Am luat si eu de dimineata topicul tau la citit

( pagina cu pagina )
Foarte frumoasa evolutia masinii "de la origini pana in prezent"
Doar o parere, deci nu un sfat sau mai stiu eu ce, cred ca ar arata super cu un shadow-look ( ornamentele cromate in culoarea caroseriei - sau fara ), masina avand un aspect sportiv si nu elegant.
Referitor la jante, cum a zis si zvony, ori ramai pe un 16", ori mergi direct pe 18", dar obligatoriu mergi pe OEM. Astea aftermarket sau replica, nu merita nici efortul si nici banii. Eu am la Seat-ul meu 16" OEM cu anvelopele de iarna si 18" tot OEM ( cele de Cupra ) cu anvelope de vara. Pe astea pe 18 le-am incercat vreo 4 zile ( pana cand iarna si-a intrat serios in drepturi ), iar pe drumurile Focsaniului s-au comportat decent, chiar mult mai bine decat aveam impresia. Am mersi si cu 17" pe o masina identica ... nu erau nici asa, nici asa, nici comode, nici aspectoase...Iar despre miscatul de pe loc : se misca foarte bine ! Eu am tot 1.6, deci tind sa cred ca ar avea cama celasi comportament. Bineinteles ca nu o sa faci furori la semajor cu plecarile de pe loc la jante mari, dar nici la astea pe 16 nu faci...asa ca..
Iar la tine sunt sigur ca 18" Y-Spoke ( Snowflake ) de pe Mondeo ar da criminal. Y-urile sunt mai late ca la Focus (chiar si decat la ST ) si sunt foarte rezistente la socuri.
Oricum - nice job cu masina ! Sa te bucuri de ea !