Discutii libere/forum

Masinile KOMBI masinile comertului ????

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Masinile KOMBI masinile comertului ????

Mesajde maxshop » 24 Feb 2011, 17:14

Ce se intampla ?
Peste tot unde ma uit mai nou e plin de KOMBI si aici de ex Fordurile peste tot masini KOMBI ce s a intamplat sunt mai putine fabricate in general hatchback decat kombi ; pe site urile de vanzari unde ma uit la o marca anume 70% kombi ; la nemti si chiar pe siturile lor/parc auto multe kombi , am observat ca cele hatchback sunt mai scumpe fata de kombi cu 800-1000euro

ce intra in tara e ....kombi ..vor strainii sa se scape de ele prea in grup ?
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Maşina: Audi A4 - 2007

Re: Masinile KOMBI masinile comertului ????

Mesajde andreylungu » 25 Feb 2011, 00:37

In general nemtii folosesc masini combi pentru ca sunt mult mai practice decat cele hatchback. La noi se prefera hatchback-ul ptr ca "asa e la moda" si ptr ca sunt mai aspectuase, insa daca ar fi sa fim mai rationali am constata ca sunt foarte multe situatii in care am avea nevoie de spatiul urias al portbagajului pe care ti-l ofera o masina combi :D E un fel de compromis, ce preferi fashion-ul sau utilitatea ? :))
http://andreilungu.com/

Ex:
VW Passat 2.0 TDI 140 cp, 2009,
Focus 1.8 TDDI 90 cp, 2004,
Fiesta 1.4 TDCI 2004 68cp, 2 usi
andreylungu
Member

Maşina: Volkswagen Golf 2013, 2.0 TDI 140 cp
VIN: DryRieslingJidvei

Mesajde catalin1972 » 25 Feb 2011, 07:14

Eu mi-am luat Kombi pt ca pur si simplu nu-mi incapeau niciodata bagajele cind plecam in cite-o vacanta (chiar si citeva zile ) intre timp am constatat ca problema e la noi nu la masina pt nici acum nu ne incap... =))
Cine a stabilit ca hatchback-ul arata mai bine :-?? mie imi place mai mult sedanul !
Ani de zile RS -urile de la Audi erau Kombi , cred ca stiu nemtii aia ceva :D ...da nu stiu ce , banuiesc ca au distributia maselor mai buna .
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde maxshop » 25 Feb 2011, 08:21

Cata ...eu sunt fan hatchback :D .... nu am nimic cu masinile "lungi" ..doar ca acum sunt peste tot ..si asta le scade pretu vad si n acelas timp pune in valoare situatia celorlalte .... cat despre bagaje mult mai utile kombi ; de aia strainii au doua masini minim in familie ..una "de drum" si una de "sat"
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde LCD MONDEO » 25 Feb 2011, 09:35

Sa sti ca e foarte utila o masina combi, si multa lume a constatat asta de acccea sunt asa multe.In masina combi se poate pune si mult si putin
Eu de exemplu am avut nevoie de spatiul voluminos al fordului chiar ieri cand am fost nevoit sa duc pentru o ruda un sicriu care a incaput in masina perfect.Altfel ar fi trebuit sa platesc 150 de lei transport.
Am mai avut masini combi si de mute ori s-au dovedit a fi utile pentru ca au fost mute cazuri cand nu a trebuit sa caut pe alti sa-mi transporte ceva voluminos.

Sunt pro masinilor combi.
"Niciodata nu primesti ceea ce meriti, primesti ce negociezi"

Ford Mondeo Break,an 2015,1560cm,85kw,WF0FXXWPCFEG51177
LCD MONDEO
Member

Maşina: Ford Mondeo 2015 1560cm 85kw
VIN: WF0FXXWPCFEG51177

Mesajde marius8ol » 25 Feb 2011, 11:17

eu spun ca cel mai important este ca masina sa fie in 5 usi,ma uit la un megane berlina la mine in parcare si degeaba are un portbagaj enorm daca nu este util(daca ai un bagaj mai voluminos nu incape),asa ca eu sunt fan al masinilor in 5 usi de preferat berlina.
marius8ol
Member

Maşina: 1.6 TDCI

Mesajde maxshop » 25 Feb 2011, 11:54

deci 5 usi indiferent daca e kombi sau hatch doar sedan sa nu fie ...asta am inteles de la tine
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde Tiry213 » 25 Feb 2011, 14:44

Sunt mai utile hatchback sau kombi insa nu sunt asa de aratoase ca berlinele.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 25 Feb 2011, 15:19

