de O'neill » 06 Mai 2012, 19:57
Deoarece am avut si eu belele cu ei am sa “va povestesc” si eu patania mea cu un coleg de trafic asigurat la Carpatica.
Deci prin decembrie 2010 intr-o dimineata mergeam sa o duc pe fi’mea la gradinita si apoi sa merg la servici.
Pe o strada cu 2 benzi pe sens, eu mergeam pe banda 1 cu Mondeo-ul pe sensul inainte iar pe banda 2, la 10 metri in fata mea o duba de 3,5 t semnalizeaza intr-o intersectie ca vireaza stanga. Din sens opus pe banda 2 venea un Ford Tranzit care voia sa faca tot stanga, teroetic dupa ce treceam eu de intersectie. Desteptul cu duba de 3,5t ii da flesh-uri astuia cu Tranzitul sa intre in intersectie, deoarece el vira tot stanga (dar in directia opusa) si m-am trezit cu Tranzitul la 2 metri fara sa se asigure din fata pe banda mea.
Datorita faptului ca totul a fost din scurt totul, afara ploua rau nu am putut opri masina in siguranta si m-am infipt in coltul barii lui dreapta fata cu partea mea stanga. Norocul a fost (daca a fost) ca nu am avut viteza, tocmai dadusem prioritate unui pieton pe trecere. Sper sa ma fi facut inteles ce si cum.
Eeei… si de aici incepe distractia. Am coborat din masina, din Tranzit coboara un copil de vreo 22-23 de ani care sare ca ars cu gura mare pe mine ca cica:
-“Dom’ne ce cauti pe banda asta ??!!(adica banda 1)”la care eu suparat dar mai ales uimit, deoarece el era de vina ca nu se asigurase ii zic:
-“ Pe tine bai desteptule, tocmai voiam sa lovesc masina si nu stiam cum. N-aveam cu cine s-o lovesc si te cautam pe tine!!
Deci am luat foc, atunci cand l-am auzit ca desi vinovat tot el era cu gura mare! Ma rog dupa un schimb de replici, copilu’ s-a mai domolit dupa ce a ajuns si el la concluzia ca e vinovat si stabilim de comun acord ca rezolvam situatia pe cale amiabila si sa nu mai chemam militia, ca ii ia carnetul, ca ii mai da si puncte si amenda ca el lucreaza la patron si cara paine cu masina, ca il da ala afara, bla, bla, bla. Mare prostie amiabila asta. Daca chemam militia si faceau constatare era mult mai bine si pentru mine si pentru el.
M-am uitat la masina lui… bara putin zgariata.
La mine … bara sparta, aripa indoita si farul era spart, capacul de la roata spart, semiaripa indoita/sparta, etc., iar dupa ce am ridicat capota am descoperit ca si tragger-ul era rupt.
Il iau pe tampit, zic hai tine-te dupa mine sa o las pe fi’mea la gradinita (avea serbare si era printesa) si dupa aia mergem la asiguratorul tau unde face poze si dam declaratie ce si cum s-a intamplat.
Buun. Pe drum il intreb unde e asigurat, el spune: CARPATICA. Eu care habar nu aveam cu ce se mananca, zic Ok. Unde au sediul sa mergem la ei. Imi spune el unde si mergem. Intre timp tot el cu tupeu ma intreba daca am Casco (pesemne stia el ceva de carpatica lu’ dreaq) si daca am sa mi-o fac pe Casco, ca el asa face cu masina firmei. Si ii zic: “Ce spui vere adica ma lovesti tu si sa o fac pe asigurarea mea!? Asta-i chiar buna!!”
Intr-un final am ajuns la sediul carpatica, unde am dat de unul tot de varsta astuia da m-a lovit, tare plictisit de viata… genul Emo asa. Ii explicam noi cum sta treaba, tipu’ nu voia sa iasa afara sa faca poze ca il ploua, asa ca m-am dus si i-am adus masina langa sediul carpaticii. Vorba aia “Daca nu vine Mahomed la munte…”.
