$1 scrie:$2aa... iar m-am enervat.
daca spun cat am avut atunci, automat se calculeaza varsta. deci nu !

Eu nu pot sa inteleg de ce e asa un mare secret varsta unei femei,care e faza pana la urma,si pe vremea lui Nicolae si acum,ce e de castigat si ce e de pierdut...dupa mine e o mare porcarie faza cu nestiutul varstei...pai Jucauso daca tu ai 30 de anisori,si nu vrei sa stie ceilalti..te face sa te simti mai bine,te intinereste cumva "secretul" asta...sau carei baiul

...si nu te mai enerva mai Deea,pentru ca faci riduri

si isi dau ceilalti seama ce varsta ai

... (te sacai si eu putin

)
La "revolutie",daca a fost revolutie

,aveam doar 11 ani(si acum voi sa nu imi calculati varsta

),si imi aduc aminte perfect cum au fost acele vremuri pana in '89,si desi acum am acces la orice si e libertate...tot atunci mi-a placut mai mult.
ATUNCI:
1.-cand ieseam afara la joaca,pai ne jucam de ramneau si parintii la noi,era turca,pitulatea,osul,ratele si vanatorii,tara tara vrem ostasi,impuscatea...etc,si faceai sport fara sa iti dai seama.
2.-nu erau toate strazile luminate,dar daca vreai sa iesi afara dupa 00.00 si sa te duci undeva,o faceai fara nici o frica ca te bate vreunul,te jefuieste sau te impusca...nu prea aveai de ce te teme.
3.-cand mergeam la scoala,eram toti in uniforme si asta era cel mai frumos,pentru ca stiai ca esti elev si esti in timpul orelor,si la ore nu comentai in fata profesorului,avea autoritate pe atunci si era respactat.
4.-cand veneai de la scoala te duceai direct acasa,te schimbai de uniforma si dupaia faceai ce aveai de facut,dar intai iti faceai temele si abia dupa aceia ieseai pe afara.
5-se lua concediu si mergeam cu parintii cate 18 zile in statiuni,poate si de doua ori pe an.
6.-nu erau multe masini,deci mai putina poluare si accidente,si nu exista batalia pe locuri de parcare,nu te injurai in trafic,nu scoteai pistolul.
7.-era mai putina mancare,dar era mai sanatoasa,fara E uri,conservanti si chimicale.
8.-stateam la coada la lapte,lasam sticla sa imi tina rand si daca plecam de langa sticla cand ma intorceam gaseam sticla mutata si nimeni nu se baga in fata mea...bun simt.
9.-erau preturile stabile,stiai de acasa cat costa un lucru,nu se scumpea in fiecare zi.
10.-se construiau locuinte pentru populatie,fabrici,uzine..
Si ce nu am prins eu,dar se facea:
11.-Terminai o scoala si automat aveai un loc de munca asigurat.
12.-Te insurai si ti se dadea apartament...lociunta asigurata.(daca mai traia Nicolae macar vreo 10 ani sa ma fi insurat si eu sa imi dea apartament..

)
13.-prostimea-muncitorul,era platit la adevarata valoare si respectat.Da,avea salariu mai mare ca un inginer,dar mi se pare corect,inginerul statea cu pixul in mana si muncitorul tragea la saiba,si datorita muncii depusa de muncitor avea si inginerul salariu.
14.-erau mai putini pe ciolan,se fura mai putin si mai cu bun simt daca pot sa ii zic asa.
15.-cand se practica un sport,se practica cu placere,cu pasiune,se punea suflet.
...si sunt multe altele.
ACUM:
1.-copii nu stiu sa se joace,nu mai fac miscare,stau in casa la computer si devin obezi,sau asculta muzica pe telefon si vorbesc toate prostiile din lume pe afara.
2.-sunt toate strazile luminate,dar nu mai ai curaj sa iesi din casa dupa 00.00,poate cu masina dar si asa tot e o teama.
3.-se imbraca fiecare cum il taie capul,fuste cat mai scurte,haine cat mai ciudate,toti cu telefoane,unii si cu pistoale,se fumeaza si se bea in clasa,se face caterinca de profesori si ii mai ia si la bataie...deci profesorul nu mai are nici o autoritate,si daca indrazneste sa critice un copil imediat vine tacso la scoala si il ia la omor pe prof sau il ameninta,sau-sau...
4.-cand iasa de la scoala se duc in baruri,in cluburi,se imbata,fumeaza,ia plante etnobotanice,droguri...
5.-nu iti mai poti permite nici 9 zile de concediu acum...si nu prea se mai da concediu.
6.-sunt foarte multe masini,la unele case cate 2 ,3..e foarte multa poluare,nu sunt locuri de parcare suficiente,toti claxoneaza din fiestece,te injura la orice gest,se da jos cu pistolul...ca la nebuni ce mai.
7.-mancarea e plina de E uri,conservanti,tot felul de chimicale si de slaba calitate,doar cantitate,de aici si toate bolile de au aparut,in special cancerul.
8.-nu mai tre sa stai la coada,dar nu iti mai poti permite sa iei tot timpul lapte,si nici calitate nu mai este,sa nu mai zic de vanzatoarele care iti vorbesc arogant si sunt plictisite.
9.-acum nu mai poti stii cati bani sa aloci pentru cumparaturi ca preturile urca mereu,e o adevarata provocare sa faci cumparaturile de zi cu zi.
10.-nu se mai construieste nimic,se desfiinteaza si se vinde la fier vechi fabricile si uzinele.
11.-termini scoala si nu gasesti de lucru,sau daca gasesti e bataie de joc pentru majoritatea.
12.-nu poti sa iti mai iei un apartament acum,te gandesti mult inainte de a face pasul spre insuratoare.
13.-foarte prost platiti muncitorii si nu numai,si te impinge sa te duci la munca inafara.
14.-acum sunt ai draq de multi polifticieni si toti vor ciolanul,si fura cu nesimtire acum.
15.-acum sportivii ii intereseaza doar sa ia cat mai multi bani,performante daca s-ar putea mai deloc,si toti s-au umplut de "vedetism" pe piept.
Acum astept replicile,comentariile si completarile voastre

...mai ales pe ale renumitului critic al forumului,pe care il stimez de altfel
Temir 
,si vazui ca sari pe olteanul meu de la Valcea ca ars

...dar ma amuza tare cand incearca sa imite perfectul simplu ca la olteni

,in special moldovenii sunt cei mai amuzanti