Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Re: Amplasare cititoare rovignete

06 Noi 2010, 00:54

daca nu ma inseala memoria km 12 pe a2 este la podul pe sub care treci in zona cernica, deci dupa ce intri pe autostrada spre c-ta. o sa ma uit cu atentie pe pod cu prima ocazie.

07 Noi 2010, 10:09

Un link unde sunt postate imagini si filmulete cu camerele pentru roviniete http://blog.videotrafic.com/search/label/camere%20fixe

07 Noi 2010, 10:27

Mai da astia sunt rau batuti in cap. Adica e plina tara de camerele video de la Drumuri Naţionale capabile foarte bine sa "citeasca" numarul unei masini dar berbecii au nevoie de inca un sistem paralel de camere pentru verificarea rovinietei abia mai apoi sa se foloseasca si de camerele de la Drumuri Nationale..
Probabil in viitor o sa avem un sistem paralel pentru montorizarea si verificare a asigurarilor auto, altul pentru ITP.
Adica nu era mai simplu ... facea dracia aia de camera o poza si verifica in baza de date daca masina are asigurare, rovinieta si ITP valabil?
Legat de minunatia asta de sistem ... copiaza astia orice de pe dincolo, mai putin starea drumurilor!

07 Noi 2010, 10:31

1) Sunt niste avantaje pe care le da independenta
2) Solutia de care vorbesti ar fi trebuit sa fie unitara, ceea ce cred ca ar fi fost destul de greu, avand in vedere ca unele au inceput acum 5-10 ani (nici nu exista rovigneta cred, atunci cand au facut camerele pentru radare)

07 Noi 2010, 10:45

Eu nu am zis nimic de camerele pentru radare ci de camerele de monitorizare a traficului, care sunt destule pentru a putea acoperi toate drumurile nationale in asa fel inca sa nu le scape nimic.
Solutia unitara banuiesc ca exista deja atata timp cat un echipaj mobil iti poate verifica in timp real valabilitatea rovinietei, politei de asig sau ITP. si daca nu exista nu cred ca e o mare filozofie sa interconectezi niste baze de date, mai ales la banii care se vehiculeaza in astfeld e proiecte.
Rovinieta oare nu e taxa ce a venit cu semnele de circulatie de tipul "Aici sunt banii dumneavoastra"? ... deci are vechime.
Iar legat de avantaje ...pai ce avantaje poti cere mai mult decat un sistem centralizat?

07 Noi 2010, 10:59

$1 scrie:$2..Iar legat de avantaje ...pai ce avantaje poti cere mai mult decat un sistem centralizat?

Cand ouale sunt toate in acelasi cos... sunt mai usor de dus si de ferit, dar daca ne cade avem o problema majora. :D
In rest, intr-adevar, nu cred ca era o problema sa preia numarul masinii si sa caute si in alta baza de date.

Hai sa ne gandim in schimb la alt aspect, deloc de neglijat: eu vreau sa citesc rovigneta la iesirea din Bucuresti, de pilda, unde o camera de viteza nu are ce face. Si viceversa, nu prea ma mai intereseaza rovigneta la jumatatea A2 daca deja stiu de la intrarea pe autostrada ca o masina nu avea...

07 Noi 2010, 11:01

Pentru ca de ceva vreme am Statie CB tiristii sint cam stresati de camerele astea si majoritatea opresc la primul peco inainte de A2.

Bataia este pe Tiruri nu pe turisme dupa parerea mea.

07 Noi 2010, 11:14

Mihai ... cand ai o astfel de plasa de camere in toata tara, ca pica una este total neimportant, avand in vedere ca practic in momentul ala nu mai ai cum sa circuli fata rovinieta si un oarecare sofer nu are de unde sa stie ca mai pica cate o camera si oricum este imposibil sa mai ciruli fara rovinieta.
Legat de partea cu varza de date, nu cred ca se poate pune problema de pierdere sau de indisponibilitate si chiar daca se ajunge la indisponibilitate temporara iar nu e relevant pentru ca tu Mihai sau eu stim ca exista un sistem care ne supravegheaza si cu siguranta vom avea rovinieta cumparate chiar si pentru perioada cat sistemul este indisponibil ...

