de chefdejoaca » 22 Ian 2011, 21:02
pe scurt .
care sunteti din bucuresti ati vazut ca este f putina zapada pe jos si nici macar nu a inghetat.
smecherii care o tin sus si tare cu all-season sa iasa acum afara si sa faca un drum de test, dupa care sa vina sa impartaseasca parerea lor.
a mea este urmatoarea, in conditiile in care am all-season aproape noi ( 1 an - deci neuzate), si ca sa nu mai turez masina pe loc (la rece), am zis sa fac un mini-trip prin zona,
concluzii:
- plecarea de pe loc, in foarte multe cazuri se face in "pasi de vals".
- in cazul in care pun frana brusca, plecarea se face mai greu si intotdeauna in balans.
- in general daca nu bruschezi masina merge drept, dar daca dai de nu stiu ce pe sosea, iar serpuieste masina. mai "fun" este cand ai masina in stanga sau in dreapta ta si te gandesti "Doamne, sa nu il agat pe celalalt"
- test repetat de frana brusca, la 40 km/h am oprit in 50 de metri, ( mie mi-a zis instructorul ca stalpii de iluminat sunt din 50 in 50 m, daca nu e asa, atunci ca sa stiti, ca punct de reper, pus frana langa un stalp, oprit langa stalpul urmator)
- una bucata dobitoc pe la televizune ( unde nu au trecere) inainte de stop, se gandise sa treaca strada. eu care am facut testele de frana... ce sa fac, am pus frana si am tras un pic stanga, m-am gandit ca intre a acrosa un om si a atinge o masina, prefer o masina. aveam viteza f mica, dar era prea din scurt. bineinteles ca l-am claxonat lung si apasat pe dobitoc, i-am adaugat si injuratura de rigoare, iar el a facut ceva de genul "ok" si s-a retras pe trotuar.
Concluzie: se merita riscul? NU !
ganditi-va ca trebuie sa franati in timp util si pe distanta mai scurta, sa nu acrosati oameni sau masini.
daca nu credeti, faceti voi un test si povestiti-ne cum a fost.
Oricum, nu va va crede nimeni daca veniti aici si spuneti: masina mea cu cauciuri de vara/all-season mai uzate sau noi, s-a comportat perfect pe vremea asta, si cand am pus frana, masina a inghetat!
Sfatul meu este ca cei care dau linkuri din auzite trambitand puterea infailibila a cauciucurilor de vara/all-season sa se opreasca! Se poate ca cineva sa pice in plasa asta.
Iar un drum spre munte cu astfel de cauciucuri se numeste inconstienta.
ps: am avut optiunea sa aleg masina cu cauciucuri de iarna sau all-season, si eu desteapta foarte la vremea aia, am zis : eee, aleg all-season, ca de-aia ii zice all-season, nu? merge si vara si iarna.
iata ca nu, si experienta proprie m-a facut sa inteleg cea ce altii incearca sa explice demult pe aici.
CAUCIUCURILE DE IARNA NU SUNT UN MOFT!