ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Noua metoda de inselaciune in trafic

03 Feb 2011, 09:48

Uitati aici : http://www.realitatea.net/stirea-citito ... 98868.html

Astept pareri privind fenomenul si modul de contrare !!!

La asta se pricep romanii cel mai bine !!!

Re: Noua metoda de inselaciune in trafic

03 Feb 2011, 12:24

Am citit despre aceasta noua gaselnita!

Imi pare un pic trasa de par, dar e bine sa fii in garda.Mie mi se pare simpla solutia cu mersul la politie - raman fara carnet si el cu RCA; cu siguranta daca ar pati des asta s-ar lasa de meserie.

Ce e de facut? Ca la orice alta hotie - atentie mare.

03 Feb 2011, 12:31

http://numeredemasini.com/info/B-300-EXR

Mod de contrare decat cu martori . Si mers la politie , iei amenda , probabil iti ia permisu , dar nu dai banii la asemenea specimen.

03 Feb 2011, 12:42

Dar de ce dracu sa ii dai bani? Pentru ca iti cere? II dai RCA-ul si ii dai intalnire la amiabila daca nu se prezinta/nu vrea la amiabila te duci la politie si declari incidentul. Oricum daca ii dai bani cine iti garanteaza ca ala nu se duce la politie si tu ramai si fara bani si fara carnet si cu amenda de platit?

Off topic: eu am patit-o cu o amabilitate in trafic - m-au lasat sa ma bag cei de pe banda 1 si 2 si cand am ajuns pe linia de tramvai m-a lovit un taximetrist cu toate ca oprisem asa ca eu ma uit de 100 de ori si cand ma lasa sa ma bag.

03 Feb 2011, 12:49

^^ Banii ii cere ca sa nu iti suspende permisul.

Cred ca cel mai bun sfat ar fi sa te intri pe strada cand cel din fata are o distanta corespunzatoare, si astfel te poti opri pe banda fara ca pozitia sa te compromita in vreun fel.

Apoi, cu un astfel de individ se poate merge mult, dar fara judecata nu scapi (ori sa ii depui plangere penala pentru santaj, ori sa fie incadrat la nepastrarea distantei regulamentare fata de masina din fata).

04 Feb 2011, 15:40

o varianta este sa-l inviti la politia de sector unde depui plangere pentru santaj, extorcare de bani, martot mincinos .. se mai gasesc cauze
tu declari povestea ta, el pe a lui, sa-si sustin cauza
probabil va refuza, sigur are antecedente

04 Feb 2011, 17:45

Dupa ce ti-ar lua banii sau ce ti-ar face. Ar trebui sa pui 2-3 tigani sa il caute sa il bata sa ii sune apa in cap.

04 Feb 2011, 19:48

dar daca chemi politia la fata locului? oare ar mai avea curaj? doar ca astia stiu cit de putori sint politistii si ca nu se deplaseaza la fata locului decit daca e cu victime....

04 Feb 2011, 19:51

Pai Politia o sa intrebe: e cu victime? Nu. Atunci va rog sa va deplasati la sectia de accidente usoare de pe raza sectorulului unde a avut loc accidentul.

04 Feb 2011, 19:52

Pai asta spuneam si eu.... ca n-o sa vina daca nu e cu victime. dar poate o patrula mobila poate interveni , sau poate politia comunitara?!

04 Feb 2011, 20:05

Pai tu unde suni, nu la 112? Si oricum, Politia Comunitara nu are competenta de a solutiona astfel de cazuri. Ea are alta treaba. De aia exista sectie de accidente usoare, ca sa rezolve cazurile de accidente usoare :).

Pana nu vom avea introdusa in legislatie vinovatia morala nu cred ca ai ce sa faci in astfel de cazuri. Doar sa, asa cum zicea cineva mai sus, ramai fara carnet, iar el cu buza umflata. Sau, cum zicea Cristi, sa iti alegi perfect timpul de a intra in coloana.

04 Feb 2011, 20:10

N-o avea, insa poate avea efect de intimidare (asta daca ar avea ceva singe in ei sa se bage la asa ceva - pina la urma e santaj, poate chiar sa se lase cu scandal), la fel cum ar putea avea faptul ca suni la politie. Dar, mai bine sa nu ai de-a face cu astfel de nenorociti.

04 Feb 2011, 21:44

O metoda de lupta impotriva lui mi se pare cea in care sa-i dai bani si apoi sa te duci la politie sa declari accidentul... :D
Eventual sa reiasa si ca ar fi vinovat el. 8-}

04 Feb 2011, 23:35

Ar fi buna asta... dar sa ii dai banii ferit de martorii lui, sa te faci ca ploua cand zice de asa ceva. :)

04 Feb 2011, 23:37

Pai si martorii lui vor declara ce? Ca a primit niste bani si a evitat legea? :D

04 Feb 2011, 23:52

Da.... buna asta :))

06 Feb 2011, 16:27

$1 scrie:$2r trebui sa pui 2-3 tigani sa il caute sa il bata sa ii sune apa in cap.

Crezi ca romanii nu stiu sa bata?
bat cu mai mare sarguinta si placere astfel de specimene.

ontopic
am primit si eu pe mail patania respectiva.
mi se pare un pic trasa de par, dar destul de plauzibila in acelasi timp.
solutia este sa mergi cu el la politie.
tupeu si incredere.
fiecare cu declaratia lui, si cum se spunea aici, si incercare de santaj.