Intradevar soferi de masini mari sunt pestii grasi dar discutand cu prieteni si cunoscuti am fost surprins sa aflu cat de multi sunt cei ce circula fara rovinieta ... sunt muulti, me included :)

07 Noi 2010, 11:16

In ciuda starii "minunate" a drumurilor, decat sa stam cu morcovul infipt ca ne prinde sau nu, mai bine cumparam o rovigneta si circulam linistiti oricand pe drumurile patriei. Am inteles de la cineva ca nu s-ar fi scumpit foarte mult deci 120Lei + inca ceva pentru un an nu ar fi prea mult. Amenda in schimb cu siguranta valoreaza mai mult. De asemenea, ocolitul acelei portiuni de drum mai stiu eu pe unde, cu siguranta dupa cateva incercari depaseste si ea valoarea unei rovignete.

Este intr-adevar si rovigneta una din taxele pe care le platesti degeaba deoarece nu vezi unde se duc banii, drumurile ramanand intr-o stare execrabila in unele zone. Achizitionarea rovignetei ar fi insa un stres in minus. Nu putem decat, asa cum a zis si Alma, sa speram ca intr-o buna zi vor ajunge banii acolo unde trebuie.

07 Noi 2010, 11:22

Vin si eu cu o intrebare: daca trec intr`o zi prin doua camere fara rovigneta, primesc doua amenzi? Ma gandesc ca ar putea invoca faptul ca intre doua camere ai avea posibilitatea sa`ti cumperi...sau daca te prinde o camera si apoi ai bafta si de un control rutier?

07 Noi 2010, 11:27

Nu cred ca primesti 2 amenzi ... probabil ai o perioada de gratie in care sa iti platesti amenda si sa cumeri rovinieta.
Daca totusi faci testu asta sa ne spui si noua ... ca dupa cum ii stim pe astia s-ar putea sa devii o speta dupa care sa isi mai perfectionezi si ei sistemul :))

07 Noi 2010, 15:36

$1 scrie:$2cea referire este valabila pt rovinietele emise pt un an de zile.
Pt restul categoriilor nu este valabila acea referire.

not true - este pusa acolo pentru ca sistemul le da erori si e posibil sa te trezesti cu amenda desi ai vigneta

07 Noi 2010, 16:39

$1 scrie:$2b]sistemul le da erori si e posibil sa te trezesti cu amenda desi ai vigneta
Probabil softu lor de OCR este agentu' Tusgurenu si asta mai mananca litere. Sa pune si ei un Abbyy Finereader ca ala ar face treaba mai buna :))
Din ce am mai si citit, "sistemu" asta e cam cafea cu lapte in momentu asta, intr-un fel dupa modelul autostrazilor inaugurate inainte sa fie terminate. Probabil este in versiunea beta acum.

07 Noi 2010, 17:45

Apropo', asa e si cu amenzile, ca si acolo trebuie sa tii dovada ani de zile... :D

03 Feb 2011, 17:09

Am si eu o intrebare, stie vreun muresean daca sunt camere la iesire din Tg-Mures, sau oriunde in judetul Mures? Am auzit ca au pus una la iesire spre Cristesti.

Apreciez raspuns. ;)

10 Feb 2011, 12:53

O intrebare cretina : Care sunt si care nu sunt drumurile unde ai nevoie de rovigneta ?? exista undeva o lista a DN -urilor sau Dj care arata acest lucru de ce va intreb asta , sunt din orasul Hunedoara dar ca sa ajung la Metro care e la intrare in Deva e nevoie de a strabate circa 5km de DN respectiv acelas drum care vine de la Alba Iulia la Deva dar in acelas timp pe acel sector de drum ma aflu pe raza localitatii SantuHalm mai exact Strada SantuHalm Localitatea Deva ..deci e nevoie sau nu ???