Diferentele de performante sunt mici, eu zic ca 95% se rezuma la aspect si nevoi.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde marius8ol » 25 Feb 2011, 15:25

maxshop,ford mondeo,skoda octavia si or mai fi,au variante sedan in 5 usi si da indiferent kombi,hatch sau SEDAN dar neaparat in 5 usi consider eu ca sunt mai utile.
marius8ol
Member

Maşina: 1.6 TDCI

Mesajde tudoralex » 25 Feb 2011, 17:30

Prin tarile cu apa calda omenii sunt pragmatici din acest motiv prefera kombiurile. Am vazut mai multe cazuri in Germania de familii care aveau un Kombi de clasa medie sau mare sau un monovolum cu care plecau in vacanta si o masina de calasa mica cu care mergeau preponderent oras. Ei isi iau o masina strict pentru ce au de gand sa o foloseasca nu ca la noi "sa moara de invidie vecinii".

Si ce nu am vazut prin afara sunt SUV-urile. Multi prefera un kombi de clasa mare in loc de mastodont de peste 2 tone care nu o sa iasa niciodata in offroad.
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Mesajde cosmin4blu3 » 05 Mar 2011, 17:42

si eu mi-am luat kombi pt k mie mi se pare mai practica si prietena mea are una in 3 p deci avem si pt oras si pt drum lung asa neam gandit cand leam cumparat
cosmin4blu3
Incepator

Maşina: ford mondeo 2004 2000cc 131 hp

Mesajde georgemircea » 05 Mar 2011, 23:35

am ales masina turnier, nu ca neamtul nu stiu ce sau nu stiu cum, sau ca este mai ieftina la second hand(de noua este mai scumpa decat berlina,culmea) ci pur si simplu imi place sa am loc, sa dorm in masina cand merg la peste, sa am loc in portbagaj cand merg la cumparaturi, si atunci cand plecam in concediu, cu carucior,placa, role, trolere si alte miununi ale membrilor familiei , sa am unde le pune. Si mie mi se pare mai practic acest soi de caroserie, masina are alta tinuta de drum,si mai confortabila, chiar daca iarna este mai greu de incalzit o masina cu geamuri multe si mai lunga. Dupa o varsta vrei mai mare, mai practic cat esti tanar, vrei mai mica si cu tuning mult :)) parerea mea....
georgemircea
Member

Maşina: focus 2 ghia titanium X 2006

Mesajde patuiag » 06 Mar 2011, 00:24

Acum inteleg eu de ce am inceput sa ma gandesc la C Max.... Galaxi.Varsta bato vina.
Mai tarziu sa nu ma gandesc la un tanc ceva ca la preturile carburantilor...... ~X(
Focus TDDI Turnier Ghia 1,8,90 cai,2002. WFONXXGCDN2L14771
Fiesta 1,4 benzina 2006.

De bun simt toata lumea are nevoie.Putini il au si fiecare crede ca il are.
patuiag

Maşina: Focus Turnier,1,8 TDDI 90CP,Ghia.
VIN: WFONXXGCDN2L14771

Mesajde maxshop » 06 Mar 2011, 00:56

:)) ...hai sa nu ne comparam varsta cu lungimea masinii ....altii isi mai pun si o remorca usoara :))

george ..la treaba cu dormitu jos palaria la kombi :D
.... cu parcarile cum stati si strecuratul in trafic ??? care cum ?
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde LCD MONDEO » 06 Mar 2011, 09:11

Sa sti ca nu este o problema parcatul sau strecuratul in trafic nici chiar pentr sotia mea care nu este un sofer pasionat de condus, dar daca te obisnuiesti sa ai o masina mai voluminoasa totul e ok.
Poate sunt uni la care le este frica sa conduca masini putin mai mari.
Si eu tind sa cred ca varsta are un anumit rol in alegerea masini.
"Niciodata nu primesti ceea ce meriti, primesti ce negociezi"

Ford Mondeo Break,an 2015,1560cm,85kw,WF0FXXWPCFEG51177
LCD MONDEO
Member

Maşina: Ford Mondeo 2015 1560cm 85kw
VIN: WF0FXXWPCFEG51177

Mesajde tudoralex » 06 Mar 2011, 09:26

vad ca majoritatea apreciati masinile combi dar eu am o alta intrebare: de ce la vanzarile de masini noi nu are succes aceasta varianta de caroseie cel putin nu in proportia in care se vand in vest? eu zic ca este la fel de utila si noua si sh.

