Legislaţie

nelamuriri radiere ES , inmatriculare in RO

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

nelamuriri radiere ES , inmatriculare in RO

Mesajde Zanetti » 03 Dec 2010, 14:50

Va salut.

Am un Ford Mondeo cumparat din Spania si care a fost radiat... insa pe talonul masinii nu scrie nimic cum ca ar fi anulat pt export UE sau inmatriculare in alta tare UE (asa cum am vazut pe taloanele autovechiculelor cumparate si radiate din Germania, Italia...) Am primit doar o copie facuta la XEROX dupa actul de radiere din Spania.

Nelamuririle mele sunt:
1) imi trebuie in original actul de radiere (cerere de scotere din circulatie) din Spania?
2) RAR-ul se uita daca masina e intr-adevar scoasa din circulatie/radiata - cazul meu? Sau pe ei ii intereseaza doar sa aiba talonul pente a putea sa o identifice si sa corespunda tehnic???

Rog doar raspunsuri veritabile/autentice... sunt f importante aspectele care le-am intrebat pt ca urmeaza sa ma prezint la RAR peste cateva zile.

Multumesc.
Zanetti
Incepator

Maşina: Mondeo

Re: nelamuriri radiere ES , inmatriculare in RO

Mesajde ndc1962 » 14 Dec 2010, 18:45

Salutari. RAR-ul,daca ai cartea de identitate si talonul din Spania poate face identificarea si omologarea masinii.Daca e radiata sau nu doar serviciul inmatriculari iti poate spune.A patit-o un vecin de-al meu care a cumparat un opel astra de la cineva care l-a adus din Polonia,a trecut omu' si de RAR, a platit si taxa de poluare,iar cand s-a dus sa o inmatriculeze i-au spus ca nu se poate inmatricula ca nu e radiata din Polonia.Cu stima
ndc1962
Ford Freak

Maşina: Mondeo 1997, Mondeo 2001, ambele benzina /gpl

Mesajde figone_1 » 21 Sep 2012, 11:59

Un prieten are o mica problema: a vandut o masina cu contract de vanzare cumparare tot in regula, a mers la primaria din localitate , a scos fiscalul l-a dat proprietarului , acesta a inmatriculat masina pe numele lui, totul bine si frumos pana acum. Asta s-a intamplat acum 5 luni, el nu a mai mers sa faca radierea crezand ca se va face automat odata ce nu mai era proprietar al masinii.......merge la cei de la primarie sa plateasca o amenda si acestia i-au zis ca el figureaza inca cu masina la impozit!!!!! mie unul mi se pare absurd sa fii trecut cu o masina la impozit dar aceasta nu mai e pe numele tau de jumatate de an....dar traim in romania si se pare ca e posibil.....inca mai are copie dupa contract si carte de identitate dar acestia i-au cerut si copie dupa buletin si mai ceva dar nu retin de la noul proprietar al masinii... acesta e plecat in strainatate si fiind si din alt judet e cam greu de gasit. ce se poate face in cazul asta ? poate sa mearga la politie sa ceara un document ceva care atesta faptul ca el nu mai are masina si ca e inmatriculata pe alta persoana sau? Multumesc
figone_1
Member

Maşina: ford focus 2 1,6tdci 110cp
VIN: WFO5XXWPD55C38718

Mesajde Mihai L » 21 Sep 2012, 12:45

Daca la sectia financiara te duci cu contractul de V/C iti scoate masina de la tine de pe rol, urmand ca noul proprietar sa mearga la circa lui sa fie luat in evidenta. Abia apoi se poate duce la inmatriculare...

L.E. Se poate sa fie OK daca noul proprietar scoate o hartie de la circa lui in care se specifica proprietatea masinii si ca este luat in evidenta.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde figone_1 » 21 Sep 2012, 13:02

asta e problema, noul proprietar a inmatriculat masina pe numele lui cu alte numere cu tot acum 5 luni iar acte de la el nu mai am cum sa cer deoarece nu mai e in tara...... :-??
figone_1
Member

Maşina: ford focus 2 1,6tdci 110cp
VIN: WFO5XXWPD55C38718

Mesajde cj86sef » 21 Sep 2012, 19:48

cand a scos fiscalul de la primarie in mod normal trebuiau sa o radieze, cand am vandut loganul am mers cu contractul la primarie si masina a fost stearsa din evidentele fiscale in acelasi timp primind certificatul fiscal
Focus II, 10.2006 1.6tdci, 109cp turnier, gri+alb, Focus I, 11.2001, 1.6i, 100cp, turnier, albastru
Imagine
[b]Focus II SEF[/b]http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=76017
cj86sef
1nsane Member

Maşina: ford focus, 2006, 1.6 tdci,80kw: ford focus 2001, 1.6, 16 v, 100 cp VF0NXXGCDN1K74871
VIN: wf0wxxgcdw6j57655

Mesajde ndc1962 » 21 Sep 2012, 20:38

Nu s-a procedat corect. Aceasta e procedura veche , asa se proceda pana sa se introduca eliberarea certificatuluii fiscal ( vinzatorul era obligat sa prezinte la primarie certificatul de radiere, ex. rosu) de cind s-a introdus obligativitatea eliberarii certificatului fiscal,vanzatorul nu mai e obligat sa prezinte la primarie certificatul de radiere pentru ca nu se mai face radierea din circulatie a masini ci se face un transfer de proprietate. Dupa scaderera din evidente primaria unde isi are domiciliul vanzatorul trebuie sa comunice primariei unde isi are domiciliul cumparatorul , ca cetateanul X a dobindit mijlocul de transport Y. Se poate face o cerere la primaria de unde e cumparatorul sa se elibereze un document prin care sa se ateste acest fapt, dar trebuie sa ai datele masinii (nr. identificare,serie motor) si datele cumparatorului. Cu stima
ndc1962
Ford Freak

Maşina: Mondeo 1997, Mondeo 2001, ambele benzina /gpl

Mesajde cj86sef » 21 Sep 2012, 20:43

da si acestea sunt trecute in certificatul fiscal
Focus II, 10.2006 1.6tdci, 109cp turnier, gri+alb, Focus I, 11.2001, 1.6i, 100cp, turnier, albastru
Imagine
[b]Focus II SEF[/b]http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=76017
cj86sef
1nsane Member

Maşina: ford focus, 2006, 1.6 tdci,80kw: ford focus 2001, 1.6, 16 v, 100 cp VF0NXXGCDN1K74871
VIN: wf0wxxgcdw6j57655

Înapoi la Legislaţie