Discutii libere/forum

Probleme din trafic.

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde DanielArdelian2 » 01 Iun 2007, 14:55

$1 scrie:$2m si eu o mica nelamurire ... deci in sens giratoriu cand te afli in el , is 2 benzi , banda 1 dreapta si banda a doua stanga , si merg 2 paraleli 1 langa altu , cel din 1 isi continua deplasarea in sens , cel dupa banda doi vrea sa o ia la dreapta , cine are prioritate ? din cate stiu eu in sens giratoriu nu se acorda prioritate de dreapta la schimbarea directiei de mers dupa o banda pe alta . am intalnit des cazuri cand imi taiau direct calea si daca nu puneam frana ii loveam direct , si unii mai erau si revoltati...

Pai eu cred ca se aplica regula generala conform careia cel care schimba banda nu are prioritate...La fel si in sensul giratoriu, cel care schimba banda trebuie sa cedeze celor care sunt deja pe banda pe care vrea el sa ajunga, sa se asigure, etc...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Mihai L » 01 Iun 2007, 14:59

Nu are nici o treaba prioritatea de dreapta, ca doar sunteti pe acelasi sens...
Este schimbare de banda, iar ca sa o iei la dreapta de pe banda a doua nu suna prea bine la politie, nu?? :mrgreen:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Mihai L » 01 Iun 2007, 15:03

Pentru bogdanv de data asta: ce depasire este asta in care nu poti intra in rand daca nu te lasa altii? Pe drumurile nationale la fel se depaseste?? Inseamna ca nu ti-ai socotit bine masina/timpul sau nu ai apreciat corect depasirea.
In plus sunt cei care merg pe linia de tramvai kilometri intregi iar la semafor se inghesuie sa intre in rand cu lumea ca sa nu ii opreasca politia pentru depasirea coloanei la semafor. :evil:
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde kosmin » 01 Iun 2007, 15:27

Chestia cu regula fermoarului chiar se intampla pe Podul Grant... mai ales seara(dinspre Arcul de Triumf spre militari) sau dimineata in sens invers. Numai ca sunt niste chestii care nu sunt ok facute. De ex... daca tot il lasi pe om sa intre de pe o bretea... lasa-l frate sa intre calumea. Multi ii fac loc in dreapta si merg cot la cot pe o singura banda. Si sa nu mai zic de smecherii care tot schimba banda, scot mana pe geam si te fac pe tine sa franezi. Si eu mai schimb banda, dar numai daca chiar consider ca e alegerea optima si numai daca nu incurc pe cineva din spate.

Aa... si ca fapt divers, ati observat ca atunci cand e super agolmerat Podul Grant tremura serios? :D

Iar legat de faza cu multumitul, eu multumesc doar dupa ce mi-am terminat manevra cu succes si am cauzat cat mai putin disconfort celui care m-a lasat. Ma enerveaza aia care te fac sa franezi, le faci loc... si ei in loc sa ii dea bice cauta butonul de avarie si mai pierd si cu asta cateva secunde.
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde Cornel001 » 01 Iun 2007, 15:31

bogdanv daca ai "oua" atunci ai pana la capat si continua tot pe linia de tramvai :mrgreen: nu te speria si tu la sfarsit.

PS chiar tremura ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde bogdanv » 01 Iun 2007, 15:32

eu daca m-am suit pe linia de tramvai merg pe ea pina la capat si stau chiar si la semafor tot pe linia de tramvai. imi asum acest lucru si daca este un shepcos in intersectie chiar ii fac semn si il intreb daca pot merge inainte. de multe ori nu am avut probleme procedind asa.

in general daca mi se intimpla sa trebuiasca sa intru in coloana dupa efectuarea unei manevre magaresti, gen depasire coloana pe banda dubla sau alte chestii d-astea, imi asum riscurile de a fi injurat si ma opresc in drum pina cind gasesc momentul de a intra in coloana sau i se face cuiva mila de mine si imi da drumul. nu de aceste aspecte vorbesc aici.

eu fac referire la faptul ca atunci cind vrei sa intri in coloana orice ai face sint anumite persoane care se calca cu mare forta pe acceleratie ca sa nu te lase sa intri orice ar fi. il vezi pe respectivul/a ca se suie cu toata greutatea pe pedala de acceleratie si ca ar fi in stare sa dea si din picioare ca fred si barnei si chiar si din aripioare daca ar avea ca sa nu poti intra tu acolo.

