ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Cafeneaua suparatilor

07 Ian 2011, 20:11

$1 scrie:$2e ceva vreme, mi-am propus sa nu ma mai supar.
Bineinteles ca suparari au mai fost.
Dar mai nou transform supararea si nervii in ras si zambet.
Cum as putea sa ma supar pe o colega care trebuia sa faca o chestie urgenta si dupa 2 saptamani ma trezesc ca a uitat?
si toata treaba s-a dus pe apa sambetei si mai ca a venit clientul cu o reclamatie?
cum as putea?
Sau cum sa ma supar pe cel care a plecat de la masa mea, si a '' uitat'' sa plateasca nota?
nicidecum.
Zambesc si le doresc multa sanatate.

Asta se intampla pe 16 decembrie. Incearca sa-ti regasesti starea de spirit de atunci, da-i in masa pe aia de la romtelecom si... lasa-ma sa ghicesc: vplay? In ziua de astazi fiecare face strict ce-l taie mintea, nu mai exista logica, bun simt, ajuta-ti aproapele, etc, chestii d-astea care faceau tricourile sa se vanda bine pe vremuri.

Capu' sus si multa carne la fraieri! ;)

07 Ian 2011, 20:56

fix despre ei este vorba.sper sa rezolv ambele probleme cat de curand.

10 Ian 2011, 12:13

Revin aici, desi ar trebui la cafeneaua fericitilor. Insa ma abtin de la "Happy Ending" pana nu ma vad 100% rezolvat.

Am gasit rezolvare la problema impozitarii PFA-urilor: mut sediul profesional in alt judet. In Harghita, de exemplu. Credeam ca esti limitat la adresa din buletin, insa nu e asa, legea are o "portita": PFA-ul poate avea un sediu profesional diferit de domiciliul persoanei fizice.

Am postat asta pentru cei care se afla in situatii similare.

10 Ian 2011, 16:39

In Bulgaria n-ai incercat? sigur ieseai mai ieftin

10 Ian 2011, 22:56

chiar atat de disperat nu sunt... inca!

11 Ian 2011, 08:33

$1 scrie:$2n Bulgaria n-ai incercat? sigur ieseai mai ieftin

nu iese mai ieftin. in bulgaria nu stiu sa ai impozitare la norma, iar 10% din profit(cat e impozitul pe acolo) inseamna mai mult decat 16% din norma, eventual redusa la jumatate (daca esti si angajat in acelaasi timp)

13 Ian 2011, 20:02

saptamana asta am aflat o veste ce ne-a cam dat peste cap pe toti colegii ( de la serviciu)
Decesul unei colege de 31 de ani.
motivul decesului - un cancer nenorocit recidivat si reactivat intr-o forma violenta. ( 5 luni a durat suferinta)
nici macar nu a mai apucat sa faca operatia '' salvatoare'' pentru care am strans bani :( , si speram ca o sa fie bine.
Odihneasca-se in pace.

13 Ian 2011, 23:20

Dupa postul de mai sus, problema mea s-ar cam muta la cafeneaua vecina... :-/
Am inceput sa primesc SMS-uri cand fac plinul (cu alte cuvinte, trece de 200 ron si banca ma anunta...).

14 Ian 2011, 07:17

$1 scrie:$2u iese mai ieftin. in bulgaria nu stiu sa ai impozitare la norma, iar 10% din profit(cat e impozitul pe acolo) inseamna mai mult decat 16% din norma, eventual redusa la jumatate (daca esti si angajat in acelaasi timp)

aici este un articol care atinge problema

18 Ian 2011, 20:01

cat tupeu au?
http://www.money.ro/biserica-a-stabilit ... 26876.html
sa ii ia.... pe toti.

18 Ian 2011, 20:36

$1 scrie:$2sa ii ia.... pe toti.

dracu', dracu' sa-i ia si sa-i faca crocanti!

Adica pentru ei nu conteaza ca lumea moare de foame, ca batranii n-au bani de intretinere si de medicamente, nu conteaza ca benzina e scumpa si ca painea e scumpa si ca scoala e scumpa, pe ei ii doare capul de catedrala (si, la adapostul catedralei, de chiverniseala si de imbuibarea clasei popesti).

Pe de alta parte ma bucur - in acest fel vor mai descuraja habotnicia poporului - daca abia ai bani sa incropesti o nunta mica, intre prieteni si neamurile apropiate, poate te lumineaza Dumnezeu (cel care n-are nevoie de bani si de catedrale) ca n-ai nevoie sa te mai blagosloveasca si popa, poti sa-ti traiesti viata in liniste si armonie si fara sa treci pe la biserica.

Chiar ma bucur cand ii vad ca-si dau lacomia pe fata, poate ne mai dezmeticim si noi.

