$1 scrie:$2u esti "frate" cu mine ci doar cu cine iti permite asemenea limbaj!
Mai ales ca nici pentru tine nu este prima data.
...
Ajunge pentru azi.
Ca sa vorbesc pe limba ta:
Ai dat exemplu de demagogie invatata la Stafen Andrei - ai ocolit cu desavarsire punctele importante si te-ai legat (ai infierat, ai condamnat cu proletar avant si cu inversunarea tipica luptei de clasa) de aparente, ocolind incomoditatea pe care trebuia s-o infrunti; ai sacrificat fondul in favoarea unei inchipuite forme - altfel spus, te-ai ascuns dupa deget si ai tipat ca n-am ochii verzi.
sau:
$1 scrie:$2ipic pentru comunisti si copiii lor (patroenii de azi) este devierea discutiei.
Acuma serios*:
$1 scrie:$2u esti "frate" cu mine ci doar cu cine iti permite asemenea limbaj!
Nici n-am avut intentia sa afirm ca am fi
de-o mama, de-o faptura si de-o seama; ca am fi
uniti in cuget si-n simtiri; ca Castor si Polux (numai de dragul cacofoniei pe care ti-o dedic cu abnegatie) de-am fi, ca Romulus si Remus de-am sfarsi, ori ca (tot pentru fratie, inc-o cacofonie) Cain si cu Abel (aici cred ca se poate potrivi; ce personaj alegi?) daca ne-am iubi, frati, cu siguranta, tot n-am fi. Ori esti nazdravan, ca ăl ungurean, si cu cel vrancean? io mi-s moldovean, deci nu suntem neam. Pam-pam.
Chiar crezi ca am impresia ca ai impresia ca avem multe in comun? avem Forduri, dar nu asta este motivul pentru care ma adresez cu "prietene" (abia asta este apelativul pe care il folosesc cand vreau sa dezamorsez tensiunea; aia cu "frateeee" e asa, de oralitate a la cel al lu' Stefan a Petrii. Actualizata si revazuta, fireste, ca doar n-am sa spun
tiva la mamuca acasa)
$1 scrie:$2ricine, cu indivizi avand mintea batatorita de idei preconcepute.
M-ai prins, bingo si evrika! chiar eu sunt,
oricinele in persoana, cel cu mintea batatorita, tabacita, netezita, aplatizata, turtita, batucita, lustruita, scobita chiar, fruntea mi-e tesita si acoperita cu blana, ochii mi-s apropiati (nici macar lungul nasului nu prea mi-l vad, din moment ce te-am lasat sa crezi ca-s gata sa ma infratesc cu tine; da' nu-s, a fost cioaca) si creionul mi-e scurt. Adica nu scurt-scurt, e numa' bun. Si asta din cauza ca
nu se deplaseaza cu o anumita viteza, ci pentru ca sta. Sta pe ganduri.
(Scurt, da' ascutit.)
$1 scrie:$2i cred ca stiu totul dinainte, dar de fapt habar nu au! Asemenea indivizi nu sunt capabili sa aiba indoieli, "sa plateasca beneficiul indoielii".
Ei? dar suntem mai multi? credeam ca numai eu, oricinele de serviciu, la dispozitia dvs.
(Frate crestin intru Domnul, poate nu te-ai prins, poate nu ti-a atras nimeni atentia ca exact asta ti-am imputat eu, pe langa haosul din idei si discurs: generalizezi si pui etichete, bagi pe toata lumea in aceeasi oala, de la team-leaderi pana la indivizii care nu-s capabili si au mintea batatorita si comit abuzuri ca nu-s de acord cu tine! asta ce-i, nu e o forma de pripeala a judecatii? nu e asta semn de mare si nesanatoasa superioritate si de nemasurata incredere in judecata proprie? sau poate ca n-ai aflat ca dezbaterea nu trebuie sa faca niciun fel de referire la omul - sau userul, treaca de la mine! - cu care discuti, nici la inteligenta sau pregatirea sau frumusetea sau negul din barbie, ci doar la subiectul despre care se discuta? argument - contraargument, plus informatii diverse care ar putea sprijini sau invalida argumentatia proprie au a "adversarului"; oamenii care stiu sa discute si sa se bucure de discutie se cearta si dezbat ore intregi si se despart prieteni, bucurosi ca au intalnit pe cineva cu care sa poata discuta gospodareste, dupa care o iau de la capat, cu aceeasi bucurie sportiva; nah, mai sunt si din cei care se supara, si inca de la bun inceput - dar fara ei nu se poate, cine sa mai mearga la vot?)$1 scrie:$2ste vorba de faptul ca in acele conditii "de comunism" au existat oameni (care traiesc si azi, uneori ne_mai_avand loc de atatia tampiti!!! - citat prezidential) care au construit computere de la ZERO (o parte necunoscute publicului cititor)
De la zero? chiar de la zero-zero? ma faci extrem de curios (presupun ca au inceput prin a extrage, cu mainile goale, minereuri diverse din care au smuls cupru si siliciu si fier si zinc si staniu, nu?), dar teama mi-e ca n-ai chef sa discuti cu oricine, mai ales daca oricinele cu pricina are si mintea batatorita de fixuri si prefixuri, gata concepute si chiar preconcepute.
(pot sa dau si eu un citat prezidential: "
mai animalule!")
* serios pe naiba; is in oarece pauza si am pofta de harjoana; te superi? daca te superi, aia e! daca nu - imi pare bine, mai poftim pe la noi
on topic: nu, nu ne era mai bine pe vremea comunistilor; ne era chiar mai rau. Sau am mai zis asta?