@cornel: chiar asa fac. dimineata de pe milea spre orhideea trec si prin stinga refugiului de tramvai si mereu politaiul de acolo chiar face semn sa fac aceasta manevra pentru a degreva coloana care se face din timisoara si dr taberei
Ultima oară modificat de bogdanv pe 01 Iun 2007, 15:37, modificat 1 dată în total.
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde Cornel001 » 01 Iun 2007, 15:36

Ieri am aplicat aceeasi faza cu un bmw pe care il parasise curaju cand se apropia de refugiu de tramvai, vroia sa se bage, dar am avut grija sa raman aproape de cel din fata si l-am ignorat, privirea aceea transparenta, stii tu ;) .
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde kosmin » 01 Iun 2007, 15:36

$1 scrie:$2S chiar tremura ?

Da... prima data cand am simtit am crezut ca e vreun cutremur ceva... dar apoi mi-am dat seama ca e de la pod. Am vazut ca se intampla in anumite situatii. Trebuie sa fie cam tot podul aglomerat, sa stai pe loc si sa treaca un tramvai. ;)
kosmin
Gold Member

Mesajde bogdanv » 01 Iun 2007, 15:42

revenind: azi in intersectia de la scala, pe dunjile alea in sah, galbene, era semiblocata intersectia si nu am vrut sa inaintez asa ca m-am oprit inainte de a intra in intersectie caci mai erau 4 sec din semafor. m-am luat cu unul dintr-un merz la cearta din spatele meu care clacsona de zor si ar fi vrut sa intru in intersectie sa o blochez si mai rau ca el se grabea.

aici alta problema: de ce trebuie sa intri in intersectie daca vezi ca nu ai loc?
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde Cornel001 » 01 Iun 2007, 15:55

pentru ca e merzu jmeker.

Mi se pare cam periculoasa faza cu podu ?
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde kosmin » 01 Iun 2007, 16:05

E periculoasa faza cu podul, doar daca podul nu a fost proiectat sa tremure :D. De obicei, e normal, e by design ca sa absoarba niste tensiuni.
kosmin
Gold Member

Mesajde Mihai L » 01 Iun 2007, 16:25

Pai tot la bunul simt se ajunge...
Daca nu s-ar mai merge pe 15 benzi...
Daca nu s-ar infige orbeste in intersectii blocate...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Maximilian » 01 Iun 2007, 16:28

El e proiectat sa mai tremure, insa in anumite limite...si mai ales sa nu tremure pe frecventa lui de rezonanta...ca iese nasol.

Cu intersectia, nu, nu e nimeni obligat sa se bage in intersectie daca blocheaza. Ba chiar cica ar fi interzis. M-am certat pe Magheru cu un politist pt ca era verde, facea semn sa trecem, ne-am blocat in intersectie evident , si dupa aia tot el cu gura mare ca de ce ne-am bagat. I-am si spus, masina mea e joasa, eu vad exact la 1-2 masini in fata, nu aveam de unde sa stiu ca se blocheaza, ca altfel nu ma mai bagam. Asta trebuia sa imi spuna el sa ma opresc. Cand vad clar ca nu am unde sa ma duc si imi e clar ca blochez stau cuminte in banca mea.