Apoi am stat la negociere, tipul de la asigurare imi zicea: “pai aripa si bara se indreapta si se chituie, farul si tragger-ul le gasim la desmembrari… o vopsim si gata!!!!” Deci eram plin de draci si imi venea sa-l impusc!! Ii zic: “Prietene daca tu ai avea o masina de noua si ai sti ca e neatinsa si nu are nici o piesa schimbata sau vopsita si vine un bou asigurat la Carpatica si te loveste ai fi de accord cu ce imi propui tu? Unde ai masina, hai sa ti-o lovesc si eu pe-a ta si sa vedem cum reactionezi cand te-oi trimite si eu pe tine la desmembrari?? EU vreau doar nou si original!!!“
Dupa indelungate negocieri, imi spune ca el o sa imi faca dosarul si ca o sa-l trimita la Sibiu la sucursala Carpatica spre aprobare, dar ca sa ma astept la raspunsuri nefavorabile ca a mai avut cazuri identice, urmand sa ma anunte de decizia acestora in 10 – 30 zile iar daca am Casco ar fi indicat sa beneficiez de ea.
Intre timp am mai dat si eu ceva telefoane si am aflat ca daca am avut norocul sa ma loveasca un carphatian e tare aiurea. Sa imi iau gandul sa vad banii de la astia si daca am Casco, sa imi ridic dosarul de dauna de la carpatici si sa merg direct sa mi-o fac pe asigurarea mea si apoi sa se faca regres impotriva Carpatica. Lucru pe care l-am si facut, deoarece aveam asigurare Casco la Astra, cu care de altfel am colaborat bine.
Asadar am dus masina la Nurvil (dealer-ul local VW/Audi) acolo s-a facut iarasi constatare, au inlocuit tot ce era de inlocuit cu piese noi si originale, iar in 4 zile masina era gata. Cost total piese + manopera = 6.900 lei. Cei de la Astra au acceptat plata pana la ultimul leu, dar am fost nevoit sa platesc reintregirea politei si plata ultimei rate.
Dupa vreo 10 zile ma suna tipul Emo de la Carpatica sa imi spuna ca are o veste proasta pentru mine, cum ca nu mi s-a acceptat nimic la plata si ca “din punctul lor de vedere, conform dinamicii acidentul nu a avut loc, ca eu am avut masina lovita dinainte si ca m-am inteles cu tampitul ala cu Tranzitul sa imi repar masina pe asigurarea lui, drept pentru care imi vor face plangere penala pentru inselaciune si fals in declaratii!!!!” Daca aveam eu constatare de la militie si nu mergeam pe amiabila mai ziceau ei asta? Sau poate ziceau ca m-am inteles si cu nenea militianu’, mai sti??
Deci m-au lasat fara cuvinte!!! Concluzia: amiabila cu Carpatica = zero. Chemati organu’ la fata locului daca vreti sa nu patiti ca subsemnatul!
Ma rog pana la urma am dat uitarii toata intamplarea, pana acum vre-o 2 luni de zile cand pe la 19.30 seara ma trezesc cu un telefon de la o persoana care nu o aveam in agenda si care imi zice: ”Buna seara, sunt baiatu’ cu accidentu’ cu Tranzitu’ de acum un an si ceva. Ce-ai facut dom’ne m-ai dat in judecata, ca am citatie sa ma prezint la proces??? Imi ceri sa iti platesac 6.900 lei + penalitati pana la zi???”
Eu m-am prins care era faza si ii zic:”Prietene eu nu te-am dat in judecata, eu ti-am ascultat sfatul si mi-am facut-o pe asigurarea mea Casco, dar cei de la Astra au facut regres impotriva celor de la Carpatica(,) care nerecunoscand ca accidentul ar fi avut loc ti-au pus tie in spinare dauna si suma de plata!! Asta inseamna sa faci o asigurare ieftina si buna! Du-te si recomanda si altora Carpatica!!”