$1 scrie:$2unt de acord ca trebuie educati cumva acei soferi pe care ii doare undeva de masina de firma, dar nu suntem in tara lui papura voda sa ne facem singuri dreptate cu bata. Tocmai in aceste scopuri a fost infiintata politia.
Corect: trebuie educati.
Incorect: suntem in tara lui Papura Voda. Politia nu se autosesizeaza, iar cand o sesizezi tu abia catadicteste sa isi mute fundul un politist.
Eu am reusit sa educ printr-o oarecare violenta la adresa masinii respectivului intr-o situatia de blocare in parcare. Am vorbit cu primul care m-a blocat. A inteles omul. Am vorbit cu al doilea care m-a blocat. A inteles si ala... si tot asa... pana cand am obosit sa vorbesc cu toata strada. Unii au inteles, altii nu. Unii s-au mutat, sau si-au vandut masina, altii au venit cu masini noi dupa ei. Tipa pe care am "dat-o de exemplu" este una nou venita. Numai ei m-am chinuit sa ii evit masina de 5 (cinci) ori, cand ieseam din parcare. A sasea oara am reusit sa il agat pe cel care parca langa mine (omul fara vina, saracul), dar eu m-am ales cu o zgaraietura pana la tabla si cu tabla indoita. Atunci mi-am iesit din pepeni si am lovit si masina aleia, apoi i-am lasat bilet in parbriz cu numarul meu de telefon. Oricum, imi luam amenda si puncte de penalizare.
Tipa a inteles situatia, nu a ridicat vocea (a recunoscut ca si ea, in situatia mea imi lovea masina - cu sau fara intentie - ). Dupa ce s-au reparat masinile am vorbit cu ea si i-am dat un reper pe care sa nu il depaseasca cand parcheaza (este vorba de o crapatura in betonul de pe jos). Acum suntem amici atat cat sa ne vorbim cand ne vedem prin parcare si sa ne salutam daca ne vedem pe strada.
La doua saptamani dupa faza asta a "parcat" altul (unul din cei cu care am incercat sa discut omeneste si care nu a inteles situatia), efectiv d-am-boulea tot acolo. Si a venit un incepator care, fara intentie, i-a pleznit masina in spate, exact pe colt (iar la Dacie break stiu ca e destul de nasoala lovitura). Din ziua aia nimeni nu mai parcheaza acolo aiurea, si pot iesi si eu din parcare. E dureros ca a fost nevoie de doua accidente pentru a se intelege situatia si nu s-a inteles de la inceput de vorba buna.
Si acum ma intreb: Politia Comunitara, cand patruleaza cu Loganul prin spatele blocului si vede ca nu are cum sa treaca printre masini, de ce nu se autosesizeaza? Intoarce Loganul si schimba traseul de patrulare, in sensul ca ocoleste prin fata blocului zona blocata. In plus, sunt sigur ca au fost sesizati de vecini (am si vazut doua din astfel de sesizari) si nu au luat nici o masura. Ca sa nu mai vorbesc de sesizarile facute de mama (in calitate de administrator de bloc) pentru ca masina de gunoi nu are acces si ramanem zile intregi cu gunoiul neridicat...
Sincer Asgard: tu, in situatia mea ce ai fi facut? Ai fi continuat dupa un an de zile educatia cu tot cartierul? Si gandeste-te ca am masina scurta (Fiesta). Asta ca sa iti dai seama cat de stramt e locul acolo.
PS:Prin autosesizare nu inteleg musai amendarea respectivului, ci doar sa ii lase un avertisment sub stergator.