Cu sina de tramvai, eu de depasit pe acolo depasesc putin pentru ca sinele sunt f alunecoase/periculoase, trebuie sa te misti f fin, daca o calci ca nebunul risti sa zbori pe unde nu vrei. Depasirea pe sina de tramvai acolo unde banda e intrerupa si ai spatiu sa intri nu e deranjanta. E deranjanta orice depasire unde omul se baga fara sa aiba unde sa itnre inapoi si iti forteaza intrarea. Acum sa accelereze cand te vad in depasire este destul de urat atat timp cat altfel ai fi avut spatiu. Singura problema pe care o am cu mult care depasesc pe sine este ca o fac pana aproape de semafor, cand deseori e si refugiu de tramvai si ti se baga in fata, forteaza intrarea si blocheaza si mai tare pe cei din spate sa astepte pana reuseste sa se bage. Ca astia nu asteapta frumos, nu, baga botul cu nesimtire pana blocheaza pe toata lumea ca sa se duca ei. Este intr-adevar nesimtire..
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde laurs » 01 Iun 2007, 17:33

Eu sunt convins ca daca toata lumea ar sta linistita in coloana traficul s-ar desfasura mult mai lejer. Dar asta este situatia ideala care nu va corespunde cu comportamenul romanilor nici in 50 de ani de acum incolo. Intotdeauna se vor gasi destui care sa aplice propriile lor reguli de circulatie fara sa le pese de altii pe principiul ca "oricum la cat se fura in Romania si ce ilegalitati se comit, depasitul coloanei nu inseamna mare lucru".
De obicei, eu nu-i las pe cei care depasesc coloana sa intre in fata mea dintr-un motiv juridic simplu: daca-i las sa intre ma fac complice la ilegalitatea comisa de ei, pentru ca in felul acesta le permit sa ascunda ilegalitatea respectiva, iar mie nu-mi place sa incalc legile :)
Ford Focus 3 4 DR Titanium 1.6 EcoBoost 150 HP
laurs
Ford Freak

Mesajde edylechner » 01 Iun 2007, 18:22

eu am impresia ca infrastructura de kkt din tarisoara noastra are o mare parte din "vina".
Anul trecut eram in concediu prin Europa si la un moment dat in Gremania pe autostrada ,foarte aglomerat de altfel in ziua aia ,drumul era in usoara coborare si curba f.larga spre stg,eu pe banda 2 din 3.Am ramas cu gura cascata la Tirurile de pe prima banda:mergeau in coloana cu cca 90-100 si coloana se intindea pe vreo 5km in fata ,pe banda 2 plin ,se rula cam la130,inclusiv eu cu loganul(viitor fost proprietar de Logan :D ).In spatele meu se apropia cam repede un BMW.La Bucale baga repede niste flashuri de jmecher,nu si la germanica.S-a "oprit" cuminte in spatele meu a asteptat sa poata
tasni pe banda a3a,cineva ia facut loc si dus a fost.Atunci ma gandeam la o chestie:ce-ar fi daca s-ar inchide autostrazile in Germania pt 7 zile (utopic vorbind)?Ar mai fi la fel de galanti in trafic si-ar mai pastra calmul si decenta?La cum arata traficul in momentul acela si imi inchipuiam totul "indesat" pe un drum cu o banda pe sens,cred ca ar fi iesit la iveala si niste instincte primare,care se manifesta la greu pe potecile patriei
New Ford Focus Trend Collection 1.6 16v 100cp benzina Ocean Blue
New Ford Fiesta Comfort 1.25 16v 75cp benzina Tango
edylechner
Incepator

Mesajde apple21 » 07 Iun 2007, 03:14

Problema din trafic de azi: o tipa mai in varsta asa, blondina cu ochelari intr-o suzuki swift mai vechiuta taie benzile fara nici o treaba, o claxonezi tu,nimic, o claxoneaza nenea de pe banda vecina, nimic;ea radea cu una de langa.Cum sa nu iti vina sa... ii urezi bun venit in trafic? asta ca sa vorbesc,sa zicem frumos.
Bine asa ceva vezi zilnic.Mai vezi cate una si in ford si te uiti dupa stikere cu club ford sa stii daca injuri direct sau incepand cu "draga coforumista...(restul se deduce)" ehhh traficul din ziua de azi din bucuresti.
Ford Fiesta 1.3, 2003 aka iFiesta
apple21
Incepator

Mesajde toxicristi » 07 Iun 2007, 03:31

Trebuie sa conducem mai detasat...

