prima amenda...sa va zic, e amuzant...s-a intamplat acu' vreo 9 ani...intersectie cu semafor unic, era verde pt. toata lumea, inclusiv pt. mine...eram cu dacia firmei de atunci... cu 10 minute inainte ma certasem tare cu o dobitoaca si eram cu mintea aiurea....semnalizez si fac stanga si-n momentul ala unu' care venea din fata (si caruia trebuia sa-i dau prioritate de dreapta) intra-n mine tot cu o dacie de m-a rasucit cu botu' masinii spre inapoi...noroc ca eram singur in masina, ca altfel cel sau cei din dreapta erau muci....pur si simplu nu l-am vazut.....ma rog....el cu radiatorul si elicea de la ventilator prin motor, eu cu portierele si stalpul din dreapta prin mijlocul masinii...de patit n-am patit nimic fizic nici unul, da' m-am cam speriat...de fapt totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda....zic "uite-asa dai mana cu sf. Petru...."
vine garcea, balamuc ca am incurcat circulatia, ca de ce n-am mutat cazanele de pe carosabil (daca nu sunt victime, trebuie mutate imediat, nu stiam pe-atunci...) fiole, suflam, a mea curata, a lu' nea omu' verzuie....hopa.....stai asa, cine-i vinovat? am recunoscut ca eu...da' da la mata'(adica la nea omu') s-a-nverzit fiola...hai la politie, declaratii, scheme, desene pe asfalt, amenda, permisul suspendat 60 de zile.....
buuun....si acu' distractia: ma duc la sefu' meu de-atunci, ii spun de belea(ca m-a pus sa fac masina, care n-avea CASCO, asta-i alta poveste....) trage ala niste sfori si ma primeste comandantu' de la circulatie in audienta.....zice "fa si tu o cerere de reducere a pedepsei, zi si ca ala cu care te-ai pupat era baut, ca n-au fost victime,etc., etc..." , ok....
a doua zi imi zice seful meu ca e ok, s-a rezolvat....s-a aprobat cererea...eu in cerere cerusem REDUCEREA pedepsei de suspendare de 60 de zile......la 30 de zile....si stau o luna pe dreapta, fara permis....ma duc sa-l iau dupa o luna si tanti de la ghiseu' de permise zice "da' de ce n-ati mai trecut pe la noi?" si eu zic "da' de ce trebuia sa mai trec?" si ea zice"pai domnu' comandant v-a aprobat cererea si v-a redus pedeapsa DE TOT.....PUTEATI SA VA LUATI PERMISU' INAPOI DE A DOUA ZI !!"
sa cad jos, nu alta....radeau aia pe-acolo de se p......u pe ei, a fost faza zilei......