lamuriti-ma si pe mine, ce e cu prostia asta?
Printre dispoziţiile pe care codul alimentar le prespune, se numără:
- suplimentele alimentare nu pot fi vândute fără reţetă de către farmacii, în scopuri profilactice;
- prescripţiile medicale sunt necesare chiar şi pentru medicamente în doze mici;
- menta şi usturoiul sunt clasificate ca droguri de categoria a 3-a, iar, ca atare, vor fi vândute doar în farmacii; totodată, orice aliment cu efect terapeutic nu va mai fi găsit la liber pe piaţă;
- alimentele modificate genetic vor fi vândute fără a avea o etichetă care să menţioneze faptul ca au fost prelucrate în laborator.am tot auzit de asta, dar sincer mi se pare o aiureala, o tampenie.
de cand intra chestia asta in vigoare in ro? nu de alta, dar sa "cresc la negru" usturoiul.
adica magazinele de etnobotanice sunt ok, si orice aliment cu efect terapeutic nu ?!am auzit ceva de genul ca se doreste si eliminarea magazinelor de tip plafar? urmand sa ramana doar farmaciile ca "baza"
Codex Alimentarius a fost deja adopatat în multe dintre ţări.
Astfel,
vitamina C peste 200 mg a devenit ilegală, la fel ca şi vitamina B1 peste 2,4 mg. Potrivit EEC6565,
vânzarea de plante medicinale ca alimente reprezintă o infracţiune similară vânzării drogurilor ilegale. Pentru că plantele medicinale, folosite cu scop propedeudic, vor putea fi plantate controlat, importate şi vândute doar cu acordul marilor consorţii farmaceutice şi al guvernelor, se asteapta ca preţul unor anumite produse, precum al celor găsite astazi în supermarketuri, pieţe sau magazine de tip PLAFAR, să crească foarte mult.