Eu personal recunosc ca sofez ca maniacul prin oras, atata timp cat nu deranjez pe nimeni, dar franez la trecerea de pietonii ca sa las oamenii sa treaca sau ii las pe ceilalti participanti la trafic sa se bage pe banda mea cand isi semnalizeaza din timp intentia sau cand acestia ies de pe o alee laterala. Repede, dar cu rabdare....
:)

Si cu foarte mare atentie, caci tot noi trebuie sa ii ferim si pe cei neatenti... ptr binele nostru, dar si ptr al lor...
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde wanna » 07 Iun 2007, 04:14

In fiecare dimineata sunt claxonata si injurata in chineza :( e frustrant.
Ca sa intelegeti sa incep cu inceputul... stau intre Baba Novac si B-dul Basarabia, lucrez in carrefour Colentina, deci cel mai simplu sa ajung la serviciu este sa merg pe Fundeni, unde se merge destul de bine si la orele matinale. Insa pentru a evita aglomeatia de pe Colentina, de pe Fundeni intru cumva pe Sportului si apoi ajung pe Moroieni ( strada paralele cu Colentina).
Aceasta Moroieni este plina de gropi si acum lucreaza si cei de la gaze, s-a mai facut un sant in lateral, deci s-a ingustat strada.
Ideea e ca dimineata pe acceasi strada sunt o multime de chinezoi in mertzane, hiuday-uri, toyote smechere merg spre Chinatown (Europa ), care ma injura ca merg prea incet :( pai la ce cratere sunt acolo mi-e mila de ka-ul meu (care si asa are amortizoarele varza si nu am acum bani sa le fac) sa merg mai repede. E normal sa ma injure avand in vedere sa pe strada respectiva nu merg decat vreo 5 min? in ritmul asta o sa invat chineza :roll:
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde Cornel001 » 07 Iun 2007, 04:48

1. da-i in ma-sa
2. am impresia ca pe acolo sunt mai multe stradute in paralel... poate prinzi alta mai buna chiar daca ocolesti un pic.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Cornel001 » 07 Iun 2007, 04:50

$1 scrie:$2Eu personal recunosc ca sofez ca maniacul prin oras, atata timp cat nu deranjez pe nimeni, dar franez la trecerea de pietonii ca sa las oamenii sa treaca sau ii las pe ceilalti participanti la trafic sa se bage pe banda mea cand isi semnalizeaza din timp intentia sau cand acestia ies de pe o alee laterala. Repede, dar cu rabdare....

Cred ca m-ai descris si pe mine...
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Asgard » 07 Iun 2007, 04:58

Toata lumea greseste in trafic...este adevarat ca exista si unii imposibili, care dau din gresala in gresala...sunt totusi colegii nostri de trafic si trebuie sa ii respectam...ii urasc pe cei care dau flashuri si care claxoneaza (nanosecunda de plecare de la semafor)..ii urasc pe cei care ;desi merg destul de tare si crosetez traficul nederanjand pe nimeni; ma ajung din urma la semafor si imi zic"du-te acasa ba moldoveanule..aici e civilizatie(una dintre masini e de suceava) ...trebuie sa invatam sa fim mai concilianti..sa avem rabdare..nervii, injuraturile, flashurile....comentariile despre balene grase care merg pe strada etc nu duc la nimic....mai mult te enervezi tu ..si nu castigi nimic. De exemplu, cand se repara Dezrobirii, fiind singura strada cu acces la blocul meu, astia au lasat in urma cratere, canale iesite, etc...eu eram in fata blocului si vorbeam cu un prieten si o vad pe nevasta-mea ca vine acasa(clasicul sablon pe care voi il descrieti ca fiind proasta la volan..Blonda +masina de suceava.dar aparentele aparentele pot insela)...si cum merea ea asa incet printre gurile de canal/gropi, unu cu un suzuki vitara ii tot dadea flashuri si claxona ca nesimtitu...repet strada era impracticabila....si vad ca nevasta-mea pune avaria, opreste si se da jos....si il intreaba pe nebun:" te grabesti cumva? de ce claxonezi si faci circu asta? daca nu faceai asa deja treceai de strada asta..unde sa merg tare ca imi rup masina....cand l-am auzit pe ala ca incepe iar cu moldoveanca..etc..m-am indreptat spre masini..si il intreb de ce vb asa cu ea? nu ii e rusine?...ea e nevasta-mea..in momentul ala s-a facut mic....asta e ..cand e vb sa te dai cu gura mare la unu care e mai mic ca tine/mai slab merge ..cand apare altu mai puternic devii mic de tot si nu mai zici nimic....inca odata..apelez la rabdare si conciliere..hai sa aratam ca noi cei care purtam pe hayon insemnele clubului nu suntem la fel de badarani
Ford Maverick 2.0 125hp
Ford Mondeo 2.0 107kw
Ford mondeo 1997 2.0 96kw
ford mondeo 2011 2.0 tdci 163hp
[color=#FF0040]Ochii care nu se vad......te vad!!![/color]
Asgard
The Big Taz