Mai jos am pus harta cu traseul meu dar si partea (notata cu rosu)cu dilema pe care nu stiu cum sa o consider DN sau strada afiliata orasului deva ???
FiÅŸiere ataÅŸate
harta.jpg

10 Feb 2011, 13:54

"tariful de utilizare nu se aplica pentru sectoarele de drumuri nationale aflate in intravilanul resedintelor de judete si al municipiilor." In rest, se aplica pe toate drumurile nationale, inclusiv cele din sate.

10 Feb 2011, 19:27

Despre centura Bucurestiului - aratau ieri parca - le dadeau amenda celor fara rovigneta.

10 Feb 2011, 20:04

Nu inteleg... Daca ma duc la Selgros comuna Pantelimon, imi trebuie rovigneta?!

10 Feb 2011, 21:24

Cam da...
La fel este si Metro Otopeni, ba chiar si Carrefour Militari. :D

11 Feb 2011, 08:58

Lamuriti-ma si pe mine cu rovinietele astea.
Daca stau intr-o localitate intr-un judet si vreau sa ma deplasez in alta localitate din acelasi judet imi trebuie rovinieta? :-??

11 Feb 2011, 09:11

In cazul pus de mine se pare ca da, pentru ca B e "un judet in sine" iar Pantelimon e in IF...

11 Feb 2011, 12:45

da, eu daca vreau sa merg de la Bacau la Onesti, ambele in judetul Bacau, trebuie rovigneta!

11 Feb 2011, 16:45

$1 scrie:$2amuriti-ma si pe mine cu rovinietele astea.
Daca stau intr-o localitate intr-un judet si vreau sa ma deplasez in alta localitate din acelasi judet imi trebuie rovinieta? :-??
Doar daca mergi pe drum national (DN).

23 Mai 2011, 16:01

Lista e corecta!

23 Mai 2011, 16:41

Grija mare cu rovignetele astea. Puteti sa va treziti peste 2 luni asa cum s-au.trezit multi soferi ca au de platit 20 - 30 de amenzi pentru fiecare zi in care au umblat fara rovigneta. Am inteles ca minima este de 500 sau 600 lei,pentru categoria B. amenda nu se da pentru o perioada de timp mai mare de 24 ore,dupa 24 ore iti iei alta amenda. un angajat de la amenzi da 1000 pe zi,multi se trezesc ca platesc amenzi pentru luni in urma,nu te avertizeaza nimeni,mergi ca fraierul in afara si platesti sute de mil. Cel mai nasol este de camionagii,acolo amenda am inteles ca e de mii de lei, tot asa pentru o zi,ziua urmatoare iei alta amenda. Sunt cazuri de amenzi de zeci de mii de euro pentru un singur tir care nu a fost oprit si care a primit retroactiv amenzile de acum 2 luni. Toate o data.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

23 Mai 2011, 16:57

http://www.pdiromania.ro/forum/camere-d ... rovigneta/

07 Iun 2011, 21:16

$1 scrie:$2espre centura Bucurestiului - aratau ieri parca - le dadeau amenda celor fara rovigneta.

Are cineva idee daca exista vreo camera ptr roviniete pe centura ptr zona in care iesi din Pipera si faci dreapta pe centura vreo 2-3 km? As avea un drum pe acolo si nu prea am chef sa dau nici chiar 10 lei (ptr 1 saptamina) hotilor de la drumuri, iar pe un an nu are rost sa iau ptr ca ies extrem de rar din oras... Se poate sa am surpriza neplacuta sa dau de un echipaj mobil sau asa ceva? Multumesc mult!

17 Feb 2012, 14:35

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... nieta.html Asta e camera de la Sacamas(Deva)

17 Feb 2012, 15:51

Inteleg daca l-ar fi oprit un garcea , i-ar fi dat amenda si, implicit, i-ar fi adus la cunostinta ca e in ilegalitate, sa ii dea atatea amenzi - majoritatea soferilor si-ar fi cumparat rovinieta imediat dupa o astfel de amenda. Dar astia de la CNADNR profita de faptul ca omul nu stie ca e in ilegalitate pentru a-l incarca cu amenzi.
Răspunde