18 Ian 2011, 20:40

nici o sansa :-j

18 Ian 2011, 22:28

Sunt suparat pentru ca atunci cand am initiat acest topic intitulat "cafeneaua suparatilor",nu ma asteptam sa am un rating asa mare,cred ca sunt unica persoana trista ca fac rating. :( :-S :-??
Oare oi apuca ziua in care va veti muta cu totii dincolo la bunul meu prieten Vali si sa imi cante cucii stand singur pe aici? :-t :(( :-S

18 Ian 2011, 23:13

nici o sansa :-j

19 Ian 2011, 00:13

$1 scrie:$2at tupeu au?
http://www.money.ro/biserica-a-stabilit ... 26876.html
sa ii ia.... pe toti.

Ce nu se citeaza acolo e asta:

'"Contributiile sunt minime si maxime. Bisericile mari, precum Sf. Elefterie, Sf. Spiridon, Sf. Mina sau Sf. Silvestru percep sume maxime: 1.000 de lei pentru o nunta si 500 de lei pentru botez. Preotii vor elibera chitanta", a declarat preotul Mihai Hau

Adica vrei nunta de fitze la biserica de fitze, iti ia 1000. Poate nu aveti habar dar la oricare din bisericile de mai sus se dadea mult mai mult pentru nunti sau botezuri.

Si uite asa, prin lipsa unui citat, se ajunge in alta parte cu ideile... Tipic "presei" romanesti. Si romanului care nu cauta si surse alternative, ci e bucuros sa dea cu paru'...

19 Ian 2011, 01:06

$1 scrie:$2are oi apuca ziua in care va veti muta cu totii dincolo la bunul meu prieten Vali si sa imi cante cucii stand singur pe aici?

Boierule, eu sper sa te vad pe matale tot mai des prin cafeneau cealalta si sa uiti de asta.

19 Ian 2011, 12:15

Multumesc din suflet Zvony,mi-as dori sa fie multi din generatia voastra tanara,la conducerea tarii. #:-S

21 Ian 2011, 14:13

"ma bucur" ca dupa 17 ani de scoala e timpul sa plec imediat la cules de una alta in tarile calde .... I love Rumania !!!

23 Ian 2011, 21:57

$1 scrie:$2unt suparat pentru ca atunci cand am initiat acest topic intitulat "cafeneaua suparatilor",nu ma asteptam sa am un rating asa mare,cred ca sunt unica persoana trista ca fac rating. :( :-S :-??
Oare oi apuca ziua in care va veti muta cu totii dincolo la bunul meu prieten Vali si sa imi cante cucii stand singur pe aici? :-t :(( :-S

Pentru noi,pentru cei nascuti in 60', 70' si chiar in 80':
http://www.2shared.com/document/0n5vckuG/Noi.html?

24 Ian 2011, 02:56

$1 scrie:$2entru noi,pentru cei nascuti in 60', 70' si chiar in 80':

Sa-mi ierti vorba proasta, dar pps-ul asta este o labareala facuta pe un text care a facut deja (de vreo patruzeci de mii de ori) ocolul internetului - ne plangem de mila si slavim (sau proslavim) un trecut oarecare (ca n-a fost nimic rupt din soare, a fost doar normalitatea acelor vremuri; si n-avem niciun motiv sa credem cu tarie ca acei copii, ai acelor vremuri, erau mai breji decat copilasii de azi, sau ca acestia de azi nu fac doi bani pe langa ceilalti; in definitiv - si spre rusinea noastra - copiii cei de ieri sunt responsabili pentru ce se intampla azi in Romania; deci se pare ca nu le-a folosit prea mult minunatia aia de copilarie dupa care suspina "un puiut de comunist"); daca mai observam ca autorul pps-ului a mai adaugat si o incheiere care il resonsabilizeaza exclusiv (ca doar dupa ceasca n-au mai fost politicieni in tara asta pana la pedelime) pe Basescu si pe gasca lui de pedelisti, toata smecheria a capatat si o orientare politica - cred sincer ca autorul, desi o fi fost bine intentionat, s-a bagat la o caciula prea larga - mai bine statea in banca lui, daca tot s-a multumit sa mentioneze aspetele idilice; putea sa mai puna acolo ca tot noi, cei nascuti in anii cu pricina am pus botul la vrajeala fesenista, tot noi am aplaudat (si nu oricum, ci cu lacrimi in ochi) minerii, tot noi ... tot noi...

Deci nu, nu trimiteti mai departe, ca vor mai observa si altii.

(Am voie sa fiu ontopic si sa spun ca-s suparat pe acest pps?)

25 Ian 2011, 11:53

,,Sa-mi ierti vorba proasta'',da,da,aceelasi lucru pot spune si eu despre ce ai scris tu acolo,dar nu o fac.
Ceea ce ma mira este ca, cu toate ca ai vazut textul de mii de ori inca te mai enerveaza,ceea ce nu este bine pt. tine,deja trebuia sa devina o banalitate care nu trebuia sa o mai iei in seama.
Orisicat,normalitatea vremurilor trecute,a devenit anormalitatea vremurilor actuale,dupa cate am citit in cele scrise de tine,sau poate saracia si haosul reprezinta pentru tine ceva normal.
Daca pentru tine reprezinta ,,un trecut oarecare'',pt.altii reprezinta trecutul lor,copilaria care si-au consumat-o in acele vremuri.....