Mesajde mihai2k1 » 07 Iun 2007, 09:30

Eu mi-s calm de felul meu. Si caut sa imi pastrez calmul in orice situatie.

Exemplu:
Sambata 2 iunie ora 11.50, intersectia Bd. Constructorilor - Sos. Ciurel. Eram intr-un Logan van, doream sa ajung in Militari, venind de pe Constructorilor si vrand sa fac dreapta spre Ciurel. Aveam verde intermitent, dar stateam, cu semnal dreapta pus, ca sa dau prioritate celor ce veneau din dinspre Crangasi (ei aveau verde permanent). Cum stateam eu asa, ma trezesc depasit in viteza de un Megane negru, care a trecut milimetric prin fata mea ("mi-a taiat calea" este impropriu spus, pt ca eu stateam), facand dreapta. A fost evitat milimetric de cei care veneau dinspre Crangasi, cu claxoanele, franele bruste si injuraturile de rigoare. In fine, se elibereaza soseaua si reusesc sa fac dreapta spre Ciurel.
Ora 11.55, semaforul din fata barajului Lacul Morii: il depasesc pe inconstientul cu Megane negru, intrucat cei ce erau pe banda mea la semafor pleaca un pic mai repede. Observ ca la volan era un pustan de vreo 20-23 de ani. Imi zic in minte: "Inca unul caruia i-a dat tac-su bani de iaurt si el a pus benzina in masina..."
Ora 11.57, intersectia Virtutii cu Dezrobirii: Megane-ul negru era in spatele meu, la semafor, fiind incadrati pe banda din dreapta. Se face verde, plec de pe loc si doresc sa ma incadrez pe breteaua de langa pasaj, ca sa fac dreapta pe Iuliu Maniu. Intrucat de pe Dezrobirii a fost oprit unul cu botul in intersectie, asteptand verdele de la semafor, franez usor, dau semnal stanga ca sa imi anunt intentia de a-i ocoli aluia botul masinii. Aud din spate un demaraj cu scartait de roti si ma vad depasit ca o naluca de catre Megane-ul negru. In manevra de evitare a Megane-ului era sa-l acrosez pe cel oprit aiurea la semafor. In fine... Claxonez prelung, dar cel din Megane nu a dat nici macar un semnal de avarie in semn ca isi recunoaste vina.

Ora 12.00: la intersectia bretelei de langa Pasajul Lujerului cu Bd. Iuliu Maniu, ma incadrez prin dreapta Megane-ului, il claxonez iar prelung (evident, din Megane nici o reactie) execut virajul la dreapta si ma opresc in spatele unui autobuz oprit in statie, asteptand ca acesta sa plece. Pun semnal stanga si in aceeasi secunda ma trezesc acrosat din spate stanga. De catre cine? De catre Megane negru... Tot atunci pleaca si autobuzul din statie, si mut masina dupa statie, pentru a nu-i incurca pe cei ce vin din spatele meu. In spatele nostru mai opreste cineva, aflat in spatele Megane-ului, care vazuse toata faza, "avand bilete in primul rand".