La parcari eu zic ca este mai usor de parcar un combi decat o berlina din cauza vizibilitatii mai bune.
tudoralex
Gold Member

Mesajde georgemircea » 06 Mar 2011, 22:14

tudor, este mai scumpa varianta combi ca masina noua, iar romanul se gandeste numai ca e mare , ca nu are loc de parcare, ca e scumpa, ca el isi ia masina de mers la serviciu adica drumuri prin oras, ce nevoie are de ditamai "carcasa" in spate? personal cred ca masinile berline nu sant pentru familisti,sau posesori de copii :),am 2 copii si mi se pare prea mica masina acum,tanjesc dupa un vw transporter, sau sharan, renault trafic, sau a unei masini cu 9 locuri :) . Nu ridica nici o problema parcarea sau strecuratul prin trafic...nu e loc nu te bagi,simplu :D .este destul de manevrabila masina, fuge bine de tot, la lungime un turnier este cat un passat nou limuzina, deci care nu e combi.... ;) ,si nu am luat masina sa dorm in ea, dar daca sa intamplat... macar m-am simtit bine :))
georgemircea
Member

Maşina: focus 2 ghia titanium X 2006

Mesajde mariusm » 06 Mar 2011, 22:35

n-am fost fan combi pana nu i-am gasit utilitatea: frigidere, dulapuri, birouri, sifoniere, saci (muuuuulti), ca sa nu mai zic de-a vazut de craciun;). desi poate ma atragea mai mult hb, hotarator a fost pretul, iar acum nu regret nicio clipa.
sa nu uit, nu lucrez in comert:)
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde ovideatza » 21 Mar 2011, 20:47

subscriu la ce a spus colegul de mai sus cu frigider..usa de balcon..dulap...mobila de sufragerie...o mocheta de vreo 40 mp cred ...si cine stie ce am mai carat cu ea..

Eu am cumparat combi strict ca nu imi permiteam la acel moment un hatch. Am taraboi cu prietena mereu cand conduce ea pe faza asta, ca e prea lunga, desi i-am demonstrat ca diferenta este minora (ceva de genul 10 cm-15 cm..). Dar in timp am inceput sa il apreciez.

Probabil masina va ajunge "mostenire" la parintii mei, care au un magazin, si probabil o vor folosi la carat diverse maruntisuri.

De cumparat, daca imi voi permite sa dau 1000 euro in plus, voi lua data viitoare hatchback, pentru ca sunt tanar si nu am copii. Sigur nu sedan, decat daca as lua un BMW seria 3/5 :). Numai eu stiu cate injuraturi am scos atunci cand am dat cu capul de capacul de la portbagajul focusului 2 sedan de la servici, cand ridicam cutii de hartie din portbagaj. Nu mai zic ca daca ai sedan, un tv lcd trebuie sa il pui pe scaune in spate...parca portbagajul e degeaba..nimic nu intra in el.

Iar break-urile de la nemti vin foarte multe de la leasing operational. Oamenii sunt practici, si stiu ce inseamna un break.

Cate Focus-uri sedan se gasesc in Germania pe mobile? ....
ovideatza
1nsane Member

Maşina: Focus 1.8 TDDI 90 2002
VIN: WF0NXXGCDN2U75879

Mesajde cristi pinguinul » 21 Mar 2011, 22:24

$1 scrie:$2ad ca majoritatea apreciati masinile combi dar eu am o alta intrebare: de ce la vanzarile de masini noi nu are succes aceasta varianta de caroseie cel putin nu in proportia in care se vand in vest? eu zic ca este la fel de utila si noua si sh.

La parcari eu zic ca este mai usor de parcar un combi decat o berlina din cauza vizibilitatii mai bune.

Pentru ca multi dintre noi romanii santem niste snobi. Nu ne cumparam masini dupa utilitate,posibilitati ci mai mult dupa aspect. De asta a vandut dacia mai mult in germania, ca neamtu e cu capul pe umar si nu cumpara cu buletinul. Vezi exemple de romani care au masini foarte scumpe dar n-au benzina la ele. De asta vezi tu ca afara sant mai mult combi decat berline. La fel pentru tine am si eu o intrebare ;Ai copii? dupa ce o sa ai, o sa iti dai seama de ce familisti cauta break-uri. Mie unu personal nu imi mai ajunge break-ul. Am dat masina la vanzare ca vreau monovolun. In tinerete am avut si eu ca si tine masini mai mici si mi-au placut mult.E alceva sa pleci cu trenu de la semafor si altceva cu o masinuta. Dar timpul si nevoia te invara sa te adaptezi situatiei.
cristi pinguinul
Ford Freak

Maşina: ford mondeo 2001 1,8 92kw
VIN: WF0WXXGBBW1R87747

Mesajde moro50 » 22 Mar 2011, 13:07

Eu personal nu suport nici break-ul nici hb. Nu stiu de ce, dar pentru mine aceste masini nu exista. Nu am avut si nici nu o sa-mi cumpar niciodata. Prefer sedanul pentru ca arata a masina si portbagajul este destul de mare pentru ce am nevoie. Nu sunt adeptul sa car cu masina toate minunile ca sa ma plang ca nu au loc in portbagaj. Pentru carat exista masini de marfa.
FOCUS 2 - SEDAN; 2.0 TDCI - 136 CP.
moro50
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 2, 2.0 TDCI, 136 CP-SEDAN.

