A venit vremea sa completez topicul masinii cu un update fiindca zilele astea am avut ceva timp sa ma ocup si de ea.
Am inceput cu un tratament compet pentru AC (verificare, igenizare, completare freon si ulei, etc.). Verificarea am facut-o doar pentru ca masina re aproape 4 ani si se impunea. Aerul insa nu dadea nici un semn, fiindca racea ca in prima zi. In schimb la porinirea climatizarii doar pe ventilator intra un miros intepator pentru 2-3 minute. Acest miros a disparut acum.
Referitor la AC am in plan si o curatire cu spuma speciala, dar asta cand va fi timp

Dupa acesta activitate a urmat un detailing exterior/interior.
La exterior etapele au fost urmatoarele:
1. Spalare cu spuma activa (ph neutru)
2. Curatare pete de bitum
3. Decontaminare caroserie folosind argila si lubrifiant
4. Clatire
5. Aplicare ceara
6. Curatare jante si aplicare solutie de protectie (impotiva depunerii prafului de placute de frana). In acest caz, pentru efect maxim am scos jantele si le-am curatat atat interior cat si exterior. Dupa aceea am aplicat vaselina pe inelul de centrare ... cei care schimba roti de iarna/vara stiu de ce...
Majoritatea produselor au fost Turtle Wax, iar elementele de curatare (manusi microfibra, lavete microfica, perie de jante) au fost Kent. Argila si lubrificantul sunt de la Optimum
Cel mai mult am fost impresionat de solutia de curata jantele de aliaj. Jantele sunt acum ca si noi, absolut nici o pata. Sunt curios cum se va comporta solutia de protectie in timp.
Dina pacate nu am fost inspirat sa iau un aparat de fotografiat, dar data viitoare nu o sa mai uit.
Oricum rezultatul este impresionant. Masina arata acum impecabil si are un luciu "umed" specific cerii solide. Sunt curios cat va dura ceara pe caroserie. sper ca macar o luna-doua...

Total operatiune : vreo 6 ore...
In rest, despre masinuta, pana acum sunt f. multumit in sensul ca singurele probleme au fost doua becuri arse (unul la faza scurta si unul pe frana stop spate) si pretul benzinei...

Drumuri bune tuturor!