Evident ca ma dau jos la ala cu gura mare, maica-mea la fel (era in dreapta). Pustanul la mine: "De ce mi-ai taiat ma calea?" Am ramas cu gura cascata... M-am dezmeticit si i-am zis: "Ba, esti idiot? Eu stateam locului si tu zici ca ti-am taiat calea?" Ma uit la masina lui: bara zgaraiata, lipsea o bucatica din aripa fata dreapta, si avea o crapatura si niste zgaraieturi pe ea. Eu la Logan aveam o foarte subtire urma de namol pe bara, in rest absolut nimic. Ma calmez pe loc. Reusesc sa il calmez si pe idiot, i-am zis calm ce a facut in trafic, l-am sfatuit sa o declare lovita in parcare, pt ca altfel se trezeste cu amenda si puncte pe carnet. El a zis ca mai vorbim. Ii dau nr. de tel., iau nr de tel al martorului si plecam.

Ma suna pe la 4 dupa amiaza, ca sa mergem la politie. Pe fundal se auzea tac-su cu gura mare. Incerc sa il conving sa declaram la politie ca a gasit-o lovita in parcare, el nu, ca nu il crede politistul si ca sa ii dau 5 milioane :shock: ca sa isi faca masina... I-am zis ca oricum nu am atatia bani si nici nu ii dau nimic, dar ca vin la politie peste o ora.

Am luat-o pe mama, in calitate de martor si de eventuala acoperire, in cazul in care pustiul vine cu vreun prieten sa faca scandal si mergem la politie.
Acolo ma intalnesc cu pustiul insotit de mama lui, in calitate de proprietara a masinii. Incerc sa ii explic inca o data si sa ii propun varianta cu parcarea, el nu si nu... sa ii dau 3 milioane (scazuse suma de la 5). Ii zic ca banii astia nu ii ajung pt reparatii si nu ii platesc nimic, pt ca ma stiu nevinovat. Ma-sa propune atunci sa urmam calea legala. Ma declar de acord, stiind ca in fata politistului vom fi numai eu si pustiul. Completam declaratiile si ne punem pe asteptat.
Dupa vreo doua ore, vine iar pustiul la mine, reinnoind propunerea cu 3 milioane, si ca daca ma declar in fata lui vinovat, el pleaca acasa si se stinge totul. :shock: Nu-mi venea sa cred. Evident, refuz si ii explic inca o data toate prostiile facute de el in trafic in decurs de 10 minute. Ma-sa sustine ca nu este posibil, ca ea stie cum conduce fiul ei. Il pun sa recunoasca ce a facut in trafic, iar pustiul recunoaste. Ma-sa ramane cu gura cascata. Ii zic maica-sii: "Dupa ce a facut ce a facut in trafic, dupa ce el m-a agatat, vreti tot eu sa va dau 3 milioane? Mai mult, i-am propus varianta cu gasitul masinii lovite in parcare si nu o acceptati, desi stiti ca baiatul scapa fara nici o sanctiune. Insa, daca ati vrut calea legala, acum ramane calea legala." (Subliniez ca maica-sa era cu gura mare, eu cautam sa raman calm, in timp ce mama incerca sa ii explice femeii de ce sunt eu nevinovat. Incerca sa ii mai explice ca ea, care a stat acasa, nu are de unde sa stie mai bine ce s-a intamplat, comparativ cu mama, care a fost in masina in momentul acrosarii.)
Dupa vreo 3 sferturi de ora, vine pustiul la mine sa imi spuna ca se simte rau (si chiar parea ca se simte rau), ca el nu mai sta si ca pleaca acasa, mai ales ca a doua zi avea examen. In fine, pleaca.

Dau si eu sa plec, insa mama ma intreaba: "Ce faci daca asta ajunge acum acasa, ia o pastila si vine dupa doua ore sa declare accidentul? Te poti astepta la orice de la unul care a incercat sa te stoarca de bani, in conditiile in care tot el era vinovat. Eu zic sa ramanem, ca oricum am pierdut toata seara." Si am mai ramas o ora, am obtinut dovada ca am declarat accidentul si ca nu am nici o avarie la masina.