25 Ian 2011, 12:39

$1 scrie:$2..sau poate saracia si haosul reprezinta pentru tine ceva normal...

Ai cumva impresia ca atunci era 'bogatie"?
Ne place asa mult sa stam agatati in trecut, ceva de neinchipuit...

25 Ian 2011, 13:03

Are fundalul cam prea rosu :D

25 Ian 2011, 20:19

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2..sau poate saracia si haosul reprezinta pentru tine ceva normal...

Ai cumva impresia ca atunci era 'bogatie"?
Ne place asa mult sa stam agatati in trecut, ceva de neinchipuit...

Nu, acum este ,,bogatie'',sunt ,,convins'' de acest lucru.
Foametea de acum inainte v-a fi la ea acasa.
De la 01.02.2011 cica mai pun astia 50% la pretul gazului,sa vezi ,,distractie'' cand o sa fim nevoiti sa nu mai platim datoriile catre stat ca nu o sa mai avem cu ce,de pus ceva pe masa nici nu o sa mai fie vorba...
Am fost nevoit sa schimb butelia in seara asta,de la 53 lei cat era in decembrie,a ajuns la 63,si de la 01.02 sare de 70 lei-dupa cum spunea angajata de la Petrom.
Deci,veselie ce-o sa fie...

25 Ian 2011, 21:15

In semn de respect pentru vremurile acelea, ar fi foarte frumos din partea ta daca ti-ai vinde Fordul Focus pe care il conduci acum si ti-ai lua o Dacia 1300.

Iar butelia...cine a trait vremurile acelea stie cum se statea la coada si in ce conditii se putea obtine, asa ca ti-ai ales probabil cel mai prost exemplu posibil.

"o sa fim nevoiti sa nu mai platim datoriile catre stat ca nu o sa mai avem cu ce [...]"
Nu inteleg. Datoriile catre stat sunt un procent din venituri. Zero venituri, zero datorii.

Sa nu uitam: saptamana asta circula numai masinile cu numar impar. Saptamana viitoare circula numai masinile cu numar par.

25 Ian 2011, 21:24

Si privilegiati mai sunt si cei cu numere din 3 cifre (cu spatiu mare intre ele) ;)

25 Ian 2011, 22:45

Ii compatimesc pe cei ce traiesc din amintiri. Eu unul sunt prea ocupat sa-mi construiesc viitorul, nu-mi permit "luxul" de a imi aduce aminte de vremurile dictaturii. Daca as face-o, fara indoiala ca mi-as aduce aminte de datul cu subsemnatul la sediul judetean UTC, dintr-un motiv stupid. Dispretul politrucilor, vituperarea cu care si-au argumentat votul de blam pe care mi l-au dat in careu, in fata scolii ... aceiasi scoala pentru care castigasem diplome la diverse concursuri judetene...

Hai sa zicem ca asta e o amintire personala. Daca vorbim de amintiri colective, oare exista cineva sa nu fi avut in familie sau in vecini o femeie cu complicatii in urma unui avort ilegal? Exista date statistice potrivit carora peste 10.000 de femei au murit in urma unor astfel de complicatii...

Pune asta langa gumela si cico. Mie imi da cu virgula.

25 Ian 2011, 22:48

,,Iar butelia...cine a trait vremurile acelea stie cum se statea la coada si in ce conditii se putea obtine, asa ca ti-ai ales probabil cel mai prost exemplu posibil.''
Problema este alta:atunci se statea la coada pt.butelie,tacamuri sau pui,dar acum pt.o punga de malai sau faina sau zahar toate mocca de la uniune.
De ce?
Multi prefera si acum sa stea la coada pt.o butelie, dar sa aiba cu ce sa plateasca,decat sa vada butelia si sa mearga mai departe.

,,Zero venituri, zero datorii.''-si impozitul pe casa sau apartament,dar asigurarea obligatorie pe acestea,etc.
Asta este-unii sustin organizarea de atunci,altii haosul de acum.

,,Exista date statistice potrivit carora peste 10.000 de femei au murit in urma unor astfel de complicatii...''-si acum cati de neajunsuri?

25 Ian 2011, 23:04

$1 scrie:$2xista date statistice potrivit carora peste 10.000 de femei au murit in urma unor astfel de complicatii...

oare cine a fost vinovat ca s-a ajuns pina aici?sa nu dramatizam situatia ca doi idioti barbatul si femeia sunt de o nesimtire grasa,si se trezesc pe ultima suta de metri.

25 Ian 2011, 23:39

nu generaliza, situatiile sunt diferite de la caz la caz
Răspunde