Va salut!
Activez de aproximativ un an pe forum, insa nu sunt asa priceput in "arta" forumurilor, asa ca, la insistentele mai multor prieteni si colegi de pe forum, am decis sa rog un amic sa-mi faca o mica prezentare a masinii.
Este vorba despre un Mondeo MK3, an 2001, culoare Venetian Gold, echipare Ghia, adus din Germania.
Motor 2.0 TDDI - 115 CP
- 4 geamuri electrice
- trapa
- 8 airbaguri
- degivrare parbriz & oglinzi
- incalzire scaune
- climatronic
- pilot automat
- jante aliaj 16"
- tapiserie crem
Are cam tot ce trebuie in afara de tapiserie de piele si navigatie, chestii care mie personal nu-mi lipsesc!
A stat "cuminte" un an, dupa care, m-a lovit boala modificarilor.
Am inceput usor cu folii pe geamuri si un kit xenon de 6000 K, crezand ca ma rezum doar la atat.
Apoi vazand ca raman in urma fata de prietenii mei

am achizitionat:
- prelungire bara spate model facelift (cu catadioptrii)
- eleron tip M3 pentru Mondeo.
Am gasit din foarte mare intamplare si noroc, un set de jante Targa, 5x108, 8Jx17" culoare Grafit, pe care am pus cauciucuri Michelin Pilot Sport PS2. Cele de 16" au ajuns "kit de iarna" cu Dunlop Winter Sport. Etrierii i-am vopsit rosii.
A urmat apoi folie lucioasa pe plafon, care, in combinatie cu luneta spate infoliata, arata foarte bine!
Inlocuit toate beculete tip "lumanare" cu leduri alb rece.
Dupa lungi cautari, am gasit o bara ST la pret de nimic, dar si ea fiind intr-o stare jalnica. Un prieten ce lucreaza cu fibra de sticla, a facut-o ca noua intr-o luna, timp in care usor usor, mi-am gasit toate grilele necesare, scut, proiectoare. Ca sa nu ma complic...am astupat gaurile de la spalatoarele de far.
In final o pereche de pleoape de bun gust si becuri alb xenon in proiectoare. Si un soft de la Wetterauer Germania care ridica puterea la 150 de cai.
Pana acuma am schimbat doar volanta, un furtun de la intercooler, cativa senzori, inlocuit bendixu de la electromotor si pompa de motorina.
Si cand stai la bloc si ai dusmani din cauza parcarii, trebuie sa ia un prieten vopsitor
Pe viitor urmeaza: faruri cu lupa originale, stopuri facelift, bara spate si praguri ST, evacuare si admisie, si de ce nu, ceva mai indraznet...o turbina si intercooler de 2.2 TDCI.
Urmeaza poze