Ce cred eu ca il paste pe pusti: scrisoare de la politie sa se duca sa depuna permisul de conducere si sa plateasca amenda pt nedeclararea accidentului in termen de 24 de ore. Cu plata reparatiilor masinii nu stiu cum se va descurca. In locul parintilor lui, eu nu i-as mai da masina pana cand nu va achita integral reparatiile acesteia. Si toate acestea pt ca el s-a crezut zmeu la volan si pt ca mama lui a vrut sa urmeze calea legala.
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde Alen » 07 Iun 2007, 12:12

mda......no comment.....sunt tot felul de teribilisti, majoritatea puberi inca, de care e mai bine sa te feresti....si eu sunt mancat de faze de-astea.....
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde mariuscociorva » 07 Iun 2007, 12:29

eu sunt foarte calm la volan .... atat de calm ca nu am folosit decat de vreo 2 ori bata de sub scaun(doar la intimidare )
in bacau se circula bine si decent la orice ora, dar mai gasesti nebuni care te depasesc pe contrasens in mijlocul orasului , cu masini de mii de euro pe care daca ii iei repede nici nu stiu cum sa inchida trapa

problema este ca de multe ori stai si astepti ca boul sa faci stanga ori dreapta fara sa te lase nimeni
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 07 Iun 2007, 14:26

Mare grija si rabdare uikendul asta in Bacau, ploo cu motociclete! Vor fi intreruperi de circulatie, politia va insoti coloana de motoare, circulatie greoaie in zona insulei de agrement!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde SorinN » 07 Iun 2007, 15:24

Sa va povestesc si eu o patanie din trafic... Eram pe Calea Mosilor, ud pe jos, ma grabeam cam tare eram pe banda a doua si la un moment dat am schimbat banda, am trecut pe banda 1 care era mai libera, adica era doar o dacie alba cu nr de BZ care desi nu avea absolut nimic in fata a oprit brusc pentru a lasa o alta masina sa intoarca in fata lui. Cu piciorul infipt in frana si cu mana in claxon m-am dus cu tot abs-ul meu in fundul lui.... Ok, ma dau jos cu gura mare pana ajung in fata masinii mele si constat ca aveam doar numarul putin sifonat, in rest nici macar o julitura asa ca m-am calmat. Din dacie se dau jos doi insi cu gura mare care strigau de zor sa vina politia, apoi soferul tot sarea cu picioarele pe bara lui care era indoita si zicea sa-i dau 50 de lei ca pe el nu-l despagubeste asigurarea fiind suma mica. Normal ca i-am zis ca nu-i dau nimic si sa mergem la politie dar in primul rand sa mutam masinile pe margine ca incurcam circulatia. In final a venit un echipaj de circa... le-am zis sa-i spuna nebunului sa mutam masinile, le-am mutat, politistul a scos carnetelul si ne-a trecut datele din BI ca altceva mai bun nu avea ce sa faca si in final pentru ca omu` nu vroia nici la politie ci vroia sa-i dau bani, am scos telefonul, i-am fotografiat numarul masinii, m-am suit apoi in masina si am plecat spunandu-i ca daca vrea sa ne intalnim, eu la 8 seara ma duc la politie. Dupa ce m-am sfatuit cu cativa prieteni, m-am hotarat sa ma duc la sectie pentru ca daca el a decalarat accidentul, eu as fi avut probleme. Zis si facut... seara la 8 m-am prezentat la politie, intai am intrat, le-am spus ca nu am nicio avarie si i-am intrebat daca are rost sa stau la coada uriasa, mi-au spus sa stau, asa ca am stat pana pe la 11 noaptea. Cand in sfarsit am intrat, politistul, fooarte amabil a zis ca-mi ia permisul, ca nu m-am prezentat imediat dupa care i-a trecut, cand i-am spus ca rup procesul verbal si plec si ca in loc sa zica sarumana ca am venit sa-mi iau o amenda aiurea, el vrea sa-mi ia permisul. Toate ok, a doua zi m-am dus mi-am platit amenda cand, pe la pranz ma suna bunica-mea disperata ca a sunat politia acasa ca am avut un accident si am fugit de la locul faptei. Bunica de 85 de ani care mai avea putin si dadea coltul cand a auzit minunea... Asa ca am cautat repede numarul de la sectia respectiva, am sunat si am dat chiar de berbecul care sunase acasa, Mentionez ca masina mea era in leasing, deci ca sa afle numarul meu de telefon, oamenii s-au interesat la firma de leasing sa vada pe ce nume e masina, au cautat nr de tel etc... Si vorbesc cu idiotul, ii spun ca eu am fost la politie si ca am platit si amenda, ma intreaba si cum arata gaborul care mi-a facut PV si unde era asezat biroul in camera si la ce ora am fost, apoi imi spune ca o sa caute PV-ul si apoi imi da BIP sa-l sun!!! Deocamdata eram inca destul de calm.... Am asteptat sa-mi dea handicapatul bip, l-am sunat, mi-a gasit actele si apoi am inceput... Dar lu` ala i-ati luat permisul? ca a venit a 2-a zi (normal ca nu i l-a luat ca a venit ziua, si erau mai bine dispusi gaborii), dar daca bunica facea infarct, mergea la spital cu mine, ca decat sa faca investigatii sa ma gaseasca pe mine, nu era mai simplu sa caute prin hartiile lor? Si-a cerut dobitocul scuze, dupa care imi spune ca nu am atasat copie dupa asigurare la dosar si sa ma prezint la sectie... Asta a fost picatura care a umplut paharul... I-am zis ba, am eu vreun dosar? nu... trebuie sa atasez eu ceva la dosarul tau? e treaba mea asta? nu... daca handicapatul de ieri nu a atasat nimic, de ce sa ma intereseze pe mine de dosarul vostru?. La care boul zice ca o sa-i dea "pagubitului" nr meu de telefon sa ne intalnim sa-i dau asigurarea. I-am zis ca ii fac reclamatie daca face asa ceva si ca daca vrea asigurarea sa vina el personal seara la mine acasa, i-o dau 10 minute cat sa faca o copie apoi sa vina inapoi sa mi-o aduca si i-am inchis telefonul. Nu am mai auzit de ei de atunci dar nervi ca in ziua aia nu am avut de mult.... Maaare porcarie politia romana...
Ford Focus TDCI 115 CP Magnum Grey 2003
SorinN
Ford Freak