Mesajde maxshop » 22 Mar 2011, 13:39

da ticule..da scuza ma sunt fan hatchback si recunosc ca un kombi e pe locul 2 ; dar sedan ma lasa indiferent.... si nu ca as avea ceva cu sedan DAR unele marci nu sunt "inghitite" ochiului cum "le sta" cu varianta sedan ....am avut vectra b sedan ....model frumos cu aspect ...si mai sunt si altele ..dar ca aspect focus , noul clio si peugeot 206 SEDAN pt mine ...e ceva care nu bate bine la "fundul" caroseriei .... sunt o combinatie intre kombi si hatchback undeva la mijloc...cu aspect brusc intrerupt apoi prelungit....asta e parerea mea si amultor de aici

Ti m zis o deorece nici eu nu agreez masinile kombi...dar nu le jignesc...tu asta faci cu celelelate
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde tudoralex » 22 Mar 2011, 13:45

Gusturile nu se discute..........fiecare cu ce ii place dar nu inseamana ca nu puteam recunoaste calitatile altor forme de caroserie.
cristi pinguinul intrebarea mea era mai mult retorica....eu personal stiu cat de utile sunt break-rurile(cand mi-am luat carnetul la 18 prima masina a fost un break) si m-am convins mai de mult cat de snobi suntem in comparatie cu vestici.
tudoralex
Gold Member

Mesajde KomandantuR » 22 Mar 2011, 13:55

In aceasta situatie, snob e mult prea mult spus.
http://dexonline.ro/definitie/snob
Snob eram daca imi luam Porsche si stateam in Giulesti la et 4. Din 4. ;)
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde maxshop » 22 Mar 2011, 13:56

ce mi place mentalitatea romanilor :)))
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde tudoralex » 22 Mar 2011, 14:58

Eu zic ca snob este si cel care are nevoie de un break dar isi ia un decapotabila doar pentru ca e la moda. Nu inseamna ca este snob oricine isi ia un hb sau o berlina. Poate nu ai nevoie de un combi si de a aceea iti iei altceva.
tudoralex
Gold Member

Mesajde cristi pinguinul » 22 Mar 2011, 15:26

Cand am folosit cuvantul snob nu m-am referit la cel care alege alceva decat break,(imi cer scuze daca s-a inteles asa)ci la multi dintre noi romanii care in loc sa ii vedem utilitatea masinini ne uitam la ce o sa zica vecinu cand ma vede cu masina asta. Chiar daca eu nu am bani sa bag benzina, chiar daca eu am masina de 100 mii euro si locuiesc cu mama in garsoniera si multe altele. Asa cum am mai spus dacanu aveam copii si eu imi luam tot o berlina sau un hatc ca de nu are rost sa mergi cu trenul prin bucuresti. Din aceasta cauza afara se vand mai bine masinile break, pentru familie.
Facand o paranteza la aceste masini acum le mai avem si la cererea sotiilor, care nu au unde sa bage acele multe bagaje care le pregateste pentru calatorie ,cu toate ca noi daca ne-am straduii un pic ce avem noi in acele bagaje cred ca ar intra si in torpedou.
cristi pinguinul
Ford Freak

Maşina: ford mondeo 2001 1,8 92kw
VIN: WF0WXXGBBW1R87747

Mesajde KomandantuR » 22 Mar 2011, 16:00

Domnilor, ca sa lamurim problema. Va reamintesc faptul ca suntem pe clubford.ro, si in afara de cativa (pe care oricum nu i-am vazut pe aici), si ma refer la cei cu GT sau Mustang, nici unul nu poate fi facut snob. Ce dracu, intre 15k si 30k de euro, numai snob nu te numesti. Indiferent ca e hatch, berlina sau break. La ce mama naibii sa se uite vecinii cu atata invidie?!?!
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde DanielArdelian2 » 29 Mar 2011, 12:40

Am vazut astazi pe unul care vroia sa parcheze un Passat sedan cat mai aproape de o poarta, ca sa ramana cat mai mult loc pe trotuar in fata masinii.
Ce-a facut omul: s-a dat jos, a deschis portbagajul, a rabatat bancheta din spate si a manevrat masina privind prin portbagaj. :))
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum