Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
12 Iun 2007, 19:39
Marian , sunt sigur ca vei gasi asta foarte interesant :
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=145
12 Iun 2007, 19:55
relativ la discutia de pe topic eu citesc graficul asta in felul urmator :
- la fel de multa putere la 6500 ca si la 5000
- cuplul cade definitiv la 6000
- graficul lor nici macar nu s-a dus in zona rosie , unde e clar ca performatele nu mai sunt de luat in calcul.
concluzia : fara nici un rost sa treci dupa 6500 ... (decat intr-a 5-a ca sa vezi cat prinde)
surprins sa vad cat de mult se pierde de la motor la roata
12 Iun 2007, 21:00
Mariane...multumesc ca m-ai scutit de o polemica fara sens. Ma bucur ca ai gasit graficul pt ST, ti-am zis ca eu il am la calibra in manualul original de utilizare si intretinere a masinii. Surprins ca ford nu da pt ST asa ceva in manual! E bine de stiut ca randamentul maxim nu se obtine la turatii maxime...asa cum gresit cred unii. E util si in cazul in care vrei sa mergi repede dar si cu un consum optim. La masinile sport cu cutie automata, masina schimba automat la momentul de cuplu maxim, si nu la turatie maxima, chiar daca tu calci pedala la fund...asta tocmai pt a evita timpii morti, pierderea de putere, etc. Deasemenea, la multe super masini, soferului i se semnalizeaza in bord cind e momentul optim pt a schimba viteza..tocmai ca sa nu omoare motorul si sa arda gazul de pomana.
@tt@ck...bun forumul asta..ai mai aflat si tu ceva nou..

Te iertam ca esti la o virsta frageda. Ca sa iti raspund la intrebare...eu nu mi-am luat ST pt o vara, sa imi satisfac nu stiu ce senzatii, sa-i dau turometrul peste cap si apoi sa o vind. Nu ca nu mi-as permite, dar nu imi bat joc de munca mea. Si iti spun ca unul care la viata mea am talpuit in treacat ceva super-masini: Lotus Esprit SE, lotus Elan, Porsche 911, Porsche 944, M3, BMW-uri seria 5 si seria 7.... Ei, alea da senzatii...
12 Iun 2007, 21:48
total de acord oarecum off topic am vazut pe youtoube un test cu Fiesta ST in care iesea cam slab la capitolul 0-100-ceva de genul 9 sec cam ciudat nu?@bmarian asta e pierderea standard,la fosta masina care avea tot 150 cai la roata aveam cam 120 cai sau asa zicea G-tech
12 Iun 2007, 22:06
hai mai....9 sec? adik e cu 3 sec mai rapida ca a mea?? hai sa fim seriosi......
12 Iun 2007, 22:17
Unu la mana : aici nu acceptam ironii la adresa membrilor.
Doi la mana , poti negocia ca sa intrii in zona aia pentru a amana schimbarea vitezei (de exemplu eu as atinge suta cu 2 secunde mai tarziu daca schimb la 4000, dar schimband toate treptele la 4500 , pot sa ii dau a patra la 105 si nu la 95).
Am atasat o poza in care arat cum cred eu ca ar trebui urcata treapta de viteza, in functie de cat vine inapoi turometrul (am luaat cazul a 1250 si 1560 ca exemplu; aceasta valoare se va modifica usor ptr fiecare treapta in parte). Astfel, daca turatia va scadea cu 1250 in urma schimbarii treptei, pentru a cuprinde o putere cat mai mare ar trebui schimbata la 6300, ca apoi sa ajunga la 5050 si sa urce din nou. Daca se va schimba mai devreme (de exemplu la 5800 sau la cat vine puterea maxima), totalul puteriilor pentru acea plaja de turatii (de la 4500 la 5800) va fi mai mic. Asta e teoria mea.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
