Hehe, nu mai sunt nici ofiteri, nici subofiteri politaii - sunt "personal civil cu atributiuni speciale"

De-aia nu le mai zice "plutonier", "colonel", ci "agent", "comisar" samd (nu stiu ierarhia actuala in Politie).
Am citit la euroticket.ro ordinele si m-am lamurit complet, multam fain pt link-uri!!! Pe Google as cauta eu, dar nu stiu ce cuvinte-cheie sa dau sa caute... Eu folosesc arhiva Ministerului Justitiei, dar astia au o latenta mare in introducerea documentelor si o masina de cautare pretentioasa. O sa incerc cu Google cand oi mai avea nevoie! Multumesc pt sfaturi!
BTW, oarecum off-topic: prin noul cod rutier sau prin regulamentul de aplicare scrie ca nu mai suntem obligati sa cedam prioritate pietonilor decat atunci cand sunt angajati in traversarea strazii (in locurile marcate, semnalizate cu indicatoare si la culoarea verde a eventualului semafor) PE SENSUL DE CIRCULATIE. Adica daca pietonul a inceput sa treaca strada din partea mea stanga (pe o strada cu doua sensuri), eu trebuie sa reduc viteza la 30km/h (scrie si asta pe undeva) si doar daca intra pe sensul meu sunt obligat sa opresc, daca nu trec mai departe! Am insa un coleg de serviciu care a avut o discutie prelungita pe tema asta cu un "agent"; pana la urma l-a lasat in pace, dar sub forma bunavointei personale (nu i-a dat dreptate). Deci chestia cu tiparitul legilor si marcarea paragrafelor de interes deosebit e o idee chiar foarte buna!!!