06 Feb 2011, 16:45

Mie mi s-ar parea ca ar fi mai probabil ca vinovatul (in speta tu) sa dea spaga decat el sa ceara... Avantajul este clar al tau, ca ramai cu permisul.

06 Feb 2011, 16:49

ce se intimpla daca cineva inregistreaza patania (camera in masina - stiu persoane care folosesc). atunci, te duci cu el de git la politie....

06 Feb 2011, 16:52

De obicei camera din masina e spre fata autovehiculului, sunt putine sanse sa il prinzi. Eu as sugera sa ii spui ca nu ai bani, intalnire peste cateva ore. Intre timp depui plangere scrisa la politie si vii cu filajul.

06 Feb 2011, 16:56

este suficient sa il prinzi cind iti face semn sa te bagi. chestia cu filajul nu cred ca merge in romania; aici, chiar daca le dai mura-n gura la politisti, tot nu isi misca basanaul de pe scaun de lene...

06 Feb 2011, 17:04

Acum cu 16.000 de politisti care vor fi disponibilizati, cred ca vor fi iuti ca praful de pusca. Un caz rezoval cu flagrant atarna prea greu ca sa nu se miste. Repet: plangere scrisa si nu vorbe , daca e asa e obligatia lui sa o rezolve !!!!

06 Feb 2011, 17:09

tu realizezi ce inseamna sa citeasca un politist o plingere scrisa? mai bine te pune pe tine sa scrii ca esti vinovat decit sa te rezolve. sint prea putori si sint si depasiti de situatie. ei nici nu mai stiu meserie. in afara de a lua o declaratie si a bate pe cite vre-unul la sectie nu mai stiu sa faca nimic. sa nu mai adaug si faptul ca ar putea fi chiar ei implicati in lantul asta

06 Feb 2011, 17:15

Ai o atitudine nihilista si nu constructiva. Plangerea scrisa este sfanta !!!! Pe de alta parte politistii de azi nu mai sunt analfabetii de acum 20 ani. Sa stii ca s-a facut un progres enorm, doar unii nu vor sa vada...

06 Feb 2011, 17:18

OK. fie cum spui tu.

06 Feb 2011, 18:11

Nu stiu daca se poate aproba un filaj asa de rapid, asta se face la ordinul unui judecator... Dar poti sa aduci probe video care sa iti sustian marturia.

06 Feb 2011, 18:47

asta sugeram eu....

07 Feb 2011, 09:34

@ kronossro
Politia chiar se misca, sa stii. Asa putini cum sunt ei. Si nu, nu sunt politist.

07 Feb 2011, 15:09

Aici exista doua aspecte clare:
1. Din punct de vedere legal esti vinovat pentru neacordare de prioritate, deci pasibil de amenda, carnet, alea alea.
2. In realitate nu esti vinovat (din punctul tau de vedere), fiindca respectivul ti-a facut semn, fie sa intri in intersectie de pe drum lateral fara prioritate, sau sa iesi in trafic de pe dreapta, sau sa te inscrii pe una din celelalte benzi etc., variatiuni pe aceeasi tema.
In absenta unui martor al tau care sa declare exact cum s-a intamplat, adica cel care a intrat in tine a facut-o intentionat printr-un act premeditat, nu prea ai ce sa faci pe moment. Chiar si asa in fata unei presupuse instante nu cred ca tine partea cu "mi-a facut semn sa intru", deci pasul urmator, plangere catre politie privitor la fapta acelei persoane sperand ca cei de la politie se vor sesiza si poate vor realiza si un flagrant. Pana una alta tu sigur vei ramane fara permis si cu masina avariata. Pe el poate il vor prinde, poate nu, insa e o problema paralela cu a ta. Sigur ca, mai ales la ore de varf, te bucuri cand cineva iti face semn sa intri in fata lui, insa trebuie judecat daca gestul respectivului e justificat, adica: presupunem ca sunt singur pe laterala si din stanga (de obicei e situatia cea mai intalnita) vin doua sau trei masini cu 45-50 km/ora. Daca primul incetineste sa ma lase sa intru, o face cam fara rost fiindca se pune problema a catorva secunde castigate de mine, ceea ce e neesential, insa se poate creea si o situatie periculoasa in ce-l priveste pe cel din spatele respectivului. Oare e atent, va frana si el? Poate nu se asteapta la o manevra de genul acesta si de aici apar complicatii. Eu sunt de parere ca aceste acte de politete trebuie facute cu foarte mult discernamant, mai ales sub aspectul necesitatii si al riscurilor ce apar, chiar si acela legat de o posibila frauda. Sigur ca la viteze mici de deplasare a unei coloane pe prioritara, acest risc apare mai greu. Cat despre sarlatani, ei fac parte din peisaj si ar putea fi eliminati doar prin unitatea celorlalti participanti la trafic prezenti la locul faptei prin luare de pozitie respectiv denuntarea faptuitorului, ori la noi asa ceva nu cred ca se va intampla prtea curand.

07 Feb 2011, 15:17

Foarte corect punctul de vedere al lui Florin; eu personal nu cred ca i-as da un leu unui individ din categoria de mai sus (nu ca n-as avea 150 lei de sacrificat ptr carnet!) si daca nu as rezolva amiabil si "cit de cit" legal si avantajos din ambele parti cred ca as alege sa merg cu metroul o luna!

Mi-a venit o idee geniala! Evident e o gluma si trebuie luata ca atare: ptr cine are o imprimanta performanta - tragem la "xerox" citeva hirtii de 100 de lei pe care le donam indivizilor din trafic cu ...problema!
Răspunde