Si iata cum am ajuns, exact cum am zis cu cateva pagini in urma, la crestinism "Light Edition".
$1 scrie:$2restini, musulmani... whatever. Atata vreme cat crezi in Divinitate, in puterea binelui, in spirit peste materie - restul e can-can.
Deci religia este ne-relevanta. Si toti banii de la buget cheltuiti pe cladiri poleite cu aur sunt risipiti. Si toate razboaiele si cruciadele facute in numele diverselor religii sunt o aiureala.
Apoi, pui in aceeasi propozitie "puterea binelui" si "credinta" (in Divinitate, in spirit peste materie). Ei bine, cele doua elemente nu sunt legate. Insa asocierea lor denota o puternica influenta a propagandei religiilor abrahamice, din care face parte si crestinismul. O caracteristica comuna a acestor religii este ca incearca sa-si justifice existenta prin asocierea cu "puterea binelui", dar asta este doar marketing. Aceste religii incearca sa se prezinte drept necesare ca si sursa de moralitate in societate, ceea ce este doar o campanie de imagine. Mai degraba religia isi ajusteaza standardele de moralitate astfel incat sa ramana "trendy" odata cu evolutia standardelor morale ale societatii.
Apoi, incerci sa insinuezi, total neargumentat, ca "e bine sa crezi" sau ca "daca nu crezi, nu-i bine" si restul e can-can. Dar poate nu-i chiar asa.
Exista oameni care nu cred in divinitate si nici in spirit. Printre acestia, exista oameni care sunt buni, cu moralitate, dar exista si criminali, pedofili, etc.
Exista oameni care cred ca e mai bine daca cred - in divinitate, in spirit, etc. Printre acestia exista si oameni care chiar sunt buni, cu moralitate, dar exista si criminali, pedofili, etc.
Si exista oameni care observa ca cei de la punctul precedent pot fi manipulati si profita de asta - pentru beneficii materiale, pentru un trai tihnit fara prea mari eforturi, pentru putere, pentru a incepe razboaie, genociduri, etc, sau poate chiar pentru ca sufera de diverse probleme psihice sau afective si asta-i determina sa incerce sa ajunga un fel de "team leaderi" peste alti muritori.
Pana la urma, daca tragi linie si aduni, credinta sau ne-credinta (in spirit si / sau divinitate) nu influenteaza calitatea omului. Si atunci, la ce ne trebuie?
Nu cumva, daca dai perdeaua la o parte, tot ce ramane este influenta celor din a treia categorie?
$1 scrie:$2nsa acea farama de spirit care exista in fiecare dintre noi, atunci cand este eliberata de simbioza cu corpul omenesc, tinde sa se inalte intr-un loc (spune-i univers paralel, daca iti suna mai stiintific) in care spiritele se regasesc, se unesc spre a se divide si a incepe o noua comuniune cu materia.
Teoria asta arata spectaculos la prima vedere dar din pacate argumentele in favoarea ei lipsesc cu desavarsire.
De asemenea, lipseste valoarea ei in viata de zi cu zi. Nu arata nici de ce e bine sa crezi sau de ce e rau sa nu crezi, sau care este scopul omului in viata, samd.
http://www.godlessgeeks.com/LINKS/Dragon.htm$1 scrie:$2e unesc spre a se divide
Citez dintr-un clasic contemporan,
mai da-o-n mizda pasii de metafizica.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]