- sch.gif
- (73.77 KiB) Descărcat de 155 ori
12 Iun 2007, 22:31
Toxi...1 la mina..te referi cumva la mine?! daca da, afla ca am raspuns in nota intrebarii puse de interlocutor..intrebare care suna citez.." @ludicass: cam cate cincinale preconizezi ca vei tine masina? intrebarea este serioasa"...Si raspunsul meu a fost cit se poate de serios.
2 la mina..mai usor cu lectiile de conduita...sau ironia din intrebare ti-a scapat..?!
12 Iun 2007, 23:07
Nu am vizat pe nimeni, dar am vazut ca incepeti sa va ciondaniti pe aici. Nici intrebarea pusa de el si nici raspunsul tau nu mi s-au parut deranjante. O formula de adresare am gasit-o usor tendentioasa.
Fiecare are dreptul sa schimbe la cat vrea, ca este masina lui. Daca se va strica, o sa fie paguba lui.
Vis-a-vis de tema curenta, de schimbatul la turatia optima (si nu dupa preferinte), prefer o discutie argumentata tehnic (asa cum am incercat sa initiez) si nu (doar) speculatii.
In orice caz, cred ca ar trebui sa il lasam pe Marian sa isi prezinte masina aici, iar aceasta discutie sa continue in una dintre categoriile dedicate, pentru ca asta e topicul lui pana la urma.
13 Iun 2007, 02:06
Oare e nevoie sa va reamintesc ca este topicul unui user ce isi prezinta masina? Va propun sa ne referim la masina, la impresii despre ea, iar cele mai importante impresii pe acest topic sunt ale proprietarului masinii. Despre ironii, fie ele mai mult sau mai putin existente, mai mult sau mai putin voite, mai mult sau mai putin subtile, va rog sa le "negociati", sa va raspundeti la ele utilizand minunata functie de Mesaje Private (sau Private Messages sau PM) pentru ca nu vreau sa ma apuc sa sterg posturi pe aici si apoi sa fiu acuzat de dictatura.
Va multumesc pentru intelegere! Sunteti niste draguti!
PS: Daca va deranjeaza ceva, va rog sa imi semnalati prin PM pentru ca deja sunt de parere ca am cam exagerat cu off-topicul.
Multa bafta!
13 Iun 2007, 07:55
nu mi se pare asa de grav off-topicul
atata timp cat discutia e legata de masina asta si discutam lucruri care ne ajuta sa o intelegem e ok
13 Iun 2007, 09:29
eu aici am gasit timpul de 9 secunde
http://www.youtube.com/watch?v=psYwwAZiBMo
si nu cred ca aveau nici un interes sa il "manareasca" ,oricum la sfarsit ea a castigat testul
13 Iun 2007, 12:07
$1 scrie:$2u mi se pare asa de grav off-topicul
atata timp cat discutia e legata de masina asta si discutam lucruri care ne ajuta sa o intelegem e ok
Oki. E topicul tau, tu decizi.
13 Iun 2007, 12:31
am ochit si eu una ieri in oras .Era tot pe albastru asta si era bestiala
13 Iun 2007, 13:45
o sa vina si momentul pt testul de sprint si o sa vad atunci care e adevarul ca am vazut multe variante ... de la 7.9 sec pana la 9 sec .... dar deocamdata rodaj
13 Iun 2007, 14:12
Marius..m-a sunat un prieten ieri entuziasmat nevoie mare sa ma felicite ca mi-a venit masina si sa dau de baut...

Am zis ca e o gluma. Mi-a spus ca tocmai a vazut un ST albastru, a incercat sa "ma" ajunga dar "m-a" pierdut

Era cred aceeasi masina pe care ai vazut-o tu. Spre dezamagirea lui si mai ales a mea, nu era ST-ul meu

. Am crezut ca -l confunda cu unicul focus ST din Bacau, care e tot albastru (BCR) dar el confirma ca era o fiesta ST. Prin oras mai vine rar unul rosu de Bucuresti, dungi albe, bestial...parcat in zona cascada. Omul e bucurestean si vine in vizita la prieteni.
Alex..ford da 8,4sec in specificatii. Pe net eu am gasit de la 7,9 (test TOP GEAR) pina la 9 sec..diverse teste autorizate...Uite aici ceva interesant despre ce poate masinutza asta..vezi te rog clasamentele de la final...
http://www.youtube.com/watch?v=WOcoaK7xIRQ si vrb dupa..
13 Iun 2007, 14:17
Am vazut aseara emisiunea de Discovery

Fiesta mea(banuiesc ca e diferita de ST destul de mult) nu mi se pare foarte stabila
13 Iun 2007, 14:43
Alex..
E diferenta mare...

Fiesta ST nu are nimic dintr-o fiesta normala..poate doar forma, sigla spate si bordul. In rest e varianta de strada a masinii care participa la clasa junior in WRC. Exista si o cupa Fiesta ST pe circuit. Motorul de 150 cp e de pe mondeo upgradat (il gasesti si pe mazda 3), sasiul, suspensia sint diferite, rigide, imprumutate de la varianta de raliu, scaunele recaro, cutia e complet modificata, frine disc fata-spate....e o mica bestie
FORD FIESTA ST CUP [url]http://www.youtube.com/watch?v=DCZQXDj4wW0
[/url]
13 Iun 2007, 14:59
The colt Sucks.....Fiesta rullzzzz!!!
Cat amar de fiesta acolo frateeeeee......ce nu as da sa fiu si eu pe acolo.......uhuuu....nu mai plec.....ever.....
13 Iun 2007, 16:22
Fiesta este o masina foarte tare. Partea mai nasoala este ca nu se preteaza unui condus sportiv pe un drum virajat public. Masina arunca spatele foarte mult si este periculoasa. Eu astept un set de arcuri sa vedem ce se schimba si daca este cazul incercam si un set de amortizoare reglabile
Colt-ul este o masina care este controlata foarte mult de electronica... not my kind of play toy.
13 Iun 2007, 16:47
La duelul
FIESTA ST / Colt CZT aveti la final un clasament cu timpii pe circuit obtinuti de mai multe masini.
Fiesta ST scoate un 55.39 sec..fiind imediat dupa
Porsche Boxter2.7 care scoate un 54,60sec si a lui
Focus RS cu acelasi 54,60. In urma fiestei ST vin BMW X5 4.8, Seat Leon Cupra si Mini Cooper S....Nu mai e nevoie de nici un comentariu.
13 Iun 2007, 17:18
Daca situatia ar sta asa si la liniute cred ca mi-as tatua poza masinii pe frunte. Oricum si asa cum este tot ma distrez enorm pe seama "importantilor" cu bmw-uri prin oras.
Masina este foarte tare... este cea mai frumoasa jucarie pe care mi-am cumparat-o de la masinuta cu pedale pe care am primit-o cand eram mic.
14 Iun 2007, 13:24
Ai grija cu cine te distrezi s-ar putea sa ai surprize
14 Iun 2007, 13:45
eu as zice mai degraba unde ...
oricat de tare ar fi masina, conduita regulamentara si civica trebuie sa primeze.
14 Iun 2007, 13:49
@ ludicass: unicul focus ST din bacau are un frate:
este unul electric orange care e al patronului de la neco motors bacau(reprezentanta ford din bacau) si mai e ala albastru care a ajuns la 300 de cp si e al unui impatimit de tuning care ianinte a avut un 207 in 2 culori(portocaliu cu negru ) si care lucreaza la bcr
14 Iun 2007, 14:11
Marius...sintem cam off topic..

dar cum Marian e un baiat de gasca, speram sa nu se supere. Unul din asociatii de la Neco are un focus ST orange..dar nu-l pun la socoteala..e al reprezentantei..inscriptionat cu reclama firmei, etc. Focusul ST albastru e din ce stiu eu al baiatului directoarei de la BCR...il vad mereu parcat in fata la BCR. Peugeotul tunat era al unui amic, patronul unei firme care vinde elemente de tuning auto..nu dam nume sa nu facem reclama

Era insa un motor de 1.4 ...si plasticaraie multa. Mult zgomot..pt nimic..

Posibil sa-l fi vindut tipului de la BCR, stiu ca masina era la vinzare la un moment dat la 11.000 euro...Deci oficial exista un singur focus St in Bacau..si nici un fiesta ST..deocamdata
14 Iun 2007, 14:30
pai hai frate....cand apari ?
14 Iun 2007, 14:43
astazi m-a sunat dealerul sa ma intrebe cum merge masina ... placut surprins, din nou
asa ca ma duc sa il plimb o tura ca sa vada si el
14 Iun 2007, 15:02
Cat a costat cu totul pana la urma?:)
14 Iun 2007, 15:08
Marian...super baieti astia de la dealerul din BV! Rar asa servicii... Eu la BC de cind am semnat contractul si am virat banii, nu am mai avut nici un semn de la ei. I-am sunat tot eu sa le spun de promotie, stiti povestea, si mi-a spus domnisoara agent de vinzari zimbind ca se pare ca stiu mai multe despre masina si ofertele lor chiar decit ei

. In rest stadiul masinii trebuie sa-l aflu sunind eu, nu am primit nici un mail, nici un telefon..nimic-nimic..Cred ca vor sa imi faca o surpriza si sa imi spuna ca masina e gata:) Le-am povestit de maniera de lucru a dealerului de la BV dar au zis ca ei nu lucreaza asa...Marian, te rog daca mergi pe la dealerul tau, sa iei si niste preturi pt revizii..ca numai bine bem o bere impreuna...mai punem tara la cale...si imi fac si revizia. Poate asa o sa inteleaga si bacauanii mei ceva...
Alen...crezi ca eu stiu?

Daca nu stie dragul meu dealer, eu de unde sa stiu? E o mare ceata... mai intii in discutii s-a vorbit de 90 zile..care ulterior au devenit 90 zile
lucratoare..atentie!!! Adica cele 3 luni s-au facut aproape 4... Eu totusi mai sper ca dealerul local imi va face o surpriza placuta si masina va veni la timp, si totul va fi bine.. dar unde pomenesc de dealerul local, aud numai povesti de te ingrozesti ...Poate lumea exagereaza, poate am eu bafta....om vidia..
14 Iun 2007, 15:11
ludicass: sigur o sa te trimita la bv dupa masina
ca s anu astepti 2 saptamani pana se umple un trailer pt bacau