Salut!
Am o problema cu masina iar colegii de pe forum mi-au recomandat sa iti cer parerea. Mesajul a fost postat la adresa:
viewtopic.php?f=67&t=61742-----------------
Am un Mondeo Mk 4, 2,0 tdci, 70000 km, varianta titanium.
Acum vreo 3-4 luni am avut un accident mai puternic in zona frontala, care insa nu a afectat structura de rezistenta a masinii. A fost avariat radiatorul, dar armatura fata si lonjeroanele nu au fost atinse. Masina a fost lovita la bara fata usor in partea dreapta.
Am descoperit la scurt timp ca masina are tendinta sa traga dreapta. Inainte statea perfect pe sosea.
Intre timp am schimbat si cauciucurile cu altele noi.
Am zis ca e o problema cu geometria rotilor (si volanul statea stramb) si am fost si mi-am facut unghiurile la o reprezentanta Ford din provincie.
De trei ori mi-au facut geometria si de fiecare data iesea corect din aparat, insa apoi, imediat sau la scurt timp, masina incepea sa traga iarasi dreapta.
Ultima oara chiar a iesit bine, volanul statea perfect drept, masina tragea doar putin dreapta. Dupa 2 sapt, volanul sta inclinat spre dreapta iar masina trage dreapta mai tare.
Ce are? De ce nu se rezolva problema cand fac geometria rotilor?
Poate sa fie de la cauciucuri? Asa mi-a spus cineva. Ele sunt insa noi si toate au fost cumparate simultan si sunt acelasi model. Nu cred ca unul din cauciucuri sa fie mai greu decat celalalt.
-----------------------
Ce parere ai? Daca te uiti in thread, mi s-a recomandat sa verific frana deoarece am senzatia ca atunci cand franez trage mult mai tare spre dreapta si sa verific rulmentul si flansa amortizorului deoarece s-ar putea sa fie "nealiniate".
Multumesc!