Mesajde danysg74 » 15 Iun 2007, 14:42

intr-o intersectie din Braila azi:
- datele problemei: intersectie intre un bulevard (cu scuar pe mijloc) cu prioritate si o strada foarte circulata; eu trebuie sa traversez intersectia circulind pe bulevard; pe scuar din sensul opus mie, sunt 2-3 masini oprite asteptind sa faca stanga;pe trecerea de pietoni sunt multi oameni.
- faptele: avand in vedere ca trecerea e plina de oameni, las ceva distanta intre mine si masina din fata si ii fac semn masinii de pe scuar sa treaca. Dupa 10-15 secunde de invitatie trec eu pentru ca el nu da nici un semn de viata.
Dupa ce trec de el, il aud: "vezi ba prostule ca tu ai prioritate, dupa ce ca esti prost ...."
:shock: am mers mai departe... nedumerit. cu ce am gresit ? NEVER AGAIN !!!
Kuga 2.0TDCI 163CP
danysg74
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2003 1,8TDCI 100CP

Mesajde Cornel001 » 15 Iun 2007, 14:53

@dany: Eh, in unii oameni isi mai dau intalnire prostia cu fudulia...

Azi dimineata n-a lipsit mult sa ma pup cu o 1310 care a fortat rosul pe oltenitei...
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde mariuscociorva » 15 Iun 2007, 15:01

a incercat si el sa iti fure un pupic si tu nu ai vrut
raule . Cand o sa il vezi din nou , sa ai grija sa nu il atraga funduletu
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 15 Iun 2007, 15:04

Sper ca nu, ca il sparg pt intentie de viol.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum