloul maturitatii copiilor nostri...

scuze, sunt putin cam pe langa subiect, sper sa nu se supere domnii moderatori...
Alen

Mesajde mihai79 » 22 Noi 2010, 17:58

Alen, m-ai lasat fara cuvinte. E chiar tragic. Cred ca poate fi pusa la "It's now safe to turn off Romania"
I decided to live forever or die in the attempt.
people are fucking incomprehensible
I see dumb people!
mihai79
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 100CP Trend

Mesajde Alen » 22 Noi 2010, 18:00

da, ai dreptate, oricum topicul acesta (vrand-nevrand) va avea iz de "It' s now safe to turn off Romania"... :-?? :(
Alen

Mesajde bogda1313 » 22 Noi 2010, 18:37

Apropos de copii/parinti, zilele trecute am asistat de la fereastra la un episod uluitor: la un moment dat am auzit niste zgomote ciudate, ies la geam si ce vad - copiii ce se jucau in parculetul din spatele blocului reusisera performanta sa dea jos acoperisul din plastic de la tobogan, dupa care au trecut la "maruntirea" lui cu picioarele. Si toate astea, atentie, sub privirile parintilor care stateau ca la spectacol pe bancile de langa ei, fara sa faca absolut nimic.

Sa nu mai zic de ce-mi aud urechile tot de la unii copii de 6-7 ani atunci cand intru/ies din bloc.

Ca sa trec la o categorie de varsta mai ridicata - muncesc pe strada cu Liceul Bulgar (particular) - este incredibil ce poti auzi de la elevi atunci cand ies de la ore, ca sa nu mai zic de eleve, care in mare majoritate arata ca si cum ar veni de pe Centura.

Deocamdata nu am copii, dar cand o sa vina si momentul asta o sa-i cresc fie departe de tara (ma numar printre cei care isi fac planuri serioase de plecare), fie "la tara", langa Slanic Prahova, acolo unde am copilarit si eu, si unde inca vezi copii care iti spun buna ziua sau saru'mana pe strada :), fara sa stie cine esti.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Alen » 22 Noi 2010, 18:50

$1 scrie:$2........ sub privirile parintilor care stateau ca la spectacol pe bancile de langa ei, fara sa faca absolut nimic...........

eventual mananca seminte si scuipa cojile pe jos ;)
Alen

Mesajde R Z F » 22 Noi 2010, 19:02

$1 scrie:$2aca vrei aer curat vino in pucioasa ,este un oras mic inconjurat de paduri la 40km de sinaia , este asezat intre dealuri( culmea mai are si parc) si este cit de cit mai linistit :D :)

vise, taica...vise

ai uitat sa spui de aia de la parc de seara, care ambaleaza masinile la intrare si isi introduc aceelasi lucruri in defuncti, ca sa se bucure urechile micutilor scosi la plimbare de parinti...

si de aia care toaca samantza la sensul giratoriu si se chiombesc la cine trece pe strada cu maneaua in blana ;)
Asta-i tot, ne vedem pe strazi / Te las sa iti combini mashina cu ce crezi
avem doua roti la sol, mereu e una dintre ele / avem un motor si-o viata intreaga fara portiere
avem demnitate, ingenunchiem doar in viraj / avem urlete-n pistoane, in loc de basi in portbagaj
R Z F
Gold Member

Maşina: Ghia X RS-look
VIN: wf05xxgcd57s01178

Mesajde ana » 23 Noi 2010, 07:42

eu nu scot copilu in parc seara de aceea nu stiu de ei ,oricum fata de bucuresti .... :D
ana
Member

Mesajde shine » 23 Noi 2010, 09:53

Acest topic poate oricand sa isi schimbe titlul in loc de dat cu capul.
Si ma mai intreaba lumea de ce nu imi fac credit prima casa sa imi iau apartament in bucuresti.
...Duamne fereste...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde ana » 23 Noi 2010, 12:49

bine faci shine eu de acolo am plecat si nu regret,se umpluse cartierul de zburatoare.si nu mai fi nervos ca esti tinar. :D :D :D
ana
Member

Mesajde shine » 23 Noi 2010, 15:00

shine
Membru reincarnat

Mesajde gabi_fiesta » 23 Noi 2010, 15:15

sper ca in Canada cat de curand
gabi_fiesta
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 1.3 70cp
VIN: WF0HXXGAJH4S20298

Mesajde martini » 24 Noi 2010, 08:43

gabi, in canada e totul mai bine dar au si eu bubele lor... cea mai mare mi se pare problema prietenilor copilului emigrant, stiu cazuri apropiate, din familie, care sunt super ok insa copiii nu prea au prieteni. depinde si in ce parte a canadei mergi, de exemplu toronto si montreal sunt foarte diferite. daca vrei putem continua discutia pe privat.

eu inca mai vreau sa raman in ro, doar ca trebuie sa invat sa ma "strecor" printre mizerii, asta daca aveti si voi strategii :) daca nu gasim impreuna si nu gasesc nici eu, atunci probabil ca vin dupa tine gabi sau fug in anglia.
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde Alen » 24 Noi 2010, 15:11

trebuie sa inveti sa te strecori, intr-adevar...uneori va trebui sa te tii de nas, sa-ti pui mana la ochi sau sa-ti astupi urechile, altfel n-ai cum :-??

dupa cum ti-am zis, fiica-mea are 13.5 ani acum...vreau sa-ti spun ca pana acum n-a iesit niciodata sa se joace in fata blocului sau pe casa scarii, nici macar cand era la gradinita sau in primele clase de scoala
cat a fost mica, am carat-o intr-una (ba unul, ba altul, ba amandoi) in parcul central, unde atmosfera e cat de cat mai civilizata (fata de cea descrisa de tine in Constanta)...stateam acolo cu orele, pana se satura copilul de joaca
week-endurile (in special primavara si vara) faceam tot posibilul sa plecam din oras, sau mergeam la patinoar (iarna), la iarba verde, etc.
e un fel de echilibristica, un dans pe sarma perpetuu pe care nu prea ai cum sa-l eviti la nesfarsit, pt. ca nu poti sa cresti copilul intr-un glob de sticla

acum, de cand s-a mai marit, are o gasca de colegi de clasa cu care mai iese prin parc si prin oras, dar eu cam stiu pe unde are obiceiul sa mearga, am multi prieteni/colegi, am munca de teren si am avut grija s-o atentionez ca poate fi vazuta oricand/oriunde si de catre oricine (asta in eventualitatea ca e tentata sa faca cine stie ce tampenii, dar nu e cazul, cel putin deocamdata :D )

va urma o perioada mai dificila (cea a liceului) pe care, daca o trecem cu bine si va fi studenta undeva prin vest, poate sa-si traiasca viata asa cum va crede ea de cuviinta...

in rest, eu unul nu prea am ce sa-ti zic, nu vei putea sa te ascunzi, ci doar sa te adaptezi din mers si foarte repede situatiilor de tot felul, mutandu-te dintr-un loc intr-altul in functie de atmosfera si de personajele din jur...
din pacate, Rromania nu prea iti da de ales... :|
Alen

Mesajde shine » 24 Noi 2010, 22:41

Alen, daca avea 13 ani si 9 luni, cum era? 13.75? :))
Vai ce fericit sunt de cum am crescut la tara. :) cu terenul de joaca langa mine, cu leapsa prin plantatiile de duzi, cu toate juliturile (imi dadeau de ma juleau :D) si cu toate lucrurile bune si nebune.
Din pacate acum nu mai regasesc nimic din toate astea. Toti pustanii au scutere, toti asculta manele la aifon si inca muuuulte altele, astfel ca nu ma prea mai simt bine cand merg pe acolo. Merg doar sa stau in familie si sa ma relaxez. In momentul in care parasesc locuinta, risc sa ma enervez. Asa, mai bine dau o fuga in padure, trag o tura cu bicla sau urlu in liniste si imi refulez problemele. tiki taka Barcelona....tiki taka Barcelonaaaaa..
shine
Membru reincarnat

Mesajde martini » 27 Noi 2010, 08:35

La tara e o varianta, dar cum zice si shine, cred ca s-au pervertit si cei de pe acolo.

Hai sa vedem cum ne putem descurca in oras totusi. Ce le ziceti copiilor cand trec niste golani pe langa voi si injura cum nu se poate mai urat?
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde chefdejoaca » 28 Noi 2010, 22:24

Cum va cresteti copiii? Si unde?.... si cu ce?
:|
Aud atat de des in jur, " ne-am dori, dar nu ne permitem sa ii oferim un trai decent"
chefdejoaca
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 100 CP, 1.6 benzina 7147+5
VIN: WFOPXXWPDP8L51660

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum