de adyamg » 15 Feb 2011, 12:01
Nu intelegi esenta cauciucului de iarna ...
Spre exp iarna poti merge si in pantofi sport, o poti face, mergi, poate nici nu te racesti deci sunt foarte ok pentru iarna, iar daca afara ninge nu iesi as a eviti sa te si uzi. Si asa ai facut o economie babana, ca nu trebuie sa mai cumperi incaltaminte de iarna.
Dar sansele sa te racesti, daca umblii iarna cu pantofi sport de vara sunt mult mai mari ... si prin rumare sunt convins ca ti-ai cumparat pantofi mai grosi ... de iarna.
Chestia cu tocite, netocite deja despicam firul in 4. La fel cum niste cauciucuri de iarna nu sunt bune tocite, la fel si cele allseason nu sunt bune tocite .. deci comparam cauciucuri in aceleasi conditii. te tot legi de tot felul de tertipuri si cu teperatura ... poate ar trebui sa ne oblige daca o ora pe zi se depasesc 7 grade sa punem gume de vara si cand coboara iar sub 7 sa punem de iarna. Astea sunt copilarii ... gumele de iarna sunt mai eficiente ca cele de vara la sub 7 grade, asta nu inseamna ca la peste 7 grade nu functioneaza.
Iar daca tot e sa ne lagam de cele 15 grade ... vrei sa vezi o comparatie la farnare intre o guma de vara si una all season la temperatura de mai sus? Cred ca iti dai seama ca nu ai nici o sansa in fata gumelor de vara la 15 grade.
Eu iti doresc sa reusesti sa faci cate un sezon cu cauciucuri adecvate(unul pe vara, altul pe iarna) si dupaceea sa fi nevoit sa treci la allseason.
Obligativitatea montarii gumelor de iarna este foarte ok spun eu. Pentru ca nu sunt 2 persoane la fel nici 2 soferi ... Eu care am masina echipata de iarna nu mi se pare corect sa imi fie frica sa pun frana ca tre sa ma gandesc daca ala din spate nu